Şimdi Ara

2003 1.6 Golf SR motor 102 beygir alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
16.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2003 1.6 golf Sr motor 102 beygir... almayı düşünüyom..yakıtı performansı nasıldır? görüşlerinizi merak ediyorum..acilll

• Yapay Zekanın Yanıtı

Golf 4 1.6 SR Motor: Detaylı Bir İnceleme

Volkswagen'in ikonik Golf modelinin dördüncü nesli (Golf 4), 2003 yılında 1.6 litrelik SR motor seçeneğiyle tanıtıldı. Bu motor, 102 beygir güç ve 148 Nm tork üretmektedir.

Golf 4 1.6 SR Motor Özellikleri

• 1.6 litre hacimli dört silindirli benzinli motor
    • 102 beygir güç @ 5600 rpm
    • 148 Nm tork @ 3800 rpm
    • Ön tekerlekten çekiş
    • Beş ileri manuel veya dört ileri otomatik şanzıman seçenekleri

Performans ve Verimlilik

Golf 4 1.6 SR motor, 0-100 km/s hızlanmasını manuel şanzımanla yaklaşık 11,5 saniyede, otomatik şanzımanla ise 13,0 saniyede tamamlamaktadır. Maksimum hızı ise 188 km/s'dir.

Yakıt verimliliği açısından, manuel şanzımanlı versiyon ortalama 7,2 litre/100 km yakıt tüketirken, otomatik şanzımanlı versiyon 7,8 litre/100 km yakıt tüketmektedir.

Sürüş Deneyimi

Golf 4 1.6 SR motor, günlük kullanım için yeterli güç ve tork sunmaktadır. Özellikle şehir içi sürüşlerde çevik ve ekonomik bir sürüş deneyimi sağlar. Bununla birlikte, yüksek hızlarda veya tam yüklü durumlarda bazı performans eksikliği hissedilebilir.

Güvenilirlik ve Bakım

Volkswagen motorları genellikle güvenilirlikleriyle bilinir ve 1.6 SR motor da bu itibarı korumaktadır. Ancak, tüm araçlarda olduğu gibi, düzenli bakım ve onarımların zamanında yapılması, motorun uzun ömürlü ve sorunsuz çalışması için çok önemlidir.

Sonuç

Golf 4 1.6 SR motor, ekonomik, güvenilir ve günlük kullanım için yeterli performans sunan bir seçenektir. Güçlü yönleri şehir içi sürüşler ve yakıt verimliliği iken, performans beklentileri yüksek olanlar için daha güçlü motor seçenekleri mevcuttur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu arada araç otomatik vitesmiş..performans ve yakıtı konsunda ne dersiniz arkadaşlar?
  • Bizde aynı motora sahip Polo Classic var 2001 model. Bizim aracımız düz vites. Basarsan 10litreyi görüyorsun. Basmazsan daha düşük olur(kaç litre yaktığını görecek kadar sakin kullanamıyorum illa trafikte biri deli ediyor zaten ipin ucu kaçtı mı geri gelmiyor). Tabi sizinki otomatiik oacak tüketim artacaktır haliyle. Bizim Polo 1040kg olduğu için performansı gayet yeterli. Ama Golf daha ağırdır ve tabiki yine otomatik olduğu için performansı düşecektir.
  • güncel.
  • amcamda vardı 40 krş altında yakmıyodu...2 ay evvel sattı
  • Yakın arkadasımda 2004 U var LPG ile yakıt normal ama performans hiç arama ama iç kalitesi güzel sessiz araba ama sollamalarda ecel terleri dokturuyor sizinki bide otomatikmis hem daha fazla yakar hemde gitmez karar sizin
  • benzin 4,20 tl olmuşken hem 1,6 hemde otomatik araba almak akıl işi değil bana göre.bu zamdan sonra km de şehiriçi 50 krş un altına düşemezsin.yani 100 tl ye 200 km yol yaparsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • golf ve audi a3 lerde kullanılan benzinli 102 beygirlik motor çok hantal kalıyor
    yakıt tüketimi de bir o kadar fazla maalesef
  • Al ve hemen lpg taktır.Diğer araçlardan en fazla 10 dak. geç gidersin varacağın yere.Sorunsuz güzel güzel binersin.
  • Çok yakıyor.Golf 4 'ü çok seviyorum ama bence artık zamanı geçti.Temiz bulmak zor buldun mu almak zor.İlla alacaksan da LPGli ve manuel olmalı.Bu şekilde 22-25 kuruş arası yakacaktır.
  • araç bi yakınımızda ...temiz olduğuna eminim bi problemi olsa bize satmaz..ancak hiç tanımadığım bir araç ve motor...memurum ve bu nedenle pişmanlık duyar mıyım acaba? fiyat olarak 19.000 TL istiyor.. araç 90.000 km de...hiç lpg takılmamış..çok kararsızım..kredi çekip alıcam..ne dersiniz?
  • hiç kimseinin lafına bakıpta araba almayın. 4 ay önce sattıgım aracım vw jetta idi.. bahsettiginz motrla birebir aynı idi ve otomtkti dsg faland egil aynı siizn dusundgnz aractı.
    - sollamalarda hiç ecel terleri dökmedim.
    - ş.içi sakin kullanımda 8.5 ortalama normalde 9.2 lerde.
    - 10bin kmyi gecmiyorsanız yılda alabileceginiz en guzel arac.
    - golf sizi uzmez vergisi az . kaliteli her zaman piyasası var, dizelle benznn farkı 46 kuruslara indi artık.. alın ve rahat rahat gezin bunlar benim kullanıcı yorumlarım ve kendim 1 2 gun içinde golf ıv pasific otomtk sahibi oluyorum. Rahatınıza bakın
  • bir de triger kayışları kaç binde değişiyor.
  • 90 binde bir veya 4 5 yılda bir değişir.
  • arkadaş lpg yokmuş takılır sorun degilde agır araba yakıtı fazla bence başka tercihlere bak.
    mesela focus düşün derim. uzun süre kullanacaksan yakıtı az olan almera de düşünebilirsin bence.
    istersen şu ilanı incele
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ogretmenden-yoltutus-uzmani-focus-43209000/detay
  • ben 2001 model comfortline kullanıcısıyım araç çok rahat ve keyifli bir sürüş sağlıyor. ne rampada bayıldı bugüne kadar ne sollamada terletti virajlarda yol tutuşu mükemmel bider seninki henüz 90 bin km de uzun yıllar başına ağrı çıkarmaz ama yinede şans meselesi bu otomatik vites araç bu hiç otomatik vites araç kullanmadığım için yorum yapamıyorum. ben 2001 manuel ini kullanıyorum, ve uzun yıllar değiştirmeyi düşünmüyorum.. Kredi çekip alcağın için not düşeyim bu aralar kredi faiz oranları çok yüksek, araba senin için ihtiyaçsa çek kredini golf seni yarı yolda bırakmaz ama zevk se zevk için kredi çekilecek bir dönem değil temmuz - ağustosu beklemeni öneririm.
  • :)) ben mesajın tarihine bakmadan yazdım şimdiden sonra alıcak arkadaşlar için bilgileri olsun
  • Mesai arkadaşımda manueli var, kuzenimde otomatiği var. Çok olmasa da binme ve tanıma fırsatım oldu. Atmosferik motorlu araçlar içinde bildiğim en hantalı ve en fazla yakanı bu motor. Hele 8 valflik olanlarına hitler motor diyorlardı galiba. Senin sorduğun 102 hp lik manueli de bu motor. Fabrika verileri şehir içi 10 litre civarı(otomatiği 12,2) ki çok yoğun trafikte sadece şehir içi kullanacaksan bu değeri aşarsın. Arkadaşım manuel le karışık 25-30 kuruş arası, sadece şehir içi ise 30-35 kuruş arası yakıyorum diyor ki bence de basit bir hesapla bu değerlerin doğru olduğu anlaşılır. Ha bir de bu rakamlar lpg li bir araca ait. Benzinli binilebilecek bir motor teknolojisi yok bu golf ün.
    Ben Gebze'de yaşıyorum. Bu aracın otomatiğinin lpg uygulamasıyla ne kadar yakacağını sana söyleyeyim.
    Sadece şehir içi: 12,2 lt, buna en az 2 litre koy. Çünkü şehir içinde bu değeri aşarsın bir de lpg daha fazla yanar. 14x2,70=37,8 kuruş. Tahminen 35-40 kuruş arası değişir ki en fazla yakan dizel 1,6 bile şehir içinde bu kadar yakmaz.
    Konfor konusuna diyecek bir şey yok. Volkswagen grubu rahatlık ve konforda bence sınıfının en iyisi. Amam ben bu motorlu bir aracı asla tercih etmem. Focus tdci den sonra beni bunalıma sokar performansı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhibbi1 -- 8 Mart 2012; 17:06:25 >

• Bu motor ile satılan hangi aracı sorarsanız forum üyeleri alınmaz diyecektir.Kendinizi yormayın tanıdıktan ve dediğiniz gibi temizse alın gitsin LPG nizide taktırın güzel güzel binin eşinizle dostunuzla.Tekrar ediyorum dediğiniz gibi temizse ve LPG taktıracaksanız alın onun dışında başka seçeneklere yönelmeniz daha iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadbul

Bu motor ile satılan hangi aracı sorarsanız forum üyeleri alınmaz diyecektir.Kendinizi yormayın tanıdıktan ve dediğiniz gibi temizse alın gitsin LPG nizide taktırın güzel güzel binin eşinizle dostunuzla.Tekrar ediyorum dediğiniz gibi temizse ve LPG taktıracaksanız alın onun dışında başka seçeneklere yönelmeniz daha iyi olacaktır.

Kişisel kanaatim, ekonomi ve yüksek güç sunan dizel teknolojisinden yana olduğu için bu ilkel motorları yerden yere vuruyorum soruldukça. Bu benim tercihim ve mantıklı sebebini de açıklıyorum. 102 hp 148 tork gerçekten geri bir teknoloji. Bu aralıkta araç alanlara ben genelde japon grubunu tavsiye ediyorum. Daha hafifler, daha az sorunlular, daha seriler ve daha az yakıyorlar. Aile aracı olmaya da(sedanlar) daha uygun. Ama benim için güç önemli değil, volkswagen rahatını yaşamak için lpg ile de olsa binerim diyene de saygı göstermek gerek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.