Şimdi Ara

20 günde 7 kilo zayıfladım, Nasıl mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
46.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az yiyerek.
    Evet arkadaşlar malesef bunun mucizevi bi çözümü yok.

    Eski halimden biraz bahsedeyim.

    Sabah kalkar kalkmaz demli bi çay koyup 3-4 tane sigara içiyordum. Az su içtiğim için idrarım turuncuya benzer bi renk çıkıyodu. Sonra dev bi kaşarlı tost yapıp yanına tereyağlı 4 yumurta kırıyodum. Bi kase de zeytin yiyordum.
    Öğlen be bulursam ağzıma atıp akşam da minimum 3-4 tabak yenek yiyordum.
    Gece laptopu kucağıma alıp netten dizi açıyodum ve birsürü püsküğüt, çikolata yiyip 1 litre kola veya icetea içiyodum.
    Bu arada sigarayı da günde 1buçuk pakete çıkarmıştım.
    Hızlı hızlı azraile doğru gidiyordum.
    Tişört giydiğimde göbeğim o kadar çıkıyodu ki arkadaşlarım bu ne lan hamile misin çocuk kimden filan diyordu.

    KIRILMA NOKTASI:

    5 Nisan'da diete başladım. Bütün düzenimi kökten değiştirdim. Yağı, şekeri, unu, tuzu tamamen kestim.
    Şunu söyliyim
    , Allah kimseyi açlıkla sınamasın. Rüyamda burger king menüler görüyodum. Buzdolabını açtığımda tepsi tepsi sütlü tatlıları, yemekleri görünce ciddi söylüyorum boğazım düğümleniyodu utanmasam ağlıycaktım. Ama yenedim.

    Gün içinde yediklerimden bahsetmek gerekirse,

    Protein olarak; ızgara köfte veya haşlanmış yağsız tavuk göğsü veya 1-2 yumurta

    Yeşillik olarak; domates salatalık marul biber maydonoz, marul, kara marul, muz, çilek, ceviz

    Sigarayı azalttım, gece de uyuyorum.

    Spor malesef hiç yapmadım desem yeridir. Üçüncüsü bu sabah olmak üzere toplam 3 defa 5-6 km ormanda yürüyüş yaptım.
    Artık kendi ağırlığımı taşıyabildiğim için sporu arttıracağım.

    VE SONUÇ:

    5 Nisan'da boyum 1.83 kilo 88ken diete başladım. 2 gün önce tartıldım 81 kiloya inmişim. Ortalama 3 günde 1 kilo veriyorum. Muhtemelen 1-2 sonra 80'e düşerim.

    Kilo sorunu olanlara tavsiyem, bu iş çelik gibi irade istiyor. Bi sabah kalkın, kararınızı verin ve doktor kontrollerinizi yaptırdıktan sonra size uygun bir diete başlayın.

    DİKKAT!! BURADA YAZILANLARI YAPIP SORUN YAŞAMANIZI İSTEMEM, MESULİYET DE KABUL ETMEM. BU BENİM KENDİME GÖRE UYGULADIĞIM BİR SİSTEMDİR. MUTLAKA DOKTOR KONTROLÜNDE OLUN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 27 Nisan 2015; 10:25:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam aynı durumdayız bende 2 hafta oldu başlayalı benim boy 1.75 kilo 78 aşırı göbek var 8 kilo fazlam var bende senin gibi şekeri çikolatayı kolayı hamur işlerini simit poğaca meyve sularını cips leri bıraktım içinde şeker un olan her şeyi bıraktım ilk 1 hafta 10km yürüdüm haftada 4 defa 2.ci hafta 10km yi direkt koşuya çevirdim ama direkt koşu değil yarısını koştum yarısını yürüyerek yemek olarak sabah hiç bir şey yemiyorum bol su ve şekersiz çay içiyorum öğlen normal ev yemeği yiyorum ama ekmek yok akşam da koşu için normal evde pişen yemek yiyorum ekmek hiç yok koşunun sürelerini artırıcam ama haftada 4 gün koşuyu bırakmıycam kararlıyım bakalım ne olacak 2 hafta sonucu 77 oldum bu arada 70e kadar ineceğim inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilk 2 hafta öyle olur çünkü vücudundaki suyu atıyorsun daha sonrasında bu kadar hızlı kilo vermezsin sporsuz. =)
  • Evet belli bi noktada kilo verme yavaşlıcak, dediğim gibi günlük sporu arttıracağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktay_42

    Hocam aynı durumdayız bende 2 hafta oldu başlayalı benim boy 1.75 kilo 78 aşırı göbek var 8 kilo fazlam var bende senin gibi şekeri çikolatayı kolayı hamur işlerini simit poğaca meyve sularını cips leri bıraktım içinde şeker un olan her şeyi bıraktım ilk 1 hafta 10km yürüdüm haftada 4 defa 2.ci hafta 10km yi direkt koşuya çevirdim ama direkt koşu değil yarısını koştum yarısını yürüyerek yemek olarak sabah hiç bir şey yemiyorum bol su ve şekersiz çay içiyorum öğlen normal ev yemeği yiyorum ama ekmek yok akşam da koşu için normal evde pişen yemek yiyorum ekmek hiç yok koşunun sürelerini artırıcam ama haftada 4 gün koşuyu bırakmıycam kararlıyım bakalım ne olacak 2 hafta sonucu 77 oldum bu arada 70e kadar ineceğim inşallah

    Spor şart hocam ilk başta ağırlıktan bileklerim ağrıdığı için yapamıyordum. Şimdi yürüyerek başladım ilerleyen günlerde hafiften koşuya da geçicem.
    İnşallah siz de hedeflediğiniz kiloya ulaşırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 28 Nisan 2015; 14:14:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Kilo verme konusunda sonuç almışsın tebrikler. Ama öncelikle diyeceğim şey şu ki; bir haftada 1 kilodan fazla kilo kaybediyorsan bu, doğru bir zayıflama yöntemi değildir. Aklının bir köşesinde bulunsun.

    Onun dışında irade gücünden bahsetmişsin ki bu daha çok yanlış bir durum. Üç yıllık zayıflama çabalarımda ben de hep aynı hataya düşerdim. Olay iradeli olmak değil, yaşam tarzını değiştirebilmek. Yani belli bir süre gece yememek, fastfood yemeyi bir süre için bırakmak veya kahvaltıda normalde dört yumurta gömerken sırf kilo vermek uğruna azaltmak vb. hareketler kısa vadeli şeyler hep. Kilo verdirir mi? Evet. Kalıcı olur mu? Hayır. Çünkü görüyorum ki mutsuzsun. Yemeyi seviyorsun. Etrafındaki sıska insanlar yaşamak için yerken sen zevk aldığın için yiyorsun ve yedikçe de mutlu oluyorsun. Biliyorum, ben de öyleydim. Bu fikri değiştirmen gerek en başta. Zaten sağlıklı beslenmeye çalışınca kendiliğinden kilo vermeye de başlıyor vücudumuz. Değişim şart..

    Bu söylediklerim şu an anlamsız gelecektir. Hatta yaptığın diyeti savunabilirsin bile. İçerde bir yerde küçük bir tarafın bana hak verecek. Ama yine de kendi iradene güvenip diyetinin bugüne kadar hep çok başarılı olduğunu, yarın da başarılı olacağını düşüneceksin. Olmayacak. Bir gün ipler kopacak(bahsettiğin KIRILMA NOKTASInın tersi) ve küfrü basıp McDonalds, BurgerKing menülerini çifter çifter gömmeye başlayacaksın. Sonra daha ne olduğunu anlayamadan vermiş olduğun kiloları sadece bir ay içinde fazlasıyla geri almış olacaksın. Ne yaptığının farkına vardığında çok temiz bir hayal kırıklığı yaşayacak ve benim şimdi ne kasdettiğimi de anlayacaksın. Yine de umarım yanılan ben olurum.

    Saygılar.




  • Benim boy 183 ama kilo 88 çok az göbek var. Nasıl oldu o iş anlamadım. Kalıplı olduğum için gözükmüyor herhalde bende kilo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.