Şimdi Ara

Güneş yanığı sonrası acı, batma hissi vs kesin çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
26.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar malum sıcak ve bunaltıcı havalar buna binaen denize havuza girme isteğiyle beraber kaçınılmaz ve hepimizin başına gelen güneş yanıkları.

Benim de yıllardır bu yanıklarla beraber başıma gelen bir takım sorunlar oluştu batma ve acı gibi sorunlar ki resmen kızgın iğne sokuyorlar sanki sırtıma artık denize giremez ve korkar oldum o lanet batma hissinden ötürü özellikle kürek ve omuz bölgesi buralar çok sıkıntılı.

Bu sıkıntıdan muzdarip arkadaşlara önerim deniz ya da havuzdan sonra ''ANESTOL'' isimli krem sürmeleridir ki sağolsun bir hemşire arkadaş geçen seni beni bu illetten kurtarmıştı yanık kremi bile etki etmiyordu. Fiyatı da 4.5 tl gibi ucuz bir rakam.

Dikkatinizi çekerim batma ve acı için geçerli bu krem yanmalara iyi geldiği konusunda bir iddiam ya da malumatım yoktur.

Denizden çıkıp duş alın eğer bu olaydan dolayı muzdaripseniz o acıyı yaşamamak için hemen kremi sırtınıza iyice sürün.

Umarız yararlı bir paylaşım olur.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Güneş Yanığı Sonrası İğne Batması ve Batma Hissi: Kesin Çözümler

Güneş yanığı sonrası iğne batması ve batma hissi, güneşin ultraviyole ışınlarına aşırı maruz kalmanın yaygın belirtileridir. Bu acı verici ve rahatsız edici his, cildin zarar görmesine ve iltihaplanmasına neden olur.

Güneş yanığı sonrasındaki batma hissini gidermek için uygulayabileceğin birkaç etkili yöntem şunlardır:

• Soğuk Kompres: Cildine soğuk kompres uygulamak, iltihabı azaltmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. Kompresi 15-20 dakika boyunca etkilenen bölgede tut ve günde birkaç kez tekrar et.

• Soğuk Duş veya Banyo: Soğuk duş veya banyo yapmak, cildini yatıştırmaya ve batma hissini azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak suyu çok soğuk yapmaktan kaçın, çünkü bu cildine daha fazla zarar verebilir.

• Aloe Vera Jeli: Aloe vera jeli, güneş yanıklarını tedavi etmek için yüzyıllardır kullanılan doğal bir ilaçtır. Anti-inflamatuar ve yatıştırıcı özellikleri, ağrıyı azaltır ve cildini iyileştirir.

• Yulaf Ezmesi Banyosu: Yulaf ezmesi, cildi yatıştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olan bileşikler içerir. Bir yulaf ezmesi banyosu yapmak için bir avuç yulaf ezmesini bir tülbent parçasına sar ve küvete koy. Ilık suyla doldur ve 15-20 dakika boyunca içinde otur.

• Hidrokortizon Krem: Hafif güneş yanıkları için reçetesiz satılan bir hidrokortizon krem uygulayabilirsin. Hidrokortizon, iltihabı ve kaşıntıyı azaltan bir steroiddir.

Güneş yanığının neden olduğu iğne batması ve batma hissini önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsin:

• Güneş Kremi Kullan: Dışarı çıkmadan önce geniş spektrumlu, en az 30 SPF'li bir güneş kremi uygula.
    • Güneşten Koruyucu Giysiler Giy: Güneşe maruz kalırken uzun kollu gömlekler, pantolonlar ve geniş kenarlı şapkalar giy.
    • Güneşten Kaçın: Güneşin en güçlü olduğu saatlerde, yani sabah 10 ile öğleden sonra 4 arasında mümkün olduğunca güneşten kaçın.

Güneş yanığı sonrası batma hissi ve iğne batması şiddetliyse veya birkaç günden fazla sürüyorsa tıbbi yardım alman önemlidir. Enfeksiyon belirtileri arasında kızarıklık, şişme ve irin bulunur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam çok teşekkür ederim. Sayende bugün o illet durumdan kurtuldum, 1 saat gibi bir sürede etki gösterdi. Bu arada kremin güncel eczand fiyatı 9.75 tl.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Sfrsln

Hocam aynı sorun bende de var bu yüzden 2 3 kere acile gittim o kremi nasıl kullandınız ben Güneş kremi de aldım onunla güneş kremini hangi aralıkla sureyim

baştan sadece güneş kremi sürmüşseniz sıkıntı olmaz bildiğim kadarıyla lakin her zaman da güneş kremi sürmeyebiliyoruz.

denize giderken güneş kremi sür tamamdır ama onun dışında yolda yürürken ince tişörtle ya da tişörtsüz gezerken bu durum olursa hemen bunu sür ya da birisine sürdür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sebosentez

Hocam çok teşekkür ederim. Sayende bugün o illet durumdan kurtuldum, 1 saat gibi bir sürede etki gösterdi. Bu arada kremin güncel eczand fiyatı 9.75 tl.

estağfurullah kardeşim çok lanet bir şey bu düşmanıma bile gelmesin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Sfrsln

Eyvallah hocam bende alacağım bu kremden inşallah bende kurtulurum

inşallah kardeşim insanı inletiyor bu illet.

• Aynı sıkıntıyı bu senede ben yaşadım. Deniz suyuna karşı alerjim var galiba. İlk defa denize girdim. Yaklaşık 1 aydır çekiyorum. ANESTOL o bölgeyi uyuşturuyor ve rahatlıyorsun fakat etkisi geçince aynı şiddetli kaşıntı ve batma devam ediyor. Kullanmadığım krem kalmadı. ANESTOL, ADVANTAN, FITO, Hametan, Silverdin hepside bir nebze rahatlattı ama kaşıntı ve batma bir türlü azalmadı. En son olarak "BEPANTHOL SENSIDERM Kaşıntı Giderici Krem" kullanmaya başladım. Hem 15 dk içinde kaşıntıyı geçiriyor hemde zamanla sorunlu bölgeyi onararak daha sonra kaşınmasını engelliyor. Diğer kullandığım kremlerde etkileri geçtiği an kaşınma aynı şiddetle devam etti. (Bu durum belki kişiden kişiye farklılık gösterebilir.) İnşallah birilerine faydam dokunmuştur. ANESTOL güncel fiyat 10 TL BEPANTHOL SENSIDERM Kaşıntı Giderici Krem 23 TL
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.