Şimdi Ara

%2 lik beyin, %98 lik cüzdan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gün içerisinde çoğu zaman kendimi newyorkta 100üncü katlardan birinde manzara izlerken ardından ölüdenizde yüzerken , california beverly hills de yürüyüş yaparken , trakyada dalından domates toplarken, ispanyada şarap evlerini gezerken, tokyoda hazır otomatlardan noodle alırken , diye uzayip gidiyor...sevdiğin seviçle koşarak geliyor yeni buldugu bişeyi anlatırken saçı ağızına girmiş ona takılıyor gözün... bunlar 10 saniyede geçiyor kafamda... kendime bakıyorum 2 kuruşa çalışmak için okumakla meşgulüm tavanı küfle kaplı evimde... bilgisayarımın işlemci fanı kırılmış kağıt sıkıştırmak zorundayım sevdiğim şeylere bakabilmek için dünyadaki... vizyonlu fakir olmak zor bu ülkede...



  • bence hayatın çöplüğünü arka plana atıp hayallerini ön plana alan bir hayalperestsin, gerçeklerden kaçmak için güzel bir yol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aoe-Bulletz

    bence hayatın çöplüğünü arka plana atıp hayallerini ön plana alan bir hayalperestsin, gerçeklerden kaçmak için güzel bir yol

  • gün içerisinde çoğu zaman kendimi newyorkta 100üncü katlardan birinde manzara izlerken ardından ölüdenizde yüzerken , california beverly hills de yürüyüş yaparken , trakyada dalından domates toplarken, ispanyada şarap evlerini gezerken, tokyoda hazır









    bu yazıda bişi eksik

    bunları hayal mı ediyosun ? düşünüyomusun ? rüyanda mı görüyorsun? bu cümlede bu eskik.bunu tamamlarmısın? cümle neden hiç bir yere varmıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de günümün yarısından fazlası istemsiz olarak bu tür ?eyleri hayal ederek geçiyor. Senin durumun nasıl?

    Yazmamı?sın anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahhh ahh çalışmadan kolay sanki bunlaeı elde etmek. Bür de 100. katlardan manzara seyretmek demişsin. Şunu o kalın kafana sok, daha hiçbir becerin ve çalışma yeteneğin yok iken bir şey elde etmeyi bırak daha çok kağıt tıkarsın o kasaya. Kaldı ki zengin olduğunu varsaysak Türk kafası hiçbir zaman zevkleri tadamaz çünkü elde ettiği parayı sağlama almadan yer bitirir..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben şanslı doğdum, ailem şirket sahibi olmasa da iyi para kazanıyor ve Türkiye şartlarında ortalama üstü bir yaşam sürdüm, sürüyorum, lakin yukarda yazdığın hayallerin hiçbirine sahip değilim, niye böyle bir hayatım yok diye kendimi yıpratmıyorum. Neden böyle hayaller kuruyorsun ki?



    Bir bakıyorum, hepsi çok anlık zevkler, gerçekleşse eee şimdi ne olacak diyeceğin şeyler, nedir ki bunların amacı?



    Elindekinden memnun olmayabilirsin, daha fazlasını isteyebilirsin, ama yazdıkların fazla abartı, olanağın olsa birden bire değerini kaybedecek, seni yine boşlukta bırakacak şeyler, onun yerine daha somut, gerçekleştirebileceğin hayaller neden kurmuyorsun? Bilmemne dalında şöyle bir startup açmak istiyorum, onu büyütsem gibi şeyler neden değil mesela? Ya da ilerde bir kızım olsun adını bu koyayim neden değil?



    Vizyonlu bir insanım diyorsun ama hayallerin tersini gösteriyor. Bir yerden başlayıp belli bir hedefe doğru gitsen her şey daha güzel, daha anlamlı olmaz mı sence de?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bazi hayaller piramidin en ustu icindir. Siz ne kadar kasarsaniz kasin o seviyeye gelemezsiniz. Bu yuzden cogumuzun hayalleri bile fakirdir.



    En basitinden toplumun %90i piyango kazansa hayali gayrimenlul yatirimi yapmak, araba almak vs. olur. En marjinal cok bilindik yerleri gezer.



    Ote yandan o elit kesime baktiginizda amerikadan gelip toroslarda geyik avlamak, uganda nehrinde balik tutmak gibi cogu insan icin ne alaka denecek seyler yaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    hocam bunlar anlık olarak düşündüğüm şeyler zaten normal olarak benimde realist hayallerim var ama youtubeda 2 vlog izlesem bu herifler sanki bakkaldan sakız alır gibi ulaşıyorlar bu şeylere, beni rahatsız eden bu.ancak benim realist hayallerim bu ülkede ev al araba al çiftleş para olursa (!) belki çeyreğinin çeyreğinin çeyreğini yaparım... arkadaşlarda sizin gibi yazmış hele bu ülkede 2+1 ev için hayatı boyunca çalışıp ölen insanları görünce dahada kötü oluyorum evler dar geliyor... ülke mentalitesini söylememe bile gerek yok şu birkaç senedir... üstüne bide vizeler banlandı. adamlar vizesiz gezerken bizim bulgaristana bile 1 ayda shengen almamız... basıyorlar pasaportu international arrivalsda cebindeki para adamın burada 5 katı. hayaller bile yasak artık.
  • Ben bir şeyi anlamadım yat kat bmw porche vs deseydin eyvallah derdim ama senin dediklerini yapman için zengin olman gerekmiyor, ölüdenizde yüzmek, beverly hillsde yürümek, trakyada dalından domates toplamk bedava, herkes niye parayla ilişkilendirmiş meseleyi, eğer amaç sadece bu mesajda yazdıklarını yapmaksa gayet yapılabilir şeyler, otostopla, bisikletle ya da yürüyerek dünyayı 5 parasız dolaşan insanlar var, bir ülkeden aldığı hediyelik ufak tefek şeyleri bir sonraki gittiği ülkeye satıyorlar, gittikleri şehirlerde kendisi gibi gezgin insanları (online belirli platformlardan) bulup onların evinde kalıyorlar, günübirlik bulaşıkçılık temizlikçilik vs işler bulup karnını doyuranlarda var, sokak müziği yaparak yemek parasını çıkarttığı anda başka bir şehre ya da ülkeye otostop için yola koyulanda var, inanmazsan youtube'a parasız dünya turu, parasız seyahat vs bir şeyler yazarak bulabilirsin, en mükemmel örnek ise rotasız seyyah kanalıdır bu adam beş parasız değil ama harcaması neredeyse sıfır, sadece zorunlu ihtiyaçları için para harcıyor ve bunu gittiği ülkede fotoğraf çekerek kazanıyor, 1000 günlük gezisine çıktıktan 7 ay sonra tanıdım kendisini ve 2 yıl boyunca youtubedan takip ettim, adamın görmediği yer, denemediği macera kalmadı...




  • istersen başarırsın. sen sadece korkak, üşengeç ve asosyal bir dh'lisin
  • Pendik te bi dükkan sordum 2 gün önce. Hayal de 5.000. Gerçekte 20.000.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık neden öyle anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teoman Yabgu

    Başlık neden öyle anlamadım.

    beyin yapısı %2 lik. dünyanın en zengin kesimi. hayat %98. sıradan insanlar bizim gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.