Şimdi Ara

2.El Otomatik Vitesli Araçlar Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, uzun süredir ikinci el otomatik bir araç almayı düşünüyorum ama her karar verdiğim araca şanzıman arızası - yedek parça pahalılığı ikilisi yüzünden karşı çıkan bir tanıdık çıkıyor. Çok sorulan bir konu olduğu için özetlemek ve benzer konuların açılması gerekliliğini ortadan kaldırmak adına lütfen bu konu altında bilgi-tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olsunlar.

Çok gezen biri değilim bu yüzden yakıt tasarrufundan vazgeçebilirim. İlk araç-ilk şoförlük olacağı için beni en ucuz arıza-kaza masrafıyla kurtaracak araç hangi modeldir?

Küçük bir araştırma ile 30000 - 40000 tl arası alableceğim araç model ve markaları araştırdım,bunlar arasından ilk 3 sıralamanız nasıl olurdu ?

Ayrıca ilk şoförlük olacağı ve asıl amacın trafiğe alışma olması sebebi ile ağır hasar kayıtlı araç alıp, piştikten sonra satmak mantıklı mıdır ?

Tork konvertörlü - tam otomatik tercih etmem gerektiğini biliyorum ama hangi araçta hangi modelde hangi şanzıman var bilmiyorum. Her modelde yıllara göre şanzımanlar değişiyor.Mesela 2007 Honda Jazz cvt şanzımanmış ama 2009-2011 arası ishift miş gibi bilgilere ihtiyacım var ki ona göre araç bakabileyim. Sizlerden daha çok bu bilgiyi rica ediyorum.

2009 – 2011 Chevrolet Cruze
    2006 – 2012 Chevrolet Aveo
    2003 – 2008 Citroen C3
    2005 – 2007 Citoren C4
    2010 – 2011 Fiat Bravo
    2003 – 2011 Ford Fiesta
    2000 – 2011 Ford Focus
    2005 – 2006 Ford Fusion
    2007 – 2010 Honda City
    1997 – 2009 Honda Civic
    2002 – 2008 Honda Jazz
    2006 – 2012 Hyundai Accent ERA
    2003 – 2011 Hyundai Getz
    2008 – 2011 Hyundai i10
    2011 – 2012 Hyundai i20 TROY
    2004 - 2011 Kia Picanto
    2004 – 2011 Kia Rio
    2004 – 2007 Mazda 3
    2004 – 2009 Mitsubishi Lancer
    2005 – 2005 Mitsubishi Colt
    2002 – 2011 Nissan Micra
    2006 – 2008 Nissan Note
    1997 – 2011 Opel Astra
    1999 – 2003 Opel Corsa
    1996 – 2008 Opel Vectra
    2000 – 2009 Peugeot 206
    2008 – 2011 Peugeot 207
    2002 – 2007 Peugeot 307
    2008 – 2010 Peugeot 308
    2005 – 2007 Peugeot 407
    2000 – 2011 Renault Clio
    2000 – 2011 Renault Megane
    2001 – 2006 Seat Ibiza
    2002 – 2006 Skoda Fabia
    2000 – 2008 Skoda Octavia
    2010 – 2011 Suzuki Alto
    2007 – 2010 Suzuki Swift
    2000 – 2006 Toyota Avensis
    2000 – 2007 Toyota Corolla
    2001 – 2006 Toyota Yaris
    2000 – 2004 Ww Golf
    2000 – 2005 Ww Bora
    2000 – 2004 Ww Passat
    2000 – 2007 Ww Polo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlkseee -- 19 Eylül 2018; 4:2:11 >

• Hepsinin listesini çıkarmak yerine içinden iki üç model seç onları araştır bence.

307, micra, picanto, c3 , note, alto, swift gibi araçları elemek lazım baştan. Bence bu araçları almazsın zaten. Volkswagen olanları komple ele gitsin, dsg vardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cruze tek geçerim.

• 2005 - 2007 Toyota Corolla alıp rahat rahat binebilirsiniz. Mazda ve Suzuki modelleri de olabilir ama parça sıkıntısı olabilir. Parçadan kastım yürüyen aksam değil far, ayna, kaporta plastikleri vs.

Kendim 2005 model corollaya 13 sene bindim. Manueldi fakat yürüyen aksamında hiç bir sıkıntı olmadı. Aynı model otomatik kullanıcılarından da şanzımanın sorunsuz olduğunu çok fazla duydum. Sizin alacağınızın arabanın şanzımandan önce motor yürüyenin sağlam olması daha önemli. Zaten eski tip arabalarda 4 ileri şanzıman genelde pek sorun çıkarmaz.

Bu arada pert ya da ağır hasarlı araç almaya gerek yok. Şuan o hasar kayıtlı araçların sebebi araç sürmeyi iyi bildiklerinden(!) kurallara uymadan kontrolsüzce sürmelerinden kaynaklı. Sizin yapabileceğiniz en fazla tamponu göçertmek, kapıyı boyatmak vs olabilir. Kendimden biliyorum bi kere arka farı kırdım bi kere sol ön çamurluğu yamulttum. Uçup kaçmadıktan sonra en lüks aracı bile alabilirsiniz.

• Jazz, Yaris, Accent benim ilk 3 'üm.
  • Yukarıdaki listeden Toyota Corolla ve Honda Jazz'ı öne çıkarırım.

Satarken her iki araç ta oldukça talep görür.

Yedek parça olarak özellikle Toyota'da hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Maliyeti de daha uygun olur. Bakım da sorun olmaz. Sanayide belli bir yaşın üzerindeki ustalar bu arabayı gözü kapalı söker takarlar.
  • Mitsubishi Lancer tam otomatik şanzımanlıdır. Arıza oranları çok düşük bir araçtır. Ben 2 yıl kadar kullandım, memnun kaldım. Bence değerlendirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eu8 kodlu , civic hb 5 kapi oneririm.Hic olmazsa c sinifi ve jazz gibi cvt degil , tam otomatik bir arac.

https://www.sahibinden.com/honda-civic-1.6/otomatik,yari-otomatik?a5_min=2002&a5_max=2005&a8=62068#/

• coskunserce kullanıcısına yanıt
    Lancer larin parca fiyatinin pahali oldugunu ve sanayi ustalarinin pek tamire yanasmadigini duymustum ama?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • panisher P kullanıcısına yanıt
    Hangi yillar arasi tam otomatik bilginiz var mi hocam?

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Toyota corolla hangi yillar tam otomatik bilginuz var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: anlkseee

Toyota corolla hangi yillar tam otomatik bilginuz var mi?
    Bu kadar korkma illaki sorun çıkıyo her araçta al bir yaris sol ayağını tatile gönderiyon rahatlık yaşarken arada 5 6 bin çok önemli değil korkma bin gez

• quote:

Orijinalden alıntı: anlkseee

Lancer larin parca fiyatinin pahali oldugunu ve sanayi ustalarinin pek tamire yanasmadigini duymustum ama?
    Diğer bütün ithal markalar gibi Türkiye bayisi Temsa, bütün orjinal parçaları yurtdışından getiriyor. Bunun dışında her parça için birçok yansanayi seçeneği var. Parça bulamama veya parçaların diğer ithal araçlardan daha pahalı olması gibi bir durum olmaz.
    Yalnız son dönemde döviz çok pahalı olduğu için yerli üretim araçların işletme maliyetleri önemli ölçüde düştü. Yedek parçası ucuz araç istiyorsanız yerli üretim araç alın.
  • anlkseee kullanıcısına yanıt
    Vivic i soruyorsaniz son kasa haric hepsi tam otomatik (son kasa cvt ) bildigim kadariyla.Corollada ayni yil uretimi olup yari otomatik olan da var , tam otomatik olanda.İs karisik .

• Fusion otomatik şanzıman sıkıntılı
    Eski pejo citroen otomatik Şanzımanları sıkıntılı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda Jazz ve Toyota CorollaHb/Yaris 3 lusune kadar indirdim tercih olarak. Son karari zamanla verecegim artik hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Mitsubishi Lancer tam otomatik şanzımanlıdır. Arıza oranları çok düşük bir araçtır. Ben 2 yıl kadar kullandım, memnun kaldım. Bence değerlendirin.
    Ben de katılıyorum.

Şubat 2018'de 2005 model tam otomatik lanceri uygun fiyata denk gelince ailede kullanılması için aldım. 8 ayda 9bin km yaptık. Öte yandan çevremde 2 kişi daha bu araçtan kullanıyor.

2004-2008 arası lancerın kronik sorunu radyatör patlatmasıdır. radyatör, termostat vs. kolay uyguna bulunuyor. Kimisinde de radyatör fan beyni arızalanıyor. 2004, 230bin'lerde manueli olan arkadaşımda fan beyni arızalandı, 15dolara aliexpressten alıp taktık düzeldi. Aliexpress'te bile bolca yedekparçası var hem de güzel fiyatlara.

Şu an bizdeki araç 269bin km civarında, şanzıman ve motor hiç açılmamış, üstelik dandik bir atiker kit var. KM'sine rağmen geçişler hissedilmiyor. lpg'de şehiriçi 35kr, şehirdışı 28-30kr yakıyor.

Arkadaş kaza yaptığında, kaportanın yan sanayisini bulduk. kaput, far, ayna, camurluk, tampon hepsini makul sayılacak fiyatlarla aldı ancak doviz sebebiyle son fiyatlar nasıl olmştur bilemem.

çift bobin, 4 buji kablolu elektronik ateşleme var. LPG'li kullanılan araçlarda bujiler zamanında değişmediyse bu 10parça(4buji, 4 kablo, 2 bobin), biraz maliyetli olabilir. Yan sanayi ucuz bobinler de var ancak uzun ömürlü değil. Daha kaliteli yan sanayi bobin şart...

Ben şanzımanı çok beğendim, toprağa gömün arabayı hala çalışmaya devam eder

Colt acemi biri için uygun değil, eski aracım olur, yedekparçası biraz pahalı ve yan sanayisi yok, doğal olarak servise gitmek gerekiyor.
    Colt ve lancer kullanmış biri olarak diyebileceğim acemi için lancer daha uygun.

Lancer'ın colta göre avantajları:
    yedekparça daha uygun ve bol bulunur.
    vites daha konforlu ve geri kaydırmaz.
    4 bağımsız süspansiyon var, yol tutuşu oldukça iyidir.
    Araba genel olarak daha konforlu.
    Bagajı daha geniş.
    Görüş açıları rahat, her yere hakimsiniz.
    Düzgün bakımlı bir araç ise motoru kolay kolay üzmez.

• merhaba aracım 2006 model nissan note otomatik vites cvt denilen şanzıman aracımın şanzımanında bazen 1 den 2 ye geçerken özellikle dur kalka çok girdiğimde ileri itme tarzında bir problem oluyor bilgisayara bağladığımızda hız sensörü ve yol basınç sivici hatası gösteriyor. hız sensörünü kontrol ettirdim tesisatı kopukdu yeni sensörü o an bulamadığımız için parça biraz yıpranmış olsada usta lehimle tamir edip taktı sorun önceden çok fazla ortaya çıkarken şimdi daha az oluyor fakat bilgisayarda yine aynı hatayı veriyor.bu hatanın sebebi bu sensörden olabilirmi veya şanzıman yağı filtresi ne zaman değiştiği konusunda hiçbir bilgim yok şanzımancılara sorduğumda ondan olmaz diyorlar fakat bu filtre tıkandıysa basınç sivicini etkilemezmi veya yağlamayı tam yapamadığından şanzıman durkalka girdiğinde ısınıp bu sorunu yaşatıyor olabilirmi
  • anlkseee kullanıcısına yanıt
    Dikkat edin Jazz'da cvt de var, masraf açtı mı üzüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.