Şimdi Ara

2*2 mi 4*1 mi lutfen bakın onemli..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bu konuda bi arkla iddiaya girdik ben 2*2 ramler daha iyi oc olur diyorum o da 4*1 daha iyi oc olur diyo pc hocasına sorduk o da 4*1 dedi fakat ben hala inanmıyorum 4*1 in daha iyi oc olduguna sizde görüşlerinizi yazarsanız sewinrm..

• Arkadaşım bu konuda net bir çizgi çizilemez, Lakin bugüne kadar gördüğümüz ve duyduğumuz kadarıyla 2gb ram modülleri 1 gb olanlar kadar iyi o/c olmuyor. Teknik sebebini açıklayacak bilgiye sahip değilim, mutlaka işin teknik kısmınıda açıklayabilecek arkadaşlar vardır. Ben tecrübelerime dayanarak bildiğimi söyledim.
  • 2*2 daha iyidir çünkü anakarttaki 2 tane slot oc için diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2P@C

2*2 daha iyidir çünkü anakarttaki 2 tane slot oc için diye biliyorum

sallama yok oyle bir sey.

intel'de 4*1 amd'de 2*2 bazen intel'de de 2*2 iyi olabiliyor sisteme gore degisir yani.pc hocana amd hediye et de ogrensin ram kontrolculu islemcileri.
  • Hocam benim bildiğim 2x2 ler daha iyi oc olur çünkü 4x1 olunca yeteri kadar voltaj veremiyor diye duydum.
  • 4*1 ram daha iyi overclock olur. Neden ?

Şöyle bir etrafa bakarsak "offf bee" dediğin overclocklar 2*1 dual ramler ile yapılır. Oysa günümüzdeki 2*2 dual ramlerde o kadar büyük overclock yapmak mümkün değil. 2*1 de overclock olan ramler 4*1 oldugunda yine aynı şekil overclock performansı gösteriyor. Dolayısı ile 4*1, 2*2 ye göre daha iyi overclock olur.

İstisnalar kaideyi bozmaz, bunu da söyleyeyim. Yani çıkar bitane model 2*2 çok iyi overclock olur... Şuan da öyle bir ram yok gibi..
  • Bir de kanal olayını hesaba katmıyorsunuz...
    1 adet kanal kullanarak 4gb sağlamak var.(normal çift şerit yol gibi)
    2 adet kanal kullanarak 4gb sağlamak var.(otoban gibi)

Yeni seri 790GX ile 4tane aynı marka ve modelleri deneyin...
    Gelişmiş OC ve STABİL çalışma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 10 Ocak 2012; 23:54:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1+1 mi? 2+1 mi?
    15 yıl önce açıldı
    4 de baslayan mac 6 da mı biter
    13 yıl önce açıldı
    Bu Normal mi? 1.5 Dci
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dolayısı ile 4*1, 2*2 ye göre daha iyi overclock olur.

İstisnalar kaideyi bozmaz, bunu da söyleyeyim. Yani çıkar bitane model 2*2 çok iyi overclock olur... Şuan da öyle bir ram yok gibi..

intel amd farki istisna degildir amd'de 4 ram ile daha iyi oc yapamazsiniz yaparim diyen buyursun.iyi oc olan 2*2 1066 dominator, 2*2 1066 mushkin extreme var piyasada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Dolayısı ile 4*1, 2*2 ye göre daha iyi overclock olur.

intel amd farki istisna degildir amd'de 4 ram ile daha iyi oc yapamazsiniz yaparim diyen buyursun.iyi oc olan 2*2 1066 dominator, 2*2 1066 mushkin extreme var piyasada.

İstisnalar kaideyi bozmaz, adlı metinde geneli almadım. İstisna olarak 2*2 ramleri belirttim.

Tabiki amd ile iyi overclock yapamazsın ama ne zaman?
    İşlemci ile overclock yaptıgında? ee ? ben hep işlemci ile mi overclock yapıyorum?

Ram ratio 'du sanırım adı, 2.5 tan 3.00 yapıyorum pat ramler 800den 1000 oluyor. Ne oldu? overclock. Peki amd intel fark yarattı mı?

Daha fazla uzatmanın bir anlamı yok. Ben ne anlatmak istediğimi diğer mesajlarda da anlattım, siz hala amd-intel diyorsunuz.
    Cevap verme gereksiniminde bulunmayın. Konu kapatılsın, ortada bir gerçek, bir doğru varki 2*1 , 2*2 ye göre daha iyi overclock olur .

• soru 2*2 mi 4*1 mi olunca son dedigin dogru bile olsa manasi olmuyor amd'de.ben ortaya soyluyorum amd'ciler alir intel'ciler gormez olur biter.
  • quote:

soru 2*2 mi 4*1 mi olunca son dedigin dogru bile olsa manasi olmuyor amd'de.ben ortaya soyluyorum amd'ciler alir intel'ciler gormez olur biter.

Yahu arkadaşım bırak ya. Allahını seversen.
  • 2x2 sürekli kullanım için iyidir fakat 1gb moduller daha iyi oc oluyor.. yani sorunun cevabı 4x1 dir .. bizzat tarafımdanda denenmiştir.. 4x1 ramlar ile 1300mhz lere kadar oc yaptıgım olmuştu her iki dual kit ramda aynı seviye oluyor olsaydı 1350-1400 arasıda giderdi.. 2x2 ile böyle yüksek değer yapana rastlamadım.. ( tabi benim bilgim dışında olaylar olabilir kesin konuşmuyorum)..
  • ya arkadaşlar ben forumu neredeyse 1 yıldan beri takip ediyorum ama suana kadar 4*1 daha iyi oc olur diyen gormemistim yani anakartın 4 kanala birden ayrı ayrı guc wermesi oc potansiyelini düşürmez mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: furkan_10

ya arkadaşlar ben forumu neredeyse 1 yıldan beri takip ediyorum ama suana kadar 4*1 daha iyi oc olur diyen gormemistim yani anakartın 4 kanala birden ayrı ayrı guc wermesi oc potansiyelini düşürmez mi ?

Ne alaka hocam?

buradaki konu ile güç konusunun alakası yok? Yok öyle birşey kim söylüyorsa, nerden duyduysanız inanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 13 Mart 2009; 0:23:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

quote:

soru 2*2 mi 4*1 mi olunca son dedigin dogru bile olsa manasi olmuyor amd'de.ben ortaya soyluyorum amd'ciler alir intel'ciler gormez olur biter.

Yahu arkadaşım bırak ya. Allahını seversen.

arkadasim blokla beni asabimi bozma.yalan yanlis bir sey soylemiyorum athlon64 ciktigindan beri amd oc yapiyorum ben arkadaslarla kuzenlerle.4 ram ile ol-mu-yor amd'de.4*1 mi 2*2 mi sorusu amd icin 2*2'dir intelciler icin degisir dedik neyini birakiyim amd'de ram ratio'su diye bir sey yok 400-533-667-800 var x2'lerde 1066 var phenomlarda.phenom haric mecburen fsb'den oc yapacaksin 667'den 800'e alma olur corsair 675 gibi istisna ramlerle ama overclock denince amd'cilerin anladigi sey o degil.ben amd'ciler okusun diye yaziyorum sen niye aliniyorsun ki blokla gorme.

• bende 1066 ocz reaper 4x1 vardı. 1066 cl5 de kullanmaz isem (örn 860mhz cl5) mavi ekran verip hata veriyordu.bunun için 2x2 diyorum
  • ayrı ayrı al bence tek ram ın bozulma ihtimali daha çook
  • olaya sadece 2* olarak bakarsak,
    2*1 ramler, 2*2 ye göre daha iyi o/c oluyor.

ama 4* ya gelince iş değişiyor ve anakarta 4 slot takınca işler bazen karışıyor. O yüzden 2*2 ram, 4*1 e göre daha iyi o/c oluyor. Anakartın durumu sonucu belirliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonk

olaya sadece 2* olarak bakarsak,
    2*1 ramler, 2*2 ye göre daha iyi o/c oluyor.

ama 4* ya gelince iş değişiyor ve anakarta 4 slot takınca işler bazen karışıyor. O yüzden 2*2 ram, 4*1 e göre daha iyi o/c oluyor. Anakartın durumu sonucu belirliyor.

hocam 2*1 e bi lafım yok zaten ama 4*1 icin daha iyi oc olur diyenleri anlamıyorum.. biri çıkıp teknik olarak açıklasa iyi olacak..
  • AMD ye oc yapan arkadaş hangi çipsetle yapmış acaba.
    AMD'de de adam akıllı çipset yokkk.
    Ayrıca hiç kimse kanal kullanımını hesaba katmıyor...

Yeni çipset anakartlarla oc yapın bi de..
    Ayrıca yaptığınız oc için aynı seri ve özelliklerde değerlendirin...!!!
    ÖR: 2*2gb ddr2 800mhz 4-4-4-12 ile 4*1gb ddr2 800 mhz 4-4-4-12

her şey aynı olduğunda yapın işlemleri

2*2gb yanı model 4*1gb nasıl geçiyooo???
    bir kanal yerine 2 kanal kullanıyorsun bi kere....(KİMSE KANAL OLAYINI NİYE DİKKATE ALMIYORRRR???) boşuna yapılmış bir şey mi kanallar???

AMD için 790X-790FX-790GX çipsetlerde yapın testlerinizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 10 Ocak 2012; 23:54:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.