Şimdi Ara

[2.0.2] iPhone2G Unlock, iPhone3G Jailbreak | WinPwn & QuickPwn (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
4
Favori
80.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BL 3.9 dosyasında bi sorun var galiba indiremiyorum :/
    Ayrıca benim pc de vista bi sorun olur mu :/ son 4-5mesajda sorunla karşılaşılmış

Birde Fake imei falan diye birşeyler okudum. Sorunlu oluyormuş falan. İmei min orjinal olup olmadığını nerden anlayabilirim. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exegenesis -- 22 Eylül 2008; 14:30:36 >

50 kere üst üste denememe rağmen böyle bir yazı çıkmıyor. itunes da waiting for iphone deyip öyle kalıyor. ayrıca cihazı 1 gün kullandıktan sonra birden donuyor ve otomatik recovery moda giriyor ve bir daha çıkmıyor :( teşekkürler.
  • arkadaşlar gösterilen bütün adımları yaptım sonra itunes ten restore ettiğimde restoreyi tamamlamadan hata verdi bi çok kez denedim sürekli hata verio 1604 dio:( lütfen bilen birileri yardım etsin:(
  • ya bu soru defalarca sorulmstr eminim ama goremedm bnm merka ettgm konu 2.0.2 de jailbreak yaptk diyelm sonrada 2.1 e yukseltmk istedm versiyonu iphoneum jailbrekli oldugu icin hata verirmi update yaparken verirse updateyi itunes harici nerdn yapcm?
    İlk başta birkaç saat boyunca telefon açılır açılmaz AVEA yazısını görüyordum fakat sonra onu da göremeden no service yazıyor şimdi
    telefon önceden de quickpwn ile kırılmış sanırım.(yani bunu telefon açılırkenki ananas logosundan çıkardım)
    settings den carrier e girince oradan (Telefonun içinde avea ya da turkcell varken) aveayı seçiyorum no service yazıyor turkcell i seçiyorum no service yazıyor vodafone de hiçbir şey yazmıyor.
    ben de acaba türkiyeye vodafon iphone getirecek de ondan mı diye düşündüm.

Vel hâsılı kelam
    Telefonu bu sayfadaki yönergelere uyarak aynen kırmaya çalıştım (Versiyon 2.0.2 ile yaptım)önce Winpwn kullandım fakan telefonu DFU moda alınca program hata raporu verdi 2 kere denedim aynısı oldu.
    sonra QuickPwnRC3 ile yaptım (Versiyon 2.0.2 ile yaptım)herşey normal ilerledi. Telefonun ve simin kilidini kırması şeklinde ayarladım. ama başlangıçtaki apple logosu kalacaktı.herşey oldu. Telefona attım DFU falan da geçti.
    AMA ben telefonu açınca telefon yine No Service yazmaya başladı. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.Lütfen birisi bana yardım etsin.
    Turkcell de denedim. Olmuyor açılmıyor telefon...
    Bu arada yönergeler mükemmel hazırlanmış sanırım artık telefon kırmak o kadar da zor değil ama işte benim gibiler ...

• DFU modda benim de telefonum kalmıştı tam olarak WinPwn kullanırken programın hata raporu vermesiyle oldu ama telefonu resetledim düzeldi.(home ile kapatma tuşlarına birden bastım 10 saniye)

Orjinalden alıntı: hardwaresoftware

DFU modda benim de telefonum kalmıştı tam olarak WinPwn kullanırken programın hata raporu vermesiyle oldu ama telefonu resetledim düzeldi.(home ile kapatma tuşlarına birden bastım 10 saniye)

http://imei.tk.gov.tr/node/56

üstteki adresten imei sorgula. sanırım kayıt yaptırmamışsın. git bir turkcell extraya imei kaydı yaptır. yada fake imei kullan.
  • Yönergeyle başarılı şekilde 2.0.2 ye geçtim bittiğinde tek değişiklik ekrandaki App Store oldu şaşırdım herhalde bitmedi sandım ama bu kadarmış herhalde :)

ayrıca winpwn ile jailbreak yapmak isteyenler için youtubeda bulduğum güzel bir video sanırım yardımcı olur
    http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/00b9c6c121f890b2767cee02abf53ed9b64b0e7567f9a6c7f61350fc112005be5d4aba08c017531219624

Saygılar...

• ya arkadaşlar çok güzel adım adım açıklamalr olmuş bende yapıcam şimdi

fakat herşey güzelde bu jailbreak ne oluyor ne işe yarıyor..

ben dün turkcellden aldığım 2.0.2 cihazı burdaki yörüngeler ile jailbreak yapıcam şimdi.

jailbreak nedir restore nedir ne gibi + ları - leri vardır

biri açıklarsa çok sevinirim...

Orjinalden alıntı: .:BBR:.

ya arkadaşlar çok güzel adım adım açıklamalr olmuş bende yapıcam şimdi

fakat herşey güzelde bu jailbreak ne oluyor ne işe yarıyor..

ben dün turkcellden aldığım 2.0.2 cihazı burdaki yörüngeler ile jailbreak yapıcam şimdi.

jailbreak nedir restore nedir ne gibi + ları - leri vardır

biri açıklarsa çok sevinirim...

unlock : Apple, iPhone'ları sadece anlaştığı operatörler çalışmasını istediği için cihazları sim kilitli (sim-lovk) olarak üretiyor. Dolayısıyla yurt dışından iPhone alanlar Türkiye'deki sim kartlar ile kullanmak istediklerinde cihazlarını unlock işleminden geçirmek zorundadırlar. Bu işlem iPhone satış sözleşmesine aykırıdır ve Apple tarafından tespit edilmesi durumda cihaz garanti dışı kalabilir. Fakat Turkcell veya Vodafone'dan iPhone 3G alanların bu işlemi yaptırmalarına gerek yoktur çünkü bu cihazlar zaten turkcell ve vodafone sim kart'ları ile çalışacak şekilde üretilmiştir.

aktivasyon: Dünyanın neresinden alırsanız alın iPhone'nunuzu aktive etmeniz gerekir, bu işlem bir kereye mahsus bilgisayar üzerinden iTunes programı ile yapılır. Sözleşme imzalayarak aldığınız telefonlarda iPhone'u satan mağaza bu işlemi sizin için yapmaktadır. Sözleşmesiz satılan iPhone'ları satın aldığınız operatörün sim kartı takılı olmak koşulu ile kendiniz aktive edebilirsiniz.

jailbreak : Apple, iPhone'lara kullanıcıların dilediği gibi uygulama yüklemelerine veya dosya transfer etmelerine izin vermez. Fakat jailbreak'li cihazlara istenildiği gibi yükleme yapılabilir. Bu işlem de iPhone satış sözleşmesine aykırıdır ve Apple tarafından tespit edilmesi durumda cihaz garanti dışı kalabilir.

Installer : iPhone 3G ile birlikte çıkan 2.0 versiyonundan önce iPhone'a üçüncü partiler tarafından geliştirilen uygulamalar resmen yüklenemiyordu. Fakat jailbreak'li cihazlara yüklenebiliyordu. Bu yükleme işlemini kolaylaştırabilmek için de jailbreak topluluğu Installer adını verdikleri bir uygulama geliştirdi. Daha sonra da Cydia isminde benzer işe yarayan yine sadece jailbreak'li cihazlarda çalışan bir uygulama daha çıktı. iPhone 2.0 ile birlikte de Apple, App Store ismini verdiğini kendi resmi installer uygulamasını çıkarttı. Dolayısıyla da artık Installer'a veya Cydia'ya çok ihtiyaç kalmadı.

Yukarıdaki işlemleri yapmak için de QuickPwn, WinPwn gibi programlar kullanılır. Bir de yurt dışından alınan cihazların versiyon yükseltme (update) veya tekrar yükleme (restore) işlemleri çok kolay olmadığı için bu programlarla kullanılmak üzere çeşitli yönergeler bulunmaktadır. (Örnek: 2.0.2 iPhone 2G, 3G ve iPod Touch için Windows QuickPwn önergesi) Diğer tüm terimler için bu linkten faydalanabilirsiniz.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Turkcell veya Vodafone'dan iPhone 3G alan kullanıcılar, sözleşme şartlarına bağlı kaldıkları sürece, yukarıdaki dertli, teknik bilgi gerektiren ve cihazı yazılımsal olarak çalışamaz hale getirme ihtimali bulunan işlemler ile uğraşmak zorunda değiller.

Türkiye'den iPhone 3G alan kullanıcıların en çok tereddütte kaldığı nokta da garanti dışı kalma ihtimali olduğu için cihazı jailbreak edip, etmemek. Her ne kadar iPhone'un resmi uygulama indirme platformu olan App Store'daki uygulamaları yetersiz bulan kullanıcılar olsa da ben şahsen App Store'un yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu pahalı riski girilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Cihazımızı jailbreak yaptığımızda aldığımız tek risk cihazımın garanti dışı kalabilme ihtimali değil aynı zamanda Apple'ın kontrolünden geçmeyen uygulamaların cihazımızda yazılımsal sorunlara neden olabilme ihtimalidir. Sonuç olarak ben derim ki cihazınızı çok mecbur kalmadıkça jailbreak işleminden geçirmeyin. En azından bir süre bekleyin, iPhone dünyasına ve kavramlarına alışın. App Store'daki uygulamaları bir inceleyin. Her yazılana, her duyduğunuza hemen itibar etmeyin. Zaten kısa bir süren sonra zaten sizin için en optimum yolu kolayca bulacaksınız.

Bunları iphoneturkey.blogspot.com da arakladım. istediğin sorular burada mevcut sanırm.

• çok teşekkür ederim kafamdaki birçok soru işareti kalktı ama örneğin 2g iphonelarda çok değişik oyunlar vardı işte iphysics yada iphone drummer fln..

ben şimdi 3g jailbreak yapsam bu programlara ulaşabilirmiyim?

arkadaslar bu ne ya itunedan muziklerimi filan back uptan yukledim iphone dogu dillerinden birine donustu :S engliziceye nerden gecicem bulamiyorum off bune be...
    telin dilini japncadan ingilizceye cevirene kadar neler cektim inanamazsiniz ama neyse suan geyet iyi bir durumda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NER0 -- 30 Eylül 2008; 23:03:01 >

Orjinalden alıntı: .:BBR:.

çok teşekkür ederim kafamdaki birçok soru işareti kalktı ama örneğin 2g iphonelarda çok değişik oyunlar vardı işte iphysics yada iphone drummer fln..

ben şimdi 3g jailbreak yapsam bu programlara ulaşabilirmiyim?

Yapabilirsin ama garanti sorunu olurmu onu bilmem. Dediğin oyun iphysic installerda bir ara vardı ama şuan varmı bilmiyorum.
  • beyler 1.1.4 yüklü sorunsuz calışan iphonum var 2.02 ye gecmek için sayfanın başındaki işlemlerimi uygulucaz şimdii bide risk varmı bayram bayram telefonsuz kalmayalım kaşınmım 1.1.4dümle mutlu mesut dvmmı edelim:)

Orjinalden alıntı: ilksenhan

beyler 1.1.4 yüklü sorunsuz calışan iphonum var 2.02 ye gecmek için sayfanın başındaki işlemlerimi uygulucaz şimdii bide risk varmı bayram bayram telefonsuz kalmayalım kaşınmım 1.1.4dümle mutlu mesut dvmmı edelim:)

Bir ara bende senin gibiydim. Şuan 2.1 kullanıyorum. Benim kadar şanslı isen hiç durma
    wi fi ve bluetooth calısmıyordu. senttings te wi fi yerınde gri no wi-fi yazıyor bluetooth un karsısında unavailable yazıyor. sım kartı cıkarıp telefonla gelen ATT nın sım kartını taktım bısı deyısmedi imei numarasını bıda kontrol ettım kayıtlı gozukuyo.telefonun ustunde ara ara ''iphone connot make or receive calls'' yazısı cıkıyor acıl bı sekılde yardımlarınızı beklıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayleyid -- 2 Ekim 2008; 2:21:53 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.