Bildirim
@ogulcanozugenc
+4
En az 100 Konu Açtı
En az 100 Beğeni Aldı
En az 1.000 Mesaj Yazdı
En az 50 Mention'ı Yanıtladı
4 diğer rütbeyi gör
Gönderileri
|
|
|
|
ogulcanozugenc (Oğulcan Özügenç) · Clash Royale altına konu açtı.
9 yıl
Klanımıza Bekleriz! Onur İçin Savaş!
|
ogulcanozugenc (Oğulcan Özügenç) · iPhone altına konu açtı.
9 yıl
iPhone Cam Filmi
|
ogulcanozugenc (Oğulcan Özügenç) · Ekran kartı altına konu açtı.
9 yıl
ASUS HD7770 CrossFire hk.
|
ogulcanozugenc (Oğulcan Özügenç) · Depolama altına konu açtı.
12 yıl
2. SSD mi de bozmus bulunmaktayim !
|
|
|
Hakkında
Meslek: Kıdemli Sistem Uzmanı
İlgi Alanları: RC araçlar ile ilgilenmek, bilim kurgu filmleri izlemek, teknolojik gelişmeleri takip etmek, elektronik müzik dinlemek, polisiye kitaplar okumak
Meslek: Kıdemli Sistem Uzmanı
İlgi Alanları: RC araçlar ile ilgilenmek, bilim kurgu filmleri izlemek, teknolojik gelişmeleri takip etmek, elektronik müzik dinlemek, polisiye kitaplar okumak
Forum İmzası:
Forum İkinci El İmzası:
Hakkımda:
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
OnePlus 7 Pro
Operatör
Vodafone
Operatör
Türk Telekom
ISS
TTNET
ISS
Superonline
ISS
Uydunet
Takım
Galatasaray
Tablet
Apple
İşlemci
Intel
Milli Takımlar
Turkiye
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.626
İkinci El Bölümü Mesajları: 545
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 260)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 102 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.626
İkinci El Bölümü Mesajları: 545
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 260)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 102 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları

İkinci El Referansları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme 
1 Yanıt
0 

Bootloader kilidi açıldıktan sonra TWRP'yi kurdum. TWRP'yi direk "twrp.me" adresindeki anlatım ile yaptım. Bunun için "simple FWUL adb/fastboot ISO" gerekmekte. Rufus ile bu ISO'yu içeren ve Boot edilebilen bir USB oluşturdum. Neden bunu yaptığımı sorarsanız sürücü sorunlarından gına gelmişti artık bende bu şekilde hazır bir sistem kullandım. İçinde gerekli bütün araçlar var. Arch Linux tabanıyla yapılmış bir ISO. Linux tecrübem de olduğu için böylesi daha kolayıma geldi açıkçası (Kullanmak için Linux tecrübesi şart değil.) TWRP kurulduktan sonra Root dosyalarını da attım ekran açıkken bilgisayara bağlayarak. SuperSU da kurulmuştu artık. TWRP kurduktan sonra Recovery artık stock olmadığı için heralde OTA güncellemeleri devam etmeyecek. Fakat güncelleme geldiği zaman deneyeceğim. TWRP ile güncelleyebileceğimiz bir yöntem de mevcut. Bunu da deneyeceğim. Olmazsa ne yaparım bilmiyorum zaten MIUI 9 da bu Bloatware ıvır zıvır gereksiz programlar olmayacak, olanları da silebilecekmişiz gibi duruyor. Hayırlısı öyle olursa TWRP, Root falan yapmadan Stock ROM atıp yoluma devam ederim. Neyse şuan elimizde TWRP'li, Root'lu, Bootloader kilidi açık bir cihaz oldu. Hatırlarsanız cihaz hala İngilizce ve biraz çince gereksiz program var. Bu gereksiz programları Titanium Backup (Google Play'de var.) ile direk sildim. İnternette hangi dosyaları korkusuzca silebileceğimiz mevcut. Yanlış bir dosyayı silmek bu saydığım adımları baştan yapmanıza yol açar. Sıfırdan başlarsınız dikkatli olun. Zaten biraz akıl yürütünce siz de anlarsınız. Ben kendi müzik programını falan da sildim hep. Spotify ve VLC varken lütfen yani... Tavsiyeler üzerine MIUI'nin Launcher'ını kullanmadım. ADW Launcher 2'yi kurcaladım. Önce sıkıldım sildim çok ayar var diye, sonra tekrar kurdum ve şuan onu kullanıyorum. App Store olarak MIUI ile beraber gelen App Store'u da tutmaktayım. Hesap Makinesini bile güncelliyor bu meret bu yüzden kalsın. Cihaz olabildiği en güncel halinde şuan. İlerideki güncellemeleri de alabileceğim gibi duruyor. Root ve TWRP tek engelim ama bakalım göreceğiz. Açıkçası 3-4 günüm gitti. Cihazdan memnunum. Bu yola pil tüketimim çok diye çıktım. 2 saat ekran açık bile vermiyordu eski ROM. Epic ROM kullanıyordum. Piyasada çok ROM var Türkçe ve güncel bulamadım. Yani bu konuda dolaşan ROM'lar da eski herhalde. Türkçe olması için ben güncellikten vazgeçemem maalesef. Global ROM atılıyor sanıyordum ben kilit açıldıktan sonra. Fakat gördüklerim hep Custom ROM. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz bu konuda.