Şimdi Ara

180 Km ile giderken , yavaş gitme hissi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
4.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CRV yerden yuksek, agirlik merkezi yukarida.
    yan aynalar ruzgar sesi aliyor.
    yani hizli gittiginizi dusunmeniz için pek çok sebep var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O hissi benim araba verir. Hatta 200-220 de normal hızla gidiyormuşsun gibi oluyor. Araç Opel Omega 2.5 V6 CD.

Bu tür hisleri genel olarak kasa ağırlığı fazla olan ve yere yakın araçlar, yani asfalt arabaları verir. Bir de arkadan itiş önemli. Çok fark ediyor.
  • cbascan kullanıcısına yanıt
    Gürültü derken ? Ha 5 serisi ile karsılastırırsan evet gurultu var. Emsalleriyle karşılaştırırsan ne demek istedigimi anlarsın. Daha önce focus 2 ile o dedigim hızlarda seyrettinmi hiç ?

Bir başka mesajına katılıyorum güven vermek ayrı şey hissettirmemek ayrı şey Focus2 güven verme konusunda daha başarılı bu konuda. Yalıtım olarak rüzgar sesi çok alıyor o hızlarda. Ama bir yerden sonra kulak alışıyor normal şekılde sohbet edebiliyorsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 9 Temmuz 2016; 23:45:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

Merhaba

Birçok kişiye belki yok yalandır yok şakadır diyecek ama

Kendi aracımda giderken 190 210 220 bana sanki o hızda olmadığım hissettiriyor başka markada bunu göremedim.

Sanırım ön camdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum

Aracım c180 2015 model

Birde benim c180 gibi akustik paketiniz de varsa olay bitiyor. 225 km hızla sakin sessiz yol almak çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurcngzhn34

quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

quote:

Orijinalden alıntı: Amphioxus

Yukardeyken şerit çizgileri uzun göründüğü için yavaş gidiyormuş hissi oluşur.Yere yakınken tam tersi kısa görünür.

arkadaşın dediği doğru. örnek olarak uçağa bindiyseniz sanki uçak çok yavaş gidiyormuş gibi hissedersiniz.

bu arada ben de l300 ile 100e çıktığımda arabanın içinde kıyametler kopuyor, bi o yana bi bu yana savrulmaya başlıyorum

l300le e5te 160la giderken sol şeritten orta şeride atmıştı savurmadan dolayı.ölmedik yaşıyoz hayata devam

valla hocam l300 le 160 basmak deli cesareti ister. sizi tebrik ediyorum. ben 120 basınca ecel terleri dökmeye başlıyorum.

• dymmt D kullanıcısına yanıt
    o da iyimiş hala

bu konuda en iyi aracı bulamadik :)
  • Passatim var dsgli 180le giderken çiğdem citliyorum.

• Valla bizim C2'de 140'a kadar sorun yok. Yere çok yakın araba, havalanmış gibi hissetmiyorsun. Fiat Palio'da kullandım, 120'den sonra havalanıyordu araba. Bi an zeminle bağlantım kesildi gibi hissettim. Meğersem tekere 32 basmışlar o yüzdenmiş. Çok sert olduğu için :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayjan -- 10 Temmuz 2016; 1:42:48 >
  • O his algı meselesi fakat. Benim 1.4 fire palio ile 180 le gittiğimde içeride fırtınalar kopuyor. Arkadaşın 1.2 polo ile 150 ile giderken ortalık daha iyi ama yinede çok gürültülü oluyor. Enistemin 1.6 Opel vectra ise bu konuda muazzam. İbreyi 200e vurmama rağmen sanki, aga karışma yol bende der gibi gidiyor. Hissiyat olarak sanki 100-120 ile gidiyoruz. Cidden vectra fakir Mercedesi.

• renault clio 1.2 benzinli arkadaşımda var çocuk 150 160 km ye çıktı çocuk 155 kilo sağında 60 kilo da bi eleman var sağ arkada da ben 135 kg arabanın hangi hızda olduğunu anlamak için kafamı sol tarafa çevirdim en ufak bi savurma yoktu arabada sanırım ben ve öndeki tosuncuktan kaynaklı hiç savrulma rüzgar sallaması olmadı

c4 için 180 km ye hızlı çıkartıp öyle gidiyordum biraz belli olmuyordu ama hoş orta konsolda ekran vardı annem orta ekrana bakınca uyarıcı sistem gibi yavaşla yavaşla yavaşla.

şuan ki mazda 626 ımla 120 üstü çıkmıyorum (çıkartmıyorum )

c elysee de haftaya teslim almış olucam onu kiraladığım için mazdadan bile berbat o 100 km üstü abi sağa çek diyor.

• Golf 5 6 7 serisi hicbiride o hizlari hissettirmiyor ozellikle tsi serileri..
    3 modelide kullandim bende golf 5 tsi 140 var altta takimda kullandigi z rotlar falan duz 1.6 ile ayni degil..

Zaten 180 li 200 li hizlara nasil ciktigini anlamiyorsun bile...

• Audi A5 quatro kullanıcısıyım gayet yavaş geliyor o hızlar

not: yazılım ve modifikasyonlardan sonra
  • Bunun on cam ile alakasi var diye duymustum ne kadar dogru bilmiyorum

• yavaş gitme hissimi bilmiyorum ama benim başıma her seferinde şu geliyor
    bende a6 var ve boş yol denk geldimi 200 den asağı inmiyorum
    ileride bir araç yavaşlasa yada kavşak olan bir yere yaklaşsak yada ne bileyim radardan felan şüphelendiğim bir yer olsa hızımı 150-160 arasına düşürüyorum
    araçta kim var ise her seferinde şunu söylüyorlar : böyle yolmu biter bas biraz. diyorum 160 ile gidiyorum. oha diyor diyorlar yavaşla acelen ney. diyorum demin 200-220 ile gidiyorduk ses cikarmiyordunuz. hadi ordan diyor hiç biri inanmıyor.

bu durum her defasında (arac ilkkez binen biri) gerçekleşiyor.
    ileriye bakınca anlaşılmıyor ama sağ sola bakınca hız çok anlaşılıyor lakin hiç hissettirmiyor.

ek bilgi. araçta 300 ibre var ama daha 250 yi geçemedim. 220-230 dan sonra geç hizlaniyor yol bitiyor daha fazla hizlanamıyorum. bendeki 2.0 motor. sanirim o ibreyi 3.0 motorlar için koymuşlar.

bunları yazarken farkettim ölümle dans ediyoruz. keşke hissetirse de bu kadar hızlı gitmesek.

• Ben bunu hız göstermeyen camlardan kaynaklandığını duymuştum . Bizde dizel 206 vardı hangi ara 140 -150 hıza çıkıyor anlamıyorduk :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: eko33

5 dakika 90la git, sonra 130la git uçuyor gibi gelir. Ama 160dan 130a in gitmiyor gibi gelir. Yol çizgileri uzadıkça yavaş gidiyormuş hissin artar. Otobüsle 100le giderkenki algı ile motosikletleki 100le giderkenki bambaşkadır. 2. viteste 90la git Allahım sana geliyorum dersin, 6. viteste 90la git mehh dersin. Mahalle arasında 2. viteste 70le git adrenalin coşturursun (gitme) ana yolda 70le git at arabası dersin. Uçağa bak gitmiyor gibi gelir ama 900le gidiyordur. Baktığın mesafe uzayıp genişledikçe bu his artar. Bu ve buna benzer örnekler tamamen göz yanılgısı ve duyularınla alakalı.
    sana tavsiye 180le giderken yavaş gibi geliyorsa sol taraftan camdan bak dışarı hızlı gittiğini anlarsın, ya da KAZA YAPTIĞINDA anlarsın hızını

Özetle gelen gideni aratır mı
  • yavaş derken aynı zamanda güvende verir o yüzden
    bazı arabalar 120 den sonra bağırır titrer hatta şiddetli rüzgar ve yağmurda 1-2 cm sağa sola kayar
    180 e kısa saniyelerde rahat çıkıyosa zaten kalitelidir o araba muhtemelende turboludur
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

yavaş gitme hissimi bilmiyorum ama benim başıma her seferinde şu geliyor
    bende a6 var ve boş yol denk geldimi 200 den asağı inmiyorum
    ileride bir araç yavaşlasa yada kavşak olan bir yere yaklaşsak yada ne bileyim radardan felan şüphelendiğim bir yer olsa hızımı 150-160 arasına düşürüyorum
    araçta kim var ise her seferinde şunu söylüyorlar : böyle yolmu biter bas biraz. diyorum 160 ile gidiyorum. oha diyor diyorlar yavaşla acelen ney. diyorum demin 200-220 ile gidiyorduk ses cikarmiyordunuz. hadi ordan diyor hiç biri inanmıyor.

bu durum her defasında (arac ilkkez binen biri) gerçekleşiyor.
    ileriye bakınca anlaşılmıyor ama sağ sola bakınca hız çok anlaşılıyor lakin hiç hissettirmiyor.

ek bilgi. araçta 300 ibre var ama daha 250 yi geçemedim. 220-230 dan sonra geç hizlaniyor yol bitiyor daha fazla hizlanamıyorum. bendeki 2.0 motor. sanirim o ibreyi 3.0 motorlar için koymuşlar.

bunları yazarken farkettim ölümle dans ediyoruz. keşke hissetirse de bu kadar hızlı gitmesek.

işte tamda bundan bahsetmiştim
    yeni nesil araçların farkı genelde

• uzun yolda bende sollamak için bile olsa 150 yapsam yanımdakiler ibreye göz ucuyla bakar yavaş git der
    direksiyon değişiriz başlar başlamaz 140 üstüne çıkarlar -ne oldu diyincede -walla farkında değilim -"yaaaaaaa gördün mü işte"
  • Yol ne kadar geniş ve ne kadar düz ise o kadar hız hissi azalıyor diye düşünüyorum

Artı aracınız motor olarak üst hız ve üst devirlerde sessiz ise (ki min 2lt ve 150 beygir güç lazım) ve mümkünse yalıtımı iyi olan E sınıfının ilave etkisi oluyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.