Şimdi Ara

16 çekirdek destekli İşlemci Test Programı (v09a-1.@EczaNet-Xeon2689-14.971sn.) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.620
Cevap
11
Favori
84.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

16 çekirdek destekli İşlemci Test Programı (v09a-1.@EczaNet-Xeon2689-14.971sn.)

dallama kaspersky işte... program kodlarında registry ayarlarından işlemci hızı okunduğu için "heuroistic" yani potansiyel virüs olarak algılamış programcıkı. İşin garibi şu an kullandığım bilgisayarda lisanslı (crackli değil) kaspersky 6 var. ve o bu uyarıyı vermiyor. Kaspersky 7'den sonra bu "heuroistic" meselesini değiştirdiği için registry ile ilgili her işlemde potansiyel virüs uyarısı yapıyor kaspersky.

@Kumandan: yapılan işi sadece 2'ye böldüm, bu yüzden sendeki 4 çekirdek aralarında kafalarına göre paylaşım yapıyor işi. Ama sistem 2 çekirdekli olsaydı ikisini de sonuna kadar sömürecekti programcık.

Son değerlendirme: Programcık işlemcinin saat hızına bağlı performans sergiliyor. 2 çekirdekten faydalanıyor. Bu programla Amd işlemciler bariz intellerden daha iyi sonuçlar elde ediyor.

İlk mesaja bazı sonuçları ekleyeyim, ayreten v0.02'yi de kaldırayım. Ona gerek kalmadı, bundan sonra kendi işlemcisi performansını görmek isteyen oraya bakar artık

• v0.03'den verilen bazı değerler:

@Bethrezen: Phenom II x4965 BE @3.9GHZ --- 18.707 sn.
    @Megailker: E6300 (4000MHz) ---- 24.057 sn.
    @dellino: Phenom II x4 940 (3000 Mhz) ---- 24.95 sn.
    @kimkim: Amd x3 710 (2600 Mhz) ---- 27 sn.
    @dellino: Phenom II x4 940 (2400 Mhz) ----- 31.156 sn.
    @nadir_en: x2 4200+ (2460 Mhz) ---- 32.210 sn.
    @nadir_en: e7400 (2800 Mhz) ----- 33 sn.
    @sahafiec: Intel i5 750 (2400 Mhz) ------ 44.07 sn.
  • Kapışmak isteyen var mı?

Açıkçası daha iyi bir sonuç bekliyordum.Programcık benim işlemciyi sevmedi.

Bir de arkadaşlar KIS 2010 bende hiç bir uyarı vermedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SeRHaT_ -- 4 Şubat 2010; 10:33:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

Kapışmak isteyen var mı?

v0.03'ü dene, ama büyük bir ihtimalle kis2010 izin vermeyecektir!...

• Ona noluyomuş bu köyün ağası benim kapatırım susar.

O da sevmedi anlaşılan. Seni kınıyorum böyle saygısız bir program yaptığın için. 5 yıllık işlemciyi bütün foruma rezil ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

Kapışmak isteyen var mı?

v0.03'ü dene, ama büyük bir ihtimalle kis2010 izin vermeyecektir!...

@nadir_en
    Serhat'in testleri bana SSe diyor.

• 22.455 amd 955 4x 3.2 ghz
  • imzamdaki configrasyon ile 26.203 hesapladı v.0.3..çekirdekleri %100 kullandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 4 Şubat 2010; 11:25:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke
    @nadir_en

@Towarscke, Serhat hem v0.02 ile hem de v0.03'le aynı sonucu alması doğal, çünkü tek çekirdekli işlemciye sahip. Doğal olarak v0.03 işi ikiye bölse de birşey farketmiyor. SSE meselesine gelince: işin açıkçası sonuçta ortada bir matematiksel işlem var ve bu işlemi amd ve intel de -teorikte- aynı şekilde yapıyor olması lazım. SSE olup olmamasının bir etki oluşturacağını düşünmüyorum.

Ama sonuç olarak amd'ler bariz bu işlemi intel'lerden hızlı yapıyor. süper pi'deki amd anti biası burada tam tersi durumda. Bunun nedeni için de verebilecek makul hiçbir cevabım yok. Hani kodları "amd için optimize ettim!" desem herşey ayan beyan ortada. Programı senin de incelediğin gibi verdim zaten. Ortada hesaplanan bir matematiksel işlem var başka bir şey yok. Yaw ben bu programı Amd'ye pazarlasam mı ne yapsam?!? Adamların biraz morali düzelir . Aslında ciddi bir şekilde amd mühendislerine mail atmayı düşünmüyor da değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 4 Şubat 2010; 11:33:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

imzamdaki configrasyon ile 26.203 hesapladı..çekirdekleri %100 kullandı

senin sonucu da ilk mesaja ekliyorum. ss'de koyar mısın buraya?

@_SeRHaT_ senin sonucu da ekledim, millet işlemci görsün!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 4 Şubat 2010; 11:28:34 >
  • quote:

quote:

Tabi ya taş çıkartır hepsine. Allahtan OC li yoksa bu sene içinde bitiremezdi bu testi.

• quote:

quote:

ekliyorum birde birşey dikkatimi çekti her seferinde farklı hesaplayabiliyor..birde şu resimde sağ altta işlem merkezi var nasıl kapatabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 4 Şubat 2010; 11:53:50 >

• quote:

quote:

@nadir_en

@Towarscke, Serhat hem v0.02 ile hem de v0.03'le aynı sonucu alması doğal, çünkü tek çekirdekli işlemciye sahip. Doğal olarak v0.03 işi ikiye bölse de birşey farketmiyor. SSE meselesine gelince: işin açıkçası sonuçta ortada bir matematiksel işlem var ve bu işlemi amd ve intel de -teorikte- aynı şekilde yapıyor olması lazım. SSE olup olmamasının bir etki oluşturacağını düşünmüyorum.

Ama sonuç olarak amd'ler bariz bu işlemi intel'lerden hızlı yapıyor. süper pi'deki amd anti biası burada tam tersi durumda. Bunun nedeni için de verebilecek makul hiçbir cevabım yok. Hani kodları "amd için optimize ettim!" desem herşey ayan beyan ortada. Programı senin de incelediğin gibi verdim zaten. Ortada hesaplanan bir matematiksel işlem var başka bir şey yok. Yaw ben bu programı Amd'ye pazarlasam mı ne yapsam?!? Adamların biraz morali düzelir . Aslında ciddi bir şekilde amd mühendislerine mail atmayı düşünmüyor da değilim.

esasen bunun daha once dedigim gibi tek cekirdek olanindan 4 tane yapip, 1,2,3 ve 4'u ayni anda baslatilabilecek sekilde ayarlanip, gorsel bir pencere hazirlamak lazim... yani Dos penceresi gorunumunden cok, windows penceresi gorunumu yapilsa guzel olur..

yani kisaca 4 tane buton olacak... basilacak... ilgili programlar arkada calisacak, sonrasinda ise sonuc bilgisi ilgili ilgili windows penceresi uzerinde gosterilcek... hatta islem yapilirken bir yukleme bari bile eklenebilir.. hatta ve hatta normalde kapali olan cekirdekleri acilan AMD islemcilerde, ilgili cekirdegin digerlerinden sure bakimindan farki da gozlemlenmesi icin 4 cekirdekli bir islemcideki her bir cekirdegin bench islemi ayri olacagindan 4 ayri bar yukleniyormus gibi gosterilip, sonuclari her bir cekirdek icin ayri yazilabilir... boylece cekirdekler arasindaki sure farki da anlamli hale gelir...

• quote:

esasen bunun daha once dedigim gibi tek cekirdek olanindan 4 tane yapip, 1,2,3 ve 4'u ayni anda baslatilabilecek sekilde ayarlanip, gorsel bir pencere hazirlamak lazim... yani Dos penceresi gorunumunden cok, windows penceresi gorunumu yapilsa guzel olur..

yani kisaca 4 tane buton olacak... basilacak... ilgili programlar arkada calisacak, sonrasinda ise sonuc bilgisi ilgili ilgili windows penceresi uzerinde gosterilcek... hatta islem yapilirken bir yukleme bari bile eklenebilir.. hatta ve hatta normalde kapali olan cekirdekleri acilan AMD islemcilerde, ilgili cekirdegin digerlerinden sure bakimindan farki da gozlemlenmesi icin 4 cekirdekli bir islemcideki her bir cekirdegin bench islemi ayri olacagindan 4 ayri bar yukleniyormus gibi gosterilip, sonuclari her bir cekirdek icin ayri yazilabilir... boylece cekirdekler arasindaki sure farki da anlamli hale gelir...

ona gerek yok ama bakalım v0.03'ü 4 çekirdek için optimize edebilecek miyim?

Şu anda 4 çekirdekli işlemcisi olan bana p.m.'den ulaşabilir mi? Sanırım programı 4 çekirdek için optimize ettim ama benim işlemci 2 çekirdekli olduğu için deneme şansım yok. 4 çekirdekli işlemcisi olanlar bana p.m.'den ulaşırlarsa deneme amaçlı v0.04'ün linkini onlara yollayayım. Eğer doğru çalışıyor ise buradan da yayınlarız...

P.m.'leri bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 4 Şubat 2010; 12:22:49 >

• Q8200 default
    2 gb tek ram

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Q8200 default
    2 gb tek ram

ellerine sağlık, v0.03 sonucunu da ekler misin @müşavir? ss'den görünen o ki 4 çekirdek de v0.04'de full kullanılıyor, yani program başarılı!

• v0.04 linkini bulamadım konu içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 4 Şubat 2010; 12:35:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

v0.04 linkini bulamadım konu içinde.

v0.04'ü daha yayınlamadım, sana p.m. ile ilettim... task manager ile birlikte sonucu burada ss olarak yayınlarsan sevinirim...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

v0.04 linkini bulamadım konu içinde.

v0.04'ü daha yayınlamadım, sana p.m. ile ilettim... task manager ile birlikte sonucu burada ss olarak yayınlarsan sevinirim...

Buyrun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 4 Şubat 2010; 12:43:41 >
  • Q8200 default
    2 gb tek ram

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.