Şimdi Ara

16 çekirdek destekli İşlemci Test Programı (v09a-1.@EczaNet-Xeon2689-14.971sn.) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.620
Cevap
11
Favori
84.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hem x3 hem x4 olarak deniyecektim ama kaspersky virüs uyarısı veriyor benden başka virüs uyarısı alan omadı mı bu programları indirirken. The requested object is INFECTED with the following viruses: HEUR:Trojan.Win32.Generic
  • thread tabanlı olduğu için CPU'da çekirdek kullanımları gher çekirdek'e farklı. bu da her denemede farklı sonuc alacaksınız anlamına geliyor. Cunku paralel çalışamıyor programın threadleri(birine işletim sistemi çekirdeği komple atarken diğerinede araya başka program çalıştırtabiir). Kullanıcı seviyesinde olduğu için ne kadar kullanacaklarını işletim sistemi belirliyor. Bu tur testler kullanıcı seviyesi thread mantığı ile değil kernel seviyesinde direk CPU'ya iş yaptırarak yapılır. Boylece isletim sisteminin görev dağıtım algoritmasından etkilenmez ve kendi başına çalışır. Anlaması güç ama kısaca şöyle diyeyim: bu programla ölçüm yapmak pek sağlıklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

Arkadaşlar hem x3 hem x4 olarak deniyecektim ama kaspersky virüs uyarısı veriyor benden başka virüs uyarısı alan omadı mı bu programları indirirken. The requested object is INFECTED with the following viruses: HEUR:Trojan.Win32.Generic

bu konu daha önce de açıklandı. Program registry'den birkaç birşey okuduğu için kaspersky yanlış alarm veriyor. zaten heur.trojan.win32.generic bir virüs değil sadece kaspersky virüs olarak tanımlayamadığı şüpheli heuroistic işlemler bu şekilde yaklaşıyor. kis 2010'u kapatıp deneyebilirsin rahatlıkla, önceki mesajları okursan bu şekilde mesaj alan çok arkadşımız olduğunu göreceksin.
  • @nadir_en
    ok ikinci sayfayı şimdi okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert_rain

thread tabanlı olduğu için CPU'da çekirdek kullanımları gher çekirdek'e farklı. bu da her denemede farklı sonuc alacaksınız anlamına geliyor. Cunku paralel çalışamıyor programın threadleri(birine işletim sistemi çekirdeği komple atarken diğerinede araya başka program çalıştırtabiir). Kullanıcı seviyesinde olduğu için ne kadar kullanacaklarını işletim sistemi belirliyor. Bu tur testler kullanıcı seviyesi thread mantığı ile değil kernel seviyesinde direk CPU'ya iş yaptırarak yapılır. Boylece isletim sisteminin görev dağıtım algoritmasından etkilenmez ve kendi başına çalışır. Anlaması güç ama kısaca şöyle diyeyim: bu programla ölçüm yapmak pek sağlıklı değil.

dediğin tam doğru değil, her çekirdek %100'le çalıştığı için aslında hata payı bayağı düşüyor, eğer çekirdeklerde boşluk kalsaydı dediğin tamamen doğru olurdu... önceki versiyonlarda dediğin mesele oratay çıkıyordu ama v0.04 çekirdekleri sonuna kadar kullanıyor. sonuçta iyi ya da kötü bir sonuç veriyor. bir de asıl mesele intellerin neden bu kadar amdlerin geride kaldığı...

• Bir önceki sayfadaki sonucum ve v0.04 sonucum:

16 çekirdek destekli İşlemci Test Programı (v09a-1.@EczaNet-Xeon2689-14.971sn.)

v0.04 ile arka planda Firefox'da 3 sekme açıkken 21 sn. oluyor. Kapatınca 18 küsür oluyor. Diğer sonuçları da Firefox açıkken almıştım kapalı olsaydı belki farkederdi.

• Saçma, AMD işlemciler Nehalemden iyi skor alıyor. İşletim sistemi ile alakalı bilmiyorum ama İntel işlemciler kötü sonuc alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kimkim

Bir önceki sayfadaki sonucum ve v0.04 sonucum:

v0.04 ile arka planda Firefox'da 3 sekme açıkken 21 sn. oluyor. Kapatınca 18 küsür oluyor. Diğer sonuçları da Firefox açıkken almıştım kapalı olsaydı belki farkederdi.

x3 710'du değil mi işlemci?!? neredeyse tamı tamına yarım kat fark var. her çekirdekte ~9sn. düşüyor sonuç yani... eğer 4 çekirdek açılsaydı işlemcinde ~9sn civarı bir sonuç elde edecektin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Saçma, AMD işlemciler Nehalemden iyi skor alıyor. İşletim sistemi ile alakalı bilmiyorum ama İntel işlemciler kötü sonuc alıyor.

niye saçma olsun?!? sonuçta ortadaki iş belli, çarp-böl-hesapla!... süper pi'de inteller ezerken sıkıntı yoktu ama?!?
  • V0.04 bir önceki versiyona göre bende daha düşük sonuç verdi 2 çekirdekli versiyonda 24 saniye verirken 4 çekirdekli de 21 saniyeye düştü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 4 Şubat 2010; 15:14:43 >

• Calc Mule v0.04a: Tekrarlanan işlemi 5 kat artırdım, eski hali ile sonuçlar çok yakın olduğundan farklar anlaşılmıyordu.
    @.45 ACP "iste,tersten yazayım!" demiştim ama dii mi?!

Beni asıl merak ettiren amd-intel arasındaki fark yoksa şu 1. olmuş bu 5. olmuş hiç önemli değil bu arada....

Download Linki:http://www.mediafire.com/file/cyoyyi1zyln/Timer_MultiCore_x4a.exe

Bu da e7400 @2800 Mhz ss'i: (v0.04 sonucu 31 sn idi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 4 Şubat 2010; 15:18:33 >

• Athlon II x2 250 @3000 mhz :26.204 sn (Arkaplanda wamp server çalışıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 4 Şubat 2010; 16:14:34 >
  • sanırım bu skorla listede ikinci sıraya yerleştim x3 425 ile bu skor bazı arkadaşları üzebilir

bu da standart x3 425 hızları ama 4. çekirdek ve l3 açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 4 Şubat 2010; 16:16:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Saçma, AMD işlemciler Nehalemden iyi skor alıyor. İşletim sistemi ile alakalı bilmiyorum ama İntel işlemciler kötü sonuc alıyor.

Sacma demissin ya.. bana piyasada taninan benchmak ve oyunlarin ozellikle markalar icin optimize edilmedigini ve/veya ureticilerin ozellikle bu gibi benchmark programlarindan yuksek puanlar almak icin bir takim ozel kodlamalar yapmadigini kanitlar misin..?

valla yukardaki kodlamayi goruyorsun...her iki AMD ve Intel islemcilerinde kullanilmak uzere satilamkta ve dagitilmakta olan C++ Complier'lari kullanmadan yapilmis olan programda AMD, Intel'i geciyorsa durup dusunmek gerek bencede ama buna sacma demeden once arastirmak da gerekir diye dusunmuyor degilim...

@nadir-en

ilgili islemi Excel veya Access'de yaptirirsan, degisen durumu gozlemlemis oluruz... Normal sartlarda basit bir islem olan programin "Office Productivity" sinifi benchmarklarin arasina koymus olursun boylece. eger sure farkli cikarsa, o zaman complier'in ve sse'nin olay uzerindeki etkisini de gormus oluruz diye dusunuyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

@nadir-en

ilgili islemi Excel veya Access'de yaptirirsan, degisen durumu gozlemlemis oluruz... Normal sartlarda basit bir islem olan programin "Office Productivity" sinifi benchmarklarin arasina koymus olursun boylece. eger sure farkli cikarsa, o zaman complier'in ve sse'nin olay uzerindeki etkisini de gormus oluruz diye dusunuyorum...

excel'de vb kullanarak mı yapayım diyorsun?!? vb thread meselesini desteklemez ki. yani tek çekirdekli gibi olmuş olur program. bence gerek yok. sonuçta bu hali tam anlamıyla direk asm ile işlemci üzerine bindiriyor yükü, bu hali daha sağlıklı....
  • v0.04a

edit: bence en son olarak 8 çekirdekli versiyonunu yapıp i serisine bir şans daha vermek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 4 Şubat 2010; 15:39:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megailker

v0.04a

beni geçmişsin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

thread tabanlı olduğu için CPU'da çekirdek kullanımları gher çekirdek'e farklı. bu da her denemede farklı sonuc alacaksınız anlamına geliyor. Cunku paralel çalışamıyor programın threadleri(birine işletim sistemi çekirdeği komple atarken diğerinede araya başka program çalıştırtabiir). Kullanıcı seviyesinde olduğu için ne kadar kullanacaklarını işletim sistemi belirliyor. Bu tur testler kullanıcı seviyesi thread mantığı ile değil kernel seviyesinde direk CPU'ya iş yaptırarak yapılır. Boylece isletim sisteminin görev dağıtım algoritmasından etkilenmez ve kendi başına çalışır. Anlaması güç ama kısaca şöyle diyeyim: bu programla ölçüm yapmak pek sağlıklı değil.

dediğin tam doğru değil, her çekirdek %100'le çalıştığı için aslında hata payı bayağı düşüyor, eğer çekirdeklerde boşluk kalsaydı dediğin tamamen doğru olurdu... önceki versiyonlarda dediğin mesele oratay çıkıyordu ama v0.04 çekirdekleri sonuna kadar kullanıyor. sonuçta iyi ya da kötü bir sonuç veriyor. bir de asıl mesele intellerin neden bu kadar amdlerin geride kaldığı...

Hocam dediğim gibi. Farklı sonuçlar çıkması da bundan. Çünkü sen çekirdeği %100 çalışıyor görsende işletim sistemi %100 vermeyebilir. %10 bir programa diğer %80'i başka bir programa gibi. Bu durumda sen %100 görürsün. Arada mikrosaniyelik atmalar bile olabilir ki zaten onlar oraya çizilmez. Thread ile olmaz maalesef bu testler.

Ben paralel programlama ve performans ıvır zıvırları ile ilgiliyim biraz. Dediğim gibi alt seviyede çalışan ve girilen sayıda floating point sayıyı eşit olarak çekirdek/işlemcilere dağıtan ve sonucları çekirdek/işlemcilerden alıp sonuçları ekrana yazdıran bir kod yazmıştım geçen sene. Hatta bu konuda burda bir başlıkta açmıştım. Tekrar vereyim bu defa kodları da koyayım belki birisi ek yapmak, denemek ister.

Ekran çıktısı tek çekirdek ve çift çekirdek için; (Program 2 nin katları sayıda çekirdek/işlemciyi hali hazırda desteklemekte).

Kod C + MPI ile yazılmıştor ve Linux ortamında derlenip çalışır.

// Author Emre Demir
    #include <stdio.h>
    #include <string.h>
    #include <mpi.h>
    #include <arpa/inet.h>
    #include <netinet/in.h>
    #include <unistd.h>
    #include <netdb.h>
    #include <time.h>

#define BASE 24
    //gelen sayinin kuvvetini alir. Ilk parametre base ikincisi kuvvet
    double power(int a, int b){
    int i;
    double res=1;
    for(i=0; i<b;i++){
    res *= a;
    }
    return res;
    }
    //O anki zamanı kullanarak random sayi ureten fonksiyon.
    float gen_rand(void)
    {
    unsigned int iseed = (unsigned int)time(NULL);
    srand (iseed);
    int n;
    n=rand();
    n = n%10; //0-10 araliginda random sayi uretilir.
    int temp = rand();
    temp = temp%100000;
    float fTemp = (float)temp/100000; // 0.0 0.99999 araliğinda random sayi uretir.
    fTemp = fTemp + (float) n; //temp ve n toplarak tam bir float sayi elde edilir.
    return fTemp;
    }

int main( int argc, char* argv[] )
    {
    int my_rank;
    int p;
    int source;
    int dest;
    int tag = 0;
    MPI_Status status;
    int err;
    int i;
    err = MPI_Init( &argc, &argv );
    MPI_Comm_rank(MPI_COMM_WORLD, &my_rank);
    MPI_Comm_size(MPI_COMM_WORLD, &p);

if(my_rank==0){ /* my_rank == 0 */
    printf("Bu Programda CPU Verileri Sirali Yazilmaz \nIslemini Ilk Bitiren CPU'nun verileri Ilk Yazilir.\n");
    double compute_t1, compute_t2, overall_t1, overall_t2,compute_res, overall_res;
    char str[256]; //Kullanicidan alinan kuvvet degerini tutar
    printf ("Kuvveti Girin: ");
    gets ( str );
    i = atoi ( str); //i degiskeninde alinan kuvvet degirini tutar
    int k;
    overall_t1= MPI_Wtime();
    for(k=1; k<p; k++){ // Her işlemciye kuvvet degirini yollar.
    MPI_Send(&i, 1, MPI_INT, k, 3, // Burda Broadcast'de kullanilabilirdi cok fazla işlemcili sistemlerde
    MPI_COMM_WORLD);
    }
    double g= 10.0;
    double b = power(g,i);
    double j;
    b= BASE*b/p; //kac adet sayı toplanacak, burda hesaplanıyor.
    float master_inter_res;
    float master_med_res;
    float inter_res[3];
    float final_res=0; //genel toplamı tutar.
    float final_med=0; //genel ortalamayı tutar.
    int wh_cpu;
    compute_t1 = MPI_Wtime(); //sadece hesaplama suresinin bulunması icin zaman baslangıcı.
    for(j=0.0; j<b; j++){ //Boylece master hesaplamaya ne kadar sure
    master_inter_res+= gen_rand(); //Haberlesmeye ne kadar sure ayrdı gorulebilir.
    }
    master_med_res = master_inter_res / (float)b;
    compute_t2 = MPI_Wtime(); //hesaplama suresinin zaman bitisi
    compute_res= compute_t2 - compute_t1;
    for (source = 1; source < p; source++) {//CPU'lardan sonucların alınması işlemi.
    MPI_Recv(&wh_cpu,1,MPI_INT,MPI_ANY_SOURCE, 2, MPI_COMM_WORLD, &status);// Sonuclar sirali degil,
    // bitirme suresi erken olana göre alinir.
    // Bu nedenden isi bitirenin CPU ran'ik alinir ilk.
    MPI_Recv(&inter_res,3, MPI_FLOAT, wh_cpu, tag, // Bu ranka gore o islemciden sonuc alinir.
    MPI_COMM_WORLD, &status);
    printf("CPU Derecesi: %d \n", wh_cpu); // Verilerin ekrana yazdirilmasi
    printf("CPU'da Toplanan Sayi Adedi: %f \nCPU Ara Toplam Degeri: %f \nCPU Ara Degerinin Ortalaması: %f \nCPU Çalışma Suresi: %f \n\n",b, inter_res[0] ,inter_res[1], inter_res[2] );
    final_res += inter_res[0];
    final_med += inter_res[1];
    }
    final_res +=master_inter_res;
    final_med +=master_med_res;
    final_med = final_med /p;
    overall_t2 = MPI_Wtime();
    overall_res = overall_t2 - overall_t1;
    printf("CPU Derecesi: 0 \n"); // master'ın sonuclarinin ekrana yazdirimi.
    printf("CPU'da Toplanan Sayi Adedi: %f \nCPU Ara Toplam Degeri: %f \nCPU Ara Degerinin Ortalaması: %f \nCPU'nun Hesaplama Yapmaya Harcadigi Sure: %f \n\n",b, master_inter_res ,master_med_res, compute_res );
    printf("Toplanan Sayi Adedi: %f\n",b*p);
    printf("Genel Toplam Sonucu: %f\n",final_res);
    printf("Genel Toplamin Ortalamasi: %f\n",final_med);
    printf("Toplam Calisma Suresi: %f\n", overall_res);
    }

else if(my_rank != 0) {
    MPI_Recv(&i,1,MPI_INT,0, 3, MPI_COMM_WORLD, &status);
    double t1,t2;
    t1 = MPI_Wtime();
    float inter_res[3];
    double g= 10.0;
    double b = power(g,i);
    double j;
    b= BASE*b/p;
    dest = 0;
    inter_res[0]=0;
    inter_res[1]=0;
    inter_res[2]=0;
    for(j=0.0; j<b; j++){
    inter_res[0] += gen_rand();
    }
    inter_res[1]=inter_res[0]/(float)b;
    t2=MPI_Wtime();
    inter_res[2] = (float)(t2-t1);

MPI_Send(&my_rank, 1, MPI_INT, dest, 2,
    MPI_COMM_WORLD); // iletisime gececek CPU'nun rank'ini yollaması
    MPI_Send(&inter_res, 3, MPI_FLOAT, dest, tag,
    MPI_COMM_WORLD); // Ardindan verileri yollamasi.
    }

/* Shut down MPI */
    err = MPI_Finalize();
    return 0;
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desert_rain -- 4 Şubat 2010; 15:41:23 >

• quote:

Hocam dediğim gibi. Farklı sonuçlar çıkması da bundan. Çünkü sen çekirdeği %100 çalışıyor görsende işletim sistemi %100 vermeyebilir. %10 bir programa diğer %80'i başka bir programa gibi. Bu durumda sen %100 görürsün. Arada mikrosaniyelik atmalar bile olabilir ki zaten onlar oraya çizilmez. Thread ile olmaz maalesef bu testler.

Ben paralel programlama ve performans ıvır zıvırları ile ilgiliyim biraz. Dediğim gibi alt seviyede çalışan ve girilen sayıda floating point sayıyı eşit olarak çekirdek/işlemcilere dağıtan ve sonucları çekirdek/işlemcilerden alıp sonuçları ekrana yazdıran bir kod yazmıştım geçen sene. Hatta bu konuda burda bir başlıkta açmıştım. Tekrar vereyim bu defa kodları da koyayım belki birisi ek yapmak, denemek ister.

başta da belirttiğim gibi amacım öyle profesyonel bir cpu benchmark programı yapmak değil k izaten. iyi ya da kötü sonuç veriyor program, haklısın %100 doğru değil sonuçlar zaten bir makine atıyorum 45 sn sonuç alıyorsa diğer çalışmada 42 veya 47 alabiliyor. bu da çok normal bence... benim takıldığım bu işlemlerin sonucunda amdler ile inteller arasında niye bu kadar fark oluştuğu?!?

• Gerçekten güzel bir program yazmışsın.Eline sağlık..
    Benim sonucum :

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.