Şimdi Ara

16 çekirdek destekli İşlemci Test Programı (v09a-1.@EczaNet-Xeon2689-14.971sn.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
11
Favori
84.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16 çekirdek destekli İşlemci Test Programı (v09a-1.@EczaNet-Xeon2689-14.971sn.)

işlemci q6600
  • programa ek kodlar yazıp geliştirebilecek arkadaşların katkısı olursa çok güzel olur

işlemcileri test etmek için yerli ve doğruluk oranı yüksek bir program hoş olur
  • E6300 @266x8=2.13 ghz
    16 çekirdek destekli İşlemci Test Programı (v09a-1.@EczaNet-Xeon2689-14.971sn.)

E6300 @266x10,5=2.80 ghz default

E6300 @535x8=4.28 ghz

5250 mhz demesi dışında normal gibi

program tek işlemciyi kullanıyor.. belki açılışta 2,3,4,8 işlemci diye girdi girebilsek, o kadar sayıda programı aynı anda açsa daha faydalı olabilir

edit: yeni skor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 2 Şubat 2010; 22:59:14 >

• valla benim x3 8450 iyi iş cıkarmış . heleki test yapanların işlemcilerine göre ve test 3 cekırdegi birden kullandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mami_53 -- 2 Şubat 2010; 19:00:36 >

• tl60 v0,02: 38.825
  • doktor bu ne tersten yaz once sonucu versin sonra beklemek ister misiniz desin "flash" forward isimli dille yazabilirsin.

x3-x4 karsilastirmasi gostereyim x4 kullanmiyor o garanti de x3'u de tam kapasite degil %34 gibi kullaniyor yukarida arkadasin gosterdigi gibi.gelistirilebilir yani biraz destek gormesi lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AbsoluteZero

Core i serisinin 45nm en iyi işlemcisi W5590'da 30sn sonuç veriyor..

Program işlemci bağımlı değil, yükü tek çekirdeğede bindirmiyor, herhangi bir çekirdeğe bir an yük biniyor sonra o yük bir başka çekirdeğe geçiyor sonra bir başkasına, hiçbir çekirdekte peak yok hatta %30'u geçmiyor.. Buda demek oluyorki çekirdeğe düşen işlem oluyor sonra ya bellekten yada hdd'den veri isteği oluyor sonra tekrar çekirdeğe işlem düşüyor.. Eğerki tek bir döngüde salt çekirdek işlenseydi çekirdek i/o veya mem beklediği için threadi boşa atmayacaktı ve tek bir çekirdeğe maximum yük bindirirdi.

işte bu

dediğim gibi programa başlangıçta işlemci miktar değerini girip, kaç çekirdek varsa o kadar programı aynı anda açmalı ve her çekirdeğe bir işlem düşüp boşta çekirdek bırakmazsa iyi olur.. sonuç olarak da, her çekirdeğin hesaplamasının toplamını alırsa en azından çekirdek sayısı farkını ortaya koyup daha sağlıklı olabilir program..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 2 Şubat 2010; 21:52:23 >

• Benim de laptopla aldığım sonuç..

• İmzamdaki sistem ile 22.948 salise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 2 Şubat 2010; 22:26:15 >
  • quote:

Program işlemci bağımlı değil, yükü tek çekirdeğede bindirmiyor, herhangi bir çekirdeğe bir an yük biniyor sonra o yük bir başka çekirdeğe geçiyor sonra bir başkasına, hiçbir çekirdekte peak yok hatta %30'u geçmiyor.. Buda demek oluyorki çekirdeğe düşen işlem oluyor sonra ya bellekten yada hdd'den veri isteği oluyor sonra tekrar çekirdeğe işlem düşüyor.. Eğerki tek bir döngüde salt çekirdek işlenseydi çekirdek i/o veya mem beklediği için threadi boşa atmayacaktı ve tek bir çekirdeğe maximum yük bindirirdi.

peki niye yani..?

• Sistem imzada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

quote:

peki niye yani..?

nasil niye?kodlar ilk mesajda buyur yap demek istedin sanirim.

• core i7 920 @ 3.8 Ghz

• artık işlemci mhz'i doğru gösteriyor. ama tek çekirdek çalışıyor. bence baştan çekirdek adedi seçilip, sonra tüm çekirdeklerde çalıştırıp hesaplama zamanı da bu oranda düşmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

quote:

nasil niye? kodlar ilk mesajda buyur yap demek istedin sanirim.

hayır, niye böyle işliyor. bu işleyişin nedeni kodlar değil ki.
    büyük ihtimalde işletim sistemi.

aslında işletim sistemi olabilir, Free Basic forumlarına kodu post etmiştim sağolsunlar oradaki ustalar birden fazla işlemciden nasıl yararlanmam konusunda yardımcı oldular, v0.03'de multi işlemci farkı ortaya çıkacak!...
  • Buyrun Calc Mule v0.03: Multi işlemciden faydalanıyor. (En azından 2 tanesinden :))

Sürenin aynı olduğuna bakmayın işlemciler arasındaki farklar daha fazla olsun diye iterasyonu 2 katına çıkardım, normalde bir önceki iterasyonla tam 2 kat daha az zamanda bitiriyordu. Bu halini tek işlemcililerin denemesini önermem :))

Calc Mule v0.03: http://www.mediafire.com/file/fzu3g4ytjnr/Timer_Multi_Cpu.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

aslında işletim sistemi olabilir, Free Basic forumlarına kodu post etmiştim sağolsunlar oradaki ustalar birden fazla işlemciden nasıl yararlanmam konusunda yardımcı oldular, v0.03'de multi işlemci farkı ortaya çıkacak!...

@.45 ACP

Sahafiec arkadasim cevaben soylemis... yani normalde duz mantikla calismasi gerekn basit bir islem herhangi bir Intel islemcili bir bilgisayarda neden boyle cetrefilli hale geliyor onu anlamak istedim... Sonucen bas calistir bir programdan bahsediyoruz.. AbsoluteZero arkadasimiz demiski "Islemci bagimli bir program degil." o anda bir durdum nasil yani...? islemin gidecegi yer, islemcidir. islem islemcide islenir.. Gorunuse gore islemci ilgili islemin yapilmasi icin CRC kodu yazamamis veya islemci ilgili islem icin yurutme protokolu verememis..

Hani nerde islem? ne yapacam ben bu program kodunu? acaba calistirsam mi? peki birazina baksak ne sonuc cikiyor? Himmmm ilginc anlamadim.. ben bunu RAM'e gondersem...., geri mi geldi? eee harddiske yazalim o zaman? o da mi hayir? tamam o zaman ben bunu diger cekirdege gondereyim bakalim o ne diyecek..? (%30'luk gucle birazi islenip tekrar loop yapiyoruz falan..)

Basit bir islem icin illaki Intel Complier mi, cekmek gerekiyor?

kodalamanin son hali postlanirsa bakabilir miyim..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 3 Şubat 2010; 10:09:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

@.45 ACP

Sahafiec arkadasim cevaben soylemis... yani normalde duz mantikla calismasi gerekn basit bir islem herhangi bir Intel islemcili bir bilgisayarda neden boyle cetrefilli hale geliyor onu anlamak istedim... Sonucen bas calistir bir programdan bahsediyoruz.. AbsoluteZero arkadasimiz demiski "Islemci bagimli bir program degil." o anda bir durdum nasil yani...? islemin gidecegi yer, islemcidir. islem islemcide islenir.. Gorunuse gore islemci ilgili islemin yapilmasi icin CRC kodu yazamamis veya islemci ilgili islem icin yurutme protokolu verememis..

Hani nerde islem? ne yapacam ben bu program kodunu? acaba calistirsam mi? peki birazina baksak ne sonuc cikiyor? Himmmm ilginc anlamadim.. ben bunu RAM'e gondersem...., geri mi geldi? eee harddiske yazalim o zaman? o da mi hayir? tamam o zaman ben bunu diger cekirdege gondereyim bakalim o ne diyecek..? (%30'luk gucle birazi islenip tekrar loop yapiyoruz falan..)

@Towarscke, çok haklısın. zaten ilk başta benim amacım hiç de öyle bir benchmark programı yazayım falan değildi. sadece evde kullandığım bilgisyar ile işteki bilgisayarın "işlem yapma hızlarını" karşılaştırmak istemiştim. Bunun için de çok basit bir mantık kullandım, bir kaç matematiksel ifadeyi defalarca hesaplayan bir program yazdım. Benim de anlamadığım intel ve amd işlemcilerin sonuçalrındaki fark. Mesele sadece Mhz meselesi de değil bu arada. Sanırım os'a da bağlı biraz olay. Programdan (sonuçta 25 KB'çık bir şey) veya ram'den hele de hard diskten olması mümkün değil.

• V01 ile aralarında 0.88 Sn lik bir fark oluştu.
    Program 4 çekirdeğin tamamını kullanmıyor. Hatta çoğu zaman %50 nin altında işlem yapıyor.

quote:

Inteller başka türlü performans veremiyorlarmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 3 Şubat 2010; 10:15:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dellino

V01 ile aralarında 0.88 Sn lik bir fark oluştu.
    Program 4 çekirdeğin tamamını kullanmıyor. Hatta çoğu zaman %50 nin altında işlem yapıyor.

quote:

Inteller başka türlü performans veremiyorlarmı?

atlıdığın bir nokta var: v0.1 ve v0.2'deki' iterasyonun 2 katı iterasyon var v0.3'de... yani aslında eskiye göre 2 kat hızlı hesaplamış sonucu....

4 çekirdek ve %100 kullanım meselesine gelince: benim bilgisayar e7400, 2 işlemciyi de %100'de kullanıyor v0.3!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 3 Şubat 2010; 10:27:04 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.