Şimdi Ara

16 çekirdek destekli İşlemci Test Programı (v09a-1.@EczaNet-Xeon2689-14.971sn.) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
11
Favori
84.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

quote:

Orijinalden alıntı: ebehram

quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Çok sağlıklı bilgiler vememiş bence

hapocod arkadaşımızın e2180(2.68) 31 saniyede tamamlarken Sahafiec hocamın i5 750 si 44 saniye vermesi ilginç (Saat hızları aynı olmasına rağmen)

Sistem bosta iken bu islemin yapılması daha saglıklı sonuc verir.

Onu biliyoruz da bu testleri ben yapmadım gördüğümü söyledim

Testi yapan arkadaşlarda bunu düşünmüştür zaten

default hızlardada aynı sonucu veriyor zaten ne yapparsan yap ilk yaptığı testin aynısını veriyor saliselere bile aynı

• soylediginde haklilik payi var ama zamaninda decode edemedik diyorsun.ugrasmayin ciddi ciddi olmamis kisaca.
  • OC'siz X2 5600+@2900 1MB olanlardan. 26.724sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desert_rain -- 2 Şubat 2010; 13:24:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

soylediginde haklilik payi var ama zamaninda decode edemedik diyorsun.ugrasmayin ciddi ciddi olmamis kisaca.

programı yapan benim, buyrun bir isteğiniz var mı @ç45 ACP hocam?!

program yapısı basit aslında arkadaşlar, tek yaptığı bir sayısının sinüsünü, kosinüsünü, logaritmasını, üstünü altını vb. vb. gibi hesaplamak, tabii bunu binlerce kere ve binlerce sayı için yapıyor. program iterasyon bir recursive değil (bir arkadaş sormuş yukarıda)

ben de zaten sadece meraktan hazırlamıştım programı, yoksa başka birşeyden değil, sadece işlemcilerin hesaplama sürelerini görmek için belki hesaplama miktarının daha da artırılması üst düzey (i7, phenom II vb) işlemcilerde daha sağlıklı sonuçlar verebilir. isteyen için kodları buradan da paylaşırım sorun değil.

Edit: İlk mesaja program kodu eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 2 Şubat 2010; 13:29:26 >

• Yalnız bu programda amd işlemciler intel işlemcilerden daha iyi sonuçlar çıkarmış gibi. benim işyerindeki e7400 ile evdeki x2 4200+ 'ın sonuçları da bunu destekliyor. ilginç!...
  • 16 çekirdek destekli İşlemci Test Programı (v09a-1.@EczaNet-Xeon2689-14.971sn.)

amd x3 8450 2,1@2,7
  • olmamis bastan yaz cache de kullansin. benchmarklarin genel problemi cache kullanmamasi yoksa 750 oyle sonuc almazdi.aksam yapiciz bakalim biraz daha sonuc gelsin de karsilastiralim mantikli mi yoksa cache cekirdege onem vermiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

olmamis bastan yaz cache de kullansin. benchmarklarin genel problemi cache kullanmamasi yoksa 750 oyle sonuc almazdi.aksam yapiciz bakalim biraz daha sonuc gelsin de karsilastiralim mantikli mi yoksa cache cekirdege onem vermiyor mu?

İste tersten yazayım programı ne demek!

Bu tür programlar genelde direk işlemci kullanır, hatta evdeki x2 4200+ ile flash diskden 20 mb/s hızında 3 GB bilgi kopyalarken çalıştırdım programı, sistem boşta iken sonuç 31 sn iken, kopylama ile 34 sn oldu. sadece 3sn'lik bir gecikme oluştu. Benim amacım öyle süper pi'ye alternatif profesyonel bir benchmark programı yapmak değildi zaten, sadece evdeki bilgisayar ile iştekini basitçe karşılaştırmak istedim.

• yeni versiyon Calc Mule v0.02 ilk mesaja eklenmiştir!

Buyrun bu da en taze ss:

16 çekirdek destekli İşlemci Test Programı (v09a-1.@EczaNet-Xeon2689-14.971sn.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 2 Şubat 2010; 15:40:50 >
  • vay demeki benim işlemcim özünde 4 mhzde calışıyor ve 4 mhzlık işlemci testi 28snde hesaplıyor 3 defa denedim 3 ündede aynı sonuc cıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mami_53 -- 2 Şubat 2010; 16:07:09 >
  • işyerindeki amd turion notebook. 59 küsür saniye. 3 senelik laptop.

yeni versiyon ile ölçtüm. yalnız tek core'u kullanıyor bu program. 1 core boşta bekliyor.. (Aşağıda)

Yeni versiyon 51 saniyede tamamlandı. ancak benim makine 1,8 ghz. 4 MHZ değil????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tworule -- 2 Şubat 2010; 16:17:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mami_53

vay demeki benim işlemcim özünde 4 mhzde calışıyor ve 4 mhzlık işlemci testi 28snde hesaplıyor 3 defa denedim 3 ündede aynı sonuc cıktı

yaw bu Free Basic bariz kıyak geçiyor Amd işlemcilere!...

• quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

Orijinalden alıntı: mami_53

vay demeki benim işlemcim özünde 4 mhzde calışıyor ve 4 mhzlık işlemci testi 28snde hesaplıyor 3 defa denedim 3 ündede aynı sonuc cıktı

yaw bu Free Basic bariz kıyak geçiyor Amd işlemcilere!...

• ilginc..

islem aslinda cok basit... yani elle yapmaya calisinca tabi biraz olaylar degisiyor ama islemciye gore basit bir islem..
    X:Y duzleminde noktayi formulle ariyorsun.(yanlis mi anladim?)..genelde Intel islemcilerde Integer komutu olayi biraz degistirir...ama Integer komutu kullanmadigin icin esasen Intel'in oncelik olarak Artimetik Logic Unitesine dusmesi gereken bir hesap ama neden geciktigini bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 2 Şubat 2010; 16:28:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tworule

Yeni versiyon 51 saniyede tamamlandı. ancak benim makine 1,8 ghz. 4 MHZ değil????

sanırım işlemci hızı için yazdığım kod intel işlemciler için işe yarıyor, şu anda kullandığım bigisayar intel işlemcili olduğundan ben bu bug'ı fark edememişim haliyle! ... eh, Amd'ye o kadar kıyağımız olsun, hep intel anti-trust uygulayacak değil ya!....

• quote:

quote:

sanırım işlemci hızı için yazdığım kod intel işlemciler için işe yarıyor, şu anda kullandığım bigisayar intel işlemcili olduğundan ben bu bug'ı fark edememişim haliyle! ... eh, Amd'ye o kadar kıyağımız olsun, hep intel anti-trust uygulayacak değil ya!....

Teşekkür ederim. ama mhz yazıyor.. onu ghz yazsanız tadından yenmez bu program

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim. ama mhz yazıyor.. onu ghz yazsanız tadından yenmez bu program

+1

• Amd işlemci sahipleri, kodu değiştirdim, şu an için Amd'de deneme imkanım olmadığı için doğru ölçüp ölçmediğini bilmiyorum, bir deneyip buraya yazar mısınız işlemci hızını bu sefer doğru gösterip göstermediğini ?

http://www.mediafire.com/file/i2qhtmq5m2m/timer_Mhz.exe
  • quote:

Amd işlemci sahipleri, kodu değiştirdim, şu an için Amd'de deneme imkanım olmadığı için doğru ölçüp ölçmediğini bilmiyorum, bir deneyip buraya yazar mısınız işlemci hızını bu sefer doğru gösterip göstermediğini ?

http://www.mediafire.com/file/i2qhtmq5m2m/timer_Mhz.exe

tamam hocam şimdi oldu denedim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.