Şimdi Ara

123 km/h ile ceza yedim!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
1
Favori
19.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun.herşeyden önce zaman kötü.artık esneklik yok.1 milyon süriyeli, afkanı, mısırlısı, libyalısı bakılacak kolay değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende şehir içinde 65km ile girmiştim 120tl kesmişlerdi 2010 yazında
  • aracta sorun olabilir. 2 olaya degincem. birincisi araclardaki hız olayı biraz abartıdır. mesela ölcülen hız 120 ise gercek hızınız 118 falandır. hatta bunu gps programlarından da farkedebilirsiniz. ikincisi ise hız sabitleme olayında otomatik kontrol kaynaklı geri besleme durumu söz konusudur. yokus asagı bile olsa aracın hızlanması mümkün degil..

Cold Fusion Energy, Inc.
  • Ş.arası bölünmemiş hız sınırı %10 toleransla 99km/h olan yolda 100km/h ile ceza yedim. Üstelik hızımın 100 olduğu anda araç solluyordum. Aracı solladım ve şeridime geçtim o arada hızım 100 olmuş. Yani sollama yaparken hız sınırı yok geyiklerine inanmayın. Yeri gelmişken söylemek istedim.
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
  • Çok geçmiş olsun.

Hocam bilmediğiniz yollarda dikkat edin.

Şehirlere yaklaştıgınızda 99 u

Şehirler arasında 121 i geçmemeniz gerekiyor.

O yüzden 115 e falan sabitleyin derim.

1. 10 yıldır hiç ceza puanı almamış olmanız trafik kurallarına harfiyen uyduğunuz anlamına gelmez.
    2. 1km/s hız farkı için bile ceza kesilir, kesilmelidir. Yoksa ipin ucu kaçar! 122km/s ile girmiş yazmayalım, önceki araç 122km/s ile girdi yazmadık şimdi bu adama 123km/s ile yazarsak olmaz... Bu iş uzar gider.
    3. 10yıldır ceza yemediğinize göre benden yaşça büyüksünüz belli ki, hangi yollarda kaç km hız sınırı olduğunu bilmeliydiniz. Bu ceza size de, konuyu açtığınız için bize de bilgilerimizi hatırlattı ve tecrübe ettirdi.
  • dostum radara gırınce kurtulus yok ama polıslerımız cezayı elımıze tutusturunca tadımız kacıyor gıdecegımız yol zehır oluyor aslında eve yollasalar daha ıyı yav ....bu fıkır sadece benım ıcın gecerlı bu yaz antalyaya gıdıyordum ıkı araba pes pese gıdıyorduk onumdekı arkadasımın arabasını cevırdıler radara gırmısız haberımız yok onada tutusturdular elıne cezayı o andan ıtıbaren arkadasın arabasında ne nese ne keyıften eser kalmadı....

ölümüm bile hamallık,
    cenaze alayına.....
  • radarı çok çakalca yerlere koyuyolar denizliden gelirken rampa aşşağı koymuşlar 3 km hız farkıyla ceza yedim bende yeni yedim cezayı arkadaşım bende dedim bunun için kescenmi diye yukardan foto çekiyolar dedi ceza kesmedim farzet yukardaki direk suçu bana yükler kaç para rüşvet aldın der dedi bende onlara hesap veriyom dedi lanet olsun deyip makbuzu aldım bidahada hiç radar denk gelmedi hiç bişeye kızmayalım tamam cezayı yedik geçtik sen rampa aşşa niye radar kuruyon rampa yukarı koy radarı oda benim işime gelir madem bi zamanlar diyolardıki radarlar saklı olmayacak hıı saklı değil utanmasalar çalıyla gizliyecekler arabayı 20-30 km fark olsa cezaya herkes eyvallah der kıl payı cezalara tölarans geçilmeli bence 1 ve en az 5 km fazlalığı affedilebilmeli biz sizin için yapıyoruz diyolar iyi hoş güzelde radarı koy adam gibi biyere ne dik ne eğimli düzlük yolda varsa basan yaz cezayı herkes eyvallah der 150 tl kolayla kazanılmıyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: doloresxxx

sinirden elim ayağım titredi ,giderken eğer varsa tüm radarlara girmişimdir,arkadan onları da gönderirler artık.

Geçmiş olsun ancak e90 karayolu bölünmüş yoldur yani otomobiller için hız sınırı 110 km toleransla vs. hepsi hikaye

radara girdiğin an iş bitiyor malesef :)

birde polisten polise cok fark ediyor malesef bu böyle o yüzden insanımızda tolerans gösterilmesini talep ediyor

tüm uygulamalar ayni olsa zaten bu tolerans anlayışıda ortadan kalkacaktır

yazdıklarından ceza yedikten sonra daha da hızlı gittiğini cıkartıyorum. Demek ki ceza caydırıcı olmamış

daha hızlı gitmen sinirle gaza yüklenmen kendinden ve otomobilden başkasınada zarar verebilirdi

ceza yemek dünyanın sonu vs. değil insanlar yollarında giderken magandaların yüzünden hayatını kaybettiği bir ülkede yaşıyoruz

başına gelenuygulamanın bir olayın benzerine şait olmuş bir insanım 1. cezayı yedi daha hızlı gidiyordu 2. yedi bu sefer

ucmaya çalışıyordu (t5 giresun-trabzon arası bölünmüş yol ) 3. de akçaabat girişinde o düzgün ve boş yolda

taklı atmış olarak gördük arabayı yani bilerek veya bilmeyerek hatalarımızın yanlışlarımızın cezalandırılmasına kızmamak

bu durumdan ders cıkartmamız gerek diye düşünüyorum.

çünkü her ceza yiyen sinir yapsa gaza yüklense yollar kan gölüne döner ceza bu bende yerim sende yersin ahmet , mehmet

dilek, buse de yer olabilir yani.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Eray89
    ...hız sabitleme olayında otomatik kontrol kaynaklı geri besleme durumu söz konusudur. yokus asagı bile olsa aracın hızlanması mümkün degil..

Hız sabitleme esnasında fren yapabilen bir araç hiç görmedim. Piyasada mevcut olanlar sadece gazı kesiyor. Yani dik bir yokuşta hızlanırsınız.

Orijinalden alıntı: supremum

Ş.arası bölünmemiş hız sınırı %10 toleransla 99km/h olan yolda 100km/h ile ceza yedim. Üstelik hızımın 100 olduğu anda araç solluyordum. Aracı solladım ve şeridime geçtim o arada hızım 100 olmuş. Yani sollama yaparken hız sınırı yok geyiklerine inanmayın. Yeri gelmişken söylemek istedim.

Ankara'dan, Konya'ya giderken, Cihanbeyli sınırlarındaydı sanırım; Rampayı çıkıyorum ama önüm görünmüyor, rampa bitecekken aracı sollamaya başladım. Hızım 130 km/h civarı gelmişti. Birde ne göreyim? Polis aracı sağda değilde yolun ortasındaki boşluktan yararlanmış ortaya koymuş radarı. Ama ben sollama yaptığım için ceza yazılmayacağından emindim. Bir ara göz göze bile geldik polislerle neredeyse o kadar yakınımızda. İlerideki çevirmelerde bir şey olmamıştı. Polis aracını gördüğüm anda gözümde kadranda idi. Yani eminim 120-130km/h rahat vardı.

Ölümden sonrası bile var senden sonrası neden olmasın ki...

• Hız sınırlamalarını mutlaka bilmesiniz ancak bir kaç hususa da değineyim.

-Her zaman o yol için belirlenen maksimum hızla gitmeniz gerekmez. (virajalı, görüş mesafesinin kısıtlı.. olduğu bölümlerde tabelalar ile azami hız düşürülebilir.)

-Meskun mahal belirten tabelalarda hızınızı 50 km/s e düşürmelisiniz. (Bölünmüş yol olsa bile yerleşim yeri tabelası hızınızı 50 km/s e düşürür. Çevre yolları örnektir. GPS yazılımıyla kontrol edebilirsiniz.)
  • Paralı yolda 120 km bazı otoyollarda 140a kadar çıkabiliyor eğer devlet karayoluysa 110

123 km/h ile ceza yedim!!

Gösterge hassasiyetine takılıyor bazı arkadaşlar. Okuma hasassiyeti zaten 5km, daha iyisi değil. Toleranslar bu nedenle var. Yani %10 bonus değil, tolerans. Toleransın dış kenarında gezince eninde sonunda böyle şeyler olabilir. Sonra başka toleranslar polisten beklenir :) Bu toleransların sonu gelmediği için artık radarın ölçümü, radar ekibinin raporu, polisin hareketleri ile kameranın otomatik algıladığı durdurulan aracın plakası kayıt altında. Polis de aracı durdurduktan sonra cezayı kesmek zorunda, ancak durdurmazsa kurtulursunuz.

• öncelikle geçmiş olsun.
    radara giren araçlara cezayı keserler çünkü sisteme giriş yapılıyor.
    ayrıca siz 2 km ile ceza yemediniz 13 km ile ceza yediniz ki bu da az bir fark değil. olaya kendi açınızdan bakıyorsunuz. zaten 110 olan hız sınırı için %10 tolerans koymuşlar. siz de bu durumu fırsata çevirip 120 ye sabitlemişsiniz. en azından 115 e sabitleyin ki ceza yemeden kurtulun derim. yoksa önümüzdeki 10 yıl da 0 cezalı olmanız zor olabilir.

Orijinalden alıntı: sefau571

Paralı yolda 120 km bazı otoyollarda 140a kadar çıkabiliyor eğer devlet karayoluysa 110

Limitin 140km/h olduğu hiçbir yol var mı?

Orijinalden alıntı: dkerem2

hocam geçmiş olsun. duble yollarda hız sınırı 110dur. 2kmh ile yemeniz normal plis amcalar acımazlar çünkü kota doldurmaları lazım bazı arkadaşlarda çok kom,ik yorum yapmışlar ankara-eskişehir yolu tabikide otoban değil normal duble yoldur bunu bilmek içinde MAPStan bakmaya gerek yoktur.

Boş konuşmayı ne kadar çok seviyorsun sen yahu.

Yok çok komik yorumlar yapılıyormuşta, yok normal yolmuşta, bunu bilmek için Maps'tan bakmaya gerek yokmuşta falanda filan.

Allah sizin gibi çok bilmişlerin eline düşürmesin kimseyi ..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.