Şimdi Ara

123 km/h ile ceza yedim!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
19.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Twincharged Injection

quote:

Orijinalden alıntı: doloresxxx

arkadaşlar iyi akşamlar,bugün ankaradan eskişehire E90 üzerinden giderken,123 km/h ile radara girdim,1 km ilerde ekipler çevirip ceza yazdı.ben 120 km ye hızımı sabitlediğimi ayrıca %10 tolerans ile hız sınırının 132 km/h olduğunu söyledim ama itiraz ettiler,memurun söylediği otoyolda hız sınırı 110 km/h %10 tolerans ile 121 km/h oluyor siz de 123 ile radara girmişsiniz diyor. sizce kim haklı burda,durup dururken 158 lira ceza yazdılar

Otoyoldan kastınız duble yol mudur? (Devlet karayolu ücretsiz olan) Yoksa ücretli olan otoban mıdır?

Otobanda hız sınırı 130 duble yolda 110du en son.
    Belki kadranda sapma vardır diyeceğim benim araçta kadran 123 gibiyken GPS 118 gösteriyordu hangisi doğruydu bilmiyorum. Ancak size 2 km için ceza yazmışlar ilginç.

122 km ile aydın girişinde ceza yemiştik 1 km de olsa kameralar kayıt ediyor memur yazmak zorunda kalıyor, kaldı ki zaten hatalıydık ödedik paşa paşa ama koymuyor değil :)

Ayrıca aynı şekilde benim kadranda 5 km fazla gösteriyor :)

Yuh hortlamış konuymuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 4 Kasım 2013; 13:21:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Radar cezalarinda polisin insiyatifi yoktur.122 olsa gene yiyecektiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: volvo850r

arkadaşlar hepinize teşekkürler,özellikle kıl payı ceza yiyen arkadaşlara tecrübelerini paylaştıkları için ayrıca teşekkürler,sinirden içim içimi yiyordu,şimdi rahatladım. 150 TL devletimize feda olsun,ama önümdeki passatın içinden inenler polisle "vay gardaşım" muhabbetine girdiler,bana da buyur cezanı kardeşim dediler. ona sinir oldum

Burasi Turkiye hocam. Amcan dayin falan varsa soyleee saglam.. Sirtin hayatta yere gelmez

• Güzel bir şey daha öğrenmiş oldum, teşekkürler. Hız limitörüne zaten alışığım fransız araçları kullandığım için uzun süredir, hepsinde vardı. Şunu da merak ettim şimdi, adaptif hız sabitleyici olan araçlarda da frenaj yapmıyor mu acaba, bilginiz var mı bu konuda?

Orijinalden alıntı: monoto

quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

aracta sorun olabilir. 2 olaya degincem. birincisi araclardaki hız olayı biraz abartıdır. mesela ölcülen hız 120 ise gercek hızınız 118 falandır. hatta bunu gps programlarından da farkedebilirsiniz. ikincisi ise hız sabitleme olayında otomatik kontrol kaynaklı geri besleme durumu söz konusudur. yokus asagı bile olsa aracın hızlanması mümkün degil..

Bu zamana kadar cruise kontrol açık kullandığım bütün araçlarda eğer yokuş aşşağı giderseniz devreden çıktığına şahit oldum, ford,renault,peugeot,citroen,mazda vs..

Donanim ismi hiz sabitleyici olan donanimlar sadece araci ayarlanan hizin altina dusurmez. Eger yokusasagi gidiyorsaniz arac ayarladiginiz degerin uzerine cikabilir. Cunku arac kendi kendine frenleme yapmaz. Bu sistemlerin boyle bir ozelligi yoktur.
    Hiz limitleyici ozelligi olan donanimlarda ise arac yokus asagi kendini frenleyerek kontrolsuz hizlanmayi engeller. Bu donanim genelde yeni nesil araclarda sunulmaktadir.

Benim aracımda hız sabitleyici de var. Hız limitleyici (sınırlayıcı) de var. Yokuş aşağı hız sınırlayıcının limitte tutabileceğini düşünmüyorum.
    DH 2005 Üyesi

• Polis cezayı yazar sen itiraz edersin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

http://binekarac.vw.com.tr/adaptif-hiz-sabitleyici.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Ş.arası bölünmemiş hız sınırı %10 toleransla 99km/h olan yolda 100km/h ile ceza yedim. Üstelik hızımın 100 olduğu anda araç solluyordum. Aracı solladım ve şeridime geçtim o arada hızım 100 olmuş. Yani sollama yaparken hız sınırı yok geyiklerine inanmayın. Yeri gelmişken söylemek istedim.

hocam o %10 tolerans dediğiniz sollama anı toleransı zaten

Orijinalden alıntı: monoto

Adaptif hız sabitleyici hakkında vw nin sitesinde daha ayrıntı bilgi var

http://binekarac.vw.com.tr/adaptif-hiz-sabitleyici.aspx

Teşekkür ettim. Bu arada video pek şeker.
  • Çok uzun yıllardır izmir istanbul arası gider gelirim. Onlarca meskun mahalden geçiliyor nihayetinde. Bu güne kadar bir defa olsun meskun mahal içine radar konulduğuna şahit olmadım. Mesela şu an en üst sınır 110 ise radarlar hep 110 luk yerde dururlar. Zaten 110+tolerans 121 km ki bir de göstergeler o hızda %5 civarı fazla gösterir, göstergede 125-130 ile radara yakalanıyorsanız zaten belli bir riski göze alarak gidiyorsunuz demektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

hocam geçmiş olsun. duble yollarda hız sınırı 110dur. 2kmh ile yemeniz normal plis amcalar acımazlar çünkü kota doldurmaları lazım bazı arkadaşlarda çok kom,ik yorum yapmışlar ankara-eskişehir yolu tabikide otoban değil normal duble yoldur bunu bilmek içinde MAPStan bakmaya gerek yoktur.

Boş konuşmayı ne kadar çok seviyorsun sen yahu.

Yok çok komik yorumlar yapılıyormuşta, yok normal yolmuşta, bunu bilmek için Maps'tan bakmaya gerek yokmuşta falanda filan.

Allah sizin gibi çok bilmişlerin eline düşürmesin kimseyi ..

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

yeni konu açmak istemedim aynısı başıma geldi bayramdan dönerken Manisa civarında 123km ile radara yakalanmışız şimdi tebliğ ettiler ama bana inandırıcı gelmedi açıkçası ne resim var ne kayıt .Arabada cruise yok 110-120 arası gidiyordum ama yokuşlarda bir kaç saniye tutamıyorsun ibreyi geçiyoruz aracı toplasan yolun %5lik kısmıdır.Bana göre polis arkadaşlarımız bu araba diğerlerinden hızlı gidiyor 121in üstüne 1-2 km ekleyelim ceza keselim demişler .Ayrıca ibrede tolerans olduğunu biliyorum çünkü digital radarlar var tünellere girerken 5-10km aşağısını gösteriyor.yani 125'in üstünü ibrede geçmem mümkün değildi böyle bir vergi kapısı bulmuşlar bence hayırlı olsun.

Bende Polatlı yakınlarında 123 ile ceza yemişim resim vs. yok. Gece saat 2 de.

Bursa Ankara yolu boyunca 115 i geçmediğimden eminim geçen sene 78 le ceza yadiğimden beri azami özen gösteriyorum hız sınırlarına.
    O saatte kamyonlardan başka araç olmadığı için kafalarına göre kota doldurmak için kestiklerini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Bir tane ceza yedim bu güne kadar, 158 ile radara girmişim. Paşa paşa ödedik 239.25 tl'yi

Yalnız polisin dediği çok koydu: "Abi bu araba ile nasıl 158 yaptın?" (Araç fiat tempra)

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Radar cezalarinda polisin insiyatifi yoktur.122 olsa gene yiyecektiniz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.