Şimdi Ara

123 km/h ile ceza yedim!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
19.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 yıldır ehliyetim var. Hız yüzünden hiç cezam yoktu. Bir ay kadar önce Bursa'ya doktora gitmiştik. Geçen hafta ceza makbuzları geldi. 4 dakika ara ile aynı yol üzerinde ikisi de 83 km hızla, ikisinde de öndeki ticari araçları sollarken.

Tamam radar olsun, hız sınırlarına uyalım. Ama 5 km mesafe ile radar varsa bu denetimin ötesinde biraz da işgüzarlık gibi. Oldu olacak 100 metrede bir radar koysunlar, devlet zengin olsun.

Orijinalden alıntı: doloresxxx

arkadaşlar iyi akşamlar,bugün ankaradan eskişehire E90 üzerinden giderken,123 km/h ile radara girdim,1 km ilerde ekipler çevirip ceza yazdı.ben 120 km ye hızımı sabitlediğimi ayrıca %10 tolerans ile hız sınırının 132 km/h olduğunu söyledim ama itiraz ettiler,memurun söylediği otoyolda hız sınırı 110 km/h %10 tolerans ile 121 km/h oluyor siz de 123 ile radara girmişsiniz diyor. sizce kim haklı burda,durup dururken 158 lira ceza yazdılar

Polis haklı 2 km/h yüzünden ceza yemişsiniz.Paralı otobanda 130 km/h duble otoyolda beleş olanda 110 km/h dır.

Orijinalden alıntı: Medelhavet

İşte böyle için yanmasın diye limitte kullanmayacaksın, 150'ye bağlayacaksın, bastım cezayı da yedim diyeceksin

Fazlada basarsak bu sefer ikinci kademeden ceza yazıyorlar.Bu seferde ceza iyice artıyor.

Orijinalden alıntı: -REVOLUTİON-

quote:

Orijinalden alıntı: Medelhavet

İşte böyle için yanmasın diye limitte kullanmayacaksın, 150'ye bağlayacaksın, bastım cezayı da yedim diyeceksin

Fazlada basarsak bu sefer ikinci kademeden ceza yazıyorlar.Bu seferde ceza iyice artıyor.

Orası da doğru, yani hangi hız olursa olsun illaki bir limite yakınlık söz konusu olacak.

Orijinalden alıntı: patates22

15 yıldır ehliyetim var. Hız yüzünden hiç cezam yoktu. Bir ay kadar önce Bursa'ya doktora gitmiştik. Geçen hafta ceza makbuzları geldi. 4 dakika ara ile aynı yol üzerinde ikisi de 83 km hızla, ikisinde de öndeki ticari araçları sollarken.

Tamam radar olsun, hız sınırlarına uyalım. Ama 5 km mesafe ile radar varsa bu denetimin ötesinde biraz da işgüzarlık gibi. Oldu olacak 100 metrede bir radar koysunlar, devlet zengin olsun.

türkiyedeki tüm karayollarına, 3 yada 5 km aralıklarla kameralı radar cihazı koymalı.
    hız sınırını ihlal eden herkese ama herkese çatır çatır ceza yazılmalı
    aynı kişiye, 1 günde 15-20 ceza yazılmalı
    ve o cezaya assssssla af gelmemeli.
    ceza nın amacı davranış değişkliği oluşturmak olmalı.
    türkiyedeki gibi sazan avı şeklinde olmamalı.
    yani kurarı bozan ın tepesine çöküleceği bilinmeli ki insanlar kurallara uysunlar.
    ....vs diye düşünürüm hep.

• %10 tolerans araçlar ve radar cihazı arasındaki ölçüm farklarını adı üzerinde "tolere" etmek için konmuş...

siz siz olun kendi ölçümünüze güvenseniz bile radar cihazına güvenmeyin 115'in hemen altına sabitleyin rahat rahat yol alın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Sevindim iyi olmuş.

Hız sınırlarına uymayan ve trafik kurallarına uymayanlara ceza kesilince aşırı mutlu oluyorum. Çünkü sizlerin yüzünden bizim canımız tehlikeye giriyor.

yazdıklarına hiç sinirlenmedim. ben sana tek bir soru sorayım,sen şehir içinde 50 kmh ile mi gidiyorsun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Orijinalden alıntı: derememo

quote:

Orijinalden alıntı: patates22

15 yıldır ehliyetim var. Hız yüzünden hiç cezam yoktu. Bir ay kadar önce Bursa'ya doktora gitmiştik. Geçen hafta ceza makbuzları geldi. 4 dakika ara ile aynı yol üzerinde ikisi de 83 km hızla, ikisinde de öndeki ticari araçları sollarken.

türkiyedeki tüm karayollarına, 3 yada 5 km aralıklarla kameralı radar cihazı koymalı.
    hız sınırını ihlal eden herkese ama herkese çatır çatır ceza yazılmalı
    aynı kişiye, 1 günde 15-20 ceza yazılmalı
    ve o cezaya assssssla af gelmemeli.
    ceza nın amacı davranış değişkliği oluşturmak olmalı.
    türkiyedeki gibi sazan avı şeklinde olmamalı.
    yani kurarı bozan ın tepesine çöküleceği bilinmeli ki insanlar kurallara uysunlar.
    ....vs diye düşünürüm hep.

sen şehir içinde 50 kmh ile mi gidiyorsun??!

• ank-eskisehir yolu otoyol değil. bölünmüş sehirlerarası yol. 110 km limit. maksimim 121 yapabilirsiniz

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_40697741
  • radar cihazı kayıt altına aldığı için 1 km ile dahi geçsen çevirip cezayı yazıyorlar. bir şekilde çevirmeden geçsen dahi adresine gelir o ceza.

eskiden bu şekilde kayıt yoktu , dolayısıyla polisin insiyatifine kalabiliyordu , bunun gayet bilinen olumsuz sonuçları oluyordu , rüşvet vs , tanıdık.

şimdi bunlar yok artık , radar kamerası kayıt altına alıyor , eğer hız sınırını geçmiş bir araç varda polis buna ceza kesmemiş ise polisin başı ağrır.

asıl buradaki sıkıntı verici olay arkadaşın cezasından ziyade rampa aşağı inişe tuzak kuran zihniyettir.

Bizim memleketimizde radarlar hızı azaltmak kazayı önlemek için değil de ceza yazabilmek içindir.
  • 1-Ben de telefon , kemer gibi kurallara harfiyen uymaya çalışan ve hatta çoğunuzun aksine tali yoldakine , yayaya, motorsiklete yol vermesini seven biriyim. Ama meskun mahal sınırları içinde sürekli 50 ile gittiğinize inanamıyorum. Eğer öyleyse tebrik ederim.

2-Her zamanki gibi başlamış birileri gene: ''Film yassağ, sınırı 1km/s bile aşanı çekip yol kenarında vursunlar...''. Radarın amacı nedir? Film yasağının amacı....? Amaç güvenliği sağlamaksa tuzak gibi radar kurmak niye? Ya da fabrikadan koyu cam niye serbest?
    Amaç gelir toplamaksa...Dursunlar bir ışıksız yaya geçidine, yaya görünce gaza basan yamyamlara yapıştırsınlar.Sarıda kornaya basanlara...Dursunlar gece hayatı yoğun bir yere, herkese üfletsinler. Bir çok şehirde bar kapıları araba dolu değil mi?

3-Sözkonusu yolda, Polatlı civarında ben de radar girmiştim. 3-5 sene önce...Memur evirdi, çevirdi, bana yazmadı. Günahını almayayım...Ben de sizin gibi kayıt altında olduğu için yazmak zorunda biliyordum o güne kadar.

• O yol otoyol değil.

Sınır 110+11=121kmh

122 olsada 123 olsada ceza yersin.

Yeşil otoyol tabelasını görmeden birdaha 120ye kilitlemezsiniz :)

Ancak rampa aşağı inişe tuzak kurmaları beni düşündürüyor. Sanki makbuz doldurmak için yapıyorlar bunu. Radarın esas amacı kazalara karşı önlem almak değilmidir...

İçim rahat değil bu konuda. Görevlerini düzgün yapmaları durumunda destekliyorum. Tuzak olmamalı, bu çok çirkin bir davranış.

arkadaşlar iyi akşamlar,bugün ankaradan eskişehire E90 üzerinden giderken,123 km/h ile radara girdim,1 km ilerde ekipler çevirip ceza yazdı.ben 120 km ye hızımı sabitlediğimi ayrıca %10 tolerans ile hız sınırının 132 km/h olduğunu söyledim ama itiraz ettiler,memurun söylediği otoyolda hız sınırı 110 km/h %10 tolerans ile 121 km/h oluyor siz de 123 ile radara girmişsiniz diyor. sizce kim haklı burda,durup dururken 158 lira ceza yazdılar

hocam ben de aynı şekilde ceza yedim.cezayı yazarken ben imzaladım.acaba borç benim mı araç sahibinin mi üzerine geçer?biliginiz var mı?
  • aslında araç ibresine göre gps deki hız 5-10 km daha düşük çıkıyor. 120 ye sabitlediğinizde araç kendiliğinden çok fazla 120yi geçmez. bence siz arada gaza yüklendiniz ve 130 civarlarına çıktınız, radarda 123 ile yakaladı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

arkadaşlar hepinize teşekkürler,özellikle kıl payı ceza yiyen arkadaşlara tecrübelerini paylaştıkları için ayrıca teşekkürler,sinirden içim içimi yiyordu,şimdi rahatladım. 150 TL devletimize feda olsun,ama önümdeki passatın içinden inenler polisle "vay gardaşım" muhabbetine girdiler,bana da buyur cezanı kardeşim dediler. ona sinir oldum

istediği kadar vay gardaşım desin, radara girmişse o polisin yapacağı bir şey yok, mecbur yazacak cezayı, haaa orda yazıp eline vermez belki ama arkasından evine posta ile yollarlar siz canınızı sıkmayın.

"Hız sınırını 2 km/s geçtiğim için yazmayabilirdi" mantığını anlamıyorum! Tam Türk işi, bencilce bir düşünce yapısı...

Hız sınırını aştığınız an ceza yazılmalı, 1km/s bile olsa... Aksi takdirde siz 2km/s'i az bulursunuz, bir başkası 10km/s'i ... Peki memur nasıl, neye göre, kime göre karar verecek? Diyelim ki sizin istediğinizi yaptı, memur kendince 5km/s diye bir limit belirledi. Bu durumda 126km/s hıza ceza yazmayacak ama 127km/s hıza yazacak. Bu kez de 127km/s hızla ceza yiyen sürücü, 1km/s farkla ceza yemiş olacak! Ee, nasıl çözeceksiniz bu durumu!

Bu durumu çözmenin tek yolu yasal limitlere uymaktır. Yani polisin 121km/s'i geçen her sürücüye ceza yazması gerekir.

Bir de şu yasal sınırı zorlamanın mantığını analmıyorum... Herşeyde küçük hesapların peşindeyiz, hız sınırlarında bile! Hız sınırı 121km/s ise, siz de 120 değil de 115km/s hızla gidiverin... Yook, ille 121'e dayayacak... Sonra 2km/s hızla ceza yazılınca isyan edecek!

(NOT : Aslında bu %10 sınırının hesaba katılmasına da karşıyım, ben hiç katmıyorum... Bana göre hız limiti bölünmüş yolda 110km/s, otoyolda 120km/s'dir... %10 toleranstır, "hak" değil. Bu tolerans da radar cihazındaki hataları "tolere" etmek içindir, size %10 ek hız hakkı sağlamak için değil... Hatta ben hızımı bölünmüş yolda en fazla 105km/s, otoyolda da en fazla 125km/s civarında ayarlıyorum. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 19 Kasım 2012; 10:29:31 >

• Evet maalesef aynı cezayı bende yedim. 123 km ile girdim bende. Yapacak birsey yok. Toleransı astigin anda ceza yersin dedi polis!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: wolfien

Konu "hortlatılmış" ama yeri gelmişken yazmak istedim...

"Hız sınırını 2 km/s geçtiğim için yazmayabilirdi" mantığını anlamıyorum! Tam Türk işi, bencilce bir düşünce yapısı...

Hız sınırını aştığınız an ceza yazılmalı, 1km/s bile olsa... Aksi takdirde siz 2km/s'i az bulursunuz, bir başkası 10km/s'i ... Peki memur nasıl, neye göre, kime göre karar verecek? Diyelim ki sizin istediğinizi yaptı, memur kendince 5km/s diye bir limit belirledi. Bu durumda 126km/s hıza ceza yazmayacak ama 127km/s hıza yazacak. Bu kez de 127km/s hızla ceza yiyen sürücü, 1km/s farkla ceza yemiş olacak! Ee, nasıl çözeceksiniz bu durumu!

Bu durumu çözmenin tek yolu yasal limitlere uymaktır. Yani polisin 121km/s'i geçen her sürücüye ceza yazması gerekir.

Bir de şu yasal sınırı zorlamanın mantığını analmıyorum... Herşeyde küçük hesapların peşindeyiz, hız sınırlarında bile! Hız sınırı 121km/s ise, siz de 120 değil de 115km/s hızla gidiverin... Yook, ille 121'e dayayacak... Sonra 2km/s hızla ceza yazılınca isyan edecek!

(NOT : Aslında bu %10 sınırının hesaba katılmasına da karşıyım, ben hiç katmıyorum... Bana göre hız limiti bölünmüş yolda 110km/s, otoyolda 130km/s'dir... %10 toleranstır, "hak" değil. Hatta ben hızımı bölünmüş yolda 105km/s, otoyolda da 125km/s civarında ayarlıyorum.)

Otoyol 130 degil 120.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.