Şimdi Ara

11 eylül olayında neden bina birden dikey olarak çöktü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muhtemelen açılmıştır ama, bir uçak çarpıyor kocaman binaya, ondan sonra ne oluyorsa bina çökmeye başlıyor? Ama ilk çarpışta, bina çok eğrilmiyor bile? Demek ki o çarpışmadan fazla zarar görmemiş. Ben bir mühendis olarak, binanın alttan patlayıcılarla falan patlatıldığına inanıyorum. Neden?


    Yani uçak zaten direk ilk binaya çarpıyor içinden geçiyor, çarpıp içinde kalsaydı belki patlamaya sebebiyet vermesi anlaşılabilirdi çünkü çok daha fazla zarar almış olurdu. Mesela bir cama kurşun sıkarsınız, içinden geçip giderse np. Ama geçemezse oradaki momentum ve enerji camı patlatır %90 ihtimalle. G3 silahlarının mermisi mesela bu yüzden delip geçmeye değil delip içeride dönmeye ayarlıdır o şekilde dizayn edilmiştir böyle daha çok hasar versin diye.


    Öyle bir çöküş şekli var ki, direk yere çöküyor 90 derece. Yani planlanmış gibi. Böyle eğilerek çökmüyor bina, saçma değil mi? O şekilde mükemmel bir çöküş anca bombalarla olabilir. O kadar uzun bina, uçak çarpmış, belli bir yöne meyilli çökmesi gerekir çökse bile, ama direk 90 derece çöküyor.


    Mesela birine yumruk atsanız, uzun boylu birisine, ne kadar az vurmuş olsanız da, uzun olduğu için mutlaka vurduğunuz yöne meyilli olarak düşer. Adam direk yere çömelmez yani. Mantıksızlık var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 18 Nisan 2021; 1:38:54 >







  • bir biyolog olarak yangın söndürme sistemi arıza yabtığı için çömdü derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir üroloji uzmanı olarak çok şiddetli darbe sonucu çöküş yaşanmıştır diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım teknikeriyim ancak az bir şey geometri, fizik, matematik bilen birisi bile o kuleleri dik bir şekilde uçağın yıkamayacağını bilir.


    Zırhı delemeyen mermi etkisi yapması gerekir.


    Ancak bu nasıl olabilir? Uçakta yüklü miktarda bir patlayıcı varsa ve binanın çarpma anında doğal gaz ısıtma hatlarından çıkan gazla beraber temasa geçerse bina dik bir şekilde yıkılabilir ama bu seferde etrafta ciddi bir patlama olması gerekir yani yine böyle kontrollü patlama şeklinde yıkılmaz.



    Bina ise neredeyse 90 derece olarak yıkılıyor yan yatıp yıkılması gerekirdi.


    Ancak bu şu şekilde olabilir çok düşük bir ihtimalde olsa binanın yapılış şekli ile alakalı olabilir şayet taşıyıcı kolonlar ortada ise ve bu kolonlar ekstra yükü kaldıramayacak kadar zayıf ise çarpma anında yukarıda ki katların yükünü taşıyamayacağından 90 derece olarak yıkılması muhtemel ayrıca 2 uçak var ve bunların sarsıntılarıda kolonlara ciddi bir zarar vermiştir.


    Yangını saymıyorum zaten yangın mevzusu içeride yanıcı veya patlayıcı gazlarıda tetiklediyse muhtemelen işi dahada hızlandırmıştır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 18 Nisan 2021; 1:50:39 >




  • Hocam önce bina neden yıkılıyor sorusunu soralım sonra o kısımlara geliriz   İki uçak da iki gökdeleni yarısının daha üst kısmına çarpıyor. Hele ki bir tanesi neredeyse en üst kısma çarpıyor ama zemin sağlamken her ne hikmetse dümdüz çöküyor gökdelenler. Onu da geçtim bir uçağın öyle çelikten yapılmış bir gökdelenin bir kısmından girip diğer kısmından çıkması fizik kurallarına aykırı bir durum. Dünyanın en büyük sazan.avi'si desek yeridir.

  • Yerçekiminden dolayı.  

  • Bina bir kere uçağın çarpmasından dolayı değil çarpması sonucu oluşan titreşim ve salınımdan çöker. Her yapının bir rezonans aralığı vardır o aralıkta devamlı titreşime maruz kalırsa bu yapı çelikte olsa betonda olsa kompozitte olsa dayanamaz ve çöker. Bu yüzden askeri operasyonlarda köprüden askerler geçirilirken hepsi tek adım atmaz uygun adım emri verilir ve herkez rahat rahat geçer. Eğer marş şeklinde geçerlerse aynı anda bütün askerler yere ayaklarını vuracakları için yapı titreşime uğramaya ve dayanımını düşürmeye başlayacaktır. Bu durumda da çökme kaçınılmaz olur. Depremin mantığıda budur zaten. Sen binayı yeterli esnekliği gösterecek şekilde tasarlamazsan, çok rijit bir yapı yaparsan o yapı titreşime maruz kaldığı zaman aşırı deplasman gösterecek ve aynı bu ikiz kuleler gibi olduğu yere çökecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu eylemi gerçekleştiren şahıslar bunun hesabını muhakkak yapmıştır. Bu olay öyle 1 günde planlanmış birşey değildir. Bunu yapan kişiler en ince ayrıntısına kadar hesaplama yapıp tuz buz hale getirdiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında gökdelenlere uçak çarpmadı. O uçaklar sonradan eklendi fotoshoopla. Bunlar hep tiyatro. Aslında gökdelenler de yıkılmadı yeğen. Bunlar hep amerikanın oyunları. Onların arkasında israil, onların arkasında da illümünükler var.

  • Düşey senkronizasyonu açtıkları için. Düşey senkronizasyon yırtılmaları önlüyor, yırtılamadığı zaman da direk kırılıyor işte, fizik bunlar hep. Öğren bunları.

  • Komplo bunlar hep :)


    Amerika kendi kendini vurdu bahane ile Afganistan'a girdi oradan sekti Irak'a girdi. Canı sıkıldı şimdi Suriye'de cirit atıyor.

  • Bir dh yarbayı olarak (aşırı banlanmalar yüzünden kıdem tenzilim olmasa mavi yildizli general olacaktım) olayı askeri açıdan ele alırsam binayi kundakladilar

    Amerika'nın Ortadoğu'ya dalmak icin bahaneye ihtiyacı vardi cakma teror örgütleri kurup kendine saldirtti ve sonuc günümüz

    Amerika tarihi boyunca baska hicbir devlet tarafindan boyle bir saldiriya ugrayamamisken iki tane cariklinin bu isi yapabildigine inanan bi IQ testi olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir jinekoloji uzmanı olarak bu adam doğru konuşuyor diyebilirim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Bir dh yarbayı olarak (aşırı banlanmalar yüzünden kıdem tenzilim olmasa mavi yildizli general olacaktım) olayı askeri açıdan ele alırsam binayi kundakladilar

    Amerika'nın Ortadoğu'ya dalmak icin bahaneye ihtiyacı vardi cakma teror örgütleri kurup kendine saldirtti ve sonuc günümüz

    Amerika tarihi boyunca baska hicbir devlet tarafindan boyle bir saldiriya ugrayamamisken iki tane cariklinin bu isi yapabildigine inanan bi IQ testi olsun

    Büyük oyunu gördün bro sen ve revenge bu forumun dahilerisiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C712AEB84

    Büyük oyunu gördün bro sen ve revenge bu forumun dahilerisiniz.



    Alıntıları Göster
    Sen kimsin yeni çocuk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi jigolo olarak bush amerikayı öptü derim

  • bir istatistikçi olarak ben şansa inanmam. başarmanın tek sırrı çok çalışmaktır. hep daha iyisi için her gün pharmaton kullanıyorum. çünkü pharmaton giseng g115 içeren tek multivitamin. dikkatimi hiçbir şey dağıtmamalı ve gün boyu zinde olmalıyım. hayat bir maraton ve hiç durmadan koşmalısın. pharmaton. asla pes etme!(tamam daha yok bu sondu)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnanır mısınız inanmaz mısınız bilmiyorum ancak madem beyin fırtınası yapıyoruz; şu videoyu ekleyeyim.


  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

    Termonükleer patlayıcı iddiası pek mantıklı değil yani öyle bir şey olsa şehri sallar. Ancak nükleer materyalin etkisi azaltıysa işte o zaman işler değişebilir fakat yinede bu etkiyi oluşturduğunda ciddi anlamda bir radyasyon ortaya çıkacaktır uranyum veya plütonyumla alakalı radyoaktif materyal orada kalacaktır. Nükleer bombalar patlayınca genelde sezyum ortaya çıkarır.

  • Yani o kısım hakkında bende kesin bir şey diyemem ama ondan önce söyledikleri o kadar da yalan şeyler değil. Güçlü çelikten yapılma bir binanın üst katına uçak çarpması sebebiyle tamamen saniyeler içinde çökmesi çok kolay gözükmüyor. (Videoda anlatıldığı kadarıyla)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.