Şimdi Ara

100 km'de 12 litre benzin 1.6 motor ( 75 krş km )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüp sevmediğim için tüpsüz Tofaş aldım.

Bende bir tane de Hyundai var. 100 km'de 7-8 litre yakıt harcıyor. Yani km başına 45-50 krş tutuyor.

Tofaş nedense 100 km'de 12 litre hatta devirli kullanirsam daha da geciyor. Km başına 75 kuruş filan veriyorum Tofaş la . Acaba motoru eski olduğu için mi ?

Tüp taktirmaya değer mi arkadaşlar ? Orjinalli bozulsun istemiyorum. Bir ayda Tofaş la 1000 km yol yaptım 780 liralık benzin almışım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüpte de yakacağı 35-40 kuruş bu fiyatlar ile. Eğer çok kullanıyorsanız taktırmaya değer
  • tüpsüz tofaş kaldı mı yahu? bulsam bir tane de ben alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

tüpsüz tofaş kaldı mı yahu? bulsam bir tane de ben alacağım
    Hem tüpsüz , hem 115.000 km de hemde boyasız hocam komple orjinal üzerine teyb bile takilmamis. 1996 model. Garanti belgesi ilk faturası filan bile var

Arabayı Almaya ya gidip gelen birinden fiyati uygun olunca aldim. Zaten daha alalı 2 ay olmadı. Yolda çevirip soran var satarmisin diye :)

Araç orjinal olduğu için tüp taktirmak istemedim. Ama bütçeyi zorluyor bayağı. Aylık en az 700 lira benzin parası verecek gibi duruyorum şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakıltaşı__1 -- 9 Temmuz 2018; 8:51:2 >

• tofaş'ın 1.4'ü az yakar. o da yokuşta kalkmaz. bende 1.4 vardı. 8-9 litre yakıyordu. ama yokuşta bir durdum mu nasıl kalkacağımı bilemezdim. öyle böyle değil.
  • Tofasa benzin yaktirmak haramdir.

• bizde de Accent era var, 8-9 litre yakıyor. Benzinli ve tüpsüz. Ayda 500 lira benzin ücreti ödüyorum. yine de tüpe sıcak bakmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tofaş için gayet normal. Lpg taksan iyi kötü 15 lt yakar, ort 45-50 kuruşa denk gelir suan ki lpg fiyatına göre

• Bende bmw ye yaktığım 58 kuruşa üzülüyordum.
  • 1.4 olanları tipo motoru 71 ps onlar bir tık daha az yakar ama performans yoksunudur.

tempra motorlular da yine fazla yakar tempra da az yakan bir araba değildi..

özetle tofaş çok yakar
  • Öyle bir arabam olacak ya hemen satarım, ya da meydanda yakarım :)

Maddi durumunuz iyiyse bişey diyemem.

Şikayet ettiğiniz için 75 kuruşun bütçenize dokunduğunu düşünüyorum.

Hocam benzinli araba aldım, ilk gün lpg ciye bıraktım. Alfa 156'm var 120 bg. Tüpte 12 litre yakıyor diye üzülüyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tofaş'ın orjinalliği bozulmasın derken hocam sizin psikolojiniz bozulabilir aman dikkat. Bu memlekete lpg tofaş yüzünden geldi zaten
  • Tofasin orijinalligi lpg zaten.
  • LPG takilsa bile 14 15 litrenin altında LPG tüketmek bu da 45 50 kuruş falan yapar. 35 kuruş LPG tüketimi olacağını söyleyenler bir daha hesaplasin. 35 kuruş LPG tüketimi için 12 litre LPG yakması gerek ki 12 litre hali hazırda benzin yakan araç minimum 15 litre LPG yi gözünün yaşına bakmadan gömer.

Tofaş ve orijinallik ise başka bir tezat. Ben şahsen bu kadar yakıta katlanmak için aracımın klasik bir araç olmasını isterdim. Tofaş henüz klasik aşamasında bir araç da değil o yüzden orta kalite bir LPG sistemi taktirip önünüze bakmalisiniz. LPG de bile normal araçların benzinde yaktığı kadar rahat yakacaktir arabanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

Tofasin orijinalligi lpg zaten.
    Aslında haklısınız hocam iki gün önce 100 liralık benzin aldım bugün benzin ışığı yandı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.