Şimdi Ara

Astra K 1.6 cdti otomatik - 180KM de yarım depo yakıt harcadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
5.248
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2016 model 1.6 cdti astra k sahibiyim, araç otomatik şanzıman. 25.000 km de temmuz ayına kadar garantisi devam ediyor.

geçen hafta depoyu fulledim (petrol ofisinden aldım yakıtı)

kısa dönem veriyi sıfırladım ne kadar gideceğim bu sefer diye. yaklaşık 9 günde yaktığım yakıt ve yaptığım km ortada.

şunu söyleyeyim, günde 5 km gidiş 5 dönüş toplam 10 km iş için yol yapıyorum.

sabah ve akşam arabayı max 30-40 sn ısıtıp direk yola çıkıyorum. yani aracın termometresi 4. km den sonra iş yerine 6-7 dk kala ancak ısınmaya geçiyor.

yollar gidiş-dönüş yokuşlu sayılır. özellikle dönüşte hayli yokuş çıkıyorum desem yeridir. belki bilen vardır ümraniye - mehmet akif mahallesinde elalmış caddesindeyim en uç noktasında neredeyse.

ancak yine de bu tüketim anormal gelmeye başladı. yani aracın 48 lt yakıt deposu var neredeyse 24 litre yakmış 180 kmde.

sizce başka bir sorun olabilir mi? hali hazırda aracın garantisi devam ediyorken servise bundan bahsedeyim mi son bakıma gittiğimde? araç boşta çalışırken gayet normal 0.4 lt tüketim. bazen DPF temizliği yapıyor onun farkında oluyorum, devir artıyor ve 2 katı yakıt yakıyor araç tam. boşta 2.5lt falan yakıyor 4-5 dk boyunca. bu da sık oluyor aslında sinir bozucu bir durum.

ya da sorun tamamen neredeyse tüm yolu motor ısınmadan ve yokuşlar ile aldığım için mi? giderken çok değil ama dönüşte 5 km nin neredeyse 3,5 kmsi yokuş diyebilirim.

• Bir problem yok, değerler son derece normal. Sorun aracın tasarruf yapmaya başlayabileceği şartlara bir türlü erişememesi. Dizel motoru çalışma sıcaklığına getirmeden bir ekonomi bekleyemezsiniz, sizde motor hiçbir zaman çalışma sıcaklığına ulaşamıyor ki. Daha eski bir dizel motor olsa DPF'li olsa dahi bu kadar etkilenmez ama yeni motorlarda temizlik kaygıları ile DPF çok daha aktif çalışıyor. Sizin durumunuzda da hiç ısınmayan motor DPF'nin kısa sürede dolmasına sebep oluyor ve daha da sık rejenerasyona girip tüketimi ekstra yükseltiyor. Kendi kuyruğunu yiyen yılan durumu sizinki.

Aynı aracın benzinlisi olsa, aynı şartlarda bundan daha fazla tüketim çıkmaz. Küçük hacim benzinli veya Lpg'li araç size daha uygun bu şartlarda.

Ha kişisel olarak tek gidiyorsam hiçbir kuvvet beni 5km'lik yolu arabayla götüremez ayrı konu. Arabada tek başına 3-5 km yolu gidip gelen insanları gördükçe mideme kramplar giriyor.

edit: Sadece eklenilen fotolara göre konuştum. 24lt ile 180km yapıyorsan mazotu yola döküyorsun demektir, bir problem olduğu açık.
    Sen 320d ile 3lt yakıp fabrika verisinin altına inen inanılmaz insan değil misin?

Astra K var bizde dizel otomatik. Araç 1300kg nun altında. Ayrıca J kasa 1.6 cdti bile tüm 1.6lt ve altı dizellerin içinden geçiyor. K ise Aynada bile göremiyor. Hantallık olayını 1.3 dizelle karıştırdın sanırım.
  • Soguk memleketteyseniz yakıtı arttırır, soguk motor+yokuş iyice arttırır. Halihazirda zaten yakit tuketimi düşük degil 1.6 136 hp opel motorlu araçların.

Mesela bir ara ev ile isyeri arası 1.2 km duz yol idi, 1.3 manuel astra vardı, cok sakin giderek 10lt/100km gosteriyordu.

Su an corolla dizel otomatik kullaniyorum, isyeri yaklaşık 300-400 metre, yokus asagi olmasina ragmen 15 litreye yaklaştığı oluyor.

Ben is çıkışı veya gün içinde işim olduğunda, aşırı yağış olduğunda vs. araba ile gittiğimden cok umursamiyorum ancak sürekli kisa mesafe kullanacak olsam benzinli atmosferik arac alırım. Hem yakıtımda önemli bir artış olmaz hem de dizelin potansiyel riski olan dpf, turbo vs. (ki sürekli kısa kullanımda ekstra riskli) ortadan kalkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbuldayım hocam. soğuk derken şu an sabahları 8-10 derece civarı seyrediyor.

bundan önceki aracım 1.3 astra H kasa cdti idi, manueldi ve neredeyse yarısını yakıyordu desem yeridir ama evlerden ırak bir performansı vardı. kullanan bilir zaten sabır testiydi araç. ama yakıtı kokluyordu tabi.

defiant82 hocam aracın neresi ağır? astra k kasa ile emsalleriyle aynı ağırlıklara ulaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 2 Nisan 2019; 18:49:59 >
  • Sorun olduğu açık.
    Aynı aracın 1.4 benzinli 150Hp otomatiği var; aracı çalıltırıp 4km git 4km gel kullanımda ortalama 7litre civarı yakıyor.

• Aynı araç bizde de var . İstanbul şehiriçi ortalama hız 17.4km yakıt ortamalaması yol bilgisayarı 8.1 gösteriyor, gerçekte pompada ise 9 litre . Bende arada sıkıntı mı var diye düşünmüyor değilim.
    6 aylık (5.000km) istanbul tamamı şehiriçi ortalamam ise 23.2 km hız ile 7.1 litre gerçek pompa verisi ise 8 litre.

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Allah askina Astra K'nin neresi ağır. Bircok rakibiyle ayni agirlikta

• Arkadaşlar yarım depo ile 180 km diyor arkadaş daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz ??

Bir sorun var ortada belli dizel araç yarım depo demek 24 Litre demek. 180 km yapması için 100 km'de 12 litreden fazla tüketim demek.

Range Rover mısın be arkadaş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • e39 530i bu kadar yakmaz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 2 Nisan 2019; 19:23:36 >
  • Bir problem yok, değerler son derece normal. Sorun aracın tasarruf yapmaya başlayabileceği şartlara bir türlü erişememesi. Dizel motoru çalışma sıcaklığına getirmeden bir ekonomi bekleyemezsiniz, sizde motor hiçbir zaman çalışma sıcaklığına ulaşamıyor ki. Daha eski bir dizel motor olsa DPF'li olsa dahi bu kadar etkilenmez ama yeni motorlarda temizlik kaygıları ile DPF çok daha aktif çalışıyor. Sizin durumunuzda da hiç ısınmayan motor DPF'nin kısa sürede dolmasına sebep oluyor ve daha da sık rejenerasyona girip tüketimi ekstra yükseltiyor. Kendi kuyruğunu yiyen yılan durumu sizinki.

Aynı aracın benzinlisi olsa, aynı şartlarda bundan daha fazla tüketim çıkmaz. Küçük hacim benzinli veya Lpg'li araç size daha uygun bu şartlarda.

Ha kişisel olarak tek gidiyorsam hiçbir kuvvet beni 5km'lik yolu arabayla götüremez ayrı konu. Arabada tek başına 3-5 km yolu gidip gelen insanları gördükçe mideme kramplar giriyor.

edit: Sadece eklenilen fotolara göre konuştum. 24lt ile 180km yapıyorsan mazotu yola döküyorsun demektir, bir problem olduğu açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 2 Nisan 2019; 20:9:47 >

• sorun yok da araç çok yakan bir makina. sizinle aynı mesafede ama yokuşu az fazladan 2 kez motoru stop ederek günlük kullanımla benzinli otomatik aracım 7,5 yakıyor. 500 metrelik mesafelerde 8 i görüyor. arada bir 20 km gidersem 6 lara düşüyor.

astra çok yakıyor. DPF si de sorunlu. corsam varken 500kmde bir DPF ışığı yüzünden tur atıyordum mahallede.
  • ben de sizin komşu mahalledeyim ve dün sizin bahsettiğiniz o saçma sapan rampalara focus 1.5 tdci powershif ile girdim
    araç rampada birden devir fırlattı ancak kendini toplayabildi

islambol şeheriçi tüketimim 15 litre dizel ile 300 km
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

sorun yok da araç çok yakan bir makina. sizinle aynı mesafede ama yokuşu az fazladan 2 kez motoru stop ederek günlük kullanımla benzinli otomatik aracım 7,5 yakıyor. 500 metrelik mesafelerde 8 i görüyor. arada bir 20 km gidersem 6 lara düşüyor.

astra çok yakıyor. DPF si de sorunlu. corsam varken 500kmde bir DPF ışığı yüzünden tur atıyordum mahallede.
    Bende de dizel corsa var 45 bin kilometredir kullanıyorum 2 kere ışık yandı sadece.

Kesinlikle anormal 13 litre yaklaşık 100 kilometrede. Normal diyen dizel araçtan bihaberdir.
  • Normal hocam geçen sene ocak ayında. 1 hafta kiralamıştım, 8.3 yakmıştı istanbulda.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    1428 kg olan J kasa,K kasa donanımına göre 1289-1360 kilo arasında değişiyor.Ayrıca hiçte hantal değildir.Golfünde jettanında dizellerinin içinden geçer.
  • Orada 7,7 yazması normal değil. Yakıt konusunda bir sıkıntı olabilir. Serviste gösterin diyeceğim ama yardımcı olmayabilirler.

• ortalama hızınız düşük ve araç otomatik olduğu için biraz fazla, bende aynı motor j kasa manuel var 6 litre ortalama.
  • Araç 7.7lt / 100km’mi gösteriyor?
    Dediğinize göre araç 13lt / 100km yapmış.

• Kalan yakıt ibresinin doğru çalıştığından emin misiniz? Bence birde mazot alarak kaç litre tükettiğinin sağlamasını yapın.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.