Şimdi Ara

100 EURO YANLIŞLIKLA YIRTILDI!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
57.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aldım euroyu birazda uykuluydum, hafiften buruşmuş soktum cebime carrrrtt diye bir ses geldi, noluyor ulan derken çıkarırkende yırtıldı ve ikiye katlama çizgisinden aşağı doğru ortasını geçinceye kadar yırtıldı. ne yapacağız, nasıl edeceğiz bir yol yordam gösterin?? sanırım türk lirası gibi bunlar yapıştırılınca işe yaramıyormuş?

yani mesela bu 100 tl nin başına gelseydi biz merkez bankasına gidip yenisini alamıyormuyduk, yanlışlıkla bir kaza oldu girsinmi yani bize? demem şu ki en kötü ihtimalle avrupadaki euro basan bankadan değiştirelemezmi bu? yurtdışına yakınlarım çıkar arada sırada.

bir paranın yırtılma ihtimali çok fazla, bunun resmi bir yolu olmalı.

paraya hiç değişiklik yapmadan, yırtık haliyle döviz bürosunun birine götürdüm gösterdim, gişedeki adam içerden daha tecrübeli olduğu belli olan birisini çağırdı, kafa işaretiyle onayı verdi o gelen kişi ve tam değerinden 100 euroyu bozdurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakoyunn -- 30 Mart 2010; 4:44:20 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

100 Euro Yanlışlıkla Yırtıldı: Ne Yapmalısın?

Bir Euro banknotunu yanlışlıkla yırtmak, can sıkıcı bir durum olabilir. Ancak endişelenme çünkü yırtık Euro'ları değiştirmek için seçeneklerin mevcut.

Yırtık Euro Alan Bankalar

Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dahil olmak üzere bazı bankalar yırtık Euro banknotlarını kabul etmektedir. Bankaların kabul edeceği yırtık banknotların durumu ve miktarı değişebilir, bu nedenle önceden bankayla iletişime geçmen önerilir.

Yırtık Euro Geçer mi?

Yırtık Euro banknotları, hasarın derecesine bağlı olarak geçerliliğini koruyabilir. Banknotun %50'sinden fazlası eksikse veya önemli ölçüde hasar görmüşse geçersiz sayılabilir.

Yırtılan Euro Nasıl Değiştirilir?

Yırtık bir Euro banknotu değiştirmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Banknotun yırtık parçalarını topla.
    • Bankaya git ve sorumlu kişiyle görüş.
    • Yırtık banknotu ve parçalarını ibraz et.
    • Bankanın prosedürlerini ve gereksinimlerini öğren.

Yırtık Euro Bozdurulur mu?

Yırtık Euro banknotları, bankalar ve döviz büroları tarafından bozdurulabilir. Ancak, yırtığın derecesine bağlı olarak, değer kaybı yaşayabilirsin.

Sonuç

Yanlışlıkla bir Euro banknotunu yırtarsan, paniğe kapılma. Banknotun geri kalanı elindeyse ve hasar çok büyük değilse, çoğu durumda geçerliliğini korur ve onu bankalar aracılığıyla değiştirebilirsin. Yırtığın durumundan emin değilsen, bir banka ile iletişime geçerek bilgi alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • başlığın çok sakat
    100 EURO'YU CEBİME SOKARKEN YIRTILDI!!
    yaparsan anlaşılırsın
  • Başlık hakkaten sakat
  • geçmiş olsun.Bantla Ve git Bir bankaya oradan öğren.Veya burada Varsa Banakda çalışan o yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz_25

başlığın çok sakat
    100 EURO'YU CEBİME SOKARKEN YIRTILDI!!
    yaparsan anlaşılırsın

gayet anlaşılır ve sakat bir durum yok. sokmayı sadece tek bir eylemle ilişkilendiren insanlar yanlış anlasın ve uzak dursun zaten.
  • Euro banknotes which are damaged or mutilated (e.g. partially burnt, cut or decomposed) are replaced by the national central banks of the euro area – free

http://www.dnb.nl/binaries/7445_ENG_tcm46-145623.pdf

http://www.bankofgreece.gr/Pages/en/Euro/Notes-coins/Worn-Notes/default.aspx

Devamı...

http://www.google.com/search?hl=en&q=damaged+euro+banknotes&cts=1269696826567&aq=0&aqi=g1&aql=&oq=damaged+euro+ban&gs_rfai=

• quote:

Orijinalden alıntı: BRuTaLHeRo

Başlık hakkaten sakat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Babam merkez bankasında çalışıyor sordum şimdi Türkiyedeki bankalar değiştirmezmiş yabancı merkez bankasında değiştirebilirmişsin

TL içinse paranın yüzde 60ı sağlam olması yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi momoş -- 27 Mart 2010; 15:35:22 >
  • 10lira veririm ,kargoda benden
  • bilerek böyle bir başlık yazdın değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: fragNstein

Babam merkez bankasında çalışıyor sordum şimdi Türkiyedeki bankalar değiştirmezmiş yabancı merkez bankasında değiştirebilirmişsin

TL içinse paranın yüzde 60ı sağlam olması yeterli

Kulağı yırtık diye aradan kaydırmassınız umarım bu yorumu okuduktan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sum 41

Euro banknotes which are damaged or mutilated (e.g. partially burnt, cut or decomposed) are replaced by the national central banks of the euro area – free

http://www.dnb.nl/binaries/7445_ENG_tcm46-145623.pdf

http://www.bankofgreece.gr/Pages/en/Euro/Notes-coins/Worn-Notes/default.aspx

Devamı...

http://www.google.com/search?hl=en&q=damaged+euro+banknotes&cts=1269696826567&aq=0&aqi=g1&aql=&oq=damaged+euro+ban&gs_rfai=

teşekkürler :)

@fragNstein

teşekkür ederim, %60 ı sağlam olması gerekir derken mesela 4 parçaya bölünmüş bi 100 liranın durumu nedir? yani benim anladığım paranın yarısı kopmuş ve kaybolmuşsa o para iptal fakat paranın çeyreğini kopardık attık o şekilde değişim yapılıyor anlamında değilmi?

başlığın sakat olduğu falan yok ama bu kadar insan yanlış anlıyorsa değiştirelim bari.

• sanırım euro larda yarısını verıyorlardı paranın
  • Tekrar sordum parayı bankaya götürünce parayı ölçüyorlarmış yüzde 51 i sağlamsa yenisi veriyorlarmış ayrıca parayı 4 parçaya ayırıp bantla yapıştırsan da değiştiriliyormuş tabi bu dediklerim TL için geçerli euroyu yurtdışında değişim yapıyorlarmış
  • belki birgün başınıza gelir diye güncelliyorum.

paraya hiç değişiklik yapmadan, yırtık haliyle döviz bürosunun birine götürdüm gösterdim, gişedeki adam içerden daha tecrübeli olduğu belli olan birisini çağırdı, kafa işaretiyle onayı verdi o gelen kişi ve tam değerinden 100 euroyu bozdurdum.

söylediğim gibi 100€ tam katlama yerinden paranın ortasını geçecek kadar yırtılmıştı. sanırım büyük döviz büroları böyle hasarlı paraları topluca avrupada değiştiriyor veya bunu yapan aracı şirketleri kullanıyor.
  • 500 euro'yu yırttım bende. Döviz bürosuna götürdüm 15euro düşerim dedi. Bankaya sordum merkez bankasına götür dedi. Merkez bankasına gittim biz değiştiremeyiz döviz bürosuna git dedi. bantlayıp öyle kullanmaya çalışacağım, bir gün avrupa ülkelerine gidersem kullanırım

neden bu kadar dandik yapıyorlar euro nun kağıdı anlamadım, üfleseniz yırtılacak gibi.
  • almanyada yasiyorum daha hic yirtmayi basaramadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede aynı sıkıntı var üstelik akbaktan çektim aradan 3-4 ay sonra başka br bankaya gittim yatırmaya 1 tane 100$ birde 20 $ iade ettiler şimdi elimde kaldı döviz büfeside almadı ucu hafif yırtık parça yok

aradan vakit geçmesedi akbanka gidecektim siz verdiniz diye ama 4 ay sonra siz yırtınız diyecekler cekerken demekki tektek konrol etmek lazım

fikri olan arkadaşlar yazsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.