Şimdi Ara

Adamın aynasına çarptım, kırıldı, 800 lira istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
4.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün yolda giderken 2008 model bir ford fiestanın sol aynasına çarptım. Ayna kırıldı, araçta başka hasar yok. Benim araçta hasar yok.

Ancak kullandığım aracın sadece zorunlu trafik sigortası var, kaskosu yok. Dedim ben size hasarı ödeyeyim, iletişim bilgilerimizi verdik.

Fazla tutmaz diye düşünüyordum, ancak adam 800 tl gibi bir masraf olduğunu söylüyor, Ford servisinden böyle bir fiyat almış.

Şimdi size soracağım şey şu, kullandığım aracın zorunlu trafik sigortası bu hasarı karşılar mı? Bir de bunu zorunlu trafik sigortasından karşılamak adamın ödediği kasko taksitlerini artırır mı? Yoksa onun kasko taksidi sabit mi kalır?

Sizce ne yapayım, bu parayı yollayayım mı?

test 4
    test 5
  • Sigorta olayını bilmemde yazılı bişey görmeden okadar para vermeyin hocam 800 lira ayna için çok fazla.

Sizin trafik sigortanız artar.Ama öyle ben çarptım olayı yok.Kaza tutanağı tutacaksınız.Birde kaza fotoğraflarını çekmeniz lazım.

Verin sizin trafik sigortanız yaptırsın.Sizin trafik sigortanız artar.

Bu arada evi aldın mı abi?

Evlilik nasıl?

Birde hemen konu dışına gidip Citizen Abimiz buralarda diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClassımDeğilsin -- 31 Temmuz 2014; 20:15:24 >

Orijinalden alıntı: Kutu149

Adamın kaskosun hiçbir şey olmaz. .

Sizin trafik sigortanız artar.Ama öyle ben çarptım olayı yok.Kaza tutanağı tutacaksınız.Birde kaza fotoğraflarını çekmeniz lazım.

Verin sizin trafik sigortanız yaptırsın.Sizin trafik sigortanız artar.

Bu arada evi aldın mı abi?

Evlilik nasıl?

Birde hemen konu dışına gidip Citizen Abimiz buralarda diyelim.

Ev henüz almadım kiraladım, Şirinevler-Bahçelievler tarafında. Evlilik henüz başlamadı, 6 Eylül'de başlayacak

Teşekkürler cevap için, adamın kaskosuna bir şey olmayacak olması beni rahatlattı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    test 4
    test 5

• quote:

Orijinalden alıntı: Stonewall

Parçayı satın alıp verin bence.

Garantili serviste yapılması gerekmez mi? Sonuçta adamın garantisine zarar gelecekse kabul etmeyebilir.

Parçayı araştırdım parçanın kendisi 200 tl filan. Ama garantili serviste takılması 800 liraya falan geliyormuş.
    test 4
    test 5
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Otomatik katlanır ayna ve servis fiyatı ise normal bence

Orijinalden alıntı: hoksi

Otomatik katlanır ayna ve servis fiyatı ise normal bence

Otomatik katlanır ayna değil, elektrikli ısıtmalı sadece.
    test 4
    test 5
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Otomatik katlanır ayna ve servis fiyatı ise normal bence

Otomatik katlanır ayna değil, elektrikli ısıtmalı sadece.

Ozaman az daha verin arabayı üstünüze alın.800 tl neymiş

1-O parça 200TL olamaz daha fazladır sizinki yan sanayidir.

2-Adamın garantisi yok ki arabası 6 yaşında ne garantisi?

3-Bence dışarda orijinal parça takılmasına adam yanaşır çünkü serviste yaptırırsanız adamın tramerine 800TL hasar kaydı olarak işlenir.

Edit:Abi adamın sigortacısını telefonun alın merak ettiklerinizi ona da sorabilirsiniz detayları.

Tramer'de hasar kaydı çıkarsa belki firma değiştirirse kendi kaskosunda bir artış olabilir.Onu sigortacısına da bir sorun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 31 Temmuz 2014; 20:30:51 >

Eğer bunu istemezseniz bir yer de buluşup resimleri çekmeyi teklif edin sigorta da gidip orijinal parça takmayacak zaten.

DİKKAT: Yasal Uyarı ve Sorumluluk Reddi: Mesajımda ve profilimde yer alan bu içerikteki bilgiler yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle hiçbir tavsiye içermez. Bilgilerin her türlü kullanımı ve uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar, yalnızca bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır.
  • Sizin kendi sigortanız karşı tarafın hasarını ödeyecektir
  • Tutanak tutun trafik sigortanız ödesin.En mantıklı olanı bu.

• sigorta karşılamıyor mu ?

SONY XPERIA™ Z5 | White
  • motorluysa ve boyanacaksa o fiyatlara normal. siz kaza tutanağı düzenleyin sizin araçtaki çarpma yerinide resmedip başvurun. ilk defa kaza tutanağı düzenleyecekseniz ehliyet ruhsat ve sigorta poliçelerinin fotokopilerinin alın( siz onunkini o sizinkini) sonra hasarlı araç sahibi vatandaş götürsün servise yaptırsın servis dosyayı açar ekspertiz 2-3 güne gelir bakar sonra ok.lerse başlatır. şimdi sistem elektronik olmuş ekspertiz sonucu bile telefona sms geliyor internetten bakabiliyorsunuz hasar oranı kaçta kaç kime ait diye. aynası kırılan vatandaş sizden ve ondan para çıkmadan gider nerde istiyorsa yaptırır bir tek sizin bir sonraki sene zorunlu trafik sigorta ücretiniz artar. 800tl cepten ödeyipte adama ayna almak gibi bir hataya düşmeyin. adamı arayıp kaza tutanağı düzenleyelim deyin o şekil halledin.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Yaralanma yada ciddi bir olay olmadığı için sevindim. 800 TL tutar. Genellikle servis ve orijinal parça üzerinden ele alırsak konuyu; fazla bir meblağ değil. Fakat siz kendiniz 200 - 250 TL'ye parçayı alıp en fazla 100 TL işçilik ile yaptırabilirsiniz. Ayrıca arabanın sahibine de, kaza kaydı işlememiş olur. Keşke kaza anında, hemen fotoğrafları çekip bir evrak düzenleseydiniz yada polis çağırsaydınız. Sizin için daha iyi olurdu.

İyi forumlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.