Şimdi Ara

10 Yıldır Yasaklanan İlk Oyun: Manhunt 2

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://img526.imageshack.us/my.php?image=250pxmanhunt2wiiboxartfuo2.jpg

Grand Theft Auto ile oyunseverlerin favorisi olan Rockstar Games'e ait, şiddet içerikli oyunu Manhunt'un 2. sürümü, Ingiltere'de yasaklandı. İngiltere'de 10 yıl önce yasaklanan Carmageddon'dan sonra, İngiliz Sansür Kurulu'nun kararıyla, " sadizm" ve şiddet içerdiği gerekçesi ile oyunun satışı durduruldu.

BBFC [İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu] başkanı David Cook tarafından yapılan açıklamada, oyunların yasaklanmadan önce, oyun içerisinde değişiklik yapmayı tercih ettiklerini ve bu değişiklikler sonucu satışa sunulmasını sağladıklarını belirtirken, " Manhunt 2" oyunu için bu durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

10 yıldır ilk kez böyle bir uygulamayla karşı karşıya kalan oyun sektöründe, 2003 yılında yayınladıkları ve satışa sundukları ilk sürüm " Manhunt" için de 18 yaşından küçüklere satışı yasaklanması ile karşı karşıya kalan Rockstar Games'in, mevcut duruma itiraz hakkı bulunuyor.

KAYNAK:http://www.turkceyazilim.net/index.php?newsid=556

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the__CaNeR -- 12 Aralık 2007; 20:45:13 >

Manhunt 2: Türkiye'de Yasaklanan İlk Oyun

Manhunt 2, 2007 yılında Rockstar Games tarafından piyasaya sürülen bir üçüncü şahıs aksiyon-macera oyunudur. Şiddeti ve vahşeti nedeniyle büyük tartışmalara yol açtı ve Türkiye'de yasaklanan ilk oyun oldu.

Oyunun konusu, ölüm cezasından kurtulan James Earl Cash'i takip ediyor. Cash, gizemli bir televizyon programına katılmak üzere kaçırılır ve hayatta kalabilmek için yarışmak zorunda kalır. Oyun, şiddet içeren infazların ve işkence sahnelerinin yer aldığı karanlık ve rahatsız edici bir dünyada geçiyor.

Manhunt 2'nin şiddet içerdiği iddiaları tartışmalara neden oldu. Bazı eleştirmenler, oyunun toplum üzerinde olumsuz bir etki yaratacağını ve şiddeti yücelttiğini savundu. Diğerleri ise oyunun yalnızca sanatsal bir ifade biçimi olduğunu ve ifade özgürlüğü kapsamında korunması gerektiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin Manhunt 2'yi yasaklaması, ülkenin şiddet içeren video oyunlarına yönelik katı tutumunu göstermektedir. Yasak, oyunun şiddet içeren doğasını ve gençler üzerindeki potansiyel olumsuz etkisini gerekçe göstererek getirilmiştir.

Manhunt 2'nin yasaklanması, Türkiye'de video oyunlarının sansürü konusunda tartışmalara yol açtı. Bazıları sansürün ifade özgürlüğünü kısıtladığını savunurken, diğerleri çocukları zararlı içeriklerden koruma ihtiyacını vurgulamaktadır.

Türkiye'de video oyunlarının sansürü konusu karmaşık ve tartışmalıdır. Manhunt 2'nin yasaklanması, bu konudaki süregelen tartışmanın bir parçası olmaya devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben yasaklandığını ilk kez burda duydum. SaoL !

Edit:Yazım Hatası..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pessimist ! -- 12 Aralık 2007; 20:51:07 >

Dağda üç Beş domuz Sürüsü. Tutturmuş Bir Kürdistan Türküsü.
    Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü. Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü.
    Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine? İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine !
    Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
    Duy Ulan Soysuz Köpek Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
  • rica ederim de resim koyulmadı bir türlü...kusura bakmayın...

Yasak oldugunuda ilk defa goruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xoßi -- 12 Aralık 2007; 21:14:22 >

Orjinalden alıntı: Xoßi

10 Yıldır Yasaklanan İlk Oyun: Manhunt 2

Yasak oldugunuda ilk defa goruyorum.

bende daha yeni duydum zaten ingilterede yasaklanmış türkiyede hangi oyun yasaklanmış

hic oynamadim
  • trailerlarını ve gameplaylerini izlemiştim yani 18+ üstü ola-bile-cek bir oyun ama yasaklanacak kadar da değil heralde ama bu durum ingilterede geçtiği için pekte ciddiye almamak lazım çünkü hepimizinde bildiği gibi bu insancıklar oyun konusunda biraz kıtlar (bkz: ingilterede en çok satılan oyunlar)

Orjinalden alıntı: SCREAM_BG

ne varki bu oyunda ??

hic oynamadim
    />

ben 1 oynadım ya adamları boğarak öldürüyon fln aslında yasaklanacak birşeyi yok ama insanın beynini yıkayabilir bu oyunu 5-6 saat oyna dışarı çıkıp milleti öldürebilirsin

Orjinalden alıntı: the__CaNeR

quote:

Orjinalden alıntı: SCREAM_BG

ne varki bu oyunda ??

hic oynamadim
    />

ben 1 oynadım ya adamları boğarak öldürüyon fln aslında yasaklanacak birşeyi yok ama insanın beynini yıkayabilir bu oyunu 5-6 saat oyna dışarı çıkıp milleti öldürebilirsin

yok canım o kadarda değildir yav ben bi oturduğum zaman 5-6 saat kalkmam zaten anlaşılan benim yüzümden yasaklandı oyun

oyun adı sütünde heyecan ve eğlence temaları ön safta olmalı.. manhunt da ise sadist lik ön safta sadece okadar..

* bide benim hatırladığım ilk yasaklanna oyun "unreal 1" di sanırım ama o oyunuda yasaklatan oğeler şuan çoğu oyunda var sektör de kendini aşıyo biraz tabi

Orjinalden alıntı: evohan

yasaklanması gayet normal..

oyun adı sütünde heyecan ve eğlence temaları ön safta olmalı.. manhunt da ise sadist lik ön safta sadece okadar..

* bide benim hatırladığım ilk yasaklanna oyun "unreal 1" di sanırım ama o oyunuda yasaklatan oğeler şuan çoğu oyunda var sektör de kendini aşıyo biraz tabi

hehehee aynen ya zamanında orjinal almıştım bi kan var kare kare

millet yavaş yavaş delleniyo o yüzden sektörün yerinde durması biraz anlamsız olur zaten.Birbirini kesen kesene
  • hocam inanın ilk oyunu bitiren biri olarak konuşuorm bu oyun cidden yasaklanmalı.psikopalıktan başka bişi vermio.ya varya beni cidden etkilemişti zamanında.dışarı çıkınca bööle tanımadıım adamlardan falan uzak duruodum yaf.hani şimdi diiceksiniz +18 i yokmu bunun hocam.böyle sürerler piyasaya olur biter.hah işte ööle olmuo bi ilk oyunu oynayın geceleri falan dediğimi anlıcaksınız :)
    quote:

Orjinalden alıntı: P.R.O.O.F

quote:

Orjinalden alıntı: evohan

yasaklanması gayet normal..

hehehee aynen ya zamanında orjinal almıştım bi kan var kare kare

millet yavaş yavaş delleniyo o yüzden sektörün yerinde durması biraz anlamsız olur zaten.Birbirini kesen kesene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubillian -- 12 Aralık 2007; 22:58:47 >

o zaman rockstars davalara yetişemicek işte....
    "En iyi film, sağır ve dilsiz kişiler için yapılan filmdir. Çok fazla konuşuyoruz, çok fazla kelime var. Benim niyetim, konuşmanın ötesine geçen saf güzelliği bulabilmektir”
    Sergei Parajanov
  • Carmegeddon ne oyundu be Tam sürümü yoktu ama demosundada eğleniyordum. Diablo'dan sonra Çocukluğumun bir numara oyunlarından
    Eru vardı, Tek Olan; Ilúvatar derlerdi adına Arda'da. Ve o önce Ainur'u yaptı, Kutsal Olanları, bunlar zihninin evlatları idiler, ve sair hiçbir şey yaratılmadan evvel onunla birlikteydiler. Ve konuştu onlarla, ezgiler sundu; ve onlar önünde şarkılar söylediler, ve o memnun oldu. Lakin uzunca bir müddet her biri bir başına söyledi şarkısını, ya da birkaçı birlikte belki, kulak verip dinlerken diğerleri; her biri sadece Ilúvatar'ın zihninin geldikleri parçasına vakıf oldular, ve kardeşlerini anlarken olgunlaştılar, lakin yavaşça. Her halükarda, dinledikçe derinleşti kavilleri ve yükseldiler uyum ve ahenkte.
  • cok merak etim simdi bu oyun
    Dream Web
    Duke Nukem 3D
    GTA 3
    GTA San Andreas
    Larry
    Manhunt
    NARC
    Postal 1-2
    Reservoir Dogs
    Rule Of Rose
    Shellshock Nam 67
    The Punisher
    Voyeur

BREZİLYA
    Doom
    Mortal Kombat
    Duke Nukem
    Requiem
    Blood
    Psotal

ÇİN HALK CUMHURİYETİ
    Command Conquer Generals
    Hearts Of İron 1-2
    I.G.I 2
    Football Manager 2007

ALMANYA
    Nazi içerikli tüm oyunlar
    Mortal Kombat
    Manhunt
    Gears Of War
    Dead Rising
    Crackdown

YENİ ZELANDA
    14 yıl önce devlet tarafından açıklanan ve oynanıldığı taktirde para ve hapis cezas verilen 3 oyun
    Manhunt
    Reservoir Dogs
    Postal

GÜNEY KORE
    Kuzey ve güney koreyi savaş halinde gösteren tüm oyunlar
    Ghost Recon 2
    Mercenaries
    Splinter Cell

İNGİLTERE
    Mortal Kombat
    Night Trap
    Carmageddon
    Hitman 2
    Manhunt 1-2 2004 yılında cinayete kurban giden 14 yaşındaki çocuğun anne ve babası cinayet sebebi olarak Manhunt'u göstermiş. (Sonra tam tersi oyun katilin değil, kurbanın evinde bulunmuş.)

TÜRKİYE
    Yasak yok kardeşim, tüm oyunlar serbest. Kan, vahşet, cinsellik içeren oyunlar Türkiyede yasaklansa kim dinlerki zaten... Gene bulur oynar millet

Orjinalden alıntı: S_A_H

siz bi de manhunt 3 ü bekleyin...hostel ın yapımcılarından yardım alcaklarmış...işkence filan olcakmış oyunda...

o zaman rockstars davalara yetişemicek işte....

obaaaa ben buna yakarım işte
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.