Şimdi Ara

10 Saat uğraştım yapamadım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşım pc kullanmıyordu.Bana ver dedim aldım pc kasa çalışıyor ancak ekrana görüntü gitmiyordu no signal uyarısı veriyordu.Herhalde kablodan dedim laptop'tan monitöre bağladığımda gayet net görüntü aldım.Kasa'da sorun olduğunu anladım birde açarım ki toz duman örümcekler yuva yapsa yeri vardı Neyse bedava kasa Temizledim,fanları yağladım,soketleri çıkardım temizledim doğru şekilde taktım güç kaynağındaki tozları çektim.Sonuç olarak kasa çalışmıyordu mefta yapmıştım ön panel söktüm power tuşuna felan baktım sıkıntı yok geri taktım herşeyini bu böyle olmayacak saç kurutma makinesi son ayarda sıcaklık vurdum her yere 1-2 kere denedim çalışmadı şansa kabloyu oynattım çalıştı her neyse bu seferde ekrana görüntü gene gitmiyordu yardımcı olacak yada sıkıntıyı bilen var mı?

Normal anakart ekran soketine taktığımda

Ekran kartı soketine taktığımda

Sorun ne olabilir arkadaşım böyle bir sorun yoktu kullanıyordum diyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 16 Temmuz 2015; 10:14:25 >

• ekran kartı arızası
  • kardeş monitörde bir sorun olabilir yada monitör-ekran kartı arasındaki kabloda sorun vardır o kabloyu değiştirmeni öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: nil1081

kardeş monitörde bir sorun olabilir yada monitör-ekran kartı arasındaki kabloda sorun vardır o kabloyu değiştirmeni öneririm

konuyu iyi oku. adam notebook a baglamis ekrani. goruntu net diyor sende kablo yada ekranda olabilir diyorsun...
    zaten 3. resim ekran kartinin sıkıntılı olduğunu gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

Orijinalden alıntı: nil1081

kardeş monitörde bir sorun olabilir yada monitör-ekran kartı arasındaki kabloda sorun vardır o kabloyu değiştirmeni öneririm

konuyu iyi oku. adam notebook a baglamis ekrani. goruntu net diyor sende kablo yada ekranda olabilir diyorsun...
    zaten 3. resim ekran kartinin sıkıntılı olduğunu gösteriyor.

pardon kardeş tam okumamışım.Sorunu yaşayan kardeşim kasadan harici ekran kartını çıkar ve kabloyu dahili ekran kartına sok açılması lazım
  • nil1081 N kullanıcısına yanıt
    Deniyorum hocam inşallah işe yarar sonucu yazarım hocam.
  • Ekran kartını çıkardım kasa açılmıyor şimdide yok yane sorun nerede anlayamıyorum kasa keyfi gelincemi açılıcak anlamadım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartını yerine tekrar taktım power basıyorum gene çalışmıyor acaba statik elektrikmi var anlamadım kabloyla oynuyorum çalışsın diye nafile kasa için görüntü atabilirim her hangi kabloyu yanlış takmış olsam daha önce çalışmazdı anlamıyorum kafayı yicem.
  • kardeş ana kartın fotosunu çekip atarsan çok iyi olur yoksa bu şekil zor çözülür sorunun
    Hocam detaylı soketleri taktığım yerleride çektim yalnız kasa çalışmıyor bu seferde ekran kartını çıkardım çalışmadı geri taktım gene çalışmıyor elektrik gidiyor kasaya kabloyu oynadığımda ses geliyor sorun ne olabilir?

Ekran kartı felan yansa görürdüm yalnız hiç bir sorun yok çalışan kasa şimdi çalışmıyor nedenini anlayamadım ?

• kardeş o ekran kartını taktığın yerde iyi bakarsan mavi kırmızı yeşil sarılı kablolar var o kabloların yerlerine takıldığına eminnol çünkü o kablolar kasayı açmak için enerji veriyor.birde ekran kartını tam olarak çıkar yani herhangi bi uzantısı takılı kalmasın powere filan bak düğmesi kapalı olmasın.kabloları yerlerinden çıkar ve dikkatlice tam oturtarak yerlerine iyi tak.bunları dene bi
    Hocam ekran kartı zaten çıkardım.Dediğiniz kabloyu ters şekile takmayı denedim oturmuyor demekki doğru takılı taktım gene çalışmıyor nedeni ne olabilir komple kasayı sökebilirim hocam isterseniz tek tek yapabiliriz.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Kabloları topla hiçbiri anakarta temas etmesin.Kabloların çok dağınık duruyor onları toplayıp öyle açmayı dene.Ayrıca ramleri tam oturttuğundan emin ol.
  • ErenHncr E kullanıcısına yanıt
    Hocam güç kaynağına kadar söktüm anakart söktüm felaket toz var güç kaynağında fanını felan temizleyip yağladım içini güzelce temizledim.Bütün kabloları tek tek taktım herşey tamam yine açılmıyor kasa ya yanlış yerlere yanlış kabloları takıyorum yada güç kaynağı kablosunda problem var ama daha önce çalıştığı için bende sorun olduğunu zannediyorum hocam son halini resim veya video gönderim hangi kabloyu yanlış taktıysam söyleyin.
    Ben kablolar yanlış takmışsın demedim.Kablolar anakarta değmesin.Ankarta değince pc açılmaz ekrana görüntü gelmez.
    Yok hocam yeni taktığımda topladım şimdi değmiyor yalnız gene açılmıyor kabloları yanlış takmış olabilirmiyim fotoğrafını atim hocam bir bak istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 16 Temmuz 2015; 18:59:12 >

Oradaki toz mu yanık mı?
    https://store.donanimhaber.com/ce/6c/04/CE6C040663BB27211F6D415F2885B307.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErenHncr -- 16 Temmuz 2015; 19:09:53 >
    Toz hocam sile sile her tarafa bulaşmış hocam peki ne yapmam gerekir bilgisayarcı arkadaşım var onada götürsem oda uğraşıcak ne dersiniz sorun nerede acaba hocam.
    Kablolari toplamis haliyle mi resimleri atmistiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran karti arizali. Harici ekran karti takili oldugunda zaten onboard goruntu alamazsiniz. Ekran kartini sokerek onboard goruntu almayi deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.