Yakın gelecekte her evde 1000 Mb internet girecek; bugünkü TV teknolojileri tarihe gömülecek.
Avrupa'nın önde gelen GSM operatörlerinden T-Mobile'ın da sahibi ve telekomünikasyon sektöründe en köklü firmalardan biri olan Deutsche Telekom'un yenilik uzmanı Christopher Schlaffer, bir zamanlar sadece bilim kurgu filmlerine konu olabilen teknolojilerin önümüzdeki yıllarda gerçek olacağını iddia ediyor. "Her yıl internet bağlantı hızları üçe katlanarak artıyor. Bu durumunda 10 yıl içerisinde ortalama olarak her evde 1000 Mb, yani 1Gb bağlantı olması mümkün mü? Bence kesinlikle mümkün." diyen Schlaffer, bu sayede televizyon anlayışının da değişeceğini söylüyor.
Geleceğin IP TV'de olduğunu da iddia eden Schlaffer, depolama ve işlem kapasitelerinde patlama var. Cloud Computing* geliyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde üç boyutlu TV ve holografik TV hayatımıza girmiş olacağını söyledi. Schlaffer, şu anda bunlar için tek engel olarak gerekli teknolojilerin yeterince yaygınlaşmamış olmasını gösteriyor fakat bu hızla gelişmeye ve yaygınlaşmaya devam edecek olursa, önümüzdeki yıllarda bu önemli gelişmelerin önündeki teknolojik kısıtlamalar da kalkmış olacak.
* Sistemlerin internet üzerinden bulunması ve çalışması. Bulut Sistem olarak Türkçeleştirilebilir.
Alıntı:Hürriyet
Bu zaten bilinen bir olay ama Türkiye için degil. altını cizmek gerekir. Türkiyeye birsey gelmez. gelsede Saolsun telekom bizi cok düşündügü için kotali ve ucuz yapar 1 Gb interneti
Türkler yani biz zevkine çok düşkün bir millet olduğumuzdan her türlü teknoloji gelir ama bu teknolojileri nasıl pazarlarlar bu konuda herkesin ortak bir görüşü var sanırım
Diğer ülkelerde olur hatta çok normaldir ama bize gelirmi gelsede biz görürmüyüz onu kestirmek zor. Diyelimki geldi aynen şöyle olur. Büyük kampanya: "Karada kaçan - Havada uçan - Cebe s...ç...n internet" Hemde 1GB bağlantı ve 4gb kotalı fiyat yine aynı. İşte bu muhteşem bir kampanya olur değilmi telekom için. :)
bi ara korkmadım degil hani
quote:
Orjinalden alıntı: suphion
quote:
Orjinalden alıntı: süpergtacı
ttnet 4 gb kota koyar :)
Artık kota 32 saniyede doluverir.
ne 32 si 4 sn de dolar
quote:
Orjinalden alıntı: limitsizim
quote:
Orjinalden alıntı: suphion
quote:
Orjinalden alıntı: süpergtacı
ttnet 4 gb kota koyar :)
Artık kota 32 saniyede doluverir.
ne 32 si 4 sn de dolar
biri bit biri byte ordan 32sn
Hızımıza laf yok. Dünyada download hızında 74. Upload hızında 47. yiz
Aynen bunu görmeye ömrümüz yetmez ayriyetten türkiyeye 100 yıl sonra anca gelir
quote:
Orjinalden alıntı: fatih86
-Telekom ceosu açıklama yaptı , hedefleri 2020 yılında DL hızı olarak 73. UL hızı olarak 46. sıraya yerleşmekmiş
her yıl ınternet hızlar 3 e katlanıyormus neden ben hıssedemıyorum bu hızı yoksa problem bende mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: einhander
her yıl ınternet hızlar 3 e katlanıyormus neden ben hıssedemıyorum bu hızı yoksa problem bende mı ?
Dünya için konusuluyor
Bize teğet geçer hamdolsun.
quote:
Orjinalden alıntı: saitouhajime
quote:
Orjinalden alıntı: fatih86
-Telekom ceosu açıklama yaptı , hedefleri 2020 yılında DL hızı olarak 73. UL hızı olarak 46. sıraya yerleşmekmiş