Şimdi Ara

OpenAI'nin yeni yapay zeka modelleri aylık 2000 dolara mal olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OpenAI'nin yeni yapay zeka modelleri aylık 2000 dolara mal olabilir
    OpenAI'nin, yakında çıkacak olan Strawberry ve Orion kod adlı büyük dil modelleri (LLM) için aylık 2000 dolara kadar abonelik ücreti almayı düşündüğü bildiriliyor. Ancak yapay zeka organizasyonu içerisinde potansiyel fiyatlandırma stratejisine ilişkin tartışmalar henüz erken aşamada.



    ChatGPT geçtiğimiz hafta günlük 200 milyon aktif kullanıcıyı geçti



    Şu anda OpenAI, yeni özelliklere, özel GPT'lere, DALL-E 3 görüntü oluşturma teknolojisine ve daha fazlasına öncelikli erişim sağlayan ChatGPT Plus hizmeti için aylık 20 dolar ücret alıyor. OpenAI, bu sonbaharda gelişmiş bir yapay zeka ürünü olan Strawberry'yi piyasaya sürmeyi planlıyor.



    Ayrıca Bkz.OpenAI'ın değeri 100 milyar doları aşabilir: Yeni fon görüşmeleri başladı



    Bu yeni modelin, karmaşık problem ve görevleri çözmede mevcut yapay zeka modellerinden daha iyi performans göstermesi bekleniyor. Daha önce hiç görmediği matematik problemlerini çözebilecek, pazarlama stratejileri geliştirebilecek, karmaşık kelime bulmacalarını çözebilecek ve derin araştırmalar yürütebilecek.



    İlgili haberlerde, OpenAI'nin ayrıca kurumsal yapısını basitleştirmek ve yatırımcılar için daha çekici hale getirmek amacıyla değişiklikler yapmayı düşündüğü bildiriliyor. Ayrıca OpenAI'nin şirketin değerinin 100 milyar doların üzerine çıkabileceği bir finansman turu planladığı duyurulmuştu. Bu yaklaşan finansman turuna potansiyel yatırımcılar arasında Apple, NVIDIA, Microsoft ve Thrive Capital gibi teknoloji devlerinin yer aldığı söyleniyor.




    Kaynak:https://www.windowscentral.com/software-apps/dollar2000-per-month-for-next-gen-ai-models-openai-could-reportedly-hike-subscription-prices







  • alirlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi len oradan derler ama. Yani sırf sorulara doğru cevap vermekle kalmayıp, holywood kalitesinde görseller videolar falan da hazırlayabilecek ise belki. Onun dışında Yıllık 24 bin dolar verene kadar zaten 8 tane ekran kartı kombini ile gpt 4 kalitesinde açık kaynak kodlu yapay zekayı çalıştıracak lokal sistem kurulur, token limiti, günlük soru cevap limiti doldu derdi de olmaz. Bakmayın 20 dolar bile çok. Tamam elektrik falan çok güç kullanıyormuş bir soru cevaplaması bile epey masraf tutabiliyormuş da. Yani kimse de salak değil, herkes lokal de kurup sınırsız limitsiz kullanma hesabında. Biraz daha ekran kartlarının belleklerinin yükselmesi gerekiyor. Bu konuda da maalesef nvidia nın eline kalırsak daha 5-10 nesil bekleriz gibi. Amd yine daha elibol.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Bu google ve Microsoft'un parcalara bölünüp dağıtılması gerekiyor cok gec kaldılar

  • Kurumsal olabilir aksi takdirde yapay genel zeka olarak çok saçma bir fiyatlandırma olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • khaos kullanıcısına yanıt

    Yüzyılın en ise yaramaz hype bulusu yapay zeka gecen yüzyılın en ise yaramaz bulusu da MSN'di.. yirminci yüzyılda microsoft network diye bir sey vardı, microsoft'un modemle login olunan uygulaması böyle yurtdısı bir numarayı ceviriyordun ve sana web sayfalarına benzer seyler gösteriyordu.. grafik arabirime sahip bir BBS gibiydi.. yani günümüzdeki internet servisi olarak sunulan MSN, internetten farklı bir icerik sunan platformdu.. bu microsoft'un, internete alternatif olup, icerigi tekelleme girisimiydi ve basarısız oldu günümüzde yapay zeka sacmalıgıyla geri döndüler.. bütün amac tüm icerigi bing üzerinden ve chatgpt denen sacmalık üzerinden tekellemek ve icerige kendi baslarına sahip olma arzusudur..


    bu uğurda, yalan yazan chatbot, icerik hırsızlıgı yapan bot ile telif hakkına sahip icerigi calmak ve yeniden üretmek ayrıca sanat eserlerini calmak yüzsüzlügüne ve korsanlıgına girismisler ve an itibariyle, kendilerine karsı olusturulan tüm davalara rağmen devam etmektedirler.. chatgpt yani arkaplanındaki microsoft ve bunun rakibi google..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Eylül 2024; 17:10:10 >




  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Katılmıyorum. Evet bilişim basını, geleneksel medya organları ve firmalar satış için anlamsız bir sihirli süper değnek hype'ı, algısı oluşturmaya çalışıyorlar ama bu Yapay Zeka teknolojilerinin bütün olarak faydasız, işlevsiz olduğunu göstermez. Doğrudan iş yaptırmak için ideal değil ama dil çevirisi, temel orta düzeyde eğitim, bilgi açıklama, örneklendirme yardımcısı açısından benim için oldukça etkili ve faydalı.


    Bizim ülkemizde asgari ücret, donanım yazılım maliyetlerinden daha düşük olduğu için yakın zamanda etkisini doğrudan göremeyebiliriz ama Ab, Abd ve benzeri ülkelerde şuan Yazılı-Sesli Müşteri Hizmetleri Desteği, Servisi alanında zaten azalan insan işgücünü büyük oranda silip süpürecektir.


    Yapay zeka popüler kültürün tıklama uğruna suistimali ile dopamin, serotonin gibi teknik, niş bir terimin değersizleşmesi, herkesin üzerinde ahkam kesmesine imkan verecek şekilde erozyona uğrayan ve kelime anlamı itibarıyla da buna izin veren bir terim ama Yapay Zekanın arkasındaki Makine-Derin Öğrenme yapısı yıllardır spesifik niş alanlar üzerine geliştirilen modellerin, çözümlerin başarısını kanıtlıyor.


    Nvidia ve benzeri donanım, yazılım üreten büyük firmalar yıllardır Derin Öğrenme, Görüntü İşlemeyi hem üreticiler, firmalar için ürün, servis olarak kullanarak çözümler sunuyor hem bizim gibi tüketicilerin ürünlerinde, yazılımlarında başarı ile talep görüyor.


    DLSS, Derin Öğrenme ile ciddi fps ve güç, donanım verimliliği sağlayan bir çözüm, teknoloji.


    Otonom sürüş, Arttırılmış Gerçeklik ile otomobilde gerçek görüntü üzerinde yol tarifi, daha iyi yol hakimiyeti gibi şeyler komple yabana atılabilecek, görmezden gelinecek şeyler değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Eylül 2024; 17:30:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Evet o mevzuları kolaylastırıyor olabilir ancak karsılıgında yanlıs bilgi yayma ve tam olmasa da, ondan daha güvenilir bilgi veren web sitelerini baltalayıp web icerigini mahvetme potansiyeli tasıyor.. Cevirisi Google Translate'den iyi ancak sadece birkac olumlu etkisini onaylayıp, genel olarak zararlı olma potansiyeli barındıran, etik dısı firmaların ürünü olan, hype uygulamayı cok gerekli görmüyorum ne yazık ki.. Bu sacmalıktan önce de insanlar is yapabiliyolardı sonucta daha 2 senelik uygulama..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Eylül 2024; 17:20:28 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Web zaten doğru ve profesyonel, verimli bilgiye erişim konusunda çoğumuz için faydadan çok zararlı durumda. Doğru ve profesyonel bilgi bilimsel çok sayıda bağımsız profesyonel araştırma, değerlendirme çalışmaları ile elde edilir ve kanıtlanır. İnternette her şey video, görsel şekilde tüketim ile şekilleniyorken yazılı çoğu kaynak bilimsel araştırmaları baz, referans almadan en fazla ufak bir göz gezdirme ile yazılıyorken doğru, güvenilir bilgi özellikle donanımhaber, ekşi, wikipedia, reddit, popüler sosyal medya platformları ve benzeri amatör bilgi, yorum girdileri veya editörlerin kullanıcıların talep ettiği click bait, soft içerikler gerçekliğinde sadece bilimsel araştırma, değerlendirme çalışmaları, verileri ile eğitilmiş modeller hem detay, hem profesyonel doğru bilgi açısından çok daha avantajlı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Eylül 2024; 17:39:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Insan tarafindan yazilmis makaleyi modele tercih ederim ayrica model insani gecse bile icerik 2 tekele ait olmamali bunu kesinlikle desteklemem o zaman modeli programlayan ne isterse, model onu yazar olaya bu perspektiften yaklasan insan sayisi da cok az ve dusundurucu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yapacak arkadaş kelimeyi birebir mi çevirecek hiç sanmıyorum daha çok gelişmesi lazım böyle birşeyde tüm dil çevirmenleri işlerini kaybeder..

  • Yıllık 24 bin usd bu düşünenler birde chat GBT ye sorsunlar:)))

  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

    Daha ne cevirsin ceviriyor zaten mis gibi..

  • illaki quantize modelleri daha ucuza gelecektir meraklanmayın GPT5 2000dolar olursa GPT5-Q4-Turbo 20 dolar kalmaya devam eder.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Versinler ChatGPT'ye o cevirsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.