Şimdi Ara

Pixel 10'da, 3 GB RAM'in yapay zekaya ayrıldığı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pixel 10'da, 3 GB RAM'in yapay zekaya ayrıldığı ortaya çıktı
    Pixel 10 serisi, geçen yıla göre önemli donanımsal güncellemelerle ykaın zamanda piyasaya sürüldü. Google, tüm seride 3nm süreciyle üretilen ilk yongası Tensor G5'i kullandı, ancak bellek tarafında temel model 12 GB RAM ile gelmeye devam ediyor. Fakat, bu belleğin tamamı kullanıcılara ayrılmış değil. 12 GB RAM’in 3 GB’lık kısmı doğrudan yapay zeka işlemlerine ayırmış durumda.



     



    Pixel 10 serisi, saf performans açısından rakiplerinin gerisinde kalsa da, yapay zeka performansıyla rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Bunun için Tensor'ün NPU’sunun ve AICore’un belli bir bellek alanına ihtiyacı var. Şirket bu noktada Pixel 9’da izlediğinden farklı yol izliyor. Pixel 9’da tüm 12 GB bellek uygulamalar tarafından kullanılabiliyordu; yapay zeka özellikleri gerektiğinde RAM’den yükleniyordu. Pixel 10’da ise bu işlemler için 3 GB’lık alan baştan rezerve ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy A17 5G Türkiye'de satışta: 6 yıl güncelleme alacak



    Yapay zeka özellikleri daha hızlı çalışıyor



    Bu değişiklik, Pixel 9 kullanıcılarının zaman zaman hissettiği gecikmeyi ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Önceki modelde yapay zeka özelliklerini kullanmak biraz zaman alıyordu, çünkü gerekli veriler RAM’e sonradan yükleniyordu. Pixel 10’da ise bu süreç anında gerçekleşiyor, dolayısıyla yapay zeka odaklı işlemler çok daha hızlı çalışıyor.



    Tabii bunun bir bedeli var. RAM'in bir kısmı yapay zekaya ayrıldığı için arka planda aynı anda daha az uygulama açık kalabilecek. Bu noktada 16 GB RAM ile gelen Pixel 10 Pro, daha esnek bir kullanım sunuyor. Yine de günlük kullanımda 9 GB boş RAM çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli olacaktır. Üstelik Google, RAM verimliliğini artıran güncellemeler yayımlamaya devam ederse, giriş modelini tercih edenler için de sorun olmayacaktır.



     




    Kaynak:https://www.androidauthority.com/pixel-10-ai-ram-use-3591327/







  • Yapay zeka özelliklerinin telefonlara geleceği dönemlerde minimum 24 GB RAM gerektiği konuşuluyordu. Ancak günümüzde hala 12/16 GB RAM ile idare etmeye çalışıyoruz.

  • Laptoplarda bile yerel yapay zeka çalışmıyor adamakıllı, telefonlar için rahat bir 5 sene var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    There are some four million different kinds of animals and plants in the world. Four million different solutions to the problems of staying alive.
  • Solivagus S kullanıcısına yanıt
    Akıllı telefon dünyası için sonunda somut bir tüketim teşviği elemanı bulundu. Söyleyeyim artık hiçbir cihaz future proof olamaz. Seneden seneye şu kadar ram olmazsa, şu kadar tops npu olmazsa şu model çalışmayacak şeklinde telefon değiştirdiğimizi görür gibiyim. Apple daha ortada bir şey yokken 14 pro'yu "pro" gözünün yaşına bakmadı harcadı bile.

  • Androidde 16 gb ramden aşağı sikinti olcak bu gidiste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • mesaverde kullanıcısına yanıt

    iphone da 8 gb ram da sıkıntı olacak. 15 serisi de çabuk eskitilecek gibime geliyor.

    _____________________________
    DÜŞÜNÜYORUM , ÖYLEYSE VURUN!
  • Niye Türkiye'ye gelmiyor bu telefonlar ya!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • thyr1234 kullanıcısına yanıt
    Samsung yüzünden, gelirse samsung pazarı bi anda biter, anlaşmalılar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Chatgtp gibi bir sunum yapıyor sa harika olacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    YURT DISI
  • cumur C kullanıcısına yanıt

    Samsung un pazarının biteceğini zannetmiyorum. Pixel cihazları resmi olarak TR'de satışa sunsalar iyi olur. Neden bitmeyeceğini aşağıdaki videonun tamamını izleyince farkedeceksiniz.


    Pixel 10'da, 3 GB RAM'in yapay zekaya ayrıldığı ortaya çıktıNick Ackermanyoutube
    Pixel 10 Pro XL vs Galaxy S25 Ultra Speed Test - In this video, we compare the Pixel 10 Pro XL and the Galaxy S25 Ultra in a comprehensive speed test to determine which flagship device outperforms the other. Watch as we put both smartphones through their paces, testing everything from app launch times to processing speed, to give you a clear picture of their performance. Whether you're looking for a phone with improved multitasking capabilities, faster load times, or enhanced overall responsiveness, this test will help you make an informed decision. Stay tuned to find out which device truly reigns supreme in the world of high-end smartphones. #Pixel10ProXL #GalaxyS25Ultra #SpeedTest #SmartphoneComparison #TechReview #FlagshipPhones #MobilePerformance #TechBattle #PixelVsGalaxy #SmartphoneSpeed (Support the channel by using my Amazon Affiliate Links below) Buy Pixel 10 Pro XL here: https://amzn.to/4g3ZUmH Buy Galaxy S25 Ultra here: https://amzn.to/4fYIqbr Buy Pixel 10 Pro XL Screen Protector Im using here: https://amzn.to/4p0uXDX TOOLS I MAKE VIDEOS WITH: (These links are "Amazon Affiliate Links," where I earn some commission if you purchase through them below! Thank you for your support!) 🔥Main Camera :https://amzn.to/2zL1N7T 🔥B camera/Vlog camera: https://amzn.to/39a9eDw 🔥Secondary Camera : https://amzn.to/3aNbbV9 🔥Favorite Lens: https://amzn.to/46PUkP8 🔥Laptop I use to edit: https://amzn.to/48JVTj8 🔥Primary Tripod : https://amzn.to/2zFvUgJ 🔥Main Mic: https://amzn.to/3dbcAqn 🔥Main Headphones: https://amzn.to/46M4lwG 🔥Favorite Headphones: https://amzn.to/35g7177 🔥Amazing editing headphones: https://amzn.to/3f3ms6q 🔥Best SD card I use: https://amzn.to/46oDwia 🔥External SSD to store videos: https://amzn.to/48QfMoQ LET'S CONNECT!! SUBSCRIBE: http://bit.ly/2vnja7c TWITTER: http://bit.ly/2t0IvD8 INSTAGRAM: http://bit.ly/2uoN7pW *Disclaimer: Nick Ackerman is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program which is an affiliate program designed to provide means for sites to earn advertising fees by advertising and linking products to www.amazon.com. As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. Disclaimers: All opinions are my own and sponsors are acknowledged. All products reviewed on this channel are paid for by the content creator, "Nick Ackerman." If a product is given by company, sponsored, or is a paid advertisement or endorsed by another business entity or brand, this will be explicitly stated in the video and in the description.
    https://www.youtube.com/watch?v=SlToEUJDsyM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szm428 -- 1 Eylül 2025; 8:50:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • szm428 S kullanıcısına yanıt
    Ben de size aralarında ki anlaşmadan bahsetmiştim, bu video kimseyi etkilemez, son kullanıcı için, evet kağıt üstünde daha iyi, iphone 16 pro dan da iyi ama satışları da ortada, ben bunu bildiğim halde gelseydi samsung yerine ilk tercihim olurdu, ekosistem olarak hemde
    Kağıttaki veriye bakmıyor artık son tüketici.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 1 Eylül 2025; 11:5:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • David Attenborough kullanıcısına yanıt
    Telefonlara bu kadar kastıracaklarını düşünmüyorum, kısıtlı verecekler öyle de veriyorlar zaten, asistan özellikleri gibi gelir, çok ileri düzey bi işlem hacmi gerektiren işlemler yapacak değiliz sonuçta

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.