Şimdi Ara

1.3 Multijet çok mu yakıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
35.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2008 1.3 multijet doblo aldım. lCuma günü 100 TL'lik mazot attım arabaya. Toplamda 350 km yol yaptık ışık yanmaya başladı. Aracı çok sakin kullanıyorum, 2500 devirde vites değiştiriyorum. Daha az yakması için ne yapabilirim ?

350 km'nin %75 şehir dışı, %25 şehir içi.

Edit: Aracın yol bilgisayarı ortalama değeri 6.4 - 6.1 arasında gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dominic Toretto -- 27 Şubat 2012; 21:06:27 >

• malesef bendede ,fiorina var dizele gore fazla yakıyor.
  • benim dcı 6.5 görüyor şuan bence normal
  • Soğuh soğuh kış sezonunda iyi davranın oda size iyi davransın
  • eniştemde 2006 model 1.3 multijet doblo var. 6 senedir kullanıyor ve yakıtından çok memnun..resmen kokluyor yakıtı.
  • Yol bilgisayarını süs olarak koymuşlar. Yol bilgisayarına bakıpta kendinizi kandırmayın. Fiat'da Renault'da böyle.

1.3 MJet Linea'nın tuketimini yazmıstım:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=55142213

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plectrum -- 27 Şubat 2012; 21:28:05 >
  • plectrum
    Kendi aracımın yol bilgisayarı son depo dolumumda 100km/8.8lt gösteriyordu (yol bilgisayarına göre ortalama hızım 26km idi)
    Depomu Bp Levent istasyonunda aynı pompa aynı tabancadan gırtlağına kadar fullüyorum devamlı
    Son yaptığım km 502km aldığım mazot 148tl (bp ultimate diesel 3.88kr)

var sen hesapla yol bilgsayarım eksikmi gösteriyor yoksa fazlamı (bunda sonradan taktığım 205/55/16 goddyear lastiğimin rolü varmı bilemiyorum)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

2008 1.3 multijet doblo aldım. lCuma günü 100 TL'lik mazot attım arabaya. Toplamda 350 km yol yaptık ışık yanmaya başladı. Aracı çok sakin kullanıyorum, 2500 devirde vites değiştiriyorum. Daha az yakması için ne yapabilirim ?

350 km'nin %75 şehir dışı, %25 şehir içi.

Edit: Aracın yol bilgisayarı ortalama değeri 6.4 - 6.1 arasında gösteriyor.

Mjet, kışın kısa mesafefede dediğiniz gibi yakıyor. Ama uzun mesafelerde 4.5 l civarında yakıyor.
  • 1.3 dizel denince çok çok az yakacağını düşünüyoruz ama malesef öyle değil 1.3mjet kullandığım tüm araçlar, düşük performanslı olup 1.6dizeller kadar da yakan araçlardı.
  • Benim araç DCI 6.5 7.1 arası yakıyor :) aslında çokta degil sizin birde mazotu ışık yanarken mi aldınız verdiginiz verilerde araç 28 krş yakmış normal çok degil. ama kesin sonuç için depoyu fulleyip km yaptıktan sonra tekrar fulemekle ortaya çıkar :)
  • Kullanım ve hava şartlarına göre normal dicemde,hesabıma göre 7.4 litre.Bizdede focus dizel var tdci,ort. 7.7 gösteriyor şu an.Ama 3.vitesi bile zor kullanıyoruz,yoğun trafik değil ama mesafeler çok kısa.Hararet göstergesini son 3 haftadır 1 yada 2 kez oynatabilecek mesafeye gidebilmişizdir.Ort. hız 26.Bana göre normal aslında ama, yolunuzun çoğu uzun yol demişsiniz,o kısmı biraz düşündürücü.Umuyorum gerekli bakımlarını ihmal etmiyorsunuzdur.
  • Benim ufacık araç bile 5,4 ortalama ile gidiyor.28 km ortalama hızım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

plectrum
    Kendi aracımın yol bilgisayarı son depo dolumumda 100km/8.8lt gösteriyordu (yol bilgisayarına göre ortalama hızım 26km idi)
    Depomu Bp Levent istasyonunda aynı pompa aynı tabancadan gırtlağına kadar fullüyorum devamlı
    Son yaptığım km 502km aldığım mazot 148tl (bp ultimate diesel 3.88kr)

var sen hesapla yol bilgsayarım eksikmi gösteriyor yoksa fazlamı (bunda sonradan taktığım 205/55/16 goddyear lastiğimin rolü varmı bilemiyorum)

Seninkinde de 8'e yakın bir değer cıkıyor. BP Ultimate kullanmakla cok iyi yapmışsın. Aracın markası ne? bir de 75bg mi yoksa 90 bg mi? Tabiki lastikten dolayı cok fark eder. Orjinal ebatlarla karşılaştırmak lazım. İşin tekniğini iyi bilen biri bu konuda yardımcı olabilir. Aracın yol bilgisayarı lastiğinin tur sayısına göre mesafeyi hesaplıyor. Klima acık-kapalı bunlarda etkiliyor.

• kışın çok fazla yakıyor. benim aracımda 6.5 7.0 ltre yakmaya başladı yazın 5.5 maksimum 6 yakmaya başlıyor.
  • Yakın arkadaşımda Astra Classic III 1.3 CDTi 90 Hp var. Aynı motor bildiğim kadarıyla. Bi hafta önce Samsun soğuğunda normal kullanım şehiriçi 8.7 litre yazıyordu
  • Doblosu olan arkadaş, tüketimin gayet normal; Doblo küçük bir araç değil sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

1.3 dizel denince çok çok az yakacağını düşünüyoruz ama malesef öyle değil 1.3mjet kullandığım tüm araçlar, düşük performanslı olup 1.6dizeller kadar da yakan araçlardı.

kullanmasını bilmezseniz fazla yakar hocam. eğer düzgün kullanırsam (kısa mesafede kışın hariç) hiç bir 1.6 dizel yanına benim tüketimimin yanına yaklaşamaz.
  • Konu ile alakasız olabilir belki ama 36km/s ortalama hızla karma tüketimim son ölçümümde 6.6lt çıktı (imzamdaki 1.6 multijet araçla)
  • benim 1.9 TDI aracım şehiriçi 6.5lt yakıyor üstelik kış olmasına rağmen.dobloya 1.3 multijet yetmediği için yakıtı fazla.çünkü aynı motora sahip albea çok ekonomik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 28 Şubat 2012; 0:16:51 >
  • 9500 km ortalamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peugeot206WRC -- 28 Şubat 2012; 0:18:02 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.