Şimdi Ara

1.3 Multijet çok mu yakıyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
35.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.5 dci clio grand tour ile ortalamam şehir içi kışı falanda atlattık 6 ay falan oldu sıfırlamadım ortalamayı 5.6 litre/100 km ki kullanıyorum yani öttürürüm aracı ara hızlanmalar olsun dur kalklar olsun agresif giderim
    kayınpederin 1.3 multijet punto aracı benimkinden yaklaşık 200 kg daha hafif olmasına rağmen 6.4 litre / 100 km yaklaşık 1 litre fark var arada evet çok yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Birkaç gün önce Toyota Land Cruiser V8 marka ve model araçla yolculuk yaptım ve yakıt tüketimi şu şekildeydi.

1.3 Multijet çok mu yakıyor?

bu tüketim hangiz hız ve kaçıncı vitesteydi diyor en sonunda da ohaaa diyorum

O neyyydddii gıııızzzzzzzzzzzz aboovvvvv

• ARKADAŞLAR!!!! Bende de 2005 1.3 multijet palio var, bugün hesap ettim sırf şehir içi genellikle günde ortalama 12 km yol yaptım işe giderkene 6 km. gidiş geliş 100 km de b.evlerden kemerburgaz arası gidip geldim ortalama hesapladım 152 km lik yola 48 tl mazot almışım. işe gidip gelirkene rampa çıkıyorum durup kalkıyorum bol ışık var dere yolunda falan filan yani ortalama 30 krş. yakıyorum km de sizce normal mi diğer arkadaşlar 220 yakıyoruz diyorlar.uzun yolda deneme fırsatı bulamadım cevaplarınızı bekliyorum
  • hocam bende de 1.3 multıjet 75 beygir punto var 2012 11000 de. 50 tl lık mazot alıyorum 100 km bıle gıtmıyo hele sehır ıcı ıkı gun bıle yetmıyo.. ne yapmalıyım acaba aracımda bı sıkıntı mı var servıse goturmem gerekır mı.. ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: seydi45

hocam bende de 1.3 multıjet 75 beygir punto var 2012 11000 de. 50 tl lık mazot alıyorum 100 km bıle gıtmıyo hele sehır ıcı ıkı gun bıle yetmıyo.. ne yapmalıyım acaba aracımda bı sıkıntı mı var servıse goturmem gerekır mı.. ??

Bence ciddi bir sıkıntı var aracınızda,yani 11 küsur litre yakıt ile 100 km bile gitmiyor demek.Bir an önce ayarlarına,turbosuna,lambda sensörü v.s adamakıllı elden geçirtin.
  • Bende de grande punto var 75 hp 5.2 5.4 arasinda yakiyor tamami sehir ici.. kisa mesafeler arasinda gidip gelmesem hep sicak motorla gitsem dahada az yakacak.. yakit olarak shell gtl aliyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3 mjet ler ticarilerde çok yakıyor o motor palio albea gibi araç içindi ilk başlarda öyle ağır modellerde kullanılması saçmalığın dik alası
  • bizim palio multijet çok yakmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tardis*

bizim palio multijet çok yakmıyor

Puntom vardı hiç tatmin edici değildi, ortalaması uzunyol şehiriçi karışık 6 lt civarı yakıyordu.
  • 1.3 mjet 95 hp linea vardı bizde sehir içi 8.5 litre sehir dısı 6.5 litre yakıyordu 90'ı geçmezsek. Klima %50 açık, açıkkende 1.kademe
  • Fiorino 1.3 75bg hem gitmiyor hem yakıyor ben böyle lanet araba böyle lanet motor görmedim. Gitmediği için gaza daha çok basıyorum daha da çok yakıyor meret.
  • 2007 Albea 1,3 multijet araç ile aranıza katıldım.. 2 gün oldu alalı şu an 130.000 km de... bakım olarak ne tavsiye edersiniz.. sanki biraz çok yakıyor..
    triger zincirli sanırım. kaç binde değişiyor acaba..

teşekkürler..
  • Arkadaşlar bizde evo var 1.3 75 hp şuan ort 4.9 çok agresif kullandığımız zamanlarda bile 6.0 ı hiç geçmedi foto yüklerim az sonra
  • Fotoğrafı yükledim buyrun.
    https://imageshack.com/f/mudsc03762ej açılmazsa bu linkten bakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HigHVoltaGe61 -- 28 Mart 2013; 15:12:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

Fiorino 1.3 75bg hem gitmiyor hem yakıyor ben böyle lanet araba böyle lanet motor görmedim. Gitmediği için gaza daha çok basıyorum daha da çok yakıyor meret.

dediğiniz doğru ...sadece 1,3 m.jet motor olarak değerlendirmemek lazım, aracın kasası ve beygiri de çok önemli bir arkadaşım sizin aracınızdan 0 km almıştı aynı sizin gibi diyerek bir yıl dolmadan arabasını satmıştı, bende 0km punto aldım 1,3 95 beygir, araçtan son derece memnunum hem yakıt hem performans beklediğimin çok üzerinde... hergün beylikdüzü k.çekmece arasındaki kafa yedirten trafikte gidip gelmeme, karda kışta kullanmama rağmen ortalamam 6,0 bence gayet iyi bir değer...
  • selam
    2007 model 1,3 multijet albea---130.000 km de...

ben geçen hafta denedim.depoyu fulledim.. 211,6 km yaptım ..(50-60 km si sehirdışı idi...) tekrar aynı yerde fulledim. 48 tl mazot aldı..buda ortalama 226 kuruş gibi bir rakam çıktı..

nasıl sizce..

iyi günler dilerim...
  • şehir içi (çevre yolu ve dur kalk karışık) punto evo 5litre civarı yakıyor sakin kullanımda.
    ancak performans/yakıt olarak bakarsam Hdi motorlu aracım daha başarılı. 0,5lt civarı fazla tüketimle
    multijetten daha üstün performans veriyor.
  • merhaba bendede 2008 doblo 1.3 multijet combi var . lüleburgaz da yaşıyorum kırklareliye ayda bir gidip geliyorz. gdiş normal yoldan 53 km köy içinden giderden 47 km .
    biz k.eline giderken mazot ışığı yeni yanmış oldugunda 50 tl mazot alıyoruz . k.eli gidiyoruz şehir içi en fazla 10 km yapıyoruz . tekrar lüleburgaza dönüyoruz . tam lüleburgaz girişnde mazot ışığı yanmaya başlıyor . vites geçişleri 2500 ve 2800 arası . max hız 100-110 arası . fakat bana yakıt cok geldi kasa ağır araç çekmiyor hele birde kış günü kaloriferi aç bayır cıkamıyoruz . bu aracı üreten mühendisin elinden öpmek lazım . bilen bilir arka sağ veya sol tamponu sökmeye çalışan oldumu ? 20 tane vida söküyorsun nerdeyse ya bu kadar saçmalık olamaz . allah serviste çalışan ustalara akıl fikir versin . yani biz aracı alırken az yakıyor diye aldık ama yakıtı bize göre fazla . bundan önce astra 1.6 enjoy 2004 vardı gaz taktırmıstık 20 tl gidip geliyordu ve hızımız 160 dan aşağı inmiyordu . yani 1.3 multijet alıcaklar tekrar düşünsün bence gidip 1.6 dizel bi araç alın hem hızlı gider hemde uzun yolda az yakar . yazın istanbula düğüne gitmiştik 100 tl mazot yetmemişti . yani ortalama 300 km gidip gelindi 100 tl cok geldi . çnku fiorino,albea,linea ile gitmeye kalksam rhat 50-70 gider . yavaş gittiğimiz halde araç yakıyor . artık bu devirde mazot önemli araç ne kadar olursa olsun ama az yaksın . vergi , sigorta, muayene , yedek parça , 2.el satışı önemli artık bunlara göz önünde bulundurun !

• ekranda ort tüketim 16.1 lt .
    100 ile giderken anlık tüketim 23.4 lt gösteriyor
  • jester399 J kullanıcısına yanıt
    yol bilgisayary ayariniz 100 km de tüketim degil de, 1 litre yakıt ile gidilen yolu gösterdigi için.

yani su an bu deger ne kadar yüksekse o kadar az yakiyor demektir

100 litrede ne kadar yaktiginida 100/16,1 = 6,2 ile hesaplayabilirsiniz.

bendeki 1.3 linea da yol bilgisayarinda 18 gibi degerler göstermesine ragmen gerçekte, pompa hesabinda 6,2 litre yakiyor bu kis sartlarinda.

yorumlardan okudugum kadariyla ve 6 aylik (11 bin km) tecrübeme göre 1.3 multijetler agir araçlarda (doblo, linea gibi) ekonomik olmuyor pek.

hem performanstan ödün veriyorsunuz hemde yakitiniz diger 1.5 lere, 1.6 lara göre ayni yada yada daha fazla.

Saglamlik, parça ucuzlugu ve vergi avantaji var tabi ki.

edit: türkçe karakter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myaslicimen -- 6 Ocak 2014; 10:18:43 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.