Şimdi Ara

1.3 Multijet çok mu yakıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
35.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benzinli ile o kadar paraya senin gittiğin km nin yarısını gidemeyenler var birde ordan bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: L.J

1.3 dizel denince çok çok az yakacağını düşünüyoruz ama malesef öyle değil 1.3mjet kullandığım tüm araçlar, düşük performanslı olup 1.6dizeller kadar da yakan araçlardı.

kullanmasını bilmezseniz fazla yakar hocam. eğer düzgün kullanırsam (kısa mesafede kışın hariç) hiç bir 1.6 dizel yanına benim tüketimimin yanına yaklaşamaz.

Aslında demek istediğim tam anlaşılmamış. Kullandığım en düşük performanslı common rail dizel motor Mjet bana göre. 3 silindir VW TDI motor bile çok daha atik, 1.6TDI TDCI, 1.5 DCI lar zaten beni ihya ediyor.

Geneli de hafif ticari kullandığım arabalar.
    Yani gitmiyor ama yine de öyle süper ekonomik değerlere ulaştırmıyor demek istiyorum.

Mesela bi MeganeII 1.5DCI bana daha atik ve daha ekonomik geldi.

Keza 1.4 3 silindir TDI Cordoba, Roomster, Fabia, Ibiza(ki bu dizel motor halen favorimdir)

Dayanıklılığına, bakım onarım fiyatlarındaki ekonomikliğine, servis ağına hiçbir diyeceğim yok ancak performans olarak yetersiz, tüketim olarakta beklentilerimin altında, az uz kullanmadım çalıştığım yerde, hem Doblo hem Albea'da kullandım sadece Doblo değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

1.3 dizel denince çok çok az yakacağını düşünüyoruz ama malesef öyle değil 1.3mjet kullandığım tüm araçlar, düşük performanslı olup 1.6dizeller kadar da yakan araçlardı.

kullanmasını bilmezseniz fazla yakar hocam. eğer düzgün kullanırsam (kısa mesafede kışın hariç) hiç bir 1.6 dizel yanına benim tüketimimin yanına yaklaşamaz.

Aslında demek istediğim tam anlaşılmamış. Kullandığım en düşük performanslı common rail dizel motor Mjet bana göre. 3 silindir VW TDI motor bile çok daha atik, 1.6TDI TDCI, 1.5 DCI lar zaten beni ihya ediyor.

Geneli de hafif ticari kullandığım arabalar.
    Yani gitmiyor ama yine de öyle süper ekonomik değerlere ulaştırmıyor demek istiyorum.

Mesela bi MeganeII 1.5DCI bana daha atik ve daha ekonomik geldi.

Keza 1.4 3 silindir TDI Cordoba, Roomster, Fabia, Ibiza(ki bu dizel motor halen favorimdir)

Dayanıklılığına, bakım onarım fiyatlarındaki ekonomikliğine, servis ağına hiçbir diyeceğim yok ancak performans olarak yetersiz, tüketim olarakta beklentilerimin altında, az uz kullanmadım çalıştığım yerde, hem Doblo hem Albea'da kullandım sadece Doblo değil.

arabamın deposu 45 lt. depoyu kırıkkalede doldurdum, istanbul güngörende baktığımda yarım deponun 2 milimetre aşağısı kadar yakıt tüketmişti. ortalama tüketimi kaynak almıyorum. 6 saat 20 dk da 531 km yol kat ettim üstelik sabah istanbul trafiğine girdim sayılır. saat 9:30 kavacık kavşağında trafik dur kalk şeklindeydi.
    ha şuda var ankara 100. yıldan istanbul mertere aynı arabayla 4 saat 28 dk da da indim. benim için performansı yeterli. sabah 8 de kahvaltımı yapıp öğle yemeğini istanbul'da yedim :) tabiki 1.6 lt hacimdeki bir motorla su götürmez farklılıklar mevcut ve onların yanında kağnı gibi kalıyor. 3 silindirli pd tdi (ya 70 likti yada 75 likti hatırlamıyorum) ile çok denedik 1.3 mtj 75 hp kısa mesafede hafif önde kalıyor. yüksek süratte ne yaparlar bilemeyeceğim. ha 1.4 tdi skoda fabia gerçekten banada atak gibi geldi ancak şu var 2000 devirdeki tork patlaması tdi motorda çok fazla hissediliyor. bir anda bütün torku kucağınızda buluyorsunuz resmen. mtj'de biraz daha homojen

• bende mjet kullanıcısıyım imzamdaki araç şehir içi 50 tl ile 170 km yaptım uzun yoldada 200 km 50 tl ile babamın 1.9 tdi jetta ile 50 tl ile şehir içi 130-140 km yapıyorum bende çok yaktığımı düşünüyordum ama aslında çok yakıyormuş gibi gelmesinin sebebi yakıtın fiyatının çok artması gözümüze daha çok batıyor ayrıca bir usta kışın aracın çiğ attığını bu yüzden daha çok yaktığını söyledi
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

9500 km ortalamam
     1.3 Multijet çok mu yakıyor?

Araç astra sanırım ?
  • astrat h 1.3d 6.5 ortalama.
  • Birkaç gün önce Toyota Land Cruiser V8 marka ve model araçla yolculuk yaptım ve yakıt tüketimi şu şekildeydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Birkaç gün önce Toyota Land Cruiser V8 marka ve model araçla yolculuk yaptım ve yakıt tüketimi şu şekildeydi.

bu tüketim hangiz hız ve kaçıncı vitesteydi diyor en sonunda da ohaaa diyorum
  • LPG'li accentten inip dizel dobloya binince bize yakıt biraz fazla gözüktü sanırım
  • Yukarıda yer alan fotoğraftaki araç otomatik vites ve hız da sanırım 40-50 km/s civarıydı.
  • Soğuk kış günleri ve Doblo büyüklüğündeki bir araç için bu tüketim normal.

1.3 motor olması tüketimi düşürmüyor, önemli olan kasa ağırlığı. Hatta çok ağır kasada küçük motor olursa tüketim büyük hacimli motora göre daha da çok olabiliyor.
  • Doblocu arkadaşım bence gayet normal
    bende 1,5dci 105 hp fluence var 6,3-6,8 arası bu soğuklarda
  • Su an 1.3 mjet (75 hp) kullaniyorum istanbul ici 6.0 - 6.2 arasi gidiyor, yazin 5.8 - 6.1 arasi degisir.

Babamin 1.3 mjet doblo (90) hp Hatay'da 6.5 - 7.0 arasi kullanima gore degisiyor.

Daha once ayni guzergahlarda kullandigim Ford Fusion 1.4 tdci (68 hp) daha atik gibiydi ve 5.2 - 5.5 arasi tuketirdi.

Ilk aracim 1.4 tdi Ibiza 5.5 - 6 arasi yakiyordu fakat kirmizi isiklarda gaza yuklenmek cok zevkliydi Onunda tek sikintisi sogukken zangir zangir titriyordu.

Su anki puntomun sanirim jantlari 16" (orjinal) oldugundan bariz sekilde Fusion ve Ibiza'dan hantal. Tuketim icin ise kusuratlara pek takilmiyorum.
  • Arkadaşım Doblo cüsseli ve ağır bir araç, aynı zamanda hava sürtünmesi de fazla...1,3 Mjet 75 HP motor açıkcası biraz zorlanıyor bu aracı kaldırmakta...Yakması çok normal. Bizim 2008 model 1,3 Doblo da 6,9 lt gösteriyor şu an...Tamamı şehir içi...Bence bu kriterlere göre çok normal...

Kıyaslamak için kendi kullanığım C4 Hdi 110 bg aracım kış soğuğunda şehir içi 5,9 lt yakıyor...
  • 2011 Doblo Panorama sahibiyiz. Yol bilgisayarında 7.5 ten aşağısını görmedim. Halbuki o kadar sakin kullanırım. Kendi arabamdan biliyorum. Aynı motor Albealarda az yakıyor. Doblonun ağırlığından olabilir.
  • Ben 4 sene Seat Cordoba 1.4 TDI kullandım ve ortala tüketimim 6.5 lt /100 km deydi. Şuan Astra Classic III 1.3 CDTI kullanıyorum. Araç 30.000 km oldu ve yakıt ortalamam 5.7 lt / 100 km. Astra 100 kg daha ağır olmasına rağmen daha az yakıyor.
  • küçük motor soğuk sürtünme direnci ağırlık aklıma ilk gelenler ama değerler çok değil.
  • 1.3 multijet motor çok sağlamdır, performansıda hacmine göre iyidir ama hacmi kadar az yakmıyor. Doblo nun ağırlığı ve soğuk hava koşullarınıda eklersek böyle bir tüketim ile karşılaşmakta multijet için çok normal.
  • grande punto 1.3 multijet aracım 25 Km ortalama hız ve 6.8 ortalama yakıt değeri.. bence kış ayında normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulfikar

bende mjet kullanıcısıyım imzamdaki araç şehir içi 50 tl ile 170 km yaptım uzun yoldada 200 km 50 tl ile babamın 1.9 tdi jetta ile 50 tl ile şehir içi 130-140 km yapıyorum bende çok yaktığımı düşünüyordum ama aslında çok yakıyormuş gibi gelmesinin sebebi yakıtın fiyatının çok artması gözümüze daha çok batıyor ayrıca bir usta kışın aracın çiğ attığını bu yüzden daha çok yaktığını söyledi

jettanızın yakıtından emin misiniz?sizin hesaba göre 100 km 9 litre falan oluyor.km de 35 kuruş yakması imkansız TDI jettanın.benim 1.9TDI Bora 6,5 litre yakıyor şehiriçi.hadi devirli kullanın 7 lt yaksın daha fazlası olmaz.üstelik yazın bu rakamlar daha da düşer.ya araçta bir arıza var ya da hesabı bir daha gözden geçirin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 28 Şubat 2012; 16:55:43 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.