Şimdi Ara

1.3 Multijet çok mu yakıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
35.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: L.J

1.3 dizel denince çok çok az yakacağını düşünüyoruz ama malesef öyle değil 1.3mjet kullandığım tüm araçlar, düşük performanslı olup 1.6dizeller kadar da yakan araçlardı.

kullanmasını bilmezseniz fazla yakar hocam. eğer düzgün kullanırsam (kısa mesafede kışın hariç) hiç bir 1.6 dizel yanına benim tüketimimin yanına yaklaşamaz.

1.3 multijet kullanmanın incelikleri diye bir konu açarsanız eminim yararlanan çok olacaktır.
  • Kış mevsiminde yakıt tüketimi artar araçlarda.
  • 1.3 mj en az yakan motordur. 65 ve 85 hplik dci motor sürdüm 1.3 duallogic 90 hplik linea sürdüm ve en az yakanı linea idi.
  • citroen c3 picasso 1.6 hdi 90 kış şartlarında 5.4 şehiriçi ortalaması, multijet 1.3 e göre fazla bence....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına

quote:

Orijinalden alıntı: zulfikar

bende mjet kullanıcısıyım imzamdaki araç şehir içi 50 tl ile 170 km yaptım uzun yoldada 200 km 50 tl ile babamın 1.9 tdi jetta ile 50 tl ile şehir içi 130-140 km yapıyorum bende çok yaktığımı düşünüyordum ama aslında çok yakıyormuş gibi gelmesinin sebebi yakıtın fiyatının çok artması gözümüze daha çok batıyor ayrıca bir usta kışın aracın çiğ attığını bu yüzden daha çok yaktığını söyledi

jettanızın yakıtından emin misiniz?sizin hesaba göre 100 km 9 litre falan oluyor.km de 35 kuruş yakması imkansız TDI jettanın.benim 1.9TDI Bora 6,5 litre yakıyor şehiriçi.hadi devirli kullanın 7 lt yaksın daha fazlası olmaz.üstelik yazın bu rakamlar daha da düşer.ya araçta bir arıza var ya da hesabı bir daha gözden geçirin derim

istanbulda sehir ici ve kilima acik cok yaktiginin farkindayim aracin uzun yolda inanilmaz dusuyor

• 1.3 Albea kullanıyorum. Maşallah diyorum. Her depo alışımda sıfırlarım KM'yi. 650'den aşağısını görmedim daha. Shell'de çok fark ediyor ama. 700'de rahat ışık yanıyor. Opet 650.

150/650 = 23 kuruş. Ortalama 6 lire civarı 100 KM'de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

9500 km ortalamam
     1.3 Multijet çok mu yakıyor?

1.3 Multijet çok mu yakıyor?

Araç astra sanırım ?

Evet Astra Classic III 1.3 CDTI manuel.

• quote:

Orijinalden alıntı: subserooo

quote:

quote:

1.3 dizel denince çok çok az yakacağını düşünüyoruz ama malesef öyle değil 1.3mjet kullandığım tüm araçlar, düşük performanslı olup 1.6dizeller kadar da yakan araçlardı.

kullanmasını bilmezseniz fazla yakar hocam. eğer düzgün kullanırsam (kısa mesafede kışın hariç) hiç bir 1.6 dizel yanına benim tüketimimin yanına yaklaşamaz.

1.3 multijet kullanmanın incelikleri diye bir konu açarsanız eminim yararlanan çok olacaktır.

Konu açmaya pek gerek yok aslında. Bu motorla az yakmak istiyorsan sakin kalkıp sakin kullanacaksın. En önemlisi zorunlu olmadıkça ani hızlanmalardan kaçınacak ve olabildiğince sabit hızla gideceksin. Başka da bir inceliği yok. Kısaca zorlamayacaksın motoru.

• soguklar yapıyor, normalde civicle bileşikte 7 lt yakardım şimdi 8.5 lt yi buluyor...
  • Kışın arada zorlayarak istanbul ş.içi 6-6.25 L/100km civarı yakıyorum. En yüksek gördüğüm değer 6.25 L/100km. Genelde 5-5.5 L arası yakıyor. (75bg corsa)
  • quote:

quote:

quote:

Aslında demek istediğim tam anlaşılmamış. Kullandığım en düşük performanslı common rail dizel motor Mjet bana göre. 3 silindir VW TDI motor bile çok daha atik, 1.6TDI TDCI, 1.5 DCI lar zaten beni ihya ediyor.

Geneli de hafif ticari kullandığım arabalar.
    Yani gitmiyor ama yine de öyle süper ekonomik değerlere ulaştırmıyor demek istiyorum.

Mesela bi MeganeII 1.5DCI bana daha atik ve daha ekonomik geldi.

Keza 1.4 3 silindir TDI Cordoba, Roomster, Fabia, Ibiza(ki bu dizel motor halen favorimdir)

Dayanıklılığına, bakım onarım fiyatlarındaki ekonomikliğine, servis ağına hiçbir diyeceğim yok ancak performans olarak yetersiz, tüketim olarakta beklentilerimin altında, az uz kullanmadım çalıştığım yerde, hem Doblo hem Albea'da kullandım sadece Doblo değil.

Uzun bir süre Symbol 1.5 dCi kullandıktan sonra şu anda Albea 1.3 Multijet kullanıyorum özellikle alt devirlerde, düşük hızlarda hakikaten çok hantal kalıyor multijet motor, ayrıca dCi bir miktar daha tasarruflu yakıyordu...

• Hdi motorları sanırım biraz daha iyi bu konularda. 27km ort hızla şehir içi 5,4 lt yakıyorum.

Bundan önceki periyotta 22 km ort hızla 5,9 lt yakmıştım.

Son olarak 1,3 motor sahipleri sakın ola yakıttan şikayet etmesinler.Zaten vergiden karını yapıyorsunuz.
  • DCi,çok zor şartlarda (karlı hava,yoğun trafik ) bir kaç kez bulundum sanırım onlarında etkisiyle ve daha 1000 km olma etkisiyle 7.8
  • Bende Corsa 1.3 Cdti var ,nasıl sürersen sür 5.5 lt yi geçmedi,dobloya göre hafif olduğundan olabilir.
  • Fiat Doblo 1.3 Multijet Active 2008 81.000 de. Şehir içi + dışı karışık şekilde aracı biraz da seri kullanıyorum. Ortalama yakıt 5.7 - 6.1 arasında.
  • 1.3 Multijet yeni Doblolarda vasat gibi. Linea'da da gözlemim bu yönde. Fakat aynı motoru Albea'larda tecrübe ettim. Hala da ediyorum. Sanırsın ki araba 130 bg. O derece atak oluyor. Yakıtı da ekonomik diyorlar. Fakat Doblo'da ekonomik yaktırmayı beceremedim. Ki kendimi ekonomik yaktırma uzmanı sayabilirim. 1.5 DCI motorlu arabamda bunu başarıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

1.3 Albea kullanıyorum. Maşallah diyorum. Her depo alışımda sıfırlarım KM'yi. 650'den aşağısını görmedim daha. Shell'de çok fark ediyor ama. 700'de rahat ışık yanıyor. Opet 650.

150/650 = 23 kuruş. Ortalama 6 lire civarı 100 KM'de.

multijet değilmi,çok iyiymiş yahu

benim 1.5i samara km de 400 kuruş yakıyorda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 11 Nisan 2012; 12:54:13 >
  • Havaların ısınmasıyla birlikte yaptığımız ölçümde araç şu an 210 liralık mazot ile 900 km gidiyor. Tam dolu depo ile 1000 km rahat gidiyor. Yol bilgisayarı 100 km'de 5,5 litre gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Havaların ısınmasıyla birlikte yaptığımız ölçümde araç şu an 210 liralık mazot ile 900 km gidiyor. Tam dolu depo ile 1000 km rahat gidiyor. Yol bilgisayarı 100 km'de 5,5 litre gösteriyor.

şehirdışında tam depoyla 1000km'yi geçiyor bizdede öyleydi. istanbul-giresun 1000 km. 1 depo ile gidiyorduk. mazot bitmesine yakın varıyorduk
  • ortalama %50 şehir içi %50 şehir dışı yaklaşık bir depo ile 700-900 km arası yol yapıyoruz uzun yolda çok ekonomik
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.