Şimdi Ara

1.2 TSI Jetta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1.2 TSI Jetta almayı düşünüyorum. performans ve yakıt olarak nasıldır ? Kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler...

• Amcamin vardi biraz agresif kullandi dedim 2.0 motor mu :D ama 1.2 ymis yakitini bilmem ama performans acisindan suphen olmasin
  • Teşekkürler
  • 180nm tork üretiyor.

Kullanım, atiklik olarak 1.6 atmosferik motorlardan keyifli ve rahat şehir içinde.

Ama gel görki gitmiyor. O gittiğini sandığınız araçta ibreye baktığınızda yanıldığınızı farkediyorsunuz.

Genede 180nm tork fena değil.

1.2 motora o kadar para bağlanırmı? o da gönül meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 23 Ekim 2011; 23:12:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

180nm tork üretiyor.

Kullanım, atiklik olarak 1.6 atmosferik motorlardan keyifli ve rahat şehir içinde.

Ama gel görki gitmiyor. O gittiğini sandığınız araçta ibreye baktığınızda yanıldığınızı farkediyorsunuz.

Valla hocam bir kez kullanma şansı buldum o zaman da pek basamadım yani performansını tam bilmiyorum, fakat yolda gördüklerime bakacak olursam gayette iyi gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

180nm tork üretiyor.

Valla hocam bir kez kullanma şansı buldum o zaman da pek basamadım yani performansını tam bilmiyorum, fakat yolda gördüklerime bakacak olursam gayette iyi gidiyor.

Aslında hissiyat olarak iyi, ama 1.4 tsi 122 liklerden sonra çekilmiyor, alışmak gerekiyor. 1.6 atmosferiklerden bariz daha iyi o ayrı mesele.

100-120 den sonra evliya sabrı istiyor araç hızlanma konusunda.

• hocam 1.6 100-110 bg arası bütün motorlardan çok daha iyi üstelik onlardan bayağı bir az yakıt tüketir.
  • Bir tanıdığımda var şirket arabası, 6.5 lt civarı yaktığını söylüyor, ağırlıklı şehir içi kullanılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mctin13

Bendeki 1.6 comfrt tdi dgs ben yakit performans yol tuts vs hepsinden memnununda 1.6 tdi olsa yardimci olrdum tam olarak ama bildigim kadariyla Sizin Baktginiz 1.2 tsi forumdan yazilanlara gore performans olarak 1.6 lardan iyi oldugu soyleniyor yakik konusundada. 2 litrye yakiz az zaten (forumda Markalar VW kismindan Jettalarla ilgili Basliklarla bakarsan konular icinde kullanici yorumlarina bakarak tam bilgi elde edebilirsiniz) Sayglar....

• quote:

Yorumu görünce istem dışı bende tebessüm ettim nedenini anlamadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aneksi

arkadaşlar 1.2 TSI Jetta almayı düşünüyorum. performans ve yakıt olarak nasıldır ? Kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler...

Sıfır alacaksanız hiç almayın bence.
    Bomboş trendline donanımı bile 47.200 TL.
    Comfortline 52.300 TL.
    Benzinli 1.2 lt motorlu bir araç bu...
    O araba için çok büyük para bu.
    Hayatta vermezdim.
    Ederi en fazla 40.000 TL o motor ve donanım için.

Dizel trendline ise 57.600 TL... O parayı verip baz donanım C sınıfı araç alanlarla tanışmak istiyorum.
  • Opel falan almayı düşünenler için 1.4 turbo 140 beygir benzinli o kasaları asla çekmez.
    Ama söz konusu VW ise 1.2 TSI süper motor, uçurur Jetta'yı
  • performans olarak ta yakıt olarakta idare eder vasat diyebiliriz yani, ben olsam ya 1.4 tsi alırdım yada 1.6 125 hp.

tüketimde motorun ufak olmasından ziyade çektiği yük daha büyük bir etken.
  • Bu 1.2 motoru otoyolda yüksek devirlerde merak ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

performans olarak ta yakıt olarakta idare eder vasat diyebiliriz yani, ben olsam ya 1.4 tsi alırdım yada 1.6 125 hp.

Bilmeden konuşan çok, hayatında kaç kez TSI kullandın vasat diyorsun ? Ayrıca VW'de 1.6 125 HP diye bir motor yok.

Motor ufak olabilir fakat net 105 HP güç veriyor, tork bandı da çok geniş zaten. Piyasada gezen 90-100 HP milletin uçak diye tabir ettiği dizel araçlardan performans olarak geri kalır bir yanı yok yani.

Tamam çok performanslı değil fakat kötüde değil, vasatta değil ve gayette güzel gidiyor.

• quote:

performans olarak ta yakıt olarakta idare eder vasat diyebiliriz yani, ben olsam ya 1.4 tsi alırdım yada 1.6 125 hp.

1.6 125 olan Civic Motoru. Herhalde Honda Civic alın demek istediniz.
  • quote:

quote:

Bilmeden konuşan çok, hayatında kaç kez TSI kullandın vasat diyorsun ? Ayrıca VW'de 1.6 125 HP diye bir motor yok.

Motor ufak olabilir fakat net 105 HP güç veriyor, tork bandı da çok geniş zaten. Piyasada gezen 90-100 HP milletin uçak diye tabir ettiği dizel araçlardan performans olarak geri kalır bir yanı yok yani.

Tamam çok performanslı değil fakat kötüde değil, vasatta değil ve gayette güzel gidiyor.

vasat ortalama demektir sanırım bilmiyorsunuz 90-100 hp lik dizel veya benzinli motorlardan kötü olduğunu söylemedim siz öyle anlamak istemişsiniz galiba ayrıca vw nin bütün motorlarının teknik detaylarını biliyorum rahat olun

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

1.6 125 olan Civic Motoru. Herhalde Honda Civic alın demek istediniz.

1.6 125 lik motorların her şekilde 1.2 tsi yı yer diye düşünüyorum bu motorlardan cruze da var corolla var auriste 132 lik var corollada 124 lük honda da 125 lik var var oğlu var seçenek çok en azından veya en azından ilk mesajımda da yazdığım gibi jetta için en az 1.4 tsi 122 lik olmalı diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 24 Ekim 2011; 19:01:25 >

• 1.2 tsi jetta trendline 47500 vermek biraz uçuk

elegance civic alırım o paraya bir de tüp tamamdır bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.