|
ZTE ZXHN H298A sorunu (2. sayfa)
-
-
-
Zte H298A modem var elimde Arkadaşlar bu modemi turknet de kullanabilirmiyiz. Tüm ayarları yapıyorum ama internet ışığı yanmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
at yarışı sitelerine girmek için vpn/proxy kullanıldığı zaman bu tür problemler ortaya çıkıyor :) -
Selamlar aynı sorunu 2 haftadır ben de yaşıyorum. Öncelikle sorunumu anlatayım. 2.4 GHz aşırı yavaş şuan kırk saatte yükleniyor sayfalar. Bazen wifi bağlanıyor ama internet yok hatası alıyorum. Birden fazla ağ oluşturdum birinde girebiliyorum diğerinde giremiyorum. 2.4 GHz açınca zaten 5 GHz hiç girmiyor. Wifi bağlı lakin internete giremiyorum. Onun da çekim gücü az olduğu için mecbur 2.4 GHz kullanıyorum ama eskisi gibi değil 15 MB'lık uygulamayı 10 dakikada falan indiyorum o derece. Sanırım sorun modemimde ama yine de sorayım sorun ne olabilir? Siz nasıl çözdünüz? -
Aynı site içinde başka bir daireye taşındım. Eski dairede herhangi bir problemim yoktu çok memnundum ama yeni dairede arkadaşların yaşadığı problemleri yaşıyorum iki aydır. Sosyal medyada sayfa yenilememe (cep telefonunda) sayfaların arada bir geç yüklenmesi hatta online ps oynarken bağlantı hızı düşüyor vs. Taşındığımda eski modemi geri aldılar ve yetkili modemi geri alırken taktığı modemin daha kalitesiz olduğunu bile söyledi. Olay modem kaynaklı mı yoksa ne kaynaklı çözemedim. Çözüm bulan olursa buraları canlandırırsa sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsufulits -- 25 Ağustos 2020; 1:35:8 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
çözüm yok modem aldım -
Modem TT'nin değil miydi?
Arkadaşlar turk. Net vdsl bağlantısı yapabilir miyim
hocam ne yaptın ? bende de türknet var. bu modemden alsam sorun yaşar mıyım ? -
arkdaslar bu modemin bant genisligini nasil degisdirebiliyoruz bendede bu sorun wr 5ghz kayboluyor arada modem arayuzune okadaar baktım ama bant genisligini bulamadım yardım edermisiniz?
-
1gb aktarım hızı var normalde bu modem değil router tarzı bi cihaz lan portlarındaki hızı gösterir yani wan postuna 1gb a kadar upload download alabiliyor fakat Türkiye koşullarında 100/10 mb
Tahminimce kısıtlama sebepleri modemin işlemcinin fazla yüklenmemek yani; modemin her cihaza yeterli ve eşit göndermesi. Torent indirmeyi deneyen varsa ev internetinin çökmemesinin sebeplerinden biri bu.
Birde modemin tt ayarlarına eriştim:
https://forum.donanimhaber.com/zxhn-h298a-v1-0-root-hesabi-etkinlestirme--145297438#146116668
içeriğinde (qos) ayarlarında 4 tane değiştirilmeden devre dışı bırakılmayan r kısım var. Xml dosyasında bulunuyor. Root menüsünü etkinleştirip ayarlara erişebilirsiniz.
Bu modem için yapamazsınız çünkü bu fiber modem wan portuna sadece lan kablosu takılabilir
Eğer turktelekom dan alırsan yaşarsınız,
https://forum.donanimhaber.com/zxhn-h298a-v1-0-root-hesabi-etkinlestirme--145297438#146116668
Konusunda modemin root hesabına erişip modeme orijinal zte yazılımı atabilirsiniz.
Yerel ağ > wlan > wlan temel >wlan global konfigürasyonu>2 g 5 g bant genişliği
-
Bende normal hesapta bile bant genişliği kısmı var.
Modem yazılımınız eki olabilir
Yada modem farklı
Bende de var ama root hesabının yetkisi fazla olduğu için oradan girdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X