Şimdi Ara

zorla evlenmek....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar yaşım 30 şuan kimyagerim çalışmıyorum....muhtemelen de ankara dışında bir işe bakıp çalışacağım çünkü ankara sanayi bakımından fazla gelişmiş bir yer değil....bundan 2 yıl önce biten bir ilişkim olmuştu onun yaraları daha yeni kapanıyor.evlenmek istiyorum ama istediğim birisiyle neyse konuyu fazla uzatmayım ailem beni bir kıza götürdü ama götürürken kız 25-26 yaşında ama minyonmuş yaşını göstermiyor iyi bir kızmış v.s. dediler eyvellah dedim.gittik kızı gördüm kız iyi hoş ama benden 1 yaş büyük çıktı 31 yaşındaymış.ve ben muhtemelen şehir dışında çalışacağım ve en az 4-5 yıl çocuk düşünmüyorum maddi durumumdan dolayı maddi olarak biraz düzlüğe çıkarsak öyle....ailem kızın ailesi çok iyi kız çok iyi evlen diye baskı yapıyorlar afayı yemek üzereyim kız benden büyük ve 4-5 yıl sonra çocuk olduğunu düşünürsek onun yaşından dolayı sıkıntı çekebiliriz....ben kızın yaşından dolayı olamaz dedim ama ailem dinlemiyor deli gönül kaç git diyor.....

siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar fikirlerinizi alayım....aileme anlatıyorum tek dedikleri kız senin akranın iyi kız ailesi annesi babası çok iyi olsun evlen....

beni çıkmaza sokuyorlar birde kız ilkokul mezunu o kızla evlenmiş olsam tüm yük bende olacak.bu devirde tek başına aile geçindirmek çok zor artı çocuk falan olunca daha da yük binecek ailem beni çıkmaza sürüklüyor 2 gündür.bişey yeyip içmiyorum varsa yoksa o kızla evlen

• Nasıl bir ailen var allah sabır versin.30 yaşına gelmiş adamsın akıl almak yerine senin ana babana akıl vermen lazım.
  • Bırak hocam gerekirse kaç o evlilikten çocuk olursa ceremesini o çeker kavga dövüş cs. olur.Sonra kız sana eğitim durumunu beğenmemenle ilgili bir şey sezerse beni beğenmiyor der sürekli paranoya kurar.Böyle evleneceğine evlilik programına gidin daha mantıklı inanın orda kriterleriniz oluyor en azından.
  • Kafa yencek bişey yok ya zaten işsizsin takıl hatunla hoşuna giderse ne ala yok olmaz ise verirsin yolu ....30 yaşında adamsın 15 yaşında çocuk gelin gibi stress yapmana gerek yok...Herkes işine bakıcak adamı hasta etmesinler karakter koy biraz ortaya..
  • mümkünse evden ayrıl
  • evlenme! ''ben vereyim,kocam bana baksın'' zihniyetindeki eğitimsiz kızlara pirim verme
  • Hocacim orada nasıldır bilmem ama bizim birada görücü usulü kızla erkek tanistirildiktan sonra işte bir müddet beraber gezmelerine falan izin verirler ne bileyim işte Kafe'ye gider konuşurlar,evlenirseler nasıl bir yasam süreceğini gecimini işi gücü falan.Tabi cocuk durumu falan da dahil.Sonra işte sinemaya gidersin,gezersin...Hani bu süreçte zaten kızın az Cok nasıl biri olduğunu tanırsın da davranışlarından.Baktin bu iş olacak gider tekrar ailenle görüşürsün artık istemeye gidersin tabi o da razı gelirse.Ailelere de pek soz düşmez zaten kendileri tanistirdigi icin.Ha Baktin kızın davranışları sana uygun değil,yasam tarzın daha farklı,evlilikten beklentin farklı uygun bir dille var olan sorunları hem kıza hem ailene söylersin.Anlayisla karşılamazlar çoğunlukla ama hayatı sen yaşayacaksın,sorumluluğu sen alacaksın.Ucuncu günden sonra kimse eve gelmez artık bagimsizsin.Bu yüzden kesinlikle istemiyorsanız onunla evlenmeyin.Hem hayatınızı,yıllarınızı mahvedersiniz hem de sorunlarla ugrasmaktan işinizde de başarılı olamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Kızıyla Neden Evleneyim?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MerTurkizM

Hocacim orada nasıldır bilmem ama bizim birada görücü usulü kızla erkek tanistirildiktan sonra işte bir müddet beraber gezmelerine falan izin verirler ne bileyim işte Kafe'ye gider konuşurlar,evlenirseler nasıl bir yasam süreceğini gecimini işi gücü falan.Tabi cocuk durumu falan da dahil.Sonra işte sinemaya gidersin,gezersin...Hani bu süreçte zaten kızın az Cok nasıl biri olduğunu tanırsın da davranışlarından.Baktin bu iş olacak gider tekrar ailenle görüşürsün artık istemeye gidersin tabi o da razı gelirse.Ailelere de pek soz düşmez zaten kendileri tanistirdigi icin.Ha Baktin kızın davranışları sana uygun değil,yasam tarzın daha farklı,evlilikten beklentin farklı uygun bir dille var olan sorunları hem kıza hem ailene söylersin.Anlayisla karşılamazlar çoğunlukla ama hayatı sen yaşayacaksın,sorumluluğu sen alacaksın.Ucuncu günden sonra kimse eve gelmez artık bagimsizsin.Bu yüzden kesinlikle istemiyorsanız onunla evlenmeyin.Hem hayatınızı,yıllarınızı mahvedersiniz hem de sorunlarla ugrasmaktan işinizde de başarılı olamazsınız.

hocam direk cevap bekliyorlar ne gezip tozması öyle olsa amenna olur desem hemen isteyecekler...birde dua ediyorum kız olmaz desin diye ama kız benim gibisini buldu pek hayır demez zaten gözümün içine bakıp gülüyordu malum tip boy pos yerinde bende....ne yapacam bilmiyorum valla.....

• Ego tavan Maaşllah. Kız seni bulmuş da kaçırır mıymış. Daha işin yok neyin egosu bu. Tabi kızı ez ilk okul mezunu cahil de. Biz de yedik. Sen iş bulacan da kariyer yapacan da bu yaştan sonra çalışan kızlar sana bakacak he... He he
  • Saydıklarının çoğunu yaşadım.. Kendimden 1 yaş büyük biriyle evlendim HATA 1..

İyi kız zannettim, çok güzel "iyi kız rolü" yapıyordu, ama piyasada iyi kız diye bir şey yokmuş, imzayı attıktan sonra huyu değişince bunu anladım. Zaten iyi huylu iyi aile kızları asla 31 yaşına kadar kalmaz, bi boku mutlaka vardır.. HATA 2..

Evlendikten sonra onun çocuğunun olamayacağını öğrendim, çocuksuz evliliğin berbat bir şey olduğunu çok geç farkettim HATA 3..

Karımı çalıştırmayacaktım.. Ama (şimdi uzun uzun yazmayayım) karıyı evde yatırıp hazır bakmak aptallıkmış HATA 4..

Sonuç:
    Gerekirse ailenle kavga et, ama o evliliği sakın yapma.. % 90 hayatın kararır..

Edit:
    İstanbulda olsaydın "acaba sana benim eski karıyı mı kakalıyolar" diyecektim..
    O da bodur bişeydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 16 Ocak 2014; 1:03:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Evlenme.
  • Hocam evlenme yaf mutsuz bi geleceğe atma kendini ha desenki gördüm inanılmaz etkilendim eyvallah derim ama boşver
  • sadece kendi düşüncelerimi yazıyorum.ben yaşı sorun etmem ama kültür düzeyi önemli.kesinlikle aynı dilden konuşulması gerekiyor.bunun için okumak tabi ki önemli ama her okuyan kültürlü okumayan da cahil diye bir şey yok.içine bir şeyler sinmiyorsa uzak dur.evlilik bu şakası olmaz(herhalde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 16 Ocak 2014; 1:57:34 >
  • Bu dostumuzu dinle zararlı çıkmazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aspnux

Bu dostumuzu dinle zararlı çıkmazsın.

Saol hocam kendi sorunlarım var bu aralar o yüzden çokşeyde yazamadım ama uğur çoğu konuda tecrübeli bi arkadaşımız olgun biri ne yaptıgını bilen biridir ama yinede bu forumdan görüş almak insanı rahatlatıyor şunuda ekliyeyim kimseyi küçük görmem asla ama ilkokul mezunuda olması evliliği çok etkileyebilir çocuk bakmasına kadar bu zamanda ilkokul mezunuda kalmadı uğurda ilkokul mezunu olsa sesimi çıkartmazdım ama uyuşamazlar.

Sadece kızların hakkı değil okumuş birini almak biz erkeklerinde hakkı

• 1 yaş mı sorun olacak?

22 yaşındayım sevdiğim 30 yaşında. Açılırsam yani olursa düşünmem evlenirim

Suan platonikim

• Sacmalik.Kesinlikle evlenmemelisin.Ailene de bi dur demen gerekiyor.

• Yemişim Aileyi kendı kafanın estiğini yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwaterpark

Yemişim Aileyi kendı kafanın estiğini yap

+1
    ailen evlenmiyor sen evleniyorsun.bir de kızın babasından bana ne yahu.isterse hiç uyuşamadığım biri olsun ne fark edecek ki?bence bu 30 yaşındaysan kendinden bir yaş büyük biriyle evlenmen sıkıntı olabilir.tamamen kişisel sanılarım bunlar.yani anlaşılan sen de böyle düşünüyorsun ama sırf aile baskısından dolayı hayır diyememişsin-henüz.olmaz agacım böyle olmaz.zorlamayla hatta telkinle bile evlilik olmaz.
    ya o değil de böyle konularda geleceğime dair izler görüyorum ara sıra...
  • konu fake inandırıcı gelmedi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.