Şimdi Ara

zorla evlenmek.... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    O kadar değersiz görme hayatını herkes seçilmiş kişidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

quote:

Orijinalden alıntı: RonaldPeterson

Abi sen onu bırak ben 18 den gün aldım babam üniversiteden sonra sana kız buldum diyor gelinim hazır gibi bir şeyler diyor. Ben daha 18 yaşındayım hayatımı yaşamak istiyorum uzun planlar yapmaya hazır değilim bisikletle Avrupa turuna çıkmak istiyorum,en önemlisi sevmek istiyorum 24 yaşında falan evlendirecek beni ama ben hayır diyeceğim ben özgür olmak istiyorum,gezmek,eğlenmek istiyorum. Dünyaya bir kere geliyorsun kıymetini bil,daha 30 yaşındasın kendi kararlarını ver. Hayatının hikayesi...

Oyle bi yazmışsın ki sanki seçilmiş kişisin. en nihayetinde olup gideceksin.
    çiçeklere gübre olacaksın.

aslında arkadaş da onu demiş bence. hayat uzun değil, vakti gelmişken gezip eğlenmek istiyom demiş. çünkü gerçekten de evliyken bunların birçoğunu yapamazsın.

bak benim birçok arkadaşım evlendi, adam beni arıyo: "şu şu tarihte izin alacam, sen de izmire gel" diyo, tamam diyom, şuraya gideriz diyom, yok eşim var ya diyo, haaa tabi ya diyom ben de. şuraya gideriz diyom, olmaz oğlum evliyim artık diyo. haklı. sonra dedim e aga ben seninle eskisi gibi eğlenelim diye izin alacam da ne yapacaz diyom, e işte dışarıda bi buluşuz konuşuruz. bu mu yani? e işte bu. bu yani. daha fazlası değil. öyle üniversite günlerindeki gibi özgür değil adam artık. o da haklı tabi. tüm arkadaşlarımla yaşadım bu diyalogları

• quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Benim aile de gelin adayını belirlemişler. Kızı tanırım cidden iyi birisi ama ben hiç evlilik gözü ile bakmamıştım o kıza hatta bırak evliliği sevgili gözüyle bile bakmadım. Evlilik her yönden düşünülmesi gereken bir konu diye düşünürüm. Ayrıca abi kız öğretmen adayı daha benim ne iş var ne askerlik. Üniversitenin bitmesine de 2.5 sene var.

Kaçırma bence hocam eğer anlaşırsan iş askerlık dersn öyle bi kızıda bulamıyabşrsn bide meslegi var daha ne istiyon

Aileler birbirini uzun seneden beri taniyor kizda beni taniyor. Kizla da anlasilir buyuk ihtimal ben serseri tarzda birisi degilim o da serserilerle gonul eglendiren tiplerden degil. Hayirlisi diyorum bu konu icin yine de once kendi gozume carpanlari dusunurum diye de aklimda geciyor.

Seni az cok taniyorum forumdan kardesim akilli vizyonlu adamsin, esini kendin sec ilerde.

Teşekkür ederim hocam. Benim de düşüncem senin gibi. Eğer kendim bulmazsam ısınamayabilirim. Kızla oldu bittiye gelirse tanıyamam diye düşünüyorum. Birlikte vakit geçirmem şart benim.

• valla reis kız unıversıte mezunu olsa yaşına eyw dicemde ilkokul mezunu bir bayan 31 yasına kadar evlenmemışse burda bir iş vardır.bosanmıstır, ımam nıkahlı evlı kalmıstır vs. illlaki evlenmek zorunda kalırsan da bu durumu bir araştır. sıkıntı yaşamanı istemem
  • Sonuçta 1-2 yaş pek problem olmaz ama tahsili olmaması dengeleri bozacaktır. Hadi sen de lise mezunu olsan bir derece, ya da kız lise mezunu gene bir derece ki, üniversite mezunu elinde mesleği olan bir bayan istemen çok normal. Bence açık açık annen babanla bu konuyu konuş. Güzelce anlatırsan bunları eminim hak vereceklerdir.
  • Bizim milletteki evlendirme tutkusu çok acaip. Sanki evlenince görevlerinden birini başarı ile sonlandırmış bulunuyorsun. Benim tavsiyem kafana göre birini bulmadıkça sakın evlenme, ailene de bu mesajı ver. Türkiye şartlarında geçerli bir mesleğin yok işin gerçeği, önce iş hayatınız düzene sok. Bugün evlenmek dünya masraf iş, evlendikten sonrası daha büyük masraf. Hele ki tek maaşla geçinirim diyorsan o işi bir geçeceksin.
  • evet arkadaşlar konuyu açtım ama cesonucu yazmamıştım

kızın ailesi memur evi arabası olan bir damat adayı istiyorlarmış bunlarında hiç birisi bende olmadığı için kurtuldum yırttık yani tabiki benim ailem suçu yine bana attı tabiki her zamanki gibi neden memur olamamışım bir ev bir araba alamamışım milletin çocuğu evini arabasını alıyor herşeyini yapıyormuş memur oluyormuş ben neden olamamışım takmıyorum gerçi demek ki hayırlısı böyleymiş
  • Takma aynen

Millet hep belirli kalıplar içinde yaşatılıyor onun için kimse mutlu değil

tebrik ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: uğur4105

evet arkadaşlar konuyu açtım ama cesonucu yazmamıştım

kızın ailesi memur evi arabası olan bir damat adayı istiyorlarmış bunlarında hiç birisi bende olmadığı için kurtuldum yırttık yani tabiki benim ailem suçu yine bana attı tabiki her zamanki gibi neden memur olamamışım bir ev bir araba alamamışım milletin çocuğu evini arabasını alıyor herşeyini yapıyormuş memur oluyormuş ben neden olamamışım takmıyorum gerçi demek ki hayırlısı böyleymiş

Ciddimisin okumamış bi kız hiç bi özelliği yok memur ve ev araba istiyr karsılgnda ne vereck:) başlık parası istyrlar resmn kız okumş kültrlü olsa nyse zatn memur evi arabası olanda bu kızı almaz ulan hiç utanması yok bu milletn nrdeyse ilkokul mezunu kıza doktor fln isteyecekker bu nasıl egodur bu nasl cahilliktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Saydıklarının çoğunu yaşadım.. Kendimden 1 yaş büyük biriyle evlendim HATA 1..

İyi kız zannettim, çok güzel "iyi kız rolü" yapıyordu, ama piyasada iyi kız diye bir şey yokmuş, imzayı attıktan sonra huyu değişince bunu anladım. Zaten iyi huylu iyi aile kızları asla 31 yaşına kadar kalmaz, bi boku mutlaka vardır.. HATA 2..

Evlendikten sonra onun çocuğunun olamayacağını öğrendim, çocuksuz evliliğin berbat bir şey olduğunu çok geç farkettim HATA 3..

Karımı çalıştırmayacaktım.. Ama (şimdi uzun uzun yazmayayım) karıyı evde yatırıp hazır bakmak aptallıkmış HATA 4..

Sonuç:
    Gerekirse ailenle kavga et, ama o evliliği sakın yapma.. % 90 hayatın kararır..

Edit:
    İstanbulda olsaydın "acaba sana benim eski karıyı mı kakalıyolar" diyecektim..
    O da bodur bişeydi..

usta sonradan ayrıldınızmı peki

• quote:

Siz de agirliginizi koyun. Esimin en az uni mezunu olmasini istiyorum diyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

kızları adriana lima falan herhalde

Neyse geçmiş olsun hocam kurtuldunuz

• quote:

ailenin sana tepkisi komik, elalemin oğlu işini gücünü kurup evini arabasını alıyomuş ha yahu sen kaç yaşındasın? 30 yaşında. üniversiteden mezun oldun yaş 22, geriye kaldı 8 sene. 8 senede ev+araba alacak para nasıl kazanılacak? bi ev en azından (yerine göre en düşük fiatı sallıyorum) 80bin TL olsun. araba da 20bin diyelim hadi. en kötü 100bin TL. yıl başına 12.500TL yapar yani her ay 1000TL kenara atman gerekir.

sen üniversiteden mezun olur olmaz iş bulacan, maaşın da 2000 falan olacak, ailenin yanında yaşayacan yani kira-fatura ödemeyecen, 30 yaşına kadar ne yapıp ne edip kenara 1000TL atacan da ohooooo... zor o iş. bugün bi markete git peynir-zeytin mutfak malzemesi al 30TL ödemeden çıkamıyon. binbir türlü masraf oluyo. daha neler neler bunun öğrenim kredisi geri ödemesi var, bunun düğünü derneği takısı var (birsürü arkadaşım evlendi son 3-4 yılda, sayısız düğüne katıldım) yazın yaz tatili var falanı feşmekanı var, askerliği var, sadece şimdi aklıma gelenler bunlar. kenara 1000 atarsın da 8 yıl her ay yapamazsın bunu.

kızın ailesinin söyledikleri konusunda ciddi olduğuna inanmıyorum, seninle alakalı değil yani şahsi algılama ama bu forumda konu dışı özelde bile yazan şeylerin büyük çoğunluğu zaten csb, senin o kızla görüşmüş olmanı yalanlamıyorum ama şu evi arabası olan memur istiyolarmış kısmı çok saçma. kimse ilkokul mezunu 31 yaşındaki evde kalmış kızı için böyle bişey istemez bence.

istediğini varsayalım, nelerine güvenerek isteyecekler? kızları çok güzel diyelim. lan güzel kız zaten ilkokul mezunu olmayı bırak, okuma yazma bilmese bile bi şekilde kapılır 31'e kadar beklemez. türkiye burası abi güzel kızın tahsiline bakmaz kimse. ha güzel kız ve ilkokul mezunu 31 yaşında bekar ise, o kız büyük ihtimal bekar değildir :D

ha yazdıkların gerçekse, ozama bittik demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 27 Ocak 2014; 15:36:18 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    hocam yazdıklarım tamamen gerçek bu kızın birde ikizi varöış ikizi evleneli 7-8 yıl olmuş 2 çocuğu varmış ve evlendiği eşi sürekli baskı yapıp şiddet uyguluyormuş evleri yokmuş kaynanası ile oturuyorlarmış....bu kız korktuğu için okumuş memur olmuş evi olan (ayrı oturmak istiyor kaynana istemiyor) birisini istiyormuş...burada yazdığım hiç bir konu csb değil olamadı da zaten....bakalım daha neler göreceğiz....
  • nekadar dar bakışlı bi ülkedeyiz, amaç memur bulmak. neden? sıcak para var garanti para var

doğ-büyü-memur bul-çocuk yap-kadın programı izle-öl
  • quote:

Orijinalden alıntı: okey yeah.letsgo home

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Saydıklarının çoğunu yaşadım.. Kendimden 1 yaş büyük biriyle evlendim HATA 1..

İyi kız zannettim, çok güzel "iyi kız rolü" yapıyordu, ama piyasada iyi kız diye bir şey yokmuş, imzayı attıktan sonra huyu değişince bunu anladım. Zaten iyi huylu iyi aile kızları asla 31 yaşına kadar kalmaz, bi boku mutlaka vardır.. HATA 2..

Evlendikten sonra onun çocuğunun olamayacağını öğrendim, çocuksuz evliliğin berbat bir şey olduğunu çok geç farkettim HATA 3..

Karımı çalıştırmayacaktım.. Ama (şimdi uzun uzun yazmayayım) karıyı evde yatırıp hazır bakmak aptallıkmış HATA 4..

Sonuç:
    Gerekirse ailenle kavga et, ama o evliliği sakın yapma.. % 90 hayatın kararır..

Edit:
    İstanbulda olsaydın "acaba sana benim eski karıyı mı kakalıyolar" diyecektim..
    O da bodur bişeydi..

usta sonradan ayrıldınızmı peki

Boşanmaya çalışıyorum, o da para kopartmaya çalışıyor..

"Çok iyi kız, aile kızı, çok sessiz, çok namuslu, çok ağırbaşlı, gözü tok" imajıyla sizi kafalayıp nikah yaptıran kadınların, işler değiştiğinde çıkar için nasıl aç köpek gibi saldırdıklarını tahmin bile edemezsiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.