Şimdi Ara

zorla evlenmek.... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçin rahat değilse evlenme hocam.Her durum için böyle değilmi zaten,için rahat etmiyorsa ve yaparsa pişman olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peacer -- 16 Ocak 2014; 7:43:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

konu fake inandırıcı gelmedi

Nesi inandırıcı gelmedi arkadaşım bu forumda beni birçok kişi tanır konu fake falan değil zamanında sevdiğimiz ile evlenemedik hem kız gitti bende ailem kendi istediğim ile değil kendi buldukları ile evlenmemi istiyorlar kaç senedir bunun kavgasını veriyorum....tutturmuşlar aşk sevgi yalan kız çok iyi hayır kız güzel olsa oda yok orta alt seviye güzellik var...bulmuş benim gibisini kaçırır mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-5 sene sonra kuşunun öteceğinin garantisini kim verdi?
  • Sene 2014 oldu insanların evlenmesi bile acayip gelirken sen aile baskısı falan diyosun. onlara ne oluyor? tersle gitsin bence
  • Benim aile de gelin adayını belirlemişler. Kızı tanırım cidden iyi birisi ama ben hiç evlilik gözü ile bakmamıştım o kıza hatta bırak evliliği sevgili gözüyle bile bakmadım. Evlilik her yönden düşünülmesi gereken bir konu diye düşünürüm. Ayrıca abi kız öğretmen adayı daha benim ne iş var ne askerlik. Üniversitenin bitmesine de 2.5 sene var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Benim aile de gelin adayını belirlemişler. Kızı tanırım cidden iyi birisi ama ben hiç evlilik gözü ile bakmamıştım o kıza hatta bırak evliliği sevgili gözüyle bile bakmadım. Evlilik her yönden düşünülmesi gereken bir konu diye düşünürüm. Ayrıca abi kız öğretmen adayı daha benim ne iş var ne askerlik. Üniversitenin bitmesine de 2.5 sene var.

Kaçırma bence hocam eğer anlaşırsan iş askerlık dersn öyle bi kızıda bulamıyabşrsn bide meslegi var daha ne istiyon

• walla bende henüz 23 yaşındayım ama öğrendiğim bişe war oda şu ki bi ilişki yalanla başlarsa yalanla devam eder yaşını küçük söylemişler büyük çıktı evlenincede ailesi iyi diyolar kötü çıkabilir veya başka bişe çıkabilir

öte yandan böyle bi yalan söyleme gereği duymuşlarsa işin içinde war bişe anlatmayayım

ben olsam zaten zorla ewlenmezdim orası ayrı ama illa zorla evleneceksen bile bence bununla evlenme
  • yaş problem değilde çalışmaması sorun
    bunların ötesinde duygusal bir bağ kuramayacağını düşünüyorsan kaç zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 16 Ocak 2014; 15:40:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Benim aile de gelin adayını belirlemişler. Kızı tanırım cidden iyi birisi ama ben hiç evlilik gözü ile bakmamıştım o kıza hatta bırak evliliği sevgili gözüyle bile bakmadım. Evlilik her yönden düşünülmesi gereken bir konu diye düşünürüm. Ayrıca abi kız öğretmen adayı daha benim ne iş var ne askerlik. Üniversitenin bitmesine de 2.5 sene var.

Kaçırma bence hocam eğer anlaşırsan iş askerlık dersn öyle bi kızıda bulamıyabşrsn bide meslegi var daha ne istiyon

Aileler birbirini uzun seneden beri taniyor kizda beni taniyor. Kizla da anlasilir buyuk ihtimal ben serseri tarzda birisi degilim o da serserilerle gonul eglendiren tiplerden degil. Hayirlisi diyorum bu konu icin yine de once kendi gozume carpanlari dusunurum diye de aklimda geciyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Saydıklarının çoğunu yaşadım.. Kendimden 1 yaş büyük biriyle evlendim HATA 1..

İyi kız zannettim, çok güzel "iyi kız rolü" yapıyordu, ama piyasada iyi kız diye bir şey yokmuş, imzayı attıktan sonra huyu değişince bunu anladım. Zaten iyi huylu iyi aile kızları asla 31 yaşına kadar kalmaz, bi boku mutlaka vardır.. HATA 2..

Evlendikten sonra onun çocuğunun olamayacağını öğrendim, çocuksuz evliliğin berbat bir şey olduğunu çok geç farkettim HATA 3..

Karımı çalıştırmayacaktım.. Ama (şimdi uzun uzun yazmayayım) karıyı evde yatırıp hazır bakmak aptallıkmış HATA 4..

Sonuç:
    Gerekirse ailenle kavga et, ama o evliliği sakın yapma.. % 90 hayatın kararır..

Edit:
    İstanbulda olsaydın "acaba sana benim eski karıyı mı kakalıyolar" diyecektim..
    O da bodur bişeydi..

Söylenecek başka söz kalmamış.

• Ailenin baskısı bence torun görme derdi. Biran önce torum istiyorlar.

Ama kesinlikle mutsuz olduğun birşeyi yapma. Hem evlensen ne olacak ? Ne kızı mutlu edebilirsin ne de evladını. Çünkü sen mutsuz olcaksın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Saydıklarının çoğunu yaşadım.. Kendimden 1 yaş büyük biriyle evlendim HATA 1..

İyi kız zannettim, çok güzel "iyi kız rolü" yapıyordu, ama piyasada iyi kız diye bir şey yokmuş, imzayı attıktan sonra huyu değişince bunu anladım. Zaten iyi huylu iyi aile kızları asla 31 yaşına kadar kalmaz, bi boku mutlaka vardır.. HATA 2..

Evlendikten sonra onun çocuğunun olamayacağını öğrendim, çocuksuz evliliğin berbat bir şey olduğunu çok geç farkettim HATA 3..

Karımı çalıştırmayacaktım.. Ama (şimdi uzun uzun yazmayayım) karıyı evde yatırıp hazır bakmak aptallıkmış HATA 4..

Sonuç:
    Gerekirse ailenle kavga et, ama o evliliği sakın yapma.. % 90 hayatın kararır..

Edit:
    İstanbulda olsaydın "acaba sana benim eski karıyı mı kakalıyolar" diyecektim..
    O da bodur bişeydi..

Konuyu açan arkadaş bu mesajdan sonrada vazgeçmezse bişe bilmiyorum

• Sevmediğin birisiyle sabah akşam aynı evde yatıp kalkmak istermisin yoksa istediğin şekilde kafana göre yaşamak mı kendin karar ver...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uğur4105

merhaba arkadaşlar yaşım 30 şuan kimyagerim çalışmıyorum....muhtemelen de ankara dışında bir işe bakıp çalışacağım çünkü ankara sanayi bakımından fazla gelişmiş bir yer değil....bundan 2 yıl önce biten bir ilişkim olmuştu onun yaraları daha yeni kapanıyor.evlenmek istiyorum ama istediğim birisiyle neyse konuyu fazla uzatmayım ailem beni bir kıza götürdü ama götürürken kız 25-26 yaşında ama minyonmuş yaşını göstermiyor iyi bir kızmış v.s. dediler eyvellah dedim.gittik kızı gördüm kız iyi hoş ama benden 1 yaş büyük çıktı 31 yaşındaymış.ve ben muhtemelen şehir dışında çalışacağım ve en az 4-5 yıl çocuk düşünmüyorum maddi durumumdan dolayı maddi olarak biraz düzlüğe çıkarsak öyle....ailem kızın ailesi çok iyi kız çok iyi evlen diye baskı yapıyorlar afayı yemek üzereyim kız benden büyük ve 4-5 yıl sonra çocuk olduğunu düşünürsek onun yaşından dolayı sıkıntı çekebiliriz....ben kızın yaşından dolayı olamaz dedim ama ailem dinlemiyor deli gönül kaç git diyor.....

siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar fikirlerinizi alayım....aileme anlatıyorum tek dedikleri kız senin akranın iyi kız ailesi annesi babası çok iyi olsun evlen....

beni çıkmaza sokuyorlar birde kız ilkokul mezunu o kızla evlenmiş olsam tüm yük bende olacak.bu devirde tek başına aile geçindirmek çok zor artı çocuk falan olunca daha da yük binecek ailem beni çıkmaza sürüklüyor 2 gündür.bişey yeyip içmiyorum varsa yoksa o kızla evlen

Hocam peki sizin işinizden kazanacağınız aylık ortalama maaşınız ne kadar. Ayrıca 1 yaş hiç sıkıntı olmaz ki neden büyüttünüz gözünüzde. Eğer ki kızı gerçekten kalpten beğendiyseniz ve kız iyi biriyse çok çok düşünmeyin. Evlenin derim. Maaş sıkıntısı geçim sıkıntısı olur diyorsanız onu bilemem ama yaş durumunu sıkıntı etmeyin derim. Ayrıca İslam'a bağlı biriyseniz konuyla ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz kısadır:

http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/bir-erkek-kendisinden-yasca-buyuk-bir-kadinla-evlenebilir-mi.html

• Harbi aslında seninle evlenirse kızın başı yanacak.
    Ailene git deki benim gibisine layık değil kız.
    Kızın ailesinede deki siz başka enayi bulun diye.
    Bu ne kendini beğenmişlik tir ki.
    Bulunmaz hint kumaşı rolünü oynamak sana mı düştü.
    Eğer bu kadar güveniyorsun istemiyorum dersin o kadar
    Yoksa şu konuyu kapat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uğur4105

ben muhtemelen şehir dışında çalışacağım ve en az 4-5 yıl çocuk düşünmüyorum maddi durumumdan dolayı maddi olarak biraz düzlüğe çıkarsak öyle

bu yaşta işsizsen evlendikten sonra 4-5 yılda düzlüğe çıkabilmen zaten imkansız. iş bulsan da yüksek maaşlı bi iş bulman zor çünkü. sonra evlilik masrafları olacak. sen 4-5 yılda anca onlardan kurtulursun yoksa düzlüğe falan çıkamazsın böyle konuşuyorum çünkü 35 yaşında sadece borçlarından arınmış ama başka bir varlığı-birikimi olmayan biri olmak demek düzlüğe çıkmış olmak demek değildir.

kızı da bırakın zaten evlenmek gibi bi niyetinizin olmadığı belli, durumunuz da evliliğe uygun gibi görünmüyor, dolayısıyla bu konunun da uzatılacak bi tarafı yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Aileler birbirini uzun seneden beri taniyor kizda beni taniyor. Kizla da anlasilir buyuk ihtimal ben serseri tarzda birisi degilim o da serserilerle gonul eglendiren tiplerden degil. Hayirlisi diyorum bu konu icin yine de once kendi gozume carpanlari dusunurum diye de aklimda geciyor.

Seni az cok taniyorum forumdan kardesim akilli vizyonlu adamsin, esini kendin sec ilerde.

• hocam öncelikle kendi maaşınla rahat geçinebilirmisiniz onu düşün... eğer hesap çıkmaza giriyorsa ailene direk bunu anlat , benim çalışan bir eş bulmam lazım de... diyelim ki maddiyat kurtarıyor o zaman dier unsurları incele...

kıza karşı birşeyler hissettin mi?
    ilkokul mezunu diye onu hep hor görecek misin ?
    evlendikten sonra (ankara dışında çalışacam demişsin) kız geliri ankara dışına

ne bileyim işte düşün böyle şeyleri :) eğer hepsi olumluysa evlenmemek için bir neden yok :) (yaşında gelmiş geçiyor hocam...)
  • Abi sen onu bırak ben 18 den gün aldım babam üniversiteden sonra sana kız buldum diyor gelinim hazır gibi bir şeyler diyor. Ben daha 18 yaşındayım hayatımı yaşamak istiyorum uzun planlar yapmaya hazır değilim bisikletle Avrupa turuna çıkmak istiyorum,en önemlisi sevmek istiyorum 24 yaşında falan evlendirecek beni ama ben hayır diyeceğim ben özgür olmak istiyorum,gezmek,eğlenmek istiyorum. Dünyaya bir kere geliyorsun kıymetini bil,daha 30 yaşındasın kendi kararlarını ver. Hayatının hikayesi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RonaldPeterson

Abi sen onu bırak ben 18 den gün aldım babam üniversiteden sonra sana kız buldum diyor gelinim hazır gibi bir şeyler diyor. Ben daha 18 yaşındayım hayatımı yaşamak istiyorum uzun planlar yapmaya hazır değilim bisikletle Avrupa turuna çıkmak istiyorum,en önemlisi sevmek istiyorum 24 yaşında falan evlendirecek beni ama ben hayır diyeceğim ben özgür olmak istiyorum,gezmek,eğlenmek istiyorum. Dünyaya bir kere geliyorsun kıymetini bil,daha 30 yaşındasın kendi kararlarını ver. Hayatının hikayesi...

Oyle bi yazmışsın ki sanki seçilmiş kişisin. en nihayetinde olup gideceksin.
    çiçeklere gübre olacaksın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.