Şimdi Ara

zincirleme kaza yaptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam. dün ışıklarda beklerken arkadan kamyonetin biri geçirdi. onun etkisiyle benim araç ta öndeki kamyonete çarptı. iki kamyonette de hasar yok gibi birşey. Benim ise iki plaka uçtu (öndeki plaka kamyonetin tamponunun arasına kaçmıştı ) , arka tamponda dıştan bakınca sorun yok gibi gözüküyor ama elle içeri itilecek kadar gevşemiş durumda, ön tarafda da plastik ızgaralarda biraz kırık var. şimdi kaza olduktan sonra kimsede tutanak çıkmadı, etraftan da bulamadık, ve rapor tutmadık, yarın araşıp halledicez eğer kaçmazsa bizim eleman. (burada bi yanlış yaptım galiba dimi ?)

    hava hem çok yağmurluydu, hem acelem vardı hem de hasar az olduğu için ben de sonra halletmeyi kabul ettim. şimdi bikaç sorum var ?

    1- Adam kaçarsa benim bunu hala adama ödetme imkanım var mı ? plakasını aldım.
    2- Öndeki kamyonetin sahibi, benim hasarımı bana çarpanın, kendi hasarını ise benim halletmem gerektiğini söyledi. Bu bana saçma geldi çünkü ben duruyordum. Sizce iki aracın da, en arkadaki araçtan talep etmesi gerekmez mi ?
    3- Tutanak durumu nasıl olacak. 2'li şekilde 2 rapor mu, yoksa tek bir rapor mu ?

    lütfen yardım. Yarına hazırlıklı olmam lazım

    not : sadece benim kaskom var, diğer iki aracın yok







  • Öndeki Araç ile sizin aranızda ve sizin aracınız ile arkadan vuran kamyonet arasında tutanak düzenlemelisiniz. Siz düzenlediğiniz her iki tutanakta da kazanın oluş biçimini yazıp imzalamalı, ruhsat ve sigorta poliçe fotokopilerini karşıya vermelisiniz ve onlarınkini de almalısınız. Olayın oluşunu gösteren resmi çekmiş olmanız gerekmektedir. Bundan sonrasını exper halledecektir.
    Eğer tutanakları anlattığınız gibi düzenletebilirseniz (şu an biraz zor görünüyor) ve eğer öndeki ve sizin aracınız kırmızı ışık vs gibi durumlarda durur pozisyonda ise arkadan size vuran arcın trafik sigortası her ikinizin hasarını da karşılar. Ama bunu her iki tutanakta da net olarak belirtmelisiniz. Öndeki araçla tuttuğunuz tutanakta aracınızın durur pozisyonda olduğunu ve size vuran aracın etkisiyle öndekine aracınızın kayarak vurduğunu yazmalı, arkadaki araçla hazırladığınız tutanakta ise sizin dururken (hangi durumda durduğunuzu da belirtin kırmızı ışık vs) arkadan diğer aracın size vurduğunu ve bunun neticesinde aracınızın kayarak öndeki araca da vurduğunu yazın.
    Normal şartlarda; tutanaklar ve resimler tamamsa siz aracı servise verir kaskodan yaptırırsınız. Daha sonra kaskonuz çıkan expertiz raporuna göre diğer kişi veya kişilerin trafik sigortalarından hasarınıza ödediği parayı tahsil eder.
    Umarım resim çekmişsinizdir, geçmiş olsun.




  • teşekkürler bilgiler için. ama şu an daha büyük bi sorun var ki adam arabayı sattım vs. diyor. şu kadar kısa sürede nasıl satıyor anlamadım, neden kaçıyorsa ? şu an yapabileceğim herhangi birşey var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justinxnitsuj

    teşekkürler bilgiler için. ama şu an daha büyük bi sorun var ki adam arabayı sattım vs. diyor. şu kadar kısa sürede nasıl satıyor anlamadım, neden kaçıyorsa ? şu an yapabileceğim herhangi birşey var mı ?

    Resim çektiyseniz o haldeyken gidip resimlerle beraber polise başvurun. O da olmadı savcılığa başvurun. Baktınız sizde az hasar var Allaha havale edip kaskoya başvurun. Geçmiş olsun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.