Şimdi Ara

ZF 8 Bu Şanzuman Uyarısı Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resimdeki gibi bir problemim var. Bunu ne zaman yapıyor. Dün aracı sağa çektim P ye alıp stop edip arkadaşımın gelmesini bekliyorum. Müzik falan dinliyorum araçta. 3-4 Dakika sonra bu yazı çıktı hiç birşey yapmadım.

Çalışmasında falan hiçbir problem yok ancak niye yapıyor bunu. Gösterge ekranında hiç ünlem uyarı kalmıyor. Bu yazı çıkıyor sonrada kayboluyor. Mesela ampülüm yanmadığında ekran kocaman ünlem çıkıyor ve gitmiyordu. Bunda öyle birşey olmuyor.
    Başına gelen var mı acaba?

ZF 8 Bu Şanzuman Uyarısı Nedir?

• Dururken, el frenini çektiniz mi? Eğer çekmediyseniz, o yüzden bu uyarıyı verdiğini tahmin ediyorum.
  • Şanzımanda sıkıntı ciddi görnüyo servise götürün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatırladığım kadarıyla aracı ikinci el yeni almıştınız. 3.16ların çoğu çipleniyor geçmişini biliyormusunuz aracın
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Dururken, el frenini çektiniz mi? Eğer çekmediyseniz, o yüzden bu uyarıyı verdiğini tahmin ediyorum.

Çektim diye hatırlıyorum hocam ama eminde olamadım şimdi.

@cancan_burak

Araç geçmişini biliyorum hocam herhangi bir chiplenme durumu yok. Dynoda da çıkmadı zaten öyle bir beygir artışı. Hani sildirilmiş olabilir diye düşünmüyorum eski sahiplerini az çok tanıyorum çünkü.
  • https://racechip.com.tr/

sildirilecek birşey yok.Bu kutu ile kullanılıyor.Eski f30 sahibi olarak size tavsiyem hemen bilgisayara bağlatıp hata kodunu incelemeniz.Şanzuman 20k civarında diye biliyorum.

Ayrıca bmwlerle ilgili bilinen birşey varsa masraf yapmaya başladıysa gerisi gelir çünkü araba zorlanmıştır ve bmwler narin arabalardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asmarena6

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Dururken, el frenini çektiniz mi? Eğer çekmediyseniz, o yüzden bu uyarıyı verdiğini tahmin ediyorum.

Çektim diye hatırlıyorum hocam ama eminde olamadım şimdi.

@cancan_burak

Araç geçmişini biliyorum hocam herhangi bir chiplenme durumu yok. Dynoda da çıkmadı zaten öyle bir beygir artışı. Hani sildirilmiş olabilir diye düşünmüyorum eski sahiplerini az çok tanıyorum çünkü.

Vitesin solunda ki mandal mekanizması işlevini yitirmiş sanırım.

Yinede OBD ile bağlanıp hata koduna detaylı baktırmakta fayda var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7.5 DSG sorunu varmı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk fırsatta baktırayım.

Ancak aslında o Unlock tuşuda çalışıyor. N ve D arasında geçişi o tuşa basmadan yaparken R ye ona basmadan geçmiyor mesela.
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Hocam elfreni böyle birşeye sebep olabilir mi sizce?

Çünkü ekspertizde el freni %52 sapma çıkmıştı. El frenini ayarlat demişti usta. Ancak ben yaptırmadım açıkçası. Zatende pek tutmuyor. Ancak mekanik elfrenini sistem böyle bir sorun görüp ekrana hata verdirebilir mi.
  • Bmwlerin el frenleri iyi tutmaz genellikle.En üstte kavrar ekspertizde de tutmaz derler.Kronik bir ayarlama.Sanırım el freni çekip spin atma vs durumlarından dolayı mı en üstlerde kavratmışlar anlamadım.El freni ile şanzumanın bağlantısını ben kuramadım.Ne olursa olsun mutlaka gösterin sonra uçuk rakamlarla karşılaşırsınız.Zf uzmanı fazla firmada yok zaten
  • geçmiş olsun...

umarım büyük sıkıntı çıkarmaz...

arkadaş neye güveneceğiz anlamadım ki...

sonucu paylaşırsanız sevinirim...
  • Son durum nedir kaç bin masraf çıktı

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Yarın uğrayacağım sanayiye hala bağlatamadım cihaza buraya yazacağım hocam.
  • Dilerim masraflı bi problem yoktur. Ancak bu konu bana tekrar hatırlattı ki az kmli yüksek modelli veya tek el tarafından kullanılmış bilinen tanınan haricinde BMW ikinci el alınmaz. Sürüş zevki istiyorsan basacan parayı sıfır çekeceksin altına. Yoksa gereksiz risk bence.

• babıesrar82 B kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Benimde temennim masraflı birşey olmaması. Dediğim gibi sürekli bu yazı çıkmıyorda aslında kullanımda da bir sorun cıkartmadı hiç ancak bir göstereceğim bakalım neymiş.

Dediğinize katılıyorum. Bu aslında sadece BMW içinde geçerli değil. 2013 te bu araçlar Borusanda 95 e satıldılar. Biz ancak 5 yıl sonra 2. elini o paraya alabildik tekrardan. Bi kaç yıl önce satılan 40. th year editionlar 140 a satıldılar şimdi 2. ellerine biraz düşük kilometredeyse 190-200 istiyorlar.

Keşke daha iyi şartlarda yaşasaydık ancak malesef. Yurt dışında hurdaya ayrılan 2004 golflere 38-40 Bin Tl fiyatlar verip alıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.