Şimdi Ara

Zengin değilseniz çocuk yapmayın beyler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
5
Favori
7.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu hayata geldiğine sevinen polyannalar var mı aramızda? İyi ki doğmuşum iyi ki yaşıyorum vs.

Bana sorsalardı gelmezdim. Hayatın tüm güzelliklerine rağmen diyorum.

Barınma, giyim ve yemek için ödediğimiz bedelin farkında mısınız? Günde en az 8-9 saat çalışıp 1400 tl ile geçinmeye çalışıyor insanlar. 3-4 saatleri trafikte geçiyor. 7 saat uyusan 4-5 saat sana kalıyor sadece. Onda da gözünü açamıyorsun zaten yorgunluktan.

16-17 senedir masanın başında ders çalışıyorum. Ne için meslek sahibi olmak için.

Hiçbir yazım tatil yaparak geçmedi. Hep bir yerlerde çalışıp okul harçlığımı çıkardım. Bu kadar eziyete değer mi peki? Ömür geçip gidecek ben ne yapmış olacağım? Çoğunluğu hayat telaşıyla geçen ufak mutluluk molalarıyla bezeli bir ömür.

Benden kötüleri yok mu? Kat kat kötü olan milyonlarca insan var. İşte burda şükürcülük muhabbeti giriyor devreye. O da bizim ileri gidip batının refahını yakalayamamızın en büyük nedeni bence. Şükürcülük beraberinde tembelliği getiriyor çünkü.

Evlenip çocuk yapsam o da aşağı yukarı benim gibi zorluklarla boğuşacak. Ne gerek var kendi egomu tatmin için bir çocuğu daha buraya getirmeye. Çok mu zor çocuk yapmak büyütmek? 15 tane yapan adam da aynı alet var bende de. Zor değil demek ki.

Cezaevinde iğrenç suçlardan hüküm giymiş insanlar da birilerinin çocukları değil mi sonuçta? Peki senin çocuğunun bir ruh hastası topluma zararlı bir insan olmayacağının garantisi var mı?

herkes evleniyor diye evlenmeyin, herkesin çocuğu var diye çocuk yapmayın. Her konuda f/p bakan forum üyeleriyiz sonuçta, hayatınızı değiştirecek bir kararı neden derinlemesine sorgulamıyorsunuz?

.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Katılıyorum hatta şunu da ekleyelim

Çocuğunuzu özel okula gönderecek paranız yoksa yapmayın, yazık çocuğa

Bildiğiniz gibiyeni sistemde ikametgaha en yakın lise/ilkokul neresiyse oraya gönderirsiniz

O okulda ne olur kıçıkırık bir imamhatip ortaokulu veya lisesi

Evlenecek veya çocuk yapacak olsam ilk işim çocuğum için özel okul parası biriktirmek olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusticePT -- 25 Ekim 2017; 21:52:9 >
  • Fakir edebiyatını ne güzel yapıyorsunuz.Parası olanlarında derdi var merak etme sen?

• Böyle konular açıldıkça mutlu oluyorum, sorgulayın abi, evlenmekte çocuk yapmakta saçmalık, en azından amacıma göre öyle.

• Bundan bir 50 yıl sonra falan akıllı bir insan ya çocuk yapmayacak yada 1 taneden fazla çocuk yapmayacak.Maddi durumuna rağmen 3-5 çocuk yapanlara ise hayat acı yönlerini bugünden daha fazla gösterecek.

• Ağla ağla.. Başarısızlığını mı anlatarak ajitasyon mu yapıyorsun..

Bir bak sağına soluna elin ayağın tutuyor mu aklın gerçi sorun var burada aklın yetiyor mu benliğin yerinde mi karnını doyuracak kadar elin iş tutuyor mu bunlar varsa etrafına bak bunlara sahip olamayanlar da var onlar da keşke senin yerinde olsam diyorlardır..

O yüzden engelli olanlar engelleri kaldırıp başarıya ulaşabiliyorlar yeter ki içinde olsun insanın (bakınız ampüte milli takımımız) ve bazıları da engelleri olmadığı hal de kendine engeller takıyor olması kendini birer engelli haline çevirmesi..
  • http://www.imdb.com/title/tt0387808/

bu filmde bunu konu aliyor.Zekiler çocuk yapmiyor , cahiller çok cocuk yapiyor. Dünya giderek aptallaşiyor xd
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Sukurculuk tam olarak bu. Kotuyu ornek verip haline sukret edebiyati..

Basarisiz da degilim merak etme

• ayrıca çirkinseniz de yapmayın benim gibi çocuğunuz olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Randy_Rhoads

Fakir edebiyatını ne güzel yapıyorsunuz.Parası olanlarında derdi var merak etme sen?

Para mutlulugu garanti etmiyor ama parasizlik kesinlikle mutsuzlugu garantiliyor

• Neden kendinizi düşünmüyorsunuz da doğacak çocuğunuzu düşünüyorsunuz siz insan değilmisiniz ? Mesela lüks bir hayat yaşayacak paranız ve mal varlığınız yoksa sisteme köle olmak yerine intihar edebilirsiniz. Böylece doğmamış gibi olursunuz kendinize göre. Veya çirkinseniz neden çirkin yaşamak zorunda olacaksınız ki ölsenize
  • quote:

Orijinalden alıntı: prestige07

Sukurculuk tam olarak bu. Kotuyu ornek verip haline sukret edebiyati..

Basarisiz da degilim merak etme

Belli başarısızsın bebeemm.. Rabbim seni sınarsa daha kötüleri ile ki sınıyor ku bu isyanlar Türkiye 'de Almanya gibi yaşamayı istemek anca sizin düşüncelerinizle oluyor ama icraate geldi mi yok sadece ağlamayı bilen ve istemeyi bilen bir kesim olarak anılırsınız..

Bir ülkenin cumhurbaşkanından onu istirem bunu istirem demeden önce o ülkenin milletine bir bak neler yapabiliyor ne güce sahip ne kadar akla sahip bunları gör ondan sonra baştakilerden bir şey istersin..
  • Ne ikmetse hep bekara karı boşamak kolay arkadaş bu konuları neden çoluğu çocuğu olmayanlar açıyor anlamıyorum

• JusticePT kullanıcısına yanıt
    Hocam gönül ister herkes fen lisesine fen bilimleri okullarina yakin olsun ama düşünmekten yoksun toplumlaşmaya gidiyoruz.

• Zenginsenizde cocuk yapmayin alin terinizle kazandiginiz serveti silip supurup sizi fakirlige geri dondururler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AAAAaaa olur mu, herkes evlenecek 4 çocuk yapacak, sonuçta zengine sömürmek ve kırbaçlamak için yeni köleler her zaman lazım olur.

bu devirde çocuk sahibi olmak cesaret ister.
  • Canlıların en büyük özelliği uyum sağlamaktır. Tadını çıkar boşver.

• gerek yok böyle beylik laflara
    yarın olur bambaşka bir düşünceye sahip olur
    söylediğin lafları yersin

çocuk yapmak için yapan kişiler tabii ki var

fakat sende sevdiğin insanla çocuk yapmak istersin
    bu sevdiğin kişiyle evlendiğinde anlayacaksın

şu an davulun sesi misali

yaşayınca anlayacaksın
  • 1 çocuk yeter.

• Sahip olduktan sonra niye bu kadar geç kalmışım diye hayıflandığım gerçekliktir

Kucagınıza aldıktan sonra dünyada başka hiçbir mutluluğun yerini tutamayacağını anladığınız gerçeklik

Benim 1 evladım var

Doğru düzgün bir gelecek sağlayabileceğime inandığım için sadece 1 evladım var

Hayatın pahalı olduğu herseyin zor olduğu bir gerçek ama az önce bahsettiğim hislerede paha biçilemez

Dedikleriniz bir yerde haklı gercekten hakkıyla büyüyüp yetiştiremeyecekseniz çocuk yapmak haksızlık hem kendinize hem çocuğa

Sonucta dünyaya gelmek için dilekçe vermiyor siz istediğiniz için hayata geliyor bu durumda herseyini karsılayıp hakkını vermek gerek

Diyeceklerim bunlar

İsteyen herkese nasip olsun

İstemeyenlerinde güzel bir hayatı olsun

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.