Yüzbaşı
01 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 153 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Arkadaşlar merhaba,

En geç 3-4 aya başlamak istediğimiz dünya turu için Karavana dönüştüreceğim bir araç aldım.

Dünya Turuna Ben,Eşim ve Köpeğimiz ile çıkacağız.youtbe kanal adı henüz karar verilmedi çünkü hem alan adı hem de sosyal medya mecralarında boş olan bir isim argelemedik bu konuda tavsiyeleriniz varsa severek dikkate almak isterim.

Arkadaşlar 29.05.2021 tarihinde satın aldığım ve aynı akşam yemek istediğim 02.02.2021 imalat tarihli 02.02.2022 tavsiye edilen son tüketim tarihli pizza. Çürük çıktı https://twitter.com/teknolojice_com/status/1398704260032962561/video/1

Arkadaşlar Denon AVR-X 1500 H 7.1 AVR'ye sahibim ve 5.1 Hoparlör sistemim

Pioneer S ES3TB 5.0 Hoparlör Takımı
Pioneer S-21W Subwoofer

Yaptığım araştırmalar sonucunda alsında her speakerin teoride Atmos olarak kullanılabilindiğini okudum.Şimdi biliyorum teoride yakışmaz ve olmaz denilecek fakat azda olsa deneyimleyebilmek adına sisteme eklemek için Pioneer S-11 var elimde ve bunların ya frontlarını ya da surroundlarını bu amaçla kullanmak istiyorum. Bütçem yok eldeki malzelemer bunlar

Fotoğralara bakıp aşağıda ki sorularımı üstadlar cevaplayabilirse sevinirim

Salon Yerleşimi;

Şimdi;

1-) Resimlere göre Atmos olacakları nereye yerleştireyim?

1a-) Tavan mı daha uygun olur yoksa bookshelflerin üstüne mi?

1b-) Aslında elimden geliyor S-11 Kasası plastik ya güzel ve S ES3TB 'nin kasa yapısına uygun ahşap kasa yapabilirim Atmos enabled Speakerlar gibi book shelfin üstüne yada frontların üstüne koymalık. Siz ne tavsiye edersiniz?

2-) Denon'u hangi ayarda kullanmam gerekiyor (Sanırım 7.1) ?

3-) Bu Hoparlörler azda olsa iş görür mü?

4-) Bunun için S-11'in frontlarını Kullanayım Surroundları mı?

5-) Önereceğiniz Atmos filmleri nelerdir?

Sormayı unuttuğum ve sizlerin eklemek istediği noktalar varsa sevinirim.
2019 yılı ikinci yarısında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’ya, devletin garanti kapsamında ödeyeceği tutar büyük ölçüde belli oldu. Ayın son haftasında 1.6 milyar TL dolayında (küçük değişiklik söz konusu olabilir) bir ödeme yapılacakmış. ICA’ya, yılın ilk yarısı için 1 milyar 450 milyon TL ödenmiş.

Ne diyeyim
Türkiye 2000 öncesi daha güzeldi.

Doları ve Euro'yu (o zaman mark'tı) netten bakın aklımda değil.

O zaman ki: Arkadaşına saat  haftaya salı 12:00 de iskelede buluşalım dediğinde merak etmiyordun.  o ana kadar aramasanda haftaya 12 de iskelede olurdu. (Cep telefonu vaedı ama herkeste değil, olsa da verilen buluşma sözü ehli keyif iptal edilmezdi)

Şimdi ki: 12:00 de tam geleceğini düşünürken cep telefonun çalar ve arkadaşın gelemeyeceğini son anda işinin çıktığı söyler.

------------

O zaman ki: Mahallende boş arsa varsa mutlaka orada maç yapılırdı. Adam eksikse hemen 7 apartman ötedeki Ahmet-Mehmet çağırıldı. Çünkü herkes mahallesinde oturan herkesi tanırdı. (Ben kendim mahalle takımımıza logo yaptığımızı hatırlıyorum)

Şimdi ki: iş yerinden 3-5 kişi ancak halı sahada fırsat buluyorsa maç yapıyor o da sürekli adam eksiktir.

----------

O zaman ki:
Veresiye vardı bu her ne kadar kötü birşeymiş gibi gelse de değil, bakkal amca (bizim bakkal nejat amca idi) durumunuzu bildiğinden veresiye verir ve ay sonunda da sizin o veresiyeyi kesin ödeyeceğinizi bilirdi.

Şimdi ki:
Kredi kartınız yoksa yandınız bakkala sıkıyorsa 1 lirayı eksik vermeyi teklif edin ya da akşam geçerken vereyim deyin bakalım ne olacak.

-----------

O zamanlar:
 Mahallende de olsa başka yerde de olsa kızda olsa erkek de olsa bir çoçuğu rahatca sevebilirsiniz kimse sizde ark niyetli aramaz.çünkü zaten yoktur. O çoçuk sevimliliğinden sevilir.

Şimdi: Bence şimdi hiç denemeyin anında taciz ettiğin sanılır,linç edilirsiniz çünkü pedofili sanılırsınız.

---------

O zamanlar: Facebook, Instagram vs hak getire ancak Msn vardı onda da karşı tarafı titretir titretir dururduk.

Şimdi: insanlar sadece sosyal medya için yaşıyor varsan ve takipçin etkileşimin yüksekse varsın. Yoksan yoksun. Her şey a bunu yapıyorum, a şunu yiyorum
(Bu madde başlı başına ayrı başlık olur)

------

O zamanlar:
 İnsanlar insanlara gerçekten yardım ederdi. 3 apartman ötedeki komşunuzdan yardım isteyin en kötü dur geliyorum cevabı alırdınız.

Şimdi:
"Açma! Açma kapıyı kesin birşey isteyecek!

-------
O zamanlar:
Gazete alınırdı okumak için insanlar evlerine kendilerine hitap eden gazeteyi alırdı 1-2 gün okunur ardından atılırdı (ben 1990dan sonra tüm Hürriyet gazetelerini alsım biriktirdim ciltlettirmek için yaklaşık 10 sene sonra annem çok yer kaplıyor diye ben evde yokken eskiciye vermiş)

Şimdi:
İnternet her yerde basılı yayın öldü, dijital yayıncılık trendde oda endoplazmik retikulum ne diye aratsan bilimsel makale yerine Büyük bir gazetenin sitesine ulaşırsın çünkü hit çekmek için nerde boş yazı var yazarlar.

-----

O zamanlar: ilişkin varsa kız arkadaşını öptüğün heyecan 1 hafta yeterdi

Şimdi: ilk gün birlikte olursun bu gayet olağındır. Biraz takılır diğerine geçersin

-----------

O zamanlar:

p...o dergileri vardı oda kapaklı sadece adını okuyabilirdiniz. Cine 5'in ekranında ki karınca savaşı çözümlenmeye çalışılır; Show tv deki Kırmızı noktalı filmler heyecanla izlenirdi. Emanuelle'yi her erkek tanırdı:)

Ek: bu yokluğa rağmen insanlarda sapkınlık, cinsel açlık veya dışa vurum yoktu (bakınız alt madde)

Şimdi ki:
Demeye gerek yok herkes her şeye ulaşabiliyor.  Buna rağmen sapkınlık,cinsel açlık had safhada herkes herkesi s.x objesi olarak görüyor yaş cinsiyet fark etmeksizin

------
O zamanlar:Turist vardı turist! Ayvalık sarımsaklıya Fransızlar,Almanlar,İspanyollar gelirdi! Bunlar üstsüz güneşlenirdi bir Allahın kulu dönüp bakmazdı. Turistler yolunacak kaz ya da s.x objesi olarak görülmez yenilir içilir güzel vakit geçirilirdi (yukarıda ki maddeye rağmen)

Şimdi: Ülkemin her yeri İltica etmiş Arap kökenli ülkeler istilasında. Turist dediğin sadece arap kalmış.Adam bana Turistim diyor telefonun ana ekranında Trendyol uygulamasını ikonu mevcut!  Artık yersen! Turistler sadece s.x için gelmiş bir et parçası ve para makinesi

---------

O zamanlar: Mektup yazardın ben Almanya'ya mektup yazar,cevabı bekler gelir gelmezde okur cevaplardım.

Şimdi ki: Whatsappla anında iletişim kurabildiğin tüm çevrenin bile neredeyse bayramı bile kutlanmaz

--------
O zamanlar: istediğin zaman ortadan kaybolabilirdin ben bi gidierdim 10 gün evde yokum.Ne arayan olur ne merak eden. Ben illa gelirim gelememiş olsam kötü haberim gelirdi.

Şimdi ki: 3 saat yeğenime ulaşamayan ablam, aramadık hastane, karakol bırakmamış beni arıyor ağlıyor. ben 20 km ötede ki evine gidiyorum. Yeğenin telefonu açılınca mesaj geliyor arıyoruz. Yeğenim "Sinemadaydım ne oldu?"

-------
O zamanlar:
Gazete alınırdı okumak için insanlar evlerine kendilerine hitap eden gazeteyi alırdı 1-2 gün okunur ardından atılırdı (ben 1990dan sonra tüm Hürriyet gazetelerini alsım biriktirdim ciltlettirmek için yaklaşık 10 sene sonra annem çok yer kaplıyor diye ben evde yokken eskiciye vermiş)

Şimdi:
İnternet her yerde basılı yayın öldü, dijital yayıncılık trendde oda endoplazmik retikulum ne diye aratsan bilimsel makale yerine Büyük bir gazetenin sitesine ulaşırsın çünkü hit çekmek için nerde boş yazı var yazarlar.

Bu böyle uzaarrr gider Güzel bir tat bıraktı yazıyı yazınca canlanan anılarım.
Arkadaşlar Gearbest Para dayanışma grubu kurmak istiyorum böylece Gearbest’in vermiş olduğu “para toplamak için paylaş” paylaşım görevlerin de birbirimizin linklerine tıklayarak kolayca paylaşımı bitirebilir bu sayede herkes Gearbest bakiyesini artırabilir.

Grup’ta sadece görev linki paylaşımı yapılacaktır ve gruptakiler linklere tıklayarak birbirine yardımcı olacaktır.

Grubun davet linki:
https://t.me/joinchat/G6r6twzVW93EDPlFWKfNsA

Arkadaşlar malum Xiaomi f/p ürünleri ile zaten pahalılaşan sektörde can damarı ve (evofone) adlı resmi distribütörü İstanbulda açtığı Xiaomi mağazası ile bizleri üzdü

Mi 6X Tanıtım toplantısında Xiaomi'nin CEO su Lei Jun bizzat Xiaomi'nin kar marjının %5'i geçmeyeceğini duyurmuştu fakat anlaşılan o ki distribütör bundan bir haber
bende bir kampnaya başlattım sesimizi Xiaomi'ye duyuralım ve fiyatlar revize edilsin

Bir imza da sen at
https://www.change.org/p/xiaomi-reduce-xiaomi-profit-rate-to-5-as-promised-in-turkey-too

Edit:
Evet arkadaşlar Evofone sadece "Yetkiklendirilmiş Reseller" yani Apple'da Puppa ne ise Xiaomi'de de Evofone o!

Yani Distribütör değiller!

Bunu bana atılan maile istinaden yazıyorum buyrun

Buda bu yüzden Evofone ile iletişime geçmemiz gerektiği hakkında maili

Peki bu kötü haber mi? Hem de hiç değil! Nasıl mı?

Evofone'a yazmaya gerek yok onların fiyatı düşürmeyeceğini biliyoruz onlar devam etsin kendi bildiklerini okumaya. Peki, biz ne yapacağız? xiaomi'ye atacağımız mailin içeriğini değiştireceğiz. Diyeceğiz ki Evofone'nun fiyat politikasından memnun değiliz bu yüzden sizi Türkiye pazarına istiyoruz.

Apple nasıl Puppa sayesinde Türkiye pazarında ki potansiyeli görüp geldiyse aynısını Xiaomi'de yapacaktır.

iPhone X Sahiplerine Kötü Haber!
Apple iPhone X’i tarihe gömdü!
Dün yapılan Apple Event sonrası Apple’ın yeni duyurmuş olduğu iPhone Xr, iPhone Xs ve iPhone Xs Max telefonlarının ardından artık Apple X Tarih oldu.

Dikkatli gözlerden kaçmayan aşağıda ki görselin ardından gözler Apple’ın internet sitesine çevrildi ve sonuç artık Apple iPhone X yok!

Apple her yeni lansmanında 4 jenerasyon önceki telefonunun satışını durduruyordu. Dün yapılan etkinlikte iPhone 7 satışının durdurulması beklenirken listede olması ve bunun yerine iPhone X’in listede olmaması dikkat çekiciydi.

Apple yetkilileri ile yaptığımız görüşmede artık iPhone X’un satılmayacağı doğrulandı. Sebebi ise yeni tanıtılan iPhone Xs ‘in, iPhone X ile hemen hemen aynı özeliklere sahip olduğu, arada ki farklılıkların iPhone X’un satılmasını gerektirmediği yönünde olduğu aktarıldı.

iPhone X sahipleri ne olacak?

iPhone X sahipleri ne olacak sorusunu ilettiğimizde ise gerek tamir ve yedek parça teminin gerekse Apple’ın kusursuz müşteri desteğinin devam edeceği aktarıldı.

KAYNAK
Söz konusu reklam
https://twitter.com/RT_Erdogan/status/1008773649787162625?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

ekran görüntüsü ise aşağıda Türkiye'nin Güney Doğusu fazla koyu kalmış

Oysa ki şöylesi daha iyi olmaz mıydı

Arkadaşlar öncelikle kendimde aktif bir motosiklet sürücüsüyüm. Gözlerinizi kapatıp düşündüğünüzde ne kadar faydalı bir değişim olacağını anlayacaksınız.

Kısaca tüm araçlarda “Jammer” (Mobil iletişim aracı sinyal kesici) standart olsun. Sadece kapladığı alan gücünde.

Böylece hiç kimse araç başında iken Cep telefonu kullanarak trafik kazasına sebep olamayacak.

Selfie çekenler
Telefon ile konuşanlar
Mesajlaşanlar
Sosyal medyada gezinenler
Fotoğraf çekenler
Oyun oynayanlar
Olmayacak ne kadar güzel değil mi?

Araçlarda nasıl bluetooth vs ekleniyorsa bu da eklenmeli ve görülecek ki bu büyük bir ileriye dönük adım olacak.

Belli bir izin (ruhsat gibi) sahibi olanların aracından çıkartılabilsin.

Elinizi vicdanıza götürün bana hak vereceksiniz. Sende katıl sesimizi tüm araç üreticileri duysun. Daha az kayıp yaşanan eski günlere dönülsün

• Kazaların büyük bir çoğunluğu ise telefon beklerken veya görüşme bitiminde gerçekleşebiliyor. Yani telefonla konuşuyor olmanız şart değil. 699 sürücü üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, görüşme sona erdikten sonraki 5 dakika içinde kaza meydana gelme olasılığı 4.8 kat fazla. 15 dakika içinde ise 1.3 kat artış gösteriyor.

• Araştırmada, son üç yılda kaza yapan sürücülerin yüzde 60'ının kaza sırasında cep telefonlarını kullandıkları tespit edilirken, kaza yapmayan sürücülerde ise cep telefonu kullanma oranının yüzde 37 olduğu ortaya konuldu.

• Araştırmaya göre, sürücülerin yüzde 46'sı, yani yaklaşık her iki sürücüden biri cep telefonu kullanmama kuralını ihlal ediyor

• Tüm yaş gruplarındaki katılımcıların yüzde 29'u ise kimin kendilerine mesaj veya çağrı gönderdiğini görmek için cep telefonlarını kontrol ediyor.

• Araştırma sürücülerin yüzde 52'sinin dikkatinin yolcuların yaptığı telefon konuşmaları nedeniyle dağıldığını da ortaya

Kampanya için:
    https://www.change.org/p/mercedes-benz-ara%C3%A7larda-jammer-standart-olsun

• Hakkında
    Forum İkinci El İmzası:
    Referans Tutmuyordum Ta ki Kendim İlan Açasıya Kadar :) Aklıma Gelen Alış Veriş Yaptıklarım; @SworDLioN, @yusufcik82,@tarancı,@djemo31,@mj_pelit,@BuyBack,@yalnızkral,@Visor,@ufukdemirci35,@bugrascb,@pisimiyav,@hsyncn,@black.rain,@VforVendetta37 (probook prbt805 tablet bilgisayar ALINDI),@Pyotr Alekseyeviç (AOC 18.5" 931swl LCD Monitör ALINDI),@idasegen (Nvidia 9600 GT 2GB 256Bit ALINDI),
    Temel Bilgiler ve İstatistikler
    Aktiflik: Şu anda DH'de değil
    Son Giriş: 2 ay önce
    Son Mesaj Zamanı: 2 ay
    Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.531
    İkinci El Bölümü Mesajları: 231
    Konularının görüntülenme sayısı: 94.335 (Bu ay: 435)
    Toplam aldığı artı oy sayısı: 721 (Bu hafta: 0)
    En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket
    Mesajları
    İkinci El Referansları
    - x
    Bildirim
    mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.