Şimdi Ara

Zengin değilseniz çocuk yapmayın beyler.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
5
Favori
7.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    her doğan kendi rızkı ile doğar. çalışan muhakkak kazanır. okuyan muhakkak bir gün mükafatını görür.
  • çok çocuk yapmak gereksiz. 1 ideal 2 yeterli. Şu zamanda bile eşler çalışsa en kötü 2800 alsa 800 kiraya verse çokta güzel geçinebilirler. Çocuğu olmayı bırak evli bile olmayan adamların düşüncelerini pekte bu kadar dert edinmeyin. Olanlara sorup güzelliklerini düşünmeyip olaya hep olumsuz bakmakta sıkıntılı bir durum
  • Katılıyorum zengin olmadıgınız sürece çocuk yapmayın
  • Şu an 70 yaşında çocuksuz fakir bir dedeniz olarak söylüyorum. YAPIN OĞLUM YAPIN YALNIZLIK ÇOK KÖTÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

korkmayın evlenin, çocuk yapın.
    her doğan kendi rızkı ile doğar. çalışan muhakkak kazanır. okuyan muhakkak bir gün mükafatını görür.

güzel edebiyat, ama gerçek değil hayal ürünü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında başta,bir öğretmen olarak, yazdığına çok sinirlendim. Ancak sonra düşününce sana hak verdim. Eğer biz öğretmenler gerçekten dediğin gibi 'leş' olmasaydık; Senin gibi saygı ve terbiye yoksunu bir bireyin toplumda yer edinmesinde rol almazdık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teoman Yabgu

quote:

Orijinalden alıntı: JusticePT

Katılıyorum hatta şunu da ekleyelim

Çocuğunuzu özel okula gönderecek paranız yoksa yapmayın, yazık çocuğa

Bildiğiniz gibiyeni sistemde ikametgaha en yakın lise/ilkokul neresiyse oraya gönderirsiniz

O okulda ne olur kıçıkırık bir imamhatip ortaokulu veya lisesi

Evlenecek veya çocuk yapacak olsam ilk işim çocuğum için özel okul parası biriktirmek olur

Aynen Türkiye'de devlet okulu öğretmenleri leş oğlu leş çocuğa yazık olur.

...
  • Çok haklısın dostum bir de aksine millette sürekli bir çocuk yapma sevdası var şu aralar.Otobüse bebek,metroya biniyorum bebek.Yani dışarıdan tiplerine bakıyorum bir de daha genç tipler,durumları da iyi değil bariz belli dışarıdan bakınca.Zaten bebeği olup durumu iyi olan da toplu taşıma kullanmaz heralde.
  • 46 yaşındayım gecen hafta evde muhabbeti oldu sen kafayı mı yedin dedim 54 55 yaşında ilkokulda 1e giden bebem mi olacak manyakmısın nesin git başımdan 1 tanenin sorumluğu olduğum yetti de artı bile tam bir baş belası atsan atılmaz satsan satılmaz delimisiniz
  • JusticePT kullanıcısına yanıt
    quote:

Çocuğunu Robert'te okutmak isteyen ailenin 5 yıllık öğrenim ücreti peşin ve gündüzlü olursa, 5 yıl boyunca da hiç zam olmayacağı varsayılırsa 355 bin TL, 10 taksitli 366 bin 500 TL. Eğer çocuk yatılı olursa bu kez de 5 yıl için peşin 546 bin 750 TL ödeyecek.

Eğer bu ödemeyi 10 taksitle yaparsa miktar bu kez 564 bin TL olacak.

ilkokuldan itibaren mi özel okula gönderilsin diyorsun?
    bence hiç okula göndermemek ve çocuğa bikaç kilo altın bırakmak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenup

gerek yok böyle beylik laflara
    yarın olur bambaşka bir düşünceye sahip olur
    söylediğin lafları yersin

çocuk yapmak için yapan kişiler tabii ki var

fakat sende sevdiğin insanla çocuk yapmak istersin
    bu sevdiğin kişiyle evlendiğinde anlayacaksın

şu an davulun sesi misali

yaşayınca anlayacaksın

Olabilir hocam, dusuncelerim gayet tabi degisebilir. Size de tesekkur ediyorum nazik cevabiniz icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: prestige07

Sukurculuk tam olarak bu. Kotuyu ornek verip haline sukret edebiyati..

Basarisiz da degilim merak etme

Belli başarısızsın bebeemm.. Rabbim seni sınarsa daha kötüleri ile ki sınıyor ku bu isyanlar Türkiye 'de Almanya gibi yaşamayı istemek anca sizin düşüncelerinizle oluyor ama icraate geldi mi yok sadece ağlamayı bilen ve istemeyi bilen bir kesim olarak anılırsınız..

Bir ülkenin cumhurbaşkanından onu istirem bunu istirem demeden önce o ülkenin milletine bir bak neler yapabiliyor ne güce sahip ne kadar akla sahip bunları gör ondan sonra baştakilerden bir şey istersin..

"Bebeeem" diye bir hitap seklinden ne anlamam gerekiyor?

Buram buram comarlik kokuyorsunuz hocam kusura bakmayin..

Konuda cb ile siyasetle ilgili hicbir sey soylememisken konuyu cumhurbaskanina veya almanya'da yasamak istemeye nasil bagladiniz?

3 cocugunuz var ve allah rizkini verir diye yaptiniz simdi de zor geciniyorsunuz yanlis miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

quote:

Köre görmeyi anlatacak degilim. Gerçek bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu " x2yk " nickli kişiyi dikkate almayın.
    Kendisi ağır AKP trolü.Yine gelmiş her zaman olduğu gibi konuyu siyasete ve hükümete bağlamış.Bende zaten kendisi bloklu.Bloklayın geçin.Bir de gelmiş millete " Bebeeem " diye hitap ediyor.Anlayın artık nasıl bir karakter olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 27 Ekim 2017; 19:36:40 >
  • quote:

quote:

quote:

O yüzden afrikadakiler sefil geziyor ya da bırak afrikayı ülkemizde sana binlerce aç sefil insan gösterebilirim. Kışın sosyal yardımlaşma kurumlarına bak ne insanlar var durum bu, yani çocuk doğur Allah rızkını verir demekle olmuyor her şey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Sukurculuk tam olarak bu. Kotuyu ornek verip haline sukret edebiyati..

Basarisiz da degilim merak etme

Belli başarısızsın bebeemm.. Rabbim seni sınarsa daha kötüleri ile ki sınıyor ku bu isyanlar Türkiye 'de Almanya gibi yaşamayı istemek anca sizin düşüncelerinizle oluyor ama icraate geldi mi yok sadece ağlamayı bilen ve istemeyi bilen bir kesim olarak anılırsınız..

Bir ülkenin cumhurbaşkanından onu istirem bunu istirem demeden önce o ülkenin milletine bir bak neler yapabiliyor ne güce sahip ne kadar akla sahip bunları gör ondan sonra baştakilerden bir şey istersin..

"Bebeeem" diye bir hitap seklinden ne anlamam gerekiyor?

Buram buram comarlik kokuyorsunuz hocam kusura bakmayin..

Konuda cb ile siyasetle ilgili hicbir sey soylememisken konuyu cumhurbaskanina veya almanya'da yasamak istemeye nasil bagladiniz?

3 cocugunuz var ve allah rizkini verir diye yaptiniz simdi de zor geciniyorsunuz yanlis miyim?

Bak sen diyorsun cb Almanya bile geçmez iken nasıl ima ediyorsun diyorsun ama 3 çocuğunuz var ve Allah rızkını verir diye yaptınız şimdi de zor geçniyorsunuz yanlış mıyım diyen de sensin peki ben böyle bir şey dedim mi?? Kendi lafı ile kendi boğulanı da gördüm ya şu forum da.. Eheheheheee anca gülünür sana..

• quote:

quote:

quote:

quote:

O yüzden afrikadakiler sefil geziyor ya da bırak afrikayı ülkemizde sana binlerce aç sefil insan gösterebilirim. Kışın sosyal yardımlaşma kurumlarına bak ne insanlar var durum bu, yani çocuk doğur Allah rızkını verir demekle olmuyor her şey

Afrikada cocuk yapmayinca zengin mi olunuyor? Ya da cok cocuk olunca hic biri zengin olmuyor mu? Herkesin bir çabasi var, kaderleri de ona bağli. Sahsen benden bir tane de olsa zengin olmam, bin tane de. Paraya hirsim yok. Ya da şuyum ya da buyum olsuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forvet09 -- 27 Ekim 2017; 21:16:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• prestige07 P kullanıcısına yanıt
    Vallaha kafam rahat hiçte umrumda değil kimse.Kendini acındıranlar hep birilerini yolan tipler oluyor genelde.

Mutlu olmak isteyen insan her türlü mutlu olur.Elindeki şeylerin kıymetini bilmelisin bazen.Öyle zenginler gördüm ki ne dertleri vardı ne çıkmaz sokaklarda geziniyorlardı.

Ben şu hayatta büyük bir zenginlik olmasada zenginliği gördüm.Hiçte mutlu olmadım o zamanlar.Sonra büyük bir çöküş yaşadık.Fakir edebiyatı yapıp zengin olan arsalara,evlere sahip olan akraba ve sözde arkadaşlarımız yüzümüze bile bakmadılar.Üstüne bize öyle iğrenç muamele yaptılar ki...Annem babam işsiz kaldı bir zamanlar ama hep önüme baktım çevremdeki şeyleri görmemezlikten geldim.Şimdi Allah'a şükür durumlar iyi diyelim.Keşke daha iyisi olsa ama yapacak bir şey yok.

Paranız yoksa çocuk yapmayın demişsin belki bir noktada haklısındır ama bu hayatta başına ne gelir bilemezsin.Yarın zenginliğini kaybetmeyeceğinin garantisi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt gibi açım -- 27 Ekim 2017; 21:37:6 >

• Zengin değilseniz çocuk yapmayın beyler..
  • Konu başlığına bakarak doğru haklısın diyorum.
    Aile kurulacaksa zaten paran olması lazım yoksa evde huzursuzluk başlar.Önce eşinde sonra çocuklarında.
    Bencil olmamak lazım aileden her bir bireyin ayrı ihtiyaçları var düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall2535 -- 27 Ekim 2017; 21:57:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.