Şimdi Ara

Zengin değilseniz çocuk yapmayın beyler.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
5
Favori
7.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuna kadar haklı arkadaş. Çocuk yapan çalışan çiftlere de ayrı bir konu açmak lazım. Çok isteyip çocuk yaparlar sonra çalışmaktan o çocuğa annelerine baktırırlar bakıcı tutarlar vs. yapmasaydın abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: JusticePT

Katılıyorum hatta şunu da ekleyelim

Çocuğunuzu özel okula gönderecek paranız yoksa yapmayın, yazık çocuğa

Bildiğiniz gibiyeni sistemde ikametgaha en yakın lise/ilkokul neresiyse oraya gönderirsiniz

O okulda ne olur kıçıkırık bir imamhatip ortaokulu veya lisesi

Evlenecek veya çocuk yapacak olsam ilk işim çocuğum için özel okul parası biriktirmek olur

Ben lise son öğrencisiyim. Son yıl temel liseye geçtim. Birkaç gün sonra gözlemime bakarak çocuğum olursa özel okula göndericem dedim. Aslında ablam teklif etmişti ama bende seneye dedim. Ben arada o kadar fark olduğunu bilmiyordum. Okulumuzda şişirme not yok onu söyleyeyim baştan. Ama gebzede kuzenimin geçen sene gittiği yerde şişiriyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 28 Ekim 2017; 17:6:47 >

• SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Çocukların olmayınca hayatın el bebek gül bebek mi geçecek sanıyorsun .

Gençsin belli yarın bi gün evlenince çocugun olacak mı olmayacak mı görürsün .

Evlat sahibi herkes ferrari villa sahibi zaten .hayat sadece para değil .sadece hersey para ile daha güzel o.

Evlatlarin olsa sana sevgi gosterseler yaslanınca nasilsın diyen evlatlarin torunların olsa kötümü.

Anne babana sor bakalım evlat sahibi olmak nasil duyguymuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyenin nüfus artış hızı düşmeye başladı yıllardan beri ki sizde çocuk yapmayı ekonominize göre düşünüyorsanız bende böyle düşünüyorum zenginler de çok çocuk yapmıyor farkındaysanız o zaman ülkede nüfus artış hızı bir hayli düşük olur tabi elbette burdaki bir grup insandan bakarak bunu söylemek zor bir çok insan var ve onların bilincine bağlı bu durum ancak bir çocuk dünyaya getiriyorsanız baştan onun geleceğine eğitimine yatırım yapmalısınız en iyi şartları sunmanız lazım ki o çocuk zirvelere en uç noktalara ulaşabilsin kendine ve bu ülkeye bir faydası olsun elbette işci gücüde lazım asgari çalışan emekçi insanlara elbette ihtiyac var onlar piramitin tabanıdır onlar olmazsa piramit yıkılır onlarada ihtiyacımız var ama toplumumuzun büyük çoğunluğu sanayi , bilim, teknoloji gibi alanlarda çoğunlaşmalı bu alanlarda göstereceğimiz başarılar iş gücünü azaltabilir insanlara daha yüksek kalitede bir hayat standartı sunabilir . Konu bambaşka yere gitti tabi ama Atatürkün kurduğu bu devleti yıkmaya çalışanlara inat bizler ayakta tutmalıyız ve bunuda ancak bilimle yapabiliriz her gün din,mezhep, tarikat, hurafeler , siyasi parti çekişmeleri kim ne dedi ne demedi , o kürtmüş bu türkmüş diye ayrımcılığı işte kadınlara şu yasağı getirelim mi gibisinden konuları konuşmayı artık Türkiyedeki bütün insanların bunu derhal bırakması lazım biz nasıl ekonomide büyüme gösterebiliriz bunu düşünsünler biz nasıl araba uçak robot üretebiliriz biz nasıl facebook , twitter,instagram gibi geniş çaplı platformlar oluşturabilirde tüm dünyada kullanılabilir hale gelebiliriz evrensel nasıl olabiliriz bunları düşünmeleri gerekir

• durumu isterse sabancı olsun 2 cocuktan fazlası zaten enayilik
  • Bende 1 çocuktan fazla düşünmüyorum ha anca zengin falan olursam 2 düşünürüm.

Para bu dünyada herşey değil ama parasız kesinlikle hiç bişey olmuyor 3,4 kızla konuşuyorum ama hiç biriyle muhabbeti ilerletmiyorum buluşma mevzusuna gelmesin diye bi kızla bi gün orta halli takılsan bile cepten 200 lira çıkıyor para mı dayanır bu ülkeye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    18 yaşıdnayım bugün bile bana selam veren yok yalnızlığa alıştım yani

babamda çocuk yaptığına pişman
  • Git bunu suriyelilere söyle

• Siz yapmayın çocuğu...
    Doğu Güneydoğu ahalisi yapsın,Suriyeliler yapsın.
    20 sene sonra görürsünüz hanyayı konyayı.
  • Gençler artık fakirlik korkusuyla kafayı yiyor.
  • Annen baban seni planlı mı yapmış güzel kardeşim, sen nasıl büyüdün bu yaşa geldin, sen doğunca ekstra para mı vermişler ailene sor bakalım sana bir anlatsınlar

• Bizim insanlarımızın anladığı tek şey evlenmek çocuk yapmak bunun ötesini gören insanlar azınlık derecesinde.
  • Fazla fazla nedenler var hükümetin çocuk istemedeki nedenlerinden biri genç nüfüsu yükseltmek.Ve çocuk yap Allah rızkını verir gerçeği. Ailede çalışabilecek her fert buna öğrencide dahil çalışsın ve çalışan türkiye olayı ozaman her aile geçinir gibi şeyler.Öğrenciyim çalışmak dan derslere fazla vakit ayıramıyorum ailede babam ve ben çalışıyorum annem ev hanımı ama yine yetmiyor ve derslere kafa yoracak akılda kalmıyor yorulmaktan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Futurisma -- 28 Ekim 2017; 19:52:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf4235

Annen baban seni planlı mı yapmış güzel kardeşim, sen nasıl büyüdün bu yaşa geldin, sen doğunca ekstra para mı vermişler ailene sor bakalım sana bir anlatsınlar

işte vermemiş o dediğin rızkı ki bu haldeyiz

• Günümüzün en zenginleri; en eğitimsiz, cahil cühela insanlardan çıktığına göre zenginlik ve eğitim arasında pozitif korelasyon vardır.

• Ayrıca çocuğunuzun kız doğma ihtimaline karşı, mutlaka batı Avrupa, Amerika, olmadı Doğu Asya'ya taşınabilecek maddi durumunuzun ve kültür/eğitim seviyenizin olması lazım.
  • Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 28 Ekim 2017; 21:8:45 >
  • Ne haldesin kardeşim açıklar mısın biraz aç mısın açıkta mısın elinde kim bilir ne marka telefon vardır ailen neyini eksik etti senin için yapmadığı birşey var mı, benim gördüğüm her anne baba evlatlarının her istediğini yerine getiriyor bazı istisnalar hariç

• Kardeşim bu kadar karamsar olma. Bir şekilde karnımızı doyuruyoruz bir şekilde yaşıyoruz belkide birazimiz eksik ama biz kültür olarak ufak şeylerden mutluluk duyan insanlarız. Bende baba olmadan önce senin gibi düşünüyordum. İyi bir çocukluk yaşamadım hatta büyüyene kadar cok sıkıntılar yaşadım. Fakat şunu diyebilirim ki hayatımın milattan öncesi ve milattan sonrası diye ikiye ayırabileceğim bir durumum oldu. Bu da baba olmak. İş eziyeti geçim sıkıntısı vb şeyleri artık bakış açımdan dolayı çok daha basit algilayabiliyorum. Mesela çalışmak zoruma gitmez ama oğlum benden birşey isterde anlamazsam bu zoruma gider. Para kazanmak için ağız kokusu çekmek zoruma gitmez ama evi gecindiremezde ailemin saygısını kaybedersem zoruma gider.

Ve evlat konusu bambaşka birşey. Düşün ki hayatta kalmak için senin ekmeğine, mutlu olmak için senin sevgine, gelişimi için ilgine muhtaç küçücük bir insan. Tam bir ayna. Öyle bir ayna ki senin tüm hareketlerinin konuşmalarının tam bir yansıması. Neyse bugün çenem düştü çok konuştum

• prestige07 P kullanıcısına yanıt
    hocam ben parayı,insanın topluma yaptığı katkı sayesinde elde edilen değerin maddiyat karşılığı olarak algılıyorum.Topluma yaptığın katkı düşükse ve bu yüzden az maaş alıyorsan ve mutsuzsan sebebi sensindir.
    Yani olay sistemde değil kişilerde ve parayı nasıl algıladığında bitmekte.Paranın herşey olmadığını bence şu örnekle anlayabiliriz:
    Normal bir profesör maaşı alsan belki hiçbir zaman o sabit maaşla zengin olamazsın fakat o işle topluma sağladığın katkı sayesinde huzurlu bir hayat sürebilirsin.

Haa eğer istediğimiz insanca yaşamsa,bunun ülkemizin gelişmesine engel olan zihniyetlerimizden kaynaknaklandığını anlamamız lazım.Zihniyetten kastım son 300 yılımızdaki teknolojik olarak onlar yapsın biz alırıkcılıktan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 28 Ekim 2017; 22:49:19 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.