< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 13 Mayıs 2025; 21:22:45 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
zehirleniyoruz,herkes kanser oluyor.

-
-
Doğrudur çare avrupaya taşınmak amerikada da gıda boyası gırla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ülkenin tarım bakanı nerede ?
Tarım ilacı olmadan bu kadar ürün üretilmez kaliteli de olmaz . Ayrıca fiyatlar 2-3 katı olur... Bende birşeyler üreteyim diyorum bakalım ne kadar organik olacak ve maliyeti ne olacak birkaç sene sonra daha detaylı bilgi verebilirim
gdo, biyoteknoloji ile tarımın ağzına.. lar yani. ne meyvesi kaldı ne sebzesi. ayrıca kadınların sağlıklı çocuk doğuracak olması da bu zamanda gerçekten büyük bir mesele. her şeye musallat oldular. biz de bu konuda denetimi hiç önemsemedik. denetimsiz girdi ülkemize. elin oğlu (avrupa mı desek bilemedim, güya abd kullanıyormuş;) kendi de yasakladı amaaa yemlerde ithalata da izin verdi. sonra bakıyoruz attım gitti erzincan'da altı bacaklı koyun, kayseri de 4 bacaklı civciv..
ve elbette bu durumun insanlara olan yansımaları da oldu. artık kime, ne zaman, nerede, ne şekilde, ve masıl bir musibet denk geldiyse..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 14 Mayıs 2025; 1:50:48 > -
Havalar az bi şey ısındığı gibi sivrisinek girmiş odaya, arada ekranın önünden geçiyor, hiç yanıma uğramıyor, biliyor hınzır, kokuyu almış, kan emse yüklenmiş tarım ilacıyla mefta olacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu adam, milleti niye zehirliyorsunuz adı altında kilosu 180TL’ye domates satıyor şark kurnazı.
Madem çocukları zehirliyorlar, yapsana kilosunu 50TL’den millet alsın. O paralara nasıl alacak zenginler harici? Daha bunun sebzesi, meyvesi var. Yani ondan 2 kilo, bundan 2 kilo derken, 7-8 kilo sipariş verseniz, 1250TL civarı vereceksiniz.
Nette, 3 günde geldi kargo diyen, içinde çürük vardı diyen dolu. İnstagram’da yorumları kısıtlamış herkes yorum atmasın diye. Yandaşları yazsın, sonra kısıtla ne güzel.
Antalya’da büyük sera kiralayıp bu işi yapın. Zehirsiz satıyorum diye döşeyin fiyatı ne güzel. Halcilere satsalar kilosu 20-30’dan verirler. Nette ne güzel 180’den ver. Üstüne de kargo ekle, oldu sana kilosu 200-220 civarı.
5 Avro bile değil. İlaçsız üretmek için emek gerekir, her gün takip edeceksiniz, parazitleri günlük tespit edip hepsinin çaresiyle ayrı uğraşacasınız... Artık Trük ürünleri Tunus gibi Afrika ülkelerinden bile geri çevriliyor. Nasıl bir gıda denetimimiz varsa bir bizimkiler tespi edemiyor zararlıları. Dediği gibiyse gerçekten, 5 Avro bence bedava.
Siz şark kurnazlarını günde on saat çalıştırıp 5 Avroyu kazandırmayan enflasyon rejiminde arayın.
-
Hesaplama euro ne alaka? TL olarak yazınca fazla mı gözüküyor. Avrupa’da 3-4 euro domates.
Bu kadar tarımla ilgili bilginiz olduğuna göre, böyle karşılaştırmalar yaptığınıza göre tanıdığınız birisi heralde. Aynı domatesler Avrupa’ya giderken testlerden geçiyor. Orada da bu fiyatmıymış bir sorun bakalım 😁 200TL’ye fiyatı normal dedi yahu :)
avrupa da hem daha ucuz, hem çok çok daha kaliteli, üstüne oraya giderken lojistik maliyeti var. 5 euroyu savunuyor arkadaş bir şey diyemiyoruz artık. 5 euro domatese verecke kadar zengin değilim ki 200k maaş alsam bile pahalı gelir, hiç yemem daha iyi. eu da 500 gram kıyma veriyolar 5 euroya.
bu arada avrupada da 1euro 1kg muz, indirimde .80 e falan da alıyonuz, bizim dandik muzlar 60 70 e satılıyor. ithal muzda ise ötv var bu arkadaşları korumak için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 16 Mayıs 2025; 10:59:47 > -
Tek sebebi AKP
ekşi sözlük
türkiye'deki ekmeklerin çarpıntı yapmasıhttps://eksisozluk.com/turkiyedeki-ekmeklerin-carpinti-yapmasi--7980404
Olay gizlice yürütülen soykırım projesi boyutuna vardı, her şeyden ekşimtırak yapaylık tadı geliyor balık baştan kokuyor...
Sentetik gıda veya doğaya zarar vermeyen çevreci üretimin doğurduğu sonuç değil bu o çok farklı, maliyet azaltıcı laboratuar hileleriyle kimyasal değişikliklerle sırtımıza bindikçe biniyorlar...
O beş para etmez ürünlerinin reklamlarında da yeni AK maymunlarını oynatırlar...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam her şey ortada iken, kişi böyle bariz savunuyorsa bu satıcıyı benim nezdimde yandaşıdır. Sosyal medyada nereye yazılırsa oraya damlıyorlar. Dediğiniz gibi bunun nakliyesi var daha onu söylemedim.
Avrupa'ya, örneğin romanya'ya domates 2 euro filan sanırım gidişi. Bilemedin 2.3 eurodur her şey içinde. Sertifikalı, analizli, kaliteli ayrıca.
Youtube'de nasıl iş büyüttüğünü söyleyen insanlar var. Birisi bilmem kaç. çeşit marul yapıyor mesela. O adam pahalı satıyor. Ne zaman girsen stok yok yazıyor sitesinde yetiştiremiyor. Kaç çeşit marul yetiştiriyor. Zaten zenginler alıyor onları.
Bir memur, kilosu 200TL'ye nasıl domates alsın. Asgari ücretli nasıl alsın? Satıcı çocukları koruyor güya. Paradan haber ver diyor.
-
İlaçsız üretim olmuyor. Haşeratı, börtü böceği, bakterisi bitmiyor. Kayısıya ilaç atmıyordum kayısılar hep kurtlu. Şeftaliye ilaç atmak gerekiyor. Limonla, armuda ilaç atmıyorum gerek yok.
-
Evet hormon ve tarım ilacının bokunu çıkarmış durumda çiftçi ama tabii ülkede hiç bir şekilde denetleme yok
Avrupa Rusya vs dışarı ihraç edilen ve gümrükten dönen meyve sebze yine yurt içine veriliyor yesinler diye Türkiye iyice Hindistan Pakistan oldu
Peki madem. Ben dometezcilerin yandaşı Karbon 12... buraya domatez lobisi yapmak için onbeş sene evvel üye oldum.
Sizin canınız anlamak istemiyorsa yapacak bir şey yok. Kaliteli gıda ucuz değil. Doğu Avrupa pazarındaki gıdalar da kaliteli değiller. Türkiye'dekinden daha kaliteli olması kaliteli demek değil. 10 Avroluk kıyma da iyi bir kıyma değil. Avrupa'nın da temel problemlerlerinden biri doğu ve batı arasındaki gıda kalitesi farkı. Verimli ovaları ve sıfır sulama sorunuyla Avrupa bile çözemiyor, Macaristan'ın Viktor Orban'ı rest çekmişti kendi standartlarımızı devreye alırız diye. Batı Avrupa'nın farkı, parasıyla kaliteli gıdayı bulabiliyorsun.
Gıdanın görece doğal olduğu zamanlarda nasıl aldığımızı, ne kadar fiyatlı olduklarını biraz hatırlıyorum. Az tüketir, ama daha iyi gıda alırdık. Ofis çalışanı değilim, tasarımcıyım, stüdyoma gider istediğim saat kadar çalışır, tarımdan anlamam, bulaşmam da. Ama emeğe saygım var. Yukarda bir arkadaş yazmış, ilaçsız olmuyor diye. Denemek için, baraj suyuyla ilaçsız bir kilo domates üretin bakalım üretebiliyor musunuz... üretebiliyorsanız kaça mal ediyorsunuz. Baraj suyuna gerek yok diyorsanız yeraltı suları artık temiz değil, analiz ettireceksiniz. Maliyeti bir tarafa, analiz kötü gelirse ne yapacaksınız? Bir arkadaşım uğraştı, yaprak oluyor bitki. Bitkiye bakıyorsun ama meyva değil yaprak oluyor. Hayat uzaktan kolay. Çizmeleri giymeden anlamak yok. Ancak filmlerde oluyor öyle, ata tohumunu serpiyorsun bereketli topraklarımızdan fışkırıyor ürünler, hububatlar :)
Parayı nerede döndürürsek orası gelişir. Kaliteli gıda istiyorsak karşılığını vereceğiz. Bir kilo domatezin bir kilo boyadan daha zor üretildiğini, daha değerli olduğunu anlayacağız. Arada iki domatezci de şımaracak. Ucuza kaliteli gıda yok.
-
Bakın Romanya’nın en büyük marketlerine sebze meyve ihracatı yapmak için girişimlerimiz var. Fiyatları almak arifesindeyiz. Muhtemelen domatesin kilosu 2 Euro’dan az veya dengi. Sevkiyat dahil. Halden alır gibi gönderiliyor mu sanıyorsunuz? Domatesin sertifikası, sadece domatesi analize göndermek 20 bin TL. Analizsiz mal gitmez. Sizde diyorsunuz ki 5 euro normal burada.
bizim için de analiz ediyorlar mı acaba domatesleri.
-
Olur. Kimse bu kadar tarım ilacı kullanmıyor, biz üstüne bir sürü yasaklı ilaç kullanıyoruz. Zamanında hibrit tohumlar yokken ata tohumları varken bu kadar ilaç kullanılmazdı. Genelde azotlu gübreler kullanılırdı. Şimdi ise kök büyütücü , şu gübresi şu zehri derken bir sürü ilaç kullanılıyor. Çözüm ata tohumuna geçip çaprazlamayla daha iyi tohumlar üretmek. İlaç kullanırken de izin alınarak kullanmak. Tarlaların sürekli denetlenmesi.
En Beğenilen Yanıtlar

Bu adam, milleti niye zehirliyorsunuz adı altında kilosu 180TL’ye domates satıyor şark kurnazı.
Madem çocukları zehirliyorlar, yapsana kilosunu 50TL’den millet alsın. O paralara nasıl alacak zenginler harici? Daha bunun sebzesi, meyvesi var. Yani ondan 2 kilo, bundan 2 kilo derken, 7-8 kilo sipariş verseniz, 1250TL civarı vereceksiniz. Nette, 3 günde geldi kargo diyen, içinde çürük vardı diyen dolu. İnstagram’da yorumları kısıtlamış herkes yorum atmasın diye. Yandaşları yazsın, sonra kısıtla ne güzel. Antalya’da büyük sera kiralayıp bu işi yapın. Zehirsiz satıyorum diye döşeyin fiyatı ne güzel. Halcilere satsalar kilosu 20-30’dan verirler. Nette ne güzel 180’den ver. Üstüne de kargo ekle, oldu sana kilosu 200-220 civarı. |
5 Avro bile değil. İlaçsız üretmek için emek gerekir, her gün takip edeceksiniz, parazitleri günlük tespit edip hepsinin çaresiyle ayrı uğraşacasınız... Artık Trük ürünleri Tunus gibi Afrika ülkelerinden bile geri çevriliyor. Nasıl bir gıda denetimimiz varsa bir bizimkiler tespi edemiyor zararlıları. Dediği gibiyse gerçekten, 5 Avro bence bedava. Siz şark kurnazlarını günde on saat çalıştırıp 5 Avroyu kazandırmayan enflasyon rejiminde arayın. |
Benzer içerikler
- miele boykot mu
- gerçek atatürk kimdir
- genç emeklilere tavsiyeler
- kürtler atatürk'ü sever mi
- suriye'de araba fiyatları
- 30 euro üstü gümrük vergisi
- en ucuz sıfır araba
- togg akıllı destek paketi nedir
- mobil veri açılmıyor
- e sim nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X