Şimdi Ara

Zayıflamak için spor seçimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm arkadaşlar, Benim bir kaç sorum olacak.

Öncelikle yaşım 18, 180 boyunda 95 Kiloda biriyim. Boyuma göre normal kilom 70-75 arası. Şimdi benim 20-25 kg zayıflamam gerek. Bunun için birkac sorum olacak. Öncelikle yemem içmem konusunda bana neler önerirsiniz ? Yani az yiyip çok öğün olarak hangi saatlerde ne gibi ürünlerle beslenebilirim ? Acıkca anlatmanıza gerek yok ama, Atıyorum günde 5 öğün, haftada 2 kez sebze, 2 kez et gibi.. Öneri istedigim konu bu. Sonrasında ise buna ek olarak yapacagım zayıflama sporları. Dışarda yapabilecegim sporlar hakkında koşu yumu seçmeliyim ? Veya bisiklet sürüp, Hem gezip hemde spor mu yapmalıyım.? Ve tabikide ne sürede yapmalıyım. Tabi bu sporlar dışarda yapılan sporlar olduğu için dışarı çıkamadıgım günlerde(Yağmur, Kar, Hava şartları vs vs. ) Evde yapabilecegim sporlar nedir? Egzersizler nedir? Özellikle en çok yağ bulunduran göbek vs. gibi yerler için? Evde merdiven inip cıkmamında faydası olurmu ? Ne gibi faydası olur. Kac dakika yapmalıyım bu evde yapılan sporlarıda. Sorularım çok oldu ama, bir sorum daha olacak. Atıyorum bu kilolarımı spor + diyet ile 9-10 ayda verdim. Bu kiloları verdikten sonra tekrar kilo almamam için neler yapmalıyım.?

Bilen arkadaşlarım bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi akşamlar.

• kilo vermenin en hızlı yolu kardiyo çalışmalarıdır. ama sana dünyanın en güzel sporunu öneriyorum FUTBOL. bütün kasları çalıştırır ve adamın hışını çıkartır.

yağmurlu havalarda evde şınav mekik barfix dambıl vs takıl bence. yüksek tempoda koşu dediğim gibi çok iyi olur kilo vermek açısından ve bisiklette iyidir. bacak kaslarını kalça ve alt göbeği eritir. geliştirir.

kolay gelsin

Saol yinede cevabın için. Bide kardiyo nedir tam olarak nete bakmadan sana sorayım belki kısa yoldan açıklarsın. Nette cok bilimsel tabirler oldugundan anlamak zor :))

örn; yemek yedin diyelim. sonra maça gittin. maçta, kasların yediğin yemeği yakar ve açlık hissedilene kadar kasların vücudundaki yağ depolarını yakmaya başlar. ve her türlü hastalığı da önler hormanlar düzene biner, kaslar gelişir vs.

ve son (yanlış anlama sakın, ek bilgi) olarak kardiyo egzersizlerinin %10-20 oranında zihin açıcı ve zeka geliştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

futbolda orta saha ve defansta oynamak her zaman daha fazla koşturur. özellikle orta saha
    Yanlış yolda yürümek, Doğru yolda beklemekten iyidir.. Beşikten mezara kadar.
  • Tempolu yürüyüş veya koşu olabilir.En önemlisi düzenli olarak yapılması.Bence yüzmek gibisi yoktur ama havuz olması lazım ...
    Yanlış yolda yürümek, Doğru yolda beklemekten iyidir.. Beşikten mezara kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spor ve hamlık
    13 yıl önce açıldı
    Evde spor yapma önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Öncelikle kesinlikle BÖLGESEL YAĞ YAKIMI YOKTUR! Mekik çekeyim göbek gitsin diye bir şey yok. Yapmanız gereken sıkı bir kardiyo egzersizi ve bir beslenme programı çıkartmanız. Yani "Ne olursa yerim." mantığından çıkmanız lazım.

Kardiyo egzersizi için önce buradaki koşu programına başlamanızı öneririm. Yarım saat koşabilir hale geldikten sonra her akşam yarım saat koşu yaparsınız. İsterseniz yarım saat bisiklet de sürebilirsiniz. Gittikçe temponuzu artırırsınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_48266728/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Beslenme düzeni için de az enerjili bol lifli ve proteinli yemekler yemeniz lazım. Her gün tavuklu ve sebzeli bir çeşit yemek yerseniz (İkisi de az yağlı veya yağsız) ayrıca kahvaltıyı yeterli yaparsanız iyi olur. Kilo vermenin mantığı harcadığından az enerjiyi almaktır, tıpkı yarım depo benzin doldurmak gibi. Vücuttaki depo enerjinin kullanılmasının yöntemi budur. Ayrıca dikkat etmeniz gerekenler:
    Yediğiniz ekmeği kepekli, tam buğday, tam tahıl dediğimiz bol lif içeren daha az kalori içeren ekmeklerle değiştirmelisiniz.
    Her öğün 1-2 dilimi geçmemeye çalışın.
    Kola, fanta, gazoz, hazır meyve suyu gibi şekerli içeceklerden uzak duracaksınız.
    Maden suyu veya doğal meyve suyu içerseniz de günde 1 bardağı geçmeyin. (250 mL)
    Canınız tatlı istediğinde meyve yeyin. Ancak abartmadan. Yoksa yine fazla enerji yağa dönüşür.
    Her sabah uyanınca vücudun da açılması için basit vücut gerdirmeleri vb. yapın. (Bacağa uzanma kol çevirme vb.)
    Mümkün olan her yere yürüyerek gitmeye çalışın.
    Makarna, pilav, hamur işi gibi bol karbonhidrat ve/veya yağ içeren besinlerden uzak durun.

Bir yorumumdan.

• Bu yazınızı görmemişim hocam, Herşeyi açıklamıssınız teşekkürler. Zaten o kola degilmi benı bu hale getiren. İlk onu bıraktım 1 haftadır içmiyorum :)

Tatlı sevmem zaten pek.

Ama bir sorum daha var. Ben baya araştırdım bu konuyu acmadan önce. Çoğu kişi demişki mümkün oldugu kadar az ama sık yiyin gibisine şeyler. Ve hiç bir öğünü boş geçmeyin diye. Ben lise de okuyorum okulda mecbur kantinde fast food yiyecekler satılıyor. Okulda öğünleri boşmu geçeyim yoksa o gibi besinlerle az da olsa doyurayımmı karnımı ? Sabahtan akşama kadar sürdüğü için okulum. Öğle yemeğimde o sorun olabilir. Bunun hakkındada kısa bir cevap yazarsan sevinirim @Einstein hocam.

Saol simdiden.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.