Şimdi Ara

Spor salonu benim için gerekli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, boyum 185 kilom ise 125. Zayıflamak amacıyla spora başlamak istiyorum fakat spor salonları pahalı geliyor. Onun yerine 3-4 aylığına dumbell ve birkaç basit ekipman ile full body antrenman yapmak mantıklı mı ? Sehpa gibi ekipmanlarım yok fakat amacım bir vücut inşa etmek değil(şimdilik). Önceliğim fazla kas kaybı olmadan zayıflamak ve bunu yapabilmem için spor salonu şart mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nordlyss -- 23 Şubat 2024; 13:41:55 >



  • Kendi vucud agirligin ile evde de spor yapabilirsin

    youtube kullan hocamSpor salonu benim için gerekli mi ? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk önce yemene dikkat etmelisin spor salonuna gidip zayflayamayanlar var çünkü sağlıklı beslenmiyorlar sana tavsiyem abur cubur yağlı şeyler yememen yağ yerine zeytinyağı kullanman az bir miktarda yemeklerini pişir aç kalman ve 5 6 gibi yemek yememe geç saat'e kahvaltı yap emin ol vucüdünda göreceksin etkisini

  • Biraz sürdürülebilir bir aktivite de bulun kendinize. Kulaklıkları takıp belli bir mesafe ya da süre yürüyüş yapmak mesela benim için sürdürülebilir, ölene kadar yapabilirim sanırım. Aralara koşu da katıyorum ki bu biraz daha kendimi zorlama, ilerleme, enduransımı koruma amaçlı vs. Hani ki gün yapıp üçüncü gün bırakmayacağınız şeyler de bulun derim.

  • son 1 senede 148 kilodan düşmüş biri olarak 90 kiloyum şuan herhangi bir ameliyat felan olmadım

    ilk önce kendine güzel bir diyet programı belirleyip sonrasında rutin bir şekilde sabah yada akşam yürüyüşü eklemen

    kas kaybı ister istemez yaşanıyor sadece yağ kaybetmen için mükemmel bir genetik lazım ama benim nacizane tavsiyem gym gitmen yönünde benim en büyük hatam ilk 5-6 ay sadece yürüyüş ve hiit cardio yapmak oldu eğer başından beri bu azimle gym gitseydim şuan muhtemelen 1 sene öne atmıştım kendimi

    Spor salonu benim için gerekli mi ?


    Spor salonu benim için gerekli mi ?


    Spor salonu benim için gerekli mi ?




  • motivasyon için spor salonu şart. birde daha önce spor yapmadığını ve hareketlerini bilmediğini var sayıyorum o yüzden spor salonuna gitsen daha iyi olur.

  • Zayıflamak için spor salonu şart değil. Diyet şart. Hatta spor + diyet ile kilo vermek düşünüldüğü kadar kolay değil. Ekstra irade gerekir. Benim sana tavsiyem önce diyetini yap, daha sonra spora gitmek istiyorsan git. Hatta başlangıçta spor salonuna vereceğin parayı diyetisyene ve beslenmene harcaman çoooooook daha mantıklı ve hesaplı olacaktır.

  • @bosunaokuma21karakter: Dostum, gerçekten ama gerçekten tebrik ederin. Ameliyatsız, sadece bireysel çaba ile mükemmel bir gelişim göstermişsin. Helal olsun



    @Nordlyss : Spora yeni başlayan biriyseniz evde spor yapmanız sonucu çok değiştirmez. Birincisi; internette birçok kaynak var ama siz oradan hareketi izleyip yapsanız bile yanlış yapıyor olabilirsiniz -ki birçok hareketi zaten yanlış yapacaksınız- Sizin yanlışlarınızı düzeltecek bir spor hocası gerekli. İkinci olaraksa bu işin önemli kısmı beslenme. Birkaç kg fazlanız olsa bir şekilde verirsiniz derdim ama Vücut Kitle Endeksiniz bayağı orantısız. İmkanınız varsa diyetisyen eşliğinde süreci ilerletin -sanırım devlet hastanelerinde de bu hizmet artık var ama direkt randevu alabiliyor musunuz yada farklı bir branş doktoru mu yönlendirmeli tam bilmiyorum- Üçüncü olaraksa motivasyon. Evde spor yapıp güzel sonuçlar alan arkadaşlar var mı, elbette var. Lakin bu kişilerin genelde hem iradeleri sağlam oluyor hem de bir şekilde bir yerden kendilerini motive edebiliyorlar. O yüzden şu aşamada profesyonel destek almanızı öneririm. Belli bir yol katettikten sonra evde çalışmaya devam edebilirsiniz.


    İyi forumlar





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.