Şimdi Ara

Pomem mezununun Öğretmenliğe geçişi nasıl oluyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
20.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyla ilgili olarak konuyu bilenler özellikle nasıl bir yol izlenilmeli ve kanun/yönetmelik vs maddeleri nelerdir ne gibi sorunlarla karşılaşılır sorunlara karşı nasıl bir yol izlenmeli bu konuları bu başlıkta paylaşırsak ben ve benim gibi geçiş düşünenlere yardımcı oluruz

    Ben pomem mezunu olarak 3. yılımı çalışıyorum yeni mezun olan bir öğrenci gibi başkaca işlem yapmadan kpss ye giriyorum yeterli puanı aldıktan sonra normal atamam oluyor sonrasında da atama belgesiyle birlikte egm ye başvurup ben atandım muvafakat verin diyorum muvafakatı aldıktan sonra da atanıyorum doğru mu?

    bi de 6 yılı doldumamış olmama rağmen muvafakat vermese dahi mahkeme yoluyla atamam gerçekleşiyor mu cevap veren olursa sevinirim

    bununla ilgili başlık varsa yönlendirin ancak ben bulamadım..


    Allah herkese gönlündekini versin...







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    POMEM Mezunlarının Öğretmenliğe Geçişi

    Polis Memurluğu Eğitim Merkezi (POMEM) mezunları, belirli koşulları yerine getirmeleri halinde öğretmenliğe geçiş yapabilirler. Bu geçiş süreci aşağıdaki adımları içerir:

    • Öğretmenlik Mezuniyeti: POMEM mezunlarının öğretmenliğe geçmek için öncelikle bir öğretmenlik fakültesinden mezun olmaları gerekir. Bu, dört yıllık bir lisans programını tamamlamak anlamına gelir.
    • Öğretmenlik Formasyonu: Öğretmenlik fakültesinden mezun olduktan sonra, POMEM mezunlarının öğretmenlik formasyonu almaları gerekir. Bu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen bir eğitim programıdır ve bireyleri öğretmenlik mesleği için hazırlar.
    • Öğretmenlik Sınavı: POMEM mezunları, öğretmenliğe geçiş yapabilmek için Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) veya Öğretmenlik Uygulamaları Sınavı (ÖUS) gibi öğretmenlik sınavlarına girmelidirler.
    • Başvuru ve Atama: Öğretmenlik mezuniyeti, formasyonu ve sınavını tamamlayan POMEM mezunları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan öğretmen atamalarına başvurabilirler. Atama puanları, öğretmenlik sınavındaki başarıya, hizmet süresine ve diğer kriterlere göre belirlenir.
    • Hizmet Puanı: POMEM'de görev yaptığınız süre, öğretmenliğe geçişinizde hizmet puanı olarak değerlendirilebilir. Hizmet puanı, öğretmenlik atamalarında size avantaj sağlayabilir.

    POMEM mezunlarının öğretmenliğe geçişi, yukarıdaki adımları takip etmeleri ve gerekli koşulları yerine getirmeleri halinde mümkündür. Bu geçiş, polislikten öğretmenliğe geçiş var mı sorusuna "evet" cevabını vermektedir. Ancak, bu sürecin rekabetçi olduğunu ve öğretmenlik sınavlarında başarılı olmanın önemli olduğunu unutmamak gerekir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biz yönetmeliğin bu maddesinden mi faydalanıyoruz?

    MEB Öğretmen atama yönetmeliğini 31 Ağustos 2012 tarihi itibariyle değiştirmiştir.
    Öğretmen kadrolarına atama çeşitleri :

    İlk atama ( KPSS sınavı ile )
    Açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ( Kpss sınavına gerek olmadan)
    Millî sporcuların ataması ( Kpss sınavına gerek olmadan)
    Bedensel engellilerin ataması (SINAV)

    İLK ATAMA

    (1) Kamu Personel Seçme Sınavına katılmış ve bu sınavda Bakanlıkça belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla;
    a) Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarındaki öğretmen kadrolarına ilk defa atanacaklar,

    b) Özel öğretim kurumlarında görev yapanlardan Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarına ilk defa öğretmen olarak atanacaklar,

    c) Vakıf veya özel üniversitelerde görev yapanlardan Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarına ilk defa öğretmen olarak atanacaklar

    ç) (Değişik ibare:RG-31/8/2012-28397) Aday veya asıl Devlet memuru olarak hâlen Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar ile öğretmen veya Devlet memuru olarak görev yapmakta iken (Değişik ibare:RG-31/8/2012-28397) adaylığı kaldırılmadan veya kaldırıldıktan sonra kendi istekleriyle bu görevlerinden ayrılanlar ya da adaylık döneminde başarısız olmaları nedeniyle görevine son verilenler,

    d) Kamu kurum ve kuruluşlarında kanun veya kanun hükmünde kararnameler kapsamında sözleşmeli memur statüsünde çalışanlardan ilk defa öğretmenliğe atanacaklar

    ilk atama kapsamında başvuruda bulunabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadiiii -- 30 Mart 2015; 13:33:37 >




  • ben bildiklerimi bulduklarımı buradan paylaşayım

    POMEM Kanununda, mezun olup polisliğe atananların 6 yıl boyunca nakil olmayacağı yönünde kanuni düzenleme yer almaktadır. Bu nedenle POMEM mezunu polis memurları, 6 yıllık süreyi dolduramamışsa, kurumundan muvafakat alamayacaktır. 6 yıllık süreyi dolduranlar ise kurumlarından muvafakat alabiliyorlarsa KPSS puanıyla başvuru yapabilecektir. (Bu durumdakiler istifa edip geçiş yapamaz. Zira 657'e tabi bir memurun istifa edip 657'e tabi bir kadroya atanması mümkün değildir. Memurlar ancak muvafakat alarak geçiş yapabilirler.)
  • Alıntılar... bi arkadaş böyle bir yorum yapmış...

    öğretmenliğe geçmek istiyosanız tek çözüm "KPSS İLE İLK ATAMAYA TABİ OLMAKTIR." bu sene MEB atama yönetmeliğinde bir değişikliğe giderek, muvafakatname alımını atama sonrasına bırakmıştır. Yani daha önceki yıllarda tercih yapmadan almanız gereken bu izni, şimdi atamanız yapıldığı takdirde almanız gerekmektedir. Bu durumun bir artısı olabileceğini söylememiz sanırım hata olmaz. Sınavı emeğinizle ciddi bir çalışma ile kazanarak atandığınız için , dilekçeniz ekine atama belgenizi eklediğiniz için bir nevi muvakatname verme durumu idare gözünde sorunsuzlaşmaktadır. Bu şekilde sorunsuz bir biçimde alan memur arkadaşlar olduğunu da biliyorum. Ancak EGM nin bu belgeyi sorunsuz verebilmesi için kesinlikle fiilen 6 yılın dolması ve şark hizmetinizi tamamlamış olmalısınız. Şayet bunlardan herhangi biri eksik ise, bu belgeyi almanız neredeyse imkansızdır.




  • pmyo mezunu bi arkadaşla konuştum atamada PMYO için şark hizmetini, POMEM de ise 6 yılı bitirme şartı varmış ondan sonra muvafakatı rahatlıkla alabiliyormuşssun
  • Devrem çalıştığım ilde 4 yıllık pomemci nüfusa geçti, kurumlararası geçişle. Torpil anahtar heryerde olduğu gibi.

    Kendi bildiklerimi anlatayım:

    eğer 6 yılını doldurduysan; kpss ye girip puanı alıyorsun tercih yapıp puanın tutarsa emniyettten muhafakahat istiyorsun. Vermeyebilirler, bölge idareye açacağın dava kesin senin lehine sonuçlanır

    sınavsız geçiş içinse karşıdaki kurum seni istiycek, diyelim ki emniyet yollamadı yine davayla geçebiliyorsun çünkü her memurun 1 kez kurum değiştirme hakkı var.

    6 yıl dolmadıysa; sınava gir, yüksek puan çıkar, istifa et 6 ay bekle sonra atan(sınav puanı 2 yıl geçerli yanılmıyorsam)

    diğer bir yol kitler; kitlere girerken 6 ay bekleme yolu yok. Kpss b den yüksek puan çıkarıp kite yerleş istifayı bas; zaten çağdışı kurumdan kurtulduktan sonra gerisi kolay. Ben diğer kurum memurlarının şuraya geçemedim buraya geçemedim dediğini duymadım. Kit'ten sınavla sınavsız hertürlü milli eğitime geçersin diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calligiato -- 31 Mart 2015; 22:07:32 >




  • Calligiato kullanıcısına yanıt
    eyvallah devrem bilgi için sağol bu arada kpss puanı 1 yıl geçerli artık diye biliyorum

    torpilimiz yok çok şükür olmasın da zaten o her halükarda insanın burnundan fitil fitil gelirburda olmazsa öbür dünyada...

    en mantıklısı 6 yılı doldurup kpss ye girmek 2 yılım var özümseye özümseye çalışırım :)
  • 6yil calisma zorunlulugu oldugundan eminmisiniz?
    Kpss ile atama kazanılmış hakka gireceginden dolayı muvaffakiyet gerektirecegini düşünmüyorum
    Sonuçta yeniden atama olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu takip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba. ben infaz koruma memuruyum. yani gardiyan. polis olmak istiyorum. sınavsız geçişte böyle bir hakkımız var mı yoksa kpss ye girip pomemi kazandıktan sonra çalıştığım kurumdan muvafakat mı isteyeceğim ya da istifa edip 6 ay süreyi pomem eğitiminde mi geçireceğim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calligiato

    Devrem çalıştığım ilde 4 yıllık pomemci nüfusa geçti, kurumlararası geçişle. Torpil anahtar heryerde olduğu gibi.

    Kendi bildiklerimi anlatayım:

    eğer 6 yılını doldurduysan; kpss ye girip puanı alıyorsun tercih yapıp puanın tutarsa emniyettten muhafakahat istiyorsun. Vermeyebilirler, bölge idareye açacağın dava kesin senin lehine sonuçlanır

    sınavsız geçiş içinse karşıdaki kurum seni istiycek, diyelim ki emniyet yollamadı yine davayla geçebiliyorsun çünkü her memurun 1 kez kurum değiştirme hakkı var.

    6 yıl dolmadıysa; sınava gir, yüksek puan çıkar, istifa et 6 ay bekle sonra atan(sınav puanı 2 yıl geçerli yanılmıyorsam)

    diğer bir yol kitler; kitlere girerken 6 ay bekleme yolu yok. Kpss b den yüksek puan çıkarıp kite yerleş istifayı bas; zaten çağdışı kurumdan kurtulduktan sonra gerisi kolay. Ben diğer kurum memurlarının şuraya geçemedim buraya geçemedim dediğini duymadım. Kit'ten sınavla sınavsız hertürlü milli eğitime geçersin diye tahmin ediyorum.

    hocam ne yaptın sen .. bölge idareye doğrudan dava açılmaz . ilk derece mahkemesi olan idare mahkemesi kararı aleyhte gelirse ondan sonra buraya müracat edilir. kitlerin kanunu ayrı. 399 a tabi onlar . son olarak öğretmenlik alan bilgisi sınavı her yıl yapıldığından sınavsız alım da pek mümkün birşey değil. son olarak milli eğitim bakanlığında yatay geçiş eğitim özrü gibi uygulamalar yoktur.

    demem o ki kulaktan dolma bilgilerle yanılmayın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugi-uA

    arkadaşlar merhaba. ben infaz koruma memuruyum. yani gardiyan. polis olmak istiyorum. sınavsız geçişte böyle bir hakkımız var mı yoksa kpss ye girip pomemi kazandıktan sonra çalıştığım kurumdan muvafakat mı isteyeceğim ya da istifa edip 6 ay süreyi pomem eğitiminde mi geçireceğim ?

    hocam siz sözleşme imzalıyorsunuz sanırım orada ikm den ayrılış süreci vardır. daha sonra pomem i araştırın
  • mebust M kullanıcısına yanıt
    evet 2 yıl çalışma zorunluluğu var. aksi halde 20 bin tl ödemeye mahkum oluyoruz.2 yıl dolduktan sonra kpss ye girmeden polisliğe geçiş imkanı var mı acaba yoksa bende herkes gibi kpssye girip pomem aşamalarına mı tabii olacağım burası önmli
  • Tugi-uA kullanıcısına yanıt
    https://www.egm.gov.tr/Sayfalar/Pomem-Duyuru.aspx
  • mebust M kullanıcısına yanıt
    bunları zaten biliyorum. sorumun cevabı burda yok. ben şuan 657'ye tabii devlet memuruyum. polislikte aynı şekilde 657 devlet memurluğu. ben adalet bakanlığı çalışanıyım. polislik içişleri bakanlığı.. ben adalet bakanlığında ki kadromu, içişleri bakanlığı emniyet genel müdürlüğünde ki polislik kadrosuna bir sınavsız bir şekilde geçirebilir miyim. buna naklen atama kurumlar arası geçiş deniyor.bazı kurumlarda böyle geçişler oluyor ama polislikte böyle bir imkan var mı acaba benim sorum bu.
  • Farklı bir memurluktan polisliğe geçiş olmaz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Konuyu hortlatmis oldum ama yeni konu acmaktansa buradan devam edeyim dedim. Bende suan ogretmenlige gecisi dusunuyorum. Biliyorsunuz artik sozlesmeli oldu ogretmenlik. Simdi gecis olayinda bazilari, ogretmenlik SOZLESMELI oldugu icin, ogretmenlige atanip polislikten istifa edip muvafakat beklemdrn direk gecebilorsin diyor, bazilari da olmaz diyor illaki muvafakat alacaksin. Guncel olarak son gelismelerden bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilir mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sozlesmeli olarak gecilebiliyor sorun olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.