Şimdi Ara

Z500 - Fps Yüksek Ama Kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba, Lenovo Z500 Leptop'um da donanımsal ya da yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ama gerçekten hala sorunun nerden kaynaklandığını çözemedim.

Sorun şu ki League of Legends oynarken takım savaşları sırasında yüksek efektif sahneler olduğu için fps değerim 45-55 arası oluyor ama fps değerleri 45-55 arası olduğu halde takım savaşının ortasında 3-4 saniyelik bir kasma gerçekleşiyor. Takım savaşında ki efektif sahneler geçtikten sonra fps değeri +55'in üzerine çıktığı an kasma ortadan kalkıyor.Takım savaşı dışındaki fps değerim ise 80-110 arasında değişiyor.

Ben Hdd'den şüphelendiğim için Leptop'u Hdd değişimi için garantiye gönderdim. Hdd'yi değiştirip geri yolladılar ancak yine takım savaşlarında fps 45-55 arasındayken kasmalar meydana geliyor. Yani anlıyacağınız fps değerim 45-55 arasındayken oyun kasıyor.

Şimdi tekrardan Leptop'u garantiye yollayacağım ancak hangi parçada sorun olduğunu bilmem lazımki açıklamada belirteyim ilgilensinler. Konu uzun oldu gerçekten kusura bakmayın, şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Not: Bendeki leptop'un bir üst modeli (z510) arkadaşımda var. İkisi arasındaki tek fark işlemci ve z510'da bulunan fazladan 8gb ssd. Arkadaşım'a sorduğumda takım savaşları sırasında ondada fps değeri 45-55 civarına düşüyormuş ancak bir kasma yaşamıyormuş fps değeri 45-55 arasındayken.

• ekran kartın kötü
    bilgisayarın tozlanmış olabilir
  • z500 ile böyle bir sorunu donanımsal yaşayamazsın. Hafızan falan dolmuş olabilir 1 TB hafızası var yanılmıyorsam 650 GB geçtiyse eğer pc biraz kasmaya başlar, daha çabuk ısınır falan
  • saçma gelebilir ama pil ayarlarını kontrol edin enerji tasarrufu modunda olabilir başıma 1 kez geldi 1 ay boyunca o olay yüzünden 30 fps aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barkside

saçma gelebilir ama pil ayarlarını kontrol edin enerji tasarrufu modunda olabilir başıma 1 kez geldi 1 ay boyunca o olay yüzünden 30 fps aldım

2gun oncesine kadar fps 200 alirken tf bile yokken 30-40 fps almaya basladim son 2 gunum rezil gecti 3-4 saat once şans eseri pile tiklayinca tasarrufta oldugunu gordum kardesim almis tasarruf moduna cabuk sarji bitiyor diye (biraz patakladim 2 gunun intikami icin) xd

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar garantiden yeni geldi bilgisayar. Tozunu iyice temizlemişler, format atmışlar, harddiski değiştirmişler. Yazılımsal olarak driverlar güncel bir durumda, ısı değerlerine hep bakıyorum zaten ısı değerleride normal, pil de yüksek performans durumunda ayrıca oyunu yüksek performansli grafik işlemciyle çalıştırıyorum.
  • oyunu bilgisayarın kendi ekran kartı olan 740m le çalıştırdığına emin misin?
    iki adet ekran kartı var o bilgisayarda, birincisi masaüstü kartı(hd4000) diğeri ise performans kartı(740m)

nvidia denetim masasında 3d ayarlarına gir, kart seçenekleri falan olur oradan yüksek performanslı grafik işlemcisi' ni seçip kayıt edersin
    ya da direkt uygulamayı çalıştırırken sağ tıklayıp yüksek grafik işlemcisiyle çalıştırına da basabilirsin

not: driverlarını kontrol et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Onlari zaten dedigin sekilde yapiyorum. Driverlar ise format atinca otomatik olarak yukluyot zaten ben sadee ekran karti driverinin en guncel surumunu yukluyorum.

Bu arada oyun grafikleri orta golgeler ise kapalida oynuyorum bu halde bile kasiyor oyun. Ne zaman 45-55 fps arasi olursa oyun (tflerde bu kadar iniyor) o zaman oyun kasiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 740m le kasması çok mantıksız geliyor bana
    ısı değerleri normal demişsiniz, oyundayken ısı değerleri nedir?

eğer bu problemlerde doğruysa güncellemelerden kaynaklanıyordur, daha önce böyle kasmalar oluyor muydu?
  • Evet oluyordu, 3 aydır aynı sorun devam ediyor. Ben önce fps nin çok fazla düştüğünü düşündüm ve ani fps düşüşleri nedeniyle garantiye yolladım bilgisayarı. HDD'yi değiştirdiler bu yüzden ama anladımki sorun ani fps düşüşü değilmiş fps nin 45-55'e kadar düşmesi normalmiş. Anormal olan benim bilgisayarımın 45-55 fps arasında kasması. Bunu nerden anladım derseniz arkadaşımda z510 var.Ona sorduğumda oda tflerde 45-55 arası bir fps değeri alıyormuş ancak o değerlerde kasma yaşamıyormuş.
  • şu yazdığın şeyin akla gelir ilk iki nedeni ısınma sorunu ya da performans kartını seçmemiş olman
    sen kart seçim ayarlarını doğru yaptığına göre şu ısı değerlerini bi gönder :) botlarla 15-20 dk. oyna fps düşmelerinde programda yazan ısı değerleri gönder
    speccy programını öneririm arkadaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treyarch

ekran kartın kötü
    bilgisayarın tozlanmış olabilir

z500 ekran kartı bakımından eş değerdeki laptoplara göre bir gömlek üsttedir.
  • Kusura bakma kardeşim ısı değerlerini 70 derece olarak gösteriyor, 40dk'lık oyundan sonra bu değerlere ulaştım.Bu arada performans kartı zaten seçili durumda.
  • Gt 650m var sbt 60 aliyorum tf olsun olmasin ekran karti ayarlarim kalitede performansa cekersem 120 cibari oluyor

Edit: Oyun ayarlari ve ekran cozunurlugu full 1600x900

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthropomancy -- 20 Ağustos 2014; 22:51:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

z500 ile böyle bir sorunu donanımsal yaşayamazsın. Hafızan falan dolmuş olabilir 1 TB hafızası var yanılmıyorsam 650 GB geçtiyse eğer pc biraz kasmaya başlar, daha çabuk ısınır falan

Oh oh oh ne sallamış adam.Hiçbirşeyden haberiniz yok sallıyorsunuz.

İşletim sistemin nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar69 -- 20 Ağustos 2014; 22:54:12 >
  • İşletim sistemi bilgisayar ile birlikte gelen orjinal windows 8.1 dir.Bundan önce bu sorundan dolayı pcyi w7 çevirmiştim ama düzelmemişti daha sonra garantiye gitti orda tekrardan w8.1 kurmuşlar.
  • Millet 100-150 fps den bahsediyor ancak laptoplarin hertz degeri genelde 60 oluyor.Sizin o fps degerlerini hissetmeniz icin 100 hz destekleyen monitore takip oynamaniz lazim.

Yani VSYNC acacaksiniz !

60 hz monitor veya laptop ekrani varsa vsync acmak zorundasiniz yoksa goruntude kasmaya benzer durumlar olusur.

• yüksek fps de oynayama alışınca fps düşerse ( 50-60 a düşse bile ) kasıyormuş gibi algılarsın bu gayet normal , ekran kartın pek iyi olmadığı için de tf ler de fps düşer , fps yi 60 la sınırlarsan zamanla alışırsın ve sıkıntı ortadan kalkar
  • 4gb ram 1gb 128 bit ekran kartlı lwptopta yüksek grafikle çok rahat oynuyorum belki hp olduğundandır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.