Şimdi Ara

HD3850 Oyunlarda Neden Kasıyor ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hd3850 kullanıyorum..kart sıcaklığı boşta 63 derece gösteriyor..half-life 2 episode one oynarken garip kasmalar oluyor ve oyunda çıkmaya çalıştığımda da mavi ekran çıkıyor res atmak zorunda kalıyorum..daha sonra res attığımda windows ciddi bir hatadan kurtarıldı diye uyarı geliyor..

riva 2.06'dan kartın fan ayarını %50'ye getirdim ama sıcaklık hiç düşmedi :S catalystten fanla ilgili bir ayar bulamadım başka bir program öneririsiniz fan hızını arttırmak için?? sıcaklıktan dolayıdır dimi bide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi тнємαу -- 12 Şubat 2008; 13:37:33 >

• arkadaşlar yardım şimdide her 3d oyuna girdiğimde bilgisayar kilitleniyor reset atmak gerekiyor..riva tuner'la fanı ayarladım boşta artk 55 derecede falan..şimdi driver kurucam baştan off
  • İmzadaki saat hızlarını biraz daha arttırdım 750/2000 yaptım boşta 50-55 oyunda max 70 derece oldu.Sende bir sorun var Fan %80 de

Orjinalden alıntı: genculus

masaüstü 40-45 normaldir.Riva tuner dan fan ayarını %80 yapıp deneyebilirsin.Ekran kartın OC lu ise default ayarlara döndür,Kullandığın güç kaynağı markası modeli nedir?

fan %50de 53 derece falan yüksüz..driverı baştan yükledim düzeldi nasıl işse..psu fsp350w
  • fanı bi yükselt %80-85 lere bide öyle dene yada ısı yalıtımında sorun oluyodur kasa içinde aynı şekilde güç kaynağından karta glen elektrik geriliminde bi tuhaflık olabilir fazla olduğunda ısınabiliceği gibi az olduğunda da ısınabilir...

temiz bi windows yüklesem sorun düzelir mi ?
    |Intel C2D E6750@3.2ghz(1.42v)|Asus Striker Extreme|2x2OCZ DDR2-800mhz 4-4-4-12 2.1v|Powercolor 1GB HD 2900XT DDR4|200+500gb seagate+74gb Raptor HDD-Raid 0|, Lg DVD-RW|NZXT Lexa BluelineCase|Ocz GameXstream-600W|Samsung 940bw LCD|SB X-Fi Extreme Gamer|LogitechG15Microsoft Habu|,xbox360|,philips 37''PFL5322|
  • 3850 kullanıyorum ben de ısınma sorunu yok.Fan %50'de.Sattlerce Cod4 Crysis oynadım ısınma ve kasma ile karşılaşmadım.Hl2 yi de 3850 ile bitirdim onda da sorun yoktu.Kullandıgın ksa nedir?Kasanın kapagına ekran kartının arka kısmına dogru ufleyen bir kasa fanı takarsan 7-8 derece avantaj saglarsın.Dedigin sorunlar benm x850xt de oluyordu boyle hallettim.

edit:8.1'i sildm cd'sinden çıkan 7.11'i yükledim değişen hiçbirşey olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi тнємαу -- 12 Şubat 2008; 14:14:03 >
    RuNAwAy``
  • PSU da yetersiz,değiştirip temiz bi format ve güncel driverları kurarsan tatmin edici performans alabilirsin.
    |Intel C2D E6750@3.2ghz(1.42v)|Asus Striker Extreme|2x2OCZ DDR2-800mhz 4-4-4-12 2.1v|Powercolor 1GB HD 2900XT DDR4|200+500gb seagate+74gb Raptor HDD-Raid 0|, Lg DVD-RW|NZXT Lexa BluelineCase|Ocz GameXstream-600W|Samsung 940bw LCD|SB X-Fi Extreme Gamer|LogitechG15Microsoft Habu|,xbox360|,philips 37''PFL5322|
  • Öncelikle temiz bir format, daha sonra da 420 - 450 Watt'lık kaliteli bir psu alırsan sorun düzelir büyük ihtimal.
  • Birde anlamadığım daha HD lere catalyst i oturtamadılar bazı oyunlarda bazı bölgelerde bendede acayip fps düşüyor kart bozuk olsa dicem bütün HD lermi bozuk atinin bu işe bir çözüm bulması lazım 7,12 catalyst eski 8,1 vista için hazırlanmış zaten mecbur beklicez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flywer -- 12 Şubat 2008; 15:49:00 >

Orjinalden alıntı: HeLLgaTe

350w psu az bence.. Bu arada oyunlarda o takılmaları vb ısınmadan yapıyor olabilir..

yok forumda 2hdd ile sorunsuz çalıştıran war..sıcaklığı rivadan %50'ye ayarladm boşta 50 derecelerde onu düzelttim..windowsta da aşırı bir yavaşlık var..kartı taktıktan sonra format atmadım onun yüzünden heralde :S

Orjinalden alıntı: TheMAy_

quote:

350w psu az bence.. Bu arada oyunlarda o takılmaları vb ısınmadan yapıyor olabilir..

yok forumda 2hdd ile sorunsuz çalıştıran war..sıcaklığı rivadan %50'ye ayarladm boşta 50 derecelerde onu düzelttim..windowsta da aşırı bir yavaşlık var..kartı taktıktan sonra format atmadım onun yüzünden heralde :S

büyük ihtimalle o yüzdendir.bendede donma oluyordu.formatladım.cillop gibi bir windows kurdum.şu an sorunsuz ve çok iyi çalışıyor...

Orjinalden alıntı: TheMAy_

quote:

Sisteme virüs girmiş olabilir,masaüstü işlemci kullanımı % kaç,eğer yüksekse formatAyrıca Fps 350wat(kaç yıldır kullanıyorsun) psu sistem için sınırda bir değer,işlemcin de Pentium d çok wat çeker
    Edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genculus -- 12 Şubat 2008; 16:13:17 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.