Şimdi Ara

Yürütme maliyeti düşük araba tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk aracımı almayı planlıyorum bu konuda forumdaki tecrübeli üyelerden yardım bekliyorum :)

-Aradığım en önemli şart en düşük işletme maliyeti buna yakıt masrafı bakım yedek parça mtv akla gelebilecek her şey dahil.(dizel ya da lpg olacak muhtemelen lpg)

-En önemli nokta yürütme masrafı olduğu için bütçe konusunda daha esneğim. 40 bin tlden itibaren gerekirse 100 bine kadar çıkabilirim ama tercihen en ucuz seçenekler önde tabi.

-Performanslı kullanım aramıyorum ama tepelik bir yerde yaşıyorum yolda bırakmayacak bir motor lazım.(1.0 atmosferikleri eledim)

-Aracı çok uzun süre kullanmayı planlamıyorum gerektiğinde elden çıkarılabilecek bir araba olması lazım.

-Aracın iç hacminin çok geniş olmasına gerek yok kalabalık değiliz ama bagajı çok küçük olmamalı.

-Kasa tercihen HB-Crossover yada küçük SUV olabilir.Tasarım olarak hoş, beğenilen bir araba olması artı.

-Mümkünse donanım olarak zengin bir araç almayı umuyorum.

Bu şartları düşününce benim gözümde LPGli ya da dizel bir C-HB canlanıyor ama LPG takıldıktan sonra HB'nin bagaj hacmi ne olur biraz tereddütteyim.Bakım masraflarının düşük olması için olabildiğince genç bir araba almayı umuyorum ama 3 yaşa kadar mtvden dolayı 1.3 üstü bir araba almak istemiyorum.1.3 dizeli olan fiat ve opel corsa dışında araç yok fiatları çok kalitesiz bulduğum için pek fiattan yana değilim.corsa dizelin yakıt tüketimi çok güzel olmasına rağmen onun da DPF problemini okudum dizelin bakım masrafları da göz korkutuyor. 3-4 yaşında lpgli bir 1.6 auris alsam bana çok sorun çıkarır mı? ya da 1-2 yaşında 1.2 turbolu lpgli bir araç?
    Her tür fikre ve tavsiyeye açığım

• Peugeot 308 2010 model dizel otomatik var bende isletme maliyetini soyle ozetleyeyim

Mtv 450 lira yillik

Sigorta kasko sana bagli

Mazot : sehir ici 5 - 5.5 litre sehir disi 4 litre yakiyor

Yikama paralari : ben yikiyorum ucretsiz

Muayene yeni yapildi 2 sene kafam rahat

Bakim : 200 liraya rutin bakimlari yapiliyor 15 binlik

C segmenti olmasina ragmen ic hacmi bayagi genis suv gibi

Donanim olarak bayagi zengin cc , far - yagmur sensoru , klima , yokus kalkis destegi , otomatik vites , f1 kulakciklar

, katlanir ayna

Bir cam tavan yok

1 yilda bir sorun cikarmadi, otomatik sanziman- hdi motor sorunsuz tas gibidir

Tavsiye ederim

Piyasasi 40 - 45 arasi

Ben yakin zamanda satmayi dusunuyorum detay istersen pm atarsin

Tesadufen yazini okuyunca kafamda direk 308 canlandi yazayim dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır gördüğüm en mantıklı tavsiye başlığı.
    Cevap hyundai i10 yada 120.
  • istekleri görünce Beyaz'ın psikopatı canlandı gözümün önünde (taam vurmayın latife yaptık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 26 Ağustos 2017; 21:7:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi herkes kendi aracının piyasasını yükseltmek için kendi aracını yazıcak :

Gel gelelim ki hem sorunsuzluk ,hem yakıt hemde vergi avantajı açısından ; yürütme maliteti düşük araç : 1.3 multijet motorlu herhangi bir araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 26 Ağustos 2017; 21:3:52 >
  • Ben reno 1.5 dci yada fiat 1.6 mjet tavsiye ederim. Performans ve ekonomi olarak tatmin eder. Bakim servis yada sanayide parca sorunu olmaz. Butce sikintisi yoksa 0km yada cok az kullanilmis bir arac alabilirsiniz. Lpg den uzak durulmasi gerek sahsi fikrim. Lpg ustalari para kazanmak icin her turlu araca baglarlar sozde.

• Senin bütçen iyi benim araba sana kötü gelir ama ben yinede yazayım fikir olsun.

Ben de ilk arabamı aldım 40-45 bin lira bütçe vardı. Benim isteğim sedan sınıfında iyi bir iç hacmine sahip bir araçtı. Ailecek iriyiz ve iki bebek var.

İlk arabam olacağından yerli, parçası ucuz ve çok bilinen tamiri kolay çözülen bir araba olsun ayrıyetten de düşük km olsun ki sürekli sanayiye git gel yapmayalım.

Yakıt açısından ekonomik olsun ama basmak istediğimde de biraz yanıt versin.

Bu istekler sonucunda 2012 model(2013 nisan çıkışlı) 1.6 lounge donanım linea aldım. Herkes linea deyince beğenmiyor full paket 1.6 linea gerçekten 1.3 boş donanımlardan çok farklı. Performans istediğinizde yanıt veriyor gerçekten nerdeyse ön kaldıracak düzeyde yokuş çıkışı var. 105bg 290nm motor var. Yağmur far sensörü,elektrikli bel desteği,kararan dikiz aynası, dört disk fren,cruise control, dijital klima aux(microsofr blu&me). Kısacası benim gibi normal bir vatandaş için ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. Yalnız yakıt konusunda pek ekonomik değil. Çoğunlukla şehir içi olmak üzere ortalama yakıtım 7 litre. Normal kullanırım ne sakin ne agresif. 190 liraya depo doluyor 45 litre.

Genel olarak memnunum bir de dolu yemeseydik çok özeniyordum arabaya ama kısmet. 90-100bine kadar kullanır değiştiririm. Şu an 59 bine yaklaştı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel Partikül Filtresi olmayan az km.li dizel araçlar (bulabilirsen veya kaldıysa).

Onun haricinde LPG kombinasyonlu Toyota veya Honda modelleri.

Hyundai İ20 bütçen sınırlarında. Bagajı seni tatmin ederse, beklentilerinin çoğunu karşılar.

LPG'siz üzmeyecek "B" sınıfı ama "C" sınıflarını bile aratmayacak iç ve bagaj hacmine sahip Honda Jazz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

Dizel Partikül Filtresi olmayan az km.li dizel araçlar (bulabilirsen veya kaldıysa).

Onun haricinde LPG kombinasyonlu Toyota veya Honda modelleri.

Hyundai İ20 bütçen sınırlarında. Bagajı seni tatmin ederse, beklentilerinin çoğunu karşılar.

LPG'siz üzmeyecek "B" sınıfı ama "C" sınıflarını bile aratmayacak iç ve bagaj hacmine sahip Honda Jazz.

Jazz aslında ciddi düşündüm ama 1.3 motoru 1320 cc ymiş ondan da hayal kırıklığına uğradım

Diğer tavsiyeler zaten aklımda teşekkür ediyorum.Esas sorun bunların arıza çıkarma riski.İnternette yakıt tüketimi ve mtv sine ulaşılabiliyor ama 1 yıllık bir i20 ya da 3 yıllık bir auris ya da 10 yıllık bir audi ne kadar sorun çıkarır çıkarsa ne kadar masraf olur.

Peugeot aslında ilginç bir öneri aklıma yazdım ancak fransızlar içinde en mantıklısı 1.5 dci gibi görünüyor.

Fiat daha önce 1.3 ve 1.6 multijetlerini kullandık ne yakıt tüketimi ne sağlamlığı pek tatmin etmedi.

Herkese teşekkür ediyorum

• Toyota Auris in veya Hondanin arıza sorunu az olur bence. Ayrıca 1.5 dci tavsiye ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 27 Ağustos 2017; 0:47:12 >
  • Kaçınılmaz tavsiye TABİ Ki MİTSUBİSHİ ATTRAGE
    1,2 motor
    cvt veya manuel şanzıman
    0 sorun 4,5/5 litre civarı Hadi çok acemi iseniz 7 litre yaktırabilirsiniz. tüketim Tipini çok kişi beğenmese de ben seviyorum. Donanımın tavan yaptığı araba:)))

Bunun yanında 1,2 İ20 de bu kadar olmasa da ekonomik sayılır.
    Polo 1,2 ve ya 1,0 da hacim yeterse baya ekonomiktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sürattrage

Kaçınılmaz tavsiye TABİ Ki MİTSUBİSHİ ATTRAGE
    1,2 motor
    cvt veya manuel şanzıman
    0 sorun 4,5/5 litre civarı Hadi çok acemi iseniz 7 litre yaktırabilirsiniz. tüketim Tipini çok kişi beğenmese de ben seviyorum. Donanımın tavan yaptığı araba:)))

donanımın tavan yaptığı neymiş onlar

• Taylor Gang kullanıcısına yanıt
    Keyles go
    yağmur ve far sensörü
    tam otomatik klima
    8 hava yastığı
    Yokuş kalkış desteği
    navigasyon
    bluetooth
    hız sabitleyici
    lastik basınç sensörü
    esp
    yeter mi ?
    her arabada olanalrı saymamayım bir de muhahaha
  • quote:

Keyles go
    yağmur ve far sensörü
    tam otomatik klima
    8 hava yastığı
    Yokuş kalkış desteği
    navigasyon
    bluetooth
    hız sabitleyici
    lastik basınç sensörü
    esp
    yeter mi ?

E bunlar standart zaten. Bide esp yazmış. Abs de vardır o zaman

• oviedo O kullanıcısına yanıt
    benim aracındaki de 1332cc

4yıldır vergisini ödüyorum. 200tl vergi farkı için tabiri caizse pire için yorgan yakmaya ne gerek var...

yazdığın şeylerde honda/toyota ikilisinden biri mantıklı geliyor. Civiclerle forumda saçma bir şekilde dalga geçilse de servise uğramamak lpg'de sorun yaşamamak bence gayet güzel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taylor Gang

quote:

Keyles go
    yağmur ve far sensörü
    tam otomatik klima
    8 hava yastığı
    Yokuş kalkış desteği
    navigasyon
    bluetooth
    hız sabitleyici
    lastik basınç sensörü
    esp
    yeter mi ?

E bunlar standart zaten. Bide esp yazmış. Abs de vardır o zaman

Keyless go hangi arabada standart yazar mısın lütfen
    Yada yağmur ve far sensörü
    b sınıfı araçtan kanat fakan mı bekliyorsun anlamadım.
    senin için istersen masaj yapan koltuk da koyarız.

• sürattrage S kullanıcısına yanıt
    Clio IV

• 0-3 yaş arası corolla 1.6 vvti touch ya da advance donanım. LPG ile şahane ekonomi yaparsın her türlü beklentine cevap verir

• quote:

Kaçınılmaz tavsiye TABİ Ki MİTSUBİSHİ ATTRAGE
    1,2 motor
    cvt veya manuel şanzıman

Adamın nick neymi bile attrage atıfta bulunuyor.

Bu attrage kullanlar kadar araç piyasasını övüp yükseltmeye çalışan başka bi grup görmedim.

Herkese attrage öneriyorlar.A dan Z ye heryerdinden donanım aksa, 20 airbagi olsa gene o çirkin arabayı almam.

Göz var nizam var.
  • sürattrage S kullanıcısına yanıt
    Baktım size hak verdim donanımı gerçekten tatmin edici fiyatı da iyi muhtemelen sağlamdır da eğer 5-10 sene kullanacak bir araba düşünsem güzel bir seçenek olabilirdi ama piyasası gerçekten korkutucu. İkinci sıkıntı da motoru Micra nin motoru galiba 1.2 80hp o motorun micrayi bile çekmesi şüpheliyken attrage büyük soru işareti ama öneri için çok teşekkür ettim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.