Erdoğan yurt dışından telefon alacaklara müjdeyi verdi: Süre uzuyor - TGRT Haber https://www.tgrthaber.com.tr/teknoloji/erdogan-yurt-disindan-telefon-alacaklara-mujdeyi-verdi-sure-uzuyor-2885802< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurtdışından Telefon Alanlara Müjde!! Kayıtsız Kullanım Süresi Uzuyor

-
-
Devletin esnafin sattigi üründen dogru düzgün vergi almamasi yüzünden tüm vergi akaryakit, elektronik esya ve arabalara bindirilmis, Internetcaginda iletisim araci ve mobil araclar lüks tüketim olarak görülmüs. Bu isin cözümünü ben size söyleyim, asgari ücretin üstünde kazanan tüm isyeri sahipleri dijital kasa alip fis kesmek zorunda olmali. Koyulacak yasalarla zarar gösteren isyerleri ve buna ragmen isletmeye devam ediyorsa, belli bir kazancin altinda isyerini kapatmaya ve denetlenmeye tabi tutulmali. Böylece kacagin önü kesilmis ve herseyden vergi alinacagi icin akaryakit, mobil araclar ve elektronik esya ustundeki vergi yükü kalkar. Taksicilerin kullandigi Taksimetreler dahi Dijital kasaya bagli olup bu kazanclarin her ay Internet üzeri nline olarak Maliyeye gönderilmesi gerekir. Her sorunun cözümü var ancak cözmek isteyen yok. Siyaset sadece secmen odakli dusunuyor buda insanlari zor durumda birakiyor. Daha akilci siyaset icin tum siyasi partilerin ortak noktasi olan mantik disi politikada bulusmak yerine bu gibi bazi konularda isbirligi yaparlarsa insanlara baska secenek birakilmazsa bu is olur. Olmaz demeyin, bakin iktidar tum basarisizliklarina ragmen secimi kazandi, sebebi muhalefetin insanlara koydugu sartlar secmeni buna zorladi. Aynini bu istede uygulayabilirler. Siyasetin tiyatral bir oyun oldugunu hepimiz gördük, bari bu tiyatroyu ülkenin iyiligi icin kullansinlar.
-
Her yıl başında süre sıfırlama devam edecek ve hat açılacaksa çift hatlı android telefonlar yok satar. Yeni rsa kilidi olduğundan direnç denen anakart müdahalesi ile kilit devre dışı bırakılıp imei atılıyordu, bazılarına hiçbir işlem yapılamıyordu İphone'lar gibi. Esnaf nal toplar bu durumda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 4 Temmuz 2023; 11:46:26 > -
Kayıt saçmalığı başlı başına bir saçmalık dünyada eşi benzeri yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Müjdeye bak sanırsın kayıt ücretini kaldırmışlar :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğinize kısmen de olsa katılsam da aşık sorun bu değil. Mesele verginin az olması değil. Kullanımının keyfi olması. Esnaftan alacağım dediğiniz vergi yine tüketiciden çıkacak. Hadi diyelim vergiler adil alınıyor. Peki vergiyi kullanmayi denetleyen var mı.
Reis yarın çıkıp şunu bunu onu şu vergiyi bu cezayı affettim diyor, bilmem neredeki Havaalanı in zararını karşılıyor, haklı haksız bir yana milyonlarca insanı bir gecede emekli ediyor. Hesap soran var mı şeffaflık var mı.
Telefonlara kayit zorunlulugu getirme nedeni disarda üretilen malin kullanimini kisitlamak ve cari acigi düsürmek. Ayni dert arabalardada var. Satin almayarak cari acik düsmez, üretimle düser. Seninde dedigin gibi iktidarlar paralari siyasi cikarlari dogrultusunda kontrolsüz kullanirsa ne yaparsan yap iflah olmaz.
Ülkemizde 90 larda birbirini denetleyen bir sistem vardi. Simdi bu kalkti ve Saddam Hüseyinin Irakina benzer su ABD nin demokrasi getirdigi sistemlerden birine evrildik. C.Baskani Padisahtan daha cok yetkilere sahip, ülkenin kasasi elinde istedigi gibi kullaniyor. Yasalar isine gelmeyince uyulmuyor vs. Bir devlet halk arasinda esitlik saglamak ve insancil kosullarda vatandasin calismasi icin her ensafin dijital kasasi olmasi ve her satilan ürüne vergi ödemesi gerekir. Vatandas suandada ayni parayi ödüyor tek fark ödedigi vergi devletin kasasina gitmiyor. Ayni sekilde bu uygulama ile esnaflar bir urunu asagi yukari ayni fiyata satmak zorunda kalir, rekabet esitligi saglanir ve kacak iscilikte önlenir. Calisani asgari ücretin altinda calistiramaz.
-
Bence Telefon üreticilerine baskı yapmalıyız. telefonlarda imei olayını kaldırırlarsa bizim gibi ülkeler için süper olur. Nasıl kalkacak diyenler var yerine alternatif 256 bit şifreleme birşey gelebilir. bu olursa devlet cihazları kayıt altına alamaz. herkes özgür bir şekilde kullanabilir.
Starlink'i Türkiyeye sokmamalarının sebebi Türk Telekom denen adı Türk milletin parasını milli duygularla emen firma batmasın diye sokmadılar.
Herşey planlı yapılıyor. Starlink gelirse Türk telekom Turkcell vb. firmalar para kazanamayıp batacaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 4 Temmuz 2023; 12:44:7 > -
Merhabalar telefonu 1 kere kayıt ettirsek ömür boyu kullanabilir miyiz?
-
telefoncuyamı devletemi kayıt.?
-
Süreyi uzatmak nasıl müjde anlamadım. Bugün yaptırsa sürenin sonunda yaptıracağından daha ucuz olur zaten
-
Yuh be müjdeymiş kayıt ücretini sembolik rakam yaptık diye müjde vereceğine böyle diyor.
Valla ben kendisine kızmıyorum kitle müsait olunca adam kitliyor...
5. Dünya ülkesinde bu rezil sistem var mıdır araştırmak lazım hiç sanmam.
Böyle kitlenebilir kitle olmadığına eminim.
Ben ülkede kaynak sorunu olduğuna inanmıyorum. Kaynağı doymak bilmeyenlere uzattıkları için sürekli patlak veriyor.
Ülkenin hazinesini ve malum şahsı herkesten bağımsız denetleyebilecek bir kurum kaldı mı?
Ben iddia ediyorum Azerbaycan'da bile Aliyev daha dikkatli hareket ediyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvMüdüresiii -- 4 Temmuz 2023; 19:48:3 >
Müjdenize ..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şunu utanmadan müjde diye duyuruyorlar midesizler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah razı olsun,
2 ay sonra kapanacaktı, Iphone 14 ProMax 256GB Deep Purple cihazım…
millete eziyet etmeye devam ediyorlar çokmu zor şu ötv kaldırman sürüyle vergi var zaten kaldır ötv yi millet ne kaçak alsın nede yurtdışından illa insanları sömürecekler
-
hiç unutmam bi italyan gelmişti Türkiye'ye temelli yerleşmeli.
adam şok olmuştu bu kayıt meselesini duyunca. kendi telefonumu kullanmak için para mı vermem gerekiyor deyip duruyordu
-
evet 20 yıldır kitliyor kime olduğunu ben demeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 5 Temmuz 2023; 8:46:0 >
Kayıt saçmalığı başlı başına bir saçmalık dünyada eşi benzeri yok.
|
Müjdeye bak sanırsın kayıt ücretini kaldırmışlar :D
|
Telefonlara kayit zorunlulugu getirme nedeni disarda üretilen malin kullanimini kisitlamak ve cari acigi düsürmek. Ayni dert arabalardada var. Satin almayarak cari acik düsmez, üretimle düser. Seninde dedigin gibi iktidarlar paralari siyasi cikarlari dogrultusunda kontrolsüz kullanirsa ne yaparsan yap iflah olmaz. Ülkemizde 90 larda birbirini denetleyen bir sistem vardi. Simdi bu kalkti ve Saddam Hüseyinin Irakina benzer su ABD nin demokrasi getirdigi sistemlerden birine evrildik. C.Baskani Padisahtan daha cok yetkilere sahip, ülkenin kasasi elinde istedigi gibi kullaniyor. Yasalar isine gelmeyince uyulmuyor vs. Bir devlet halk arasinda esitlik saglamak ve insancil kosullarda vatandasin calismasi icin her ensafin dijital kasasi olmasi ve her satilan ürüne vergi ödemesi gerekir. Vatandas suandada ayni parayi ödüyor tek fark ödedigi vergi devletin kasasina gitmiyor. Ayni sekilde bu uygulama ile esnaflar bir urunu asagi yukari ayni fiyata satmak zorunda kalir, rekabet esitligi saglanir ve kacak iscilikte önlenir. Calisani asgari ücretin altinda calistiramaz. |
Devletin esnafin sattigi üründen dogru düzgün vergi almamasi yüzünden tüm vergi akaryakit, elektronik esya ve arabalara bindirilmis, Internetcaginda iletisim araci ve mobil araclar lüks tüketim olarak görülmüs. Bu isin cözümünü ben size söyleyim, asgari ücretin üstünde kazanan tüm isyeri sahipleri dijital kasa alip fis kesmek zorunda olmali. Koyulacak yasalarla zarar gösteren isyerleri ve buna ragmen isletmeye devam ediyorsa, belli bir kazancin altinda isyerini kapatmaya ve denetlenmeye tabi tutulmali. Böylece kacagin önü kesilmis ve herseyden vergi alinacagi icin akaryakit, mobil araclar ve elektronik esya ustundeki vergi yükü kalkar. Taksicilerin kullandigi Taksimetreler dahi Dijital kasaya bagli olup bu kazanclarin her ay Internet üzeri nline olarak Maliyeye gönderilmesi gerekir. Her sorunun cözümü var ancak cözmek isteyen yok. Siyaset sadece secmen odakli dusunuyor buda insanlari zor durumda birakiyor. Daha akilci siyaset icin tum siyasi partilerin ortak noktasi olan mantik disi politikada bulusmak yerine bu gibi bazi konularda isbirligi yaparlarsa insanlara baska secenek birakilmazsa bu is olur. Olmaz demeyin, bakin iktidar tum basarisizliklarina ragmen secimi kazandi, sebebi muhalefetin insanlara koydugu sartlar secmeni buna zorladi. Aynini bu istede uygulayabilirler. Siyasetin tiyatral bir oyun oldugunu hepimiz gördük, bari bu tiyatroyu ülkenin iyiligi icin kullansinlar. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X