Şimdi Ara

Yurtdışına kaçan seküler vatandaşlaramızdan Cennet yaşam videoları.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
7
Favori
13.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gökten yağmıyor canım sonuçta çabalamışsın etmişsin biryerlere gelmişsin tırnaklarınla kazıyarak kanırtarak havadan yağmamış sanada,burdada çabalayan kültürlü vasıflılarda gayet iyi şartlarda yaşıyor zaten ona şüphe yok,sanki türkiyedede herkes sürünüyormuş gibi empati yapmanız sizinde komik,hayat boyle nekadar ekmek okadar köfte mali müşavirlerde burda aç zaten nedemezsin ağaç kemiriyorlar ailecek açlıktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 18:49:18 >
  • yav he he. asil Turkiye'de onune tas konan, engellenen gencler buralarda parliyor buyuyor. Turkiye'de imkan bulamayan insanlar buraya geliyor ve basari elde ediyor. siz ordan otuz bire devam
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Twitter'da Demet Akalin'in tweetlerini Turkceden Turkceye tercume eden arkadaslar var. Burada da kerimcem'in yazdiklari icin aynisini yapmaya calisayim.

Gökten yağmıyor canım sonuçta ( ne yagmiyor anlasilamadi ), çabalamışsın etmişsin bir yerlere gelmişsin tırnaklarınla kazıyarak kanırtarak. Havadan yağmamış sana da ( Hala yaganin ne oldugunu anlayamadim ). Burada da çabalayan, kültürlü, vasıflılar da gayet iyi şartlarda yaşıyor zaten ona şüphe yok. Sanki Türkiye'de de herkes sürünüyormuş gibi empati yapmanız ( empatinin ne demek oldugunu bilmiyor, sanirim algi yaratmaniz demek istemis ) sizin de komik. Hayat boyle, ne kadar ekmek o kadar köfte. Mali müşavirler de ( mali musavirlige konu nasil geldi, yemin ediyorum bilmiyorum ) burada aç zaten. Ne demezsin ağaç kemiriyorlar ailecek açlıktan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 11 Şubat 2020; 18:56:11 >
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    lafımda anlaşılmıycak hiçbirşey yok ,sana zeki müren türkçesiyle yazma zorunluluğumda yok bir saçmalama artık yahu, burdada mali müşavirler ,finans müdürleri meteliğe kurşun atıyor zaten yav he he zeki mürende bizi görsün artık yani bir zahmet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 19:1:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

lafımda anlaşılmıycak hiçbirşey yok ,sana zeki müren türkçesiyle yazma zorunluluğumda yok bir saçmalama artık yahu, burdada mali müşavirler ,finans müdürleri meteliğe kurşun atıyor zaten yav he he zeki mürende bizi görsün artık yani bir zahmet
    Peki guzel kardesim, biz anlayamamisiz seni.
    Senden ricam yagmayanin ne oldugunu ve "Sanki Türkiye'de de herkes sürünüyormuş gibi empati yapmanız" ne demek onu da aciklar misin?

Zeki Muren Turkcesi: Imla kurallarina uymak, cumle icinde anlamini bildigi kelimeleri kullanmak.
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    bırak ozaman anlayan anlasın benim gibi cahille muhattap olma ozaman, sana burda silah zoruyla yazdırmıyorlar sonuçta, benim gibi bir cahile cvp yazarak değerli vaktini boşuna harcamak zorunda değilsinozaman anlamanda bir problem var imla kurallarını hatalı kullandığımı kabul ediyorum ama anlaşılmıycak hiçbirşey yok burasıda devlet dairesi değil zaten, bukadar ateşli ve ısrarlı yazdığına gore anlama duyun gayet yerinde yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 19:7:50 >
    Turkiyede mali musavir belgesine sahip bir finans muduru ortalama ne kazaniyormus bir yazip aydinlatsan cok merak ettim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanallardan biri fetöcü abisi ülkeye giriş yapamadığından fetöcü abisine ziyarete gidenlerden oluşuyor, ne izlediğinizi bilin hangi kanal diye sormayın kendiniz bulun, gerçi siz fetöcü Barış'ı çok seviyorsunuz eğer sizin gibi düşünüyorsa fetöcü vs olması umrunuzda değil.
  • @bestanealtcizgi Tesla icin ben Athlon, Leaseplan gibisitelerden bakmistim, 5.000 EUR pesin uzerine bu fiyat cok iyiymis bilmiyordum, tesekkurler. Bankaci olarak gelen cok arkadasim var, finans ve muhendislik disinda ise kalifiye eleman olarak is bulmak zor olabiliyor Hollandaca bilinmiyorsa, ayni yukarida dediginiz gibi.

@kerimcem Turkiye'de yaptigim isin birebir harfi harfine aynisini yapiyorum. Turkiye'de yogun donemlerde (Ocak - Nisan arasi ve Temmuz-Agustos diyelim kabaca) haftada ortalama 60-70 saat calisirdim. Pazar gunlerim bana kalirsa mutlu olurdum. Senede 14 gun iznim vardi ve maasim Ocak ayinda 3.500TL, aralikta ise 2.800TL gibi bir tutardi vergi yuzunden. Bu maas ile ornek olarak 1.5 adet PS4 pro alabiliyorken buraya tasindigimda maasimdan artan parayla keyfine 400 EUR odeyip PS4 pro almistim. Maasimin 1/6 sina denk geliyordu... Telefon almak icin eskiden anca bonus kazanayim diye beklerken keyfine istesem her ay maasimdan artan para ile 2 tane alabiliyorum su an. Tekrar ediyorum, birebir ayni isi yapiyorum. Kendinizi kandirmayin bos yere. Hersey para, hersey teknolojik alet degil tabii ki ama Turkiye'de daha cok emek verip daha az kofte yiyordum, onu naapicaz? Calisma sartlarina ise hic girmiyorum bile, ucurum kadar fark var karsilastirdigimda. Zaten @bestanealtcizgi cok guzel aciklamis.

Mali musavirlik konusunu da aslinda burada kalifiye olmanin cok koly olmadigini aciklamak icin ben acmistim. Pek bir alakasi yok.

• tla776 T kullanıcısına yanıt
    Kerimcem’in gordugu en buyuk belge ortaokulda aldigi tesekkur falandir hocam. Aman fazla gelir ona.

• quote:

Orijinalden alıntı: tla776

Turkiyede mali musavir belgesine sahip bir finans muduru ortalama ne kazaniyormus bir yazip aydinlatsan cok merak ettim :)
    silivride bir firmada çalışan ist maliye mezunu 12 senelik finans müdürü tanıdığım 18.000 tl alıyor ne sanıyon asgari ücretmi..komiksiniz..ha birde bu bayanın bir çift bir tek maaş gibi olayıda var orası nasıl oluyor tam net bilmiyorum tabi..en son 190.000 tl lik cipiyle instoşunda hava atıyordu ekim gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 19:15:24 >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Dur iste merak ettim bakalim gene ne sallayacak. Keyfim yok zaten biraz guleyim. Sonucta esim mali musavir unvanina sahip finans muduru :)

• quote:

bırak ozaman anlayan anlasın benim gibi cahille muhattap olma ozaman, sana burda silah zoruyla yazdırmıyorlar sonuçta, benim gibi bir cahile cvp yazarak değerli vaktini boşuna harcamak zorunda değilsinozaman anlamanda bir problem var imla kurallarını hatalı kullandığımı kabul ediyorum ama anlaşılmıycak hiçbirşey yok burasıda devlet dairesi değil zaten, bukadar ateşli ve ısrarlı yazdığına gore anlama duyun gayet yerinde yani
    Senin burada sacma sapan fikirleri insanlari trollemek, kizdirmak maksadiyla yazma ozgurlugun var fakat bizim bu sacma fikirlere karsi cikma ozgurlugumuz yok mu? Hastasiyim ben bu mantigin, "aklima ne geliyorsa internete herkesin okuyabilecegi ortama yazayim ama kimse karsi cikmasin, kimse elestirmesin". Yok oyle hem ayranim dokulmesin hem de bir takim tatsiz olaylar yasanmasin durumu. Savunamayacagin, arkasinda duramayacagin fikirleri, iddalari yazmayacaksin o zaman foruma.

Butun foruma amme hizmeti yapmaya karar verdim bugun, vaktim var merak etme sen.

• quote:

Dur iste merak ettim bakalim gene ne sallayacak. Keyfim yok zaten biraz guleyim. Sonucta esim mali musavir unvanina sahip finans muduru :)
    ben meslek benzerliği anlamında yazdım onu saptırıp durma dünyadan haberiniz yok sallayıp durun burda,kendiniz hayatta başarısız oldunuz diye herkesi başarısız oldunu sanıyorsunuz olay tek kelime bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 19:19:43 >
    Gene uygun bir akraban cikti ya. Ver coskuyu ver kim tutar seni :)

Araba konusunu istersen hic acma bile, Turkiye'de 110.000 TL den satilan Reno Clio'yu burada sirketim yalasik 500 EUR ulasim butcesi olarak her ay bana sinirsiz benzin ile veriyor. Maasim haricinde bu durum. Uzulerek soyluyorum ama o bahsettigin 190.000 liralik mudurun bindigi jipi burada ise yeni baslayan adam bile alir 5-6 ay sonra.
  • tla776 T kullanıcısına yanıt
    Ya biz ciddiye aldıkça adam büyüyor hocam. Adam lise mezunu bile değil muhtemelen.

Hayat okulundan mezun olmuş, aldığı dersler;

-Amerika'nın oyunlarına giriş,
    -Amerika'nın oyunları genel,
    -Akp'li olup, Akp'li gibi gözükmemenin esasları.

Kıyamam bir de 16.000 lirayı inanılmaz büyük bir para sanıyor. Dünyanın küçük olması böyle bir şey demek ki.

Bir de adamın her konuda akrabası var. Tüm bilgi kaynağı da onlar.

Hayır böyle bir adam bu fikirlerle bir nesil daha yetiştirmez umarım. Yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 11 Şubat 2020; 19:25:46 >
  • quote:

çok kültürlü biri değilim, ana dilim gibi ingilizcem yok,zaten beni almazlar orta kalifiyeli bir elamanım sırdan lisans mezunu, kendimi sizin gibi bir halt sanmam, kibirimden evreste çıkmam, ben oraya zaten giden kültürlü, dilli, türkiyede oldukça yüksek kariyerli insanları koydum kendimi niye koyıyım be adem? kafanız cidden çok güzel..
    işçi olarak gitsem giderim tabi orası ayrı istemiyorum düzenimi bozmak, kariyerimi ayrıca mutlu sayılırım türkiyedede ev mi aldım, arabamıda aldım bundan sonrada sağlığım huzurum olsun yeter..
    kerimcan sen tum Avrupa´yi gezdim, garson olarak calistim diyordun?
  • quote:

Gene uygun bir akraban cikti ya. Ver coskuyu ver kim tutar seni :)
    evet akrabamda var hala kızı banka müdürü akbankta aylık net geliri çatla 16.000 daha bakar çok çatlarsınız zaten,her yazda tatiller, lüks otellerde ailcek yaşıyorlar hayatlarını hemde nefret ettiğiniz Türkiyede daha çok oyle uzaktan bakarsınız yan gelip yatmayla..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.